İçeriğe atla

Pentatomini: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Wooze (mesaj | katkılar)
Gerekçe: Nedensiz içerik silinmesi
Etiket: Elle geri alma
Ulam eklendi
1. satır: 1. satır:
[[Dosya:Nezara viridula01.jpg|küçükresim|Nezara viridula]]
[[Dosya:Nezara viridula01.jpg|küçükresim|Nezara viridula]]
'''Pentatomini''', [[Yarım kanatlılar]] takımına üye, trapezoid (yamuk) benzeri kalkan biçiminde gövdeleri bulunan [[böcek]] ailesidir.
'''Pentatomini''', [[Yarım kanatlılar]] takımına üye, [[yamuk]] (trapezoid) benzeri, kalkan biçiminde gövdeleri bulunan [[böcek]] ailesidir.


İçerisinde yeşil osuruk böceği ''(Nezara viridula)'' ve ekinlere zararı ile bilinen süne bulunur. Çoğu tür, göğsün (thorax) altında kötü koku yayan salgı bezleri bulundurur. Eğer potansiyel bir tehdit algılarlarsa bu bezleri kasarak kötü kokulu salgılar yayarlar.
İçerisinde yeşil osuruk böceği ''(Nezara viridula)'' ve ekinlere zararı ile bilinen [[süne]] bulunur. Çoğu tür, göğsün (thorax) altında kötü koku yayan salgı bezleri bulundurur. Eğer potansiyel bir tehdit algılarlarsa bu bezleri kasarak kötü kokulu salgılar yayarlar.


{{böcek-taslak}}
{{kategorisiz|tarih=Mart 2023}}
{{Taksonçubuğu|from=Q3374920}}

[[Kategori:Pentatomini]]

Sayfanın 19.39, 11 Ekim 2023 tarihindeki hâli

Nezara viridula

Pentatomini, Yarım kanatlılar takımına üye, yamuk (trapezoid) benzeri, kalkan biçiminde gövdeleri bulunan böcek ailesidir.

İçerisinde yeşil osuruk böceği (Nezara viridula) ve ekinlere zararı ile bilinen süne bulunur. Çoğu tür, göğsün (thorax) altında kötü koku yayan salgı bezleri bulundurur. Eğer potansiyel bir tehdit algılarlarsa bu bezleri kasarak kötü kokulu salgılar yayarlar.