İçeriğe atla

Jèrriais: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Aybeg (mesaj | katkılar)
Değişiklik özeti yok
Ulam eklendi
 
1. satır: 1. satır:
'''Jérriais''' ve bilinen adı '''Jersey Dili''', '''Jersey Fransızcası''' ve '''Jersey Norman Fransızcası''' bir [[Roman dilidir|Roman dilleri]] ve [[Jersey halkı]]'nın bir geleneksel dili olarak da bilinir.
'''Jérriais''', '''Jersey dili''', '''Jersey Fransızcası''' ya da '''Jersey Norman Fransızcası''' bir [[Roman dilleri|Roman dilidir]]. [[Jerseyliler]]in geleneksel dili olarak da bilinir.


[[Manş Adaları]]'nda bir ada olan [[Jersey]]'de konuşulan [[Norman dili]]'nin bir biçimidir. [[Fransa]] kıyısı açıklarındaki takımadalarda konuşulur. En yakın akrabaları, komşu [[Guernsey]]'de konuşulan bir Norman dilleridir.
[[Manş Adaları]]'nda bir ada olan [[Jersey]]'de konuşulan [[Normanca]]nın bir biçimidir. [[Fransa]] kıyısı açıklarındaki takımadalarda konuşulur. En yakın akrabaları, komşu [[Guernsey]]'de konuşulan Norman dilleridir.

{{kategorisiz|tarih=Mayıs 2023}}


{{Hint-Avrupa-dil-taslak}}
{{Otorite kontrolü}}
{{Otorite kontrolü}}

[[Kategori:Jersey]]
[[Kategori:Normanca]]

19.29, 11 Ekim 2023 itibarı ile sayfanın şu anki hâli.

Jérriais, Jersey dili, Jersey Fransızcası ya da Jersey Norman Fransızcası bir Roman dilidir. Jerseylilerin geleneksel dili olarak da bilinir.

Manş Adaları'nda bir ada olan Jersey'de konuşulan Normancanın bir biçimidir. Fransa kıyısı açıklarındaki takımadalarda konuşulur. En yakın akrabaları, komşu Guernsey'de konuşulan Norman dilleridir.