Atapark, Keçiören: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
86. satır: 86. satır:
[http://kecioren.gov.tr/Muhtarliklar-6.html| Keçiören Kaymakamlığı/Muhtarlıklar]
[http://kecioren.gov.tr/Muhtarliklar-6.html| Keçiören Kaymakamlığı/Muhtarlıklar]


==Eğitim Kurumları==
==Kaynakça==
{{Kaynakça}}
{{Kaynakça}}



Sayfanın 12.40, 1 Mayıs 2015 tarihindeki hâli

Atapark
ÜlkeTürkiye Türkiye
Bölgeİç Anadolu
İlAnkara
İlçeKeçiören
İdare
 • MuhtarAdem Gözüm
Nüfus
 (2009)
 • Toplam36.000
Zaman dilimiUTC+2 (DAZD)
Alan kodu(+90) 312
Plaka kodu06

Atapark, Ankara'nın Keçiören ilçesine bağlı bir mahalle. Keçiören Kaymakamlığı verilerine göre nüfusu 36.000 kişidir.

Genel Tarihi

Mahallede Atapark ve Aşık Veysel ilköğretim okulları olmak üzere iki adet ilköğretim okulu vardır.[1][2] Mahallemizin adı ; Vedat DALOKAY tarafından verilmiştir. Taş Ocaklarını ve kayalıkları parka benzettiği için ATAPARK ismi verilmiştir.Mahallemiz ; Göç eden vatandaşlarımız tarafından kurulmuştur. Mahallemizde 7 Cami , 3 Okul ve 5 Park mevcuttur.18 EGO , 11 Halk otobüsü çalışmaktadır. Mahallemiz İnşaat sahasıdır.Bazı bölgeleri en iyi Ankara manzarasına sahiptir.İmar Planı dahilinde 96 Sokağı 10 Caddesi bulunmaktadır. Şu anda 17.300 kişinin kaydı mevcuttur.Apartmanlaşma bittikçede nüfusumuz artmaktadır. Çevrenin Oluşumu : Mahalleye ilk yerleşen DEMİR ailesidir.1950-1960 yılları arasında başlayan hızlı göç Atatürk Sanatoryum Hastanesi çalışanlarınn ilk gecekonduları yapmaları ile başlamıştır.Zaman zaman yerel yönetimlerinin gecekonduları serbest bırakmalarıyla mahalle bugünkü görünümünü almıştır. Doğa ve Yönetim Yapısı : 1- Mahallemiz Ufuktepe , Esertepe , Ovacık köyü arasındaki arazi üzerine kurulmuştur. 2- Mahallemizin büyük bir bölümü kayalık ve tarıma elverişli olmayan toprak yapısına sahiptir.Gecekondu Bahçelerinin Taşınma toprakla olduğu gözlenmiştir. 3- İklimi: Yazın kurak ve sıcak kışın soğuk ve az yağışlı. 4- Suları : Mahallede 30 kadar yapay boru , kuyu kaynak suyu vardır.Bunlar zamanla kanalizasyon suları ile kirlenmiştir.

Dış bağlantılar

Keçiören Kaymakamlığı/Muhtarlıklar

Eğitim Kurumları

  1. ^ "Atapark İlköğretim Okulu". MEB Atapark İÖ Okulu. Erişim tarihi: 6 Kasım 2013.  Tarih değerini gözden geçirin: |erişimtarihi= (yardım)
  2. ^ "Aşık Veysel Ortaokulu". MEB Aşık Veysel Ortaokulu. Erişim tarihi: 6 Kasım 2013.  Tarih değerini gözden geçirin: |erişimtarihi= (yardım)