Yeni Çağ Avrupası: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Oğuzhan36 (mesaj | katkılar)
Yeni Çağ İstanbul fethiyle başalr.
Oğuzhan36 (mesaj | katkılar)
Yeni Çağ İstanbul Fethiyle başlar.
1. satır: 1. satır:
{{Diğer anlamı2|Yeni Çağ}}
{{Diğer anlamı2|Yeni Çağ}}


'''Yeni Çağ''', veya '''Erken Çağdaş Dönem''', [[Çağ (zaman)|tarih çağları]]nın üçüncüsüdür. Bu dönemin başlangıç ve bitiş tarihi kesin olmamakla beraber; çoğu tarihçi bu devrin 1453 yılında başlayıp, [[Sanayi Devrimi]] ve [[Fransız Devrimi]] sırasında bittiği konusunda uzlaşmıştır. Bu dönemi [[Yakın Çağ]] izlemektedir.Yeni Çağ [[İstanbul'un Fethi]] ile başlar.[[Osmanlı İmparatorluğu]] İstanbulu fethederek [[Bizans İmparatorluğu]] yıkıp Yeni Çağı başalatmıştır.
'''Yeni Çağ''', veya '''Erken Çağdaş Dönem''', [[Çağ (zaman)|tarih çağları]]nın üçüncüsüdür. Bu dönemin başlangıç ve bitiş tarihi kesin olmamakla beraber; çoğu tarihçi bu devrin 1453 yılında başlayıp, [[Sanayi Devrimi]] ve [[Fransız Devrimi]] sırasında bittiği konusunda uzlaşmıştır. Bu dönemi [[Yakın Çağ]] izlemektedir.Yeni Çağ [[İstanbul'un Fethi]] ile başlar.[[Osmanlı İmparatorluğu]] İstanbulu fethederek [[Bizans İmparatorluğu]] yıkıp Yeni Çağı başlatmıştır.


== Bu dönemde yaşananlar ==
== Bu dönemde yaşananlar ==

Sayfanın 17.01, 22 Nisan 2015 tarihindeki hâli

Yeni Çağ, veya Erken Çağdaş Dönem, tarih çağlarının üçüncüsüdür. Bu dönemin başlangıç ve bitiş tarihi kesin olmamakla beraber; çoğu tarihçi bu devrin 1453 yılında başlayıp, Sanayi Devrimi ve Fransız Devrimi sırasında bittiği konusunda uzlaşmıştır. Bu dönemi Yakın Çağ izlemektedir.Yeni Çağ İstanbul'un Fethi ile başlar.Osmanlı İmparatorluğu İstanbulu fethederek Bizans İmparatorluğu yıkıp Yeni Çağı başlatmıştır.

Bu dönemde yaşananlar

2. Viyana Kuşatması

Bu dönemdeki büyük Avrupa devletleri

  1. Avusturya Avusturya Arşidüklüğü
  2. Prusya Krallığı Prusya Krallığı

Ayrıca bakınız