Baltık Kuru Yük Endeksi: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
düzeltme AWB ile
→‎Tarihi: İçerik eklendi
Etiketler: Mobil değişiklik Mobil ağ değişikliği
1. satır: 1. satır:
'''Baltık Kuru Yük Endeksi (BDI)''', [[Londra]] merkezli Baltic Exchange tarafından günlük yayınlanan bir ekonomik göstergedir. Adından farklı olarak [[Baltık Denizi]] ülkeleriyle sınırlı değildir. Endeks Handysize, Supramax, Panamax ve Capesize [[dökme yük gemileri]]nin tonajları, sayıları, rotaları, taşıdıkları yük ve fiyatı göz önünde tutularak hesaplanan bir değerdir.
'''Baltık Kuru Yük Endeksi (BDI)''', [[Londra]] merkezli Baltic Exchange tarafından günlük yayınlanan bir ekonomik göstergedir. Adından farklı olarak [[Baltık Denizi]] ülkeleriyle sınırlı değildir. Endeks Handysize, Supramax, Panamax ve Capesize [[dökme yük gemileri]]nin tonajları, sayıları, rotaları, taşıdıkları yük ve fiyatı göz önünde tutularak hesaplanan bir değerdir. Endeks yukseliyorsa dünya ticaretinde canlılık düşüyorsa gerileme söz konusudur.
== Tarihi ==
== Tarihi ==
{{Başlık genişlet}}
{{Başlık genişlet}}

Sayfanın 20.34, 23 Nisan 2020 tarihindeki hâli

Baltık Kuru Yük Endeksi (BDI), Londra merkezli Baltic Exchange tarafından günlük yayınlanan bir ekonomik göstergedir. Adından farklı olarak Baltık Denizi ülkeleriyle sınırlı değildir. Endeks Handysize, Supramax, Panamax ve Capesize dökme yük gemilerinin tonajları, sayıları, rotaları, taşıdıkları yük ve fiyatı göz önünde tutularak hesaplanan bir değerdir. Endeks yukseliyorsa dünya ticaretinde canlılık düşüyorsa gerileme söz konusudur.

Tarihi

Hesaplama biçimi

Piyasalar için anlamı

Ayrıca bakınız

Dış bağlantılar