Tuğamiral: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
yönlendirme
 
Dudewithafez (mesaj | katkılar)
kDeğişiklik özeti yok
1. satır: 1. satır:
{{Askerî rütbeler}}
#redirect[[Tuğgeneral]]
'''Tuğamiral''', birçok ülkenin deniz kuvvetlerinde [[Albay]]la [[Tümamiral]] arasındaki askerî rütbe. [[NATO ordularının subay rütbe dereceleri ve işaretleri|NATO kodu]] OF-6'dır. [[Kara Kuvvetleri]]ndeki karşılığı [[Tuğgeneral]].

== Türk Silahlı Kuvvetleri ==
[[Türk Silahlı Kuvvetleri]]'nde en düşük seviyedeki amiral rütbesidir. Bu rütbede defne yaprağından oluşan çelenge çapraz kılıçlar eklenir.Ve Bu apolete bir yldız eklenir . Bu rütbedeki görev süresi genellikle 4 yıldır. 4 yılın sonunda [[Yüksek Askerî Şûra]] (YAŞ) tarafından görev süresi uzatılabilir, emekliye ayrılabilir veya tümamiral rütbesine terfi ettirilebilir.

== Görüntüler ==
<gallery>
Dosya:TR-AİRFORCE-OF6.gif|Tuğgeneral ([[Türk Hava Kuvvetleri]])
Dosya:GKK Hrc tugg.jpg|Tuğgeneral ([[GKK]])
</gallery>
{{askeri-taslak}}

[[Kategori:Askeri rütbeler]]

Sayfanın 17.14, 5 Kasım 2010 tarihindeki hâli

Tuğamiral, birçok ülkenin deniz kuvvetlerinde Albayla Tümamiral arasındaki askerî rütbe. NATO kodu OF-6'dır. Kara Kuvvetlerindeki karşılığı Tuğgeneral.

Türk Silahlı Kuvvetleri

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde en düşük seviyedeki amiral rütbesidir. Bu rütbede defne yaprağından oluşan çelenge çapraz kılıçlar eklenir.Ve Bu apolete bir yldız eklenir . Bu rütbedeki görev süresi genellikle 4 yıldır. 4 yılın sonunda Yüksek Askerî Şûra (YAŞ) tarafından görev süresi uzatılabilir, emekliye ayrılabilir veya tümamiral rütbesine terfi ettirilebilir.

Görüntüler