Rıdvan Duran

Vikipedi, özgür ansiklopedi
16.02, 19 Kasım 2020 tarihinde Sarv (mesaj | katkılar) tarafından oluşturulmuş 24046951 numaralı sürüm ("'''Rıdvan Duran''', (d. 1972, Sakarya) Türk bürokrat ve yayıncı. == Eğitimi == Sakarya İmam Hatip Lisesi'ni ve İstanbul Üniversitesi İktisat..." içeriğiyle yeni sayfa oluşturdu)
(fark) ← Önceki hali | Güncel sürüm (fark) | Sonraki hali → (fark)

Rıdvan Duran, (d. 1972, Sakarya) Türk bürokrat ve yayıncı.

Eğitimi

Sakarya İmam Hatip Lisesi'ni ve İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’ni bitirmiştir. Sakarya Üniversitesi'nde Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri alanında yüksek lisansını yapmıştır.

Kariyeri

Sakarya'da yerel bir radyo kurup onun genel yayın yönetmenliğini yapmıştır. 1994 yılında Adapazarı Belediyesi'nde Basın ve Halkla İlişkiler Müdür Yardımcılığı görevini üstlenmiştir. 1996-2004 yılları arasında Adapazarı Belediyesi ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nde Özel Kalem Müdürlüğü yapmıştır. 2004-2008 yılları arasında Sakarya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı olmuş, SASKİ Yönetim Kurulu Üyeliği ve Sakarya Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcılığı görevlerini de üstlenmiştir.

2014-2017 arasında Anadolu Ajansı İnsan Kaynakları ve İdari İşler Direktörlüğü yapmıştır.

2017 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdürü, 2018 yılında ise İBB Kültür Daire Başkanı olarak atanmıştır.

16 Ağustos 2019 tarihinde Basın İlan Kurumu Genel Müdürü olarak atanmıştır, Sakarya Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanlığı, Sakaryaspor Kulüp Asbaşkanlığı ve Başkan Vekilliği görevlerinde de bulunmuştur.

Halen Türkiye Wushu-Kungfu Federasyonu Asbaşkanı ve Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı Yönetim Kurulu Üyesidir, evli olup 4 çocuk babasıdır.[1]

Kaynakça