İsmail Kaya

Vikipedi, özgür ansiklopedi
İsmail Kaya
Kişisel bilgiler
Doğum 1983
Osmaniye
Milliyeti Türk
Partisi Adalet ve Kalkınma Partisi
Mesleği Milletvekili

İsmail Kaya (d. 1983, Osmaniye), Türk iş insanı, siyasetçi ve TBMM 27. dönem Adalet ve Kalkınma Partisi Osmaniye milletvekilidir.

Hayatı[değiştir | kaynağı değiştir]

İsmail Kaya 1983 yılında Osmaniye'de doğdu. İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İKTİSAT bölümünden mezun olarak yükseköğrenimini tamamladı.[1] Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Yönetim ve Organizasyon Ana Bilim Dalında Yüksek Lisansını tamamlayarak 'Bilim Uzmanı' unvanını almıştır.

Siyasi kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

2009-2015 yılları arasında Adalet ve Kalkınma Partisi Osmaniye Gençlik Kolları İl Başkanlığı yaptı. 2014 Mahalli İdareler Seçiminde Osmaniye Merkez İlçe 1. sıradan il genel meclis üyesi seçildi. Plan ve bütçe komisyonu başkanlığı ile imar komisyonu başkanlığı görevlerinin yanı sıra AK Parti Grup Başkan vekilliği ve il genel meclisi başkan vekilliği görevlerini yerine getirdi. 2018 genel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi Osmaniye milletvekili olarak seçildi. AK Parti 4. Olağanüstü Kongresinde Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi seçildi. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı olarak atandı.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ". www5.tbmm.gov.tr. 14 Ağustos 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Eylül 2022.