İçeriğe atla

Kullanıcı mesaj:LostMyMind: Revizyonlar arasındaki fark

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Son yorum: Dr. Coal tarafından 3 yıl önce Adaylıklar ve nezaket konusu başlığına
İçerik silindi İçerik eklendi
Visnelma (mesaj | katkılar)
111. satır: 111. satır:


{{ping|LostMyMind}} hayır aynı şey değil çünkü cümle aynı anlamı koruyor, sadece daha kibar bir şekilde ifade ediyor bunu. Beğenmediğim yeri çıkarsaydım komple silerdim.--[[Kullanıcı:Visnelma|Visnelma]] ([[Kullanıcı mesaj:Visnelma|mesaj]]) 09.46, 30 Ocak 2021 (UTC)
{{ping|LostMyMind}} hayır aynı şey değil çünkü cümle aynı anlamı koruyor, sadece daha kibar bir şekilde ifade ediyor bunu. Beğenmediğim yeri çıkarsaydım komple silerdim.--[[Kullanıcı:Visnelma|Visnelma]] ([[Kullanıcı mesaj:Visnelma|mesaj]]) 09.46, 30 Ocak 2021 (UTC)
:{{kl|Visnelma}}, bakın, yaptığınız şeyin kronolojisinden bahsediyorum;
:*Nanahuatl'ın "sen" hitabını nezaketsiz bulduğunuzu belirttiniz,
:*Nanahuatl, buna katılmadığını ve "sen" hitabının normal olduğunu belirtti,
:*Kendisine "sen" diye hitap ettiniz,
:*"He bu arada son mesajında da 'sen' ile kurmuşsun cümleleri, nezaketsiz mi oldun şimdi?" dedi size,

:*Siz de "Ama senin dediğine göre 'sen' demekte sıkıntı yoksa itiraz etmemen gerekir." dediniz.
:Bugün ise;
:*Ortada yüz ifadeleri dahil olmak üzere bir nezaketsizlik bulunmadığını ifade ettim,
:*Yüz ifadesi kullanarak yukarıdaki örnekte olduğu gibi bu kez beni test etmek istediniz, ki tamamen farklı bir bağlam altında bunu yaptığınız için denk bir kullanım olmadı (Bkz. [[Pragmatik|Edimbilim]]),
:*Testinizin işe yaramayacağını belirttim,
:*"Cümlemin sonuna :) ekleyebilirim, buna karışmaya hakkınız yok." dediniz.
:Bu açık örüntü ortaya koyuyor ki, sizinle aynı fikirde olmayan kullanıcıları test etmeye, kendinizce tuzak kurmaya çalışıyorsunuz. Bu örüntüyü göstermeme yardım ettiğiniz için teşekkür ederim her şeyden önce ancak tekrar ediyorum, Vikipedi, sizin sosyal deney alanınız değildir. Ek olarak yine belirtiyorum, ortada yakındığınız türden bir ihlal de bulunmamaktadır. Nanahuatl'a yazdınız, kendisi sizin düşündüğünüz gibi bir kastının olmadığını ifade etti ve konu herhangi bir gözlemci için orada kapandı. Şimdi tekrar iyi çalışmalar ve verimli katkılar diliyorum. [[Kullanıcı:Dr. Coal|Dr. Coal]]<sup>[[Kullanıcı mesaj:Dr. Coal|mesaj]]</sup> 09.56, 30 Ocak 2021 (UTC)

Sayfanın 09.56, 30 Ocak 2021 tarihindeki hâli

Ocak

Anasayfa hazırlıkları

Şubat ayıyla birlikte yeni TB düzenini artık uygulamaya başlayabiliriz diye düşünüyorum. Yeni anasayfa olayı birçok bağımsız faktöre dayanıyor ve her şeyin kusursuz olmasını bekleyince ister istemez sarkıyor işler. O yüzden hazır olan neyse oradan başlamakta yarar var. Zaten bu konuda topluluğun kararı da açık.

Yeni TB düzeni elbette sağ bölmede bir kısalmaya yol açacak. Şu anda geçerli olan Eski Vector görünümü, Şubat ayında yürürlüğe girecek olan yeni Vector görünümüne kıyasla görece daha geniş bir genişlik sunduğu için sol - sağ arasındaki dengesizlik biraz daha göze batacak. Bunun için de çözüm olarak Günün Maddeleri kutusunu yine tartışmadan çıkan fikir birliği uyarınca Günün Kaliteli Maddesi yapıp tek maddeye düşürmek yararlı olur derim. Şu anda GM kutusu sol bölmeye epey bir uzunluk veriyor. Tek madde bu sorunu çözecektir. 1 Şubat itibarıyla da Eski Vector ve Yeni Vector'de nasıl bir görünüm yakaladığımızı karşılaştırır ve madde uzunluklarına mı ya da başka bir yere mi müdahale edeceksek ederiz.

Khutuck ve Maurice Flesier'e de el sallayayım tabii.

Vito Genovese 03.34, 29 Ocak 2021 (UTC)Yanıtla

Tamam @Vito Genovese, ben geçiş için hazırım, TB maddelerinde ilk günlere tekrar göz atarım gözden kaçan birşey var mı diye. GM için aynı şablondan mı devam edilecek yeni şablon mu tanımlanacak? Yeni sayfa düzenini önden bir görmek iyi olur, nasıl duracak, ne gibi günlük ayarlar gerekecek, anlamak için. Hayırlı olsun şimdiden :) --LostMyMind (mesaj) 04.08, 29 Ocak 2021 (UTC)Yanıtla
Aynı şablondan devam edip yalnızca başlığı değiştirmek pratik olabilir ama Khutuck daha sağlıklı bir öneri de getirebilir belki. Anasayfanın görünümü için şimdilik şöyle diyebilirim.
Vito Genovese 04.17, 29 Ocak 2021 (UTC)Yanıtla

Adaylıklar ve nezaket konusu

Sevgili Visnelma,

Dün adaylık sayfasında küçük bir not iliştirdiğim konu hakkında bazı küçük yorumlar eklemek istiyorum müsaadenle.

VP:SİS görevim kapsamında KM ve SM tartışma sayfalarını elimden geldiğince takip etmeye gayret ediyorum. Dün o minik notu yazmamın sebebi, tartışma sırasında başkasının yazıp imzaladığı bir metni değiştirmeye hakkımız olmamasıdır. Ancak küfür/hakaret/uygunsuz bir içerik olursa yetkili bir kullanıcı gerekli görür ve siler, böyle bir durum haricinde kimsenin kelime seçimine müdahale etmemiz uygun değil. Naçizane bu görüşümü paylaştım orada. Zira daha nazik hale getirmek için değiştirdiğin cümlede bana göre herhangi bir nezaketsizlik de yoktu. Olsaydı bile düzeltmenin yolu bu olmamalı.

Ben de nezaket konusunda gayet hassasımdır, ama nezaket zaten kişiden kişiye farklı algılanabilecek bir kavram, birisinin nezaket açısından uygun bulduğunu bir başkası uygun bulmayabilir. Herkesin üslubu aynı olmak zorunda değil. Orası da kişilerin üslubunu değil, adaylıkla ve maddeyle ilgili konuları konuşup tartıştığımız bir yer olmalı.

Devamında, biraz önce SM KM tartışmaları ne durumda diye göz atarken dünkü konunun orada kalmadığını ve mesaj sayfası yoluyla devam ettiğini de görmüş bulundum. Orada verdiğin bağlantıları incelediğimde ise yine başka bir tartışmada kullanıcının başka bir cümlesini beğenmediğin için silmiş olduğunu gördüm. Ki o cümlede de herhangi bir anormal durum yok, surlardan bahsedilmiş, ne bakımdan uygun bulmadığını da anlamakta açıkçası zorlandım.

Tartışma sayfaları maddelerden farklı olarak, görüşlerimizi bildirdiğimiz ortamlar. Bir maddedeki üslubu beğenmeyip geri almak veya değiştirmek olasıdır ancak tartışma sayfasında başkasının yazıp altına imzasını attığı metni değiştirmek aynı şey değil. Görüşü veya üslubu beğenmemiş olsak bile ne kadar doğru? Ya da madem konu nezaket üstünden açıldı, bu da görüş sahibine yapılan bir nezaketsizlik bana sorarsan.

Kullanıcıya mesaj bırakırken kullanıcı sayfasını da görmüş olmalısın, sayfanın üstündeki her bir minik sarı yıldız bir seçkin maddeye karşılık geliyor, kendisinin SM KM içerik üretmede ne kadar başarılı olduğu da ortadayken, üslup tartışmalarına girmek yerine önerilerini dikkate almak, adaylığa sunulan maddenin gelişim göstermesi bakımından son derece iyi bir adım olur.

Haddim olmayarak araya girdim, ancak bu tip durumlarda durum daha da büyümeden birilerinin araya girip 3. bir bakış katmasının da bir mahsuru olmadığını, hatta daha iyi ve yapıcı olduğunu düşünüyorum. Seni ilgilendirmez diyebilirsin diye bu mesajı bırakıp bırakmamak konusunda epeyce çekimser davrandığımı, ama sonunda dayanamayıp yazdığımı da belirtmek isterim.

Sevgiler, iyi vikiler. --LostMyMind (mesaj) 05.38, 30 Ocak 2021 (UTC)Yanıtla

@LostMyMind Zaten siz ilk değişikliğimi geri aldıktan sonra herhangi bir müdahalede bulunmadım. Sadece "?.." diye bir noktalama işareti Türkçede bulunmadığı için onu düzelttim. Eğer kullanıcıya attığım ilk mesajımı görürseniz, nezaket politikasını ihlal ettiğini söylemedim. Sadece biraz daha nazik olmasını, yoksa istek kırıcı olduğunu yazdım. Kullanıcıyla tartışarak çözüm bulmaya çalışmam yanlış mıydı yani? Problemleri ne yaparak çözmemi bekliyorsunuz? Birisinden biraz daha kibar olmasını rica etmek için kesinkes bunun politikada mı olması gerekiyor? İlk başta suçlayıcı bir tavır kullanmamama rağmen uzlaşmaya yanaşmak yerine savunma pozisyonuna geçtiği için ben de ona göre cevap verdim. Kullanıcının tecrübesine lafım yok zaten. Dediği şekilde geliştiriyorum maddeyi. "Sur"a gelecek olursak... Kullanıcıya sayfanın maddenin ilk cümlesinde yazan tanımı gösteriyorum: "Sur, savunma amaçlı yapılan duvar, kale duvarı." Verdiği karşılıksa "saldırı amaçlı olamayacağına göre... :D". Burada cümleyi bile tamamlama zahmeti göstermeden sonuna üç nokta ve gülücük koymuş. Ben de kullanıcı bu tarz cümle yarım bırakma ve gülücük koyma işini çok sık gerçekleştirdiği için şu denemeyi attım, ki tam olarak benim dediğim şeyi söylemekte: "sadece bir surat ifadesi, (...) yorumlarınıza eklemek, onların kötü hissetmesini sağlayacaktır. (Endişelenmeyin; insanlar demek istediklerini, hatta ironi işaretini bile anlayacaklardır) ve bunu yapmak sizi nezaket ve iyi niyet olmanız gerektiği kurallarından muaf tutar, sonuçta kötü bir şey söylemediniz. Düşünsenize, neden iğneleyerek saniyeler içinde durumu anlatacakken uzun uzadıya derdinizi anlatmak zorundasınız ki?" Yaptığı şey tam olarak buna uymakta. Onunsa bana verdiği cevap, "(...) o belirttiğin gibi politika ve yönergelerin tartışma aşamasını, yenilenme aşamasını, yeri geliyor, imalatını yapmaktayım." oluyor. Siz söyleyin bir politikada değişiklik yapmak kişi o politikadan muaf mı tutar? Kaldı ki kullanıcı daha politikayla, deneme arasındaki farkı bile bilmiyor (Tabii ki yazdığı mesaja göre).
Bakın bir ara ben de Nanahuatl'ı taklit ederek bir kullanıcıya gülen surat kullanarak cevap vermiştim aldığım karşılık ne oldu: [1] Demek ki gülen surat kullanmak aslında o kadar masum değilmiş. Doğru yerde kullanılırsa alay ve iğneleme anlamı da sağlıyor gördüğünüz gibi ki Muratero beni tersleyerek cevap vermiş. Kullanıcı bu şekilde komik olmayan, espri yapılmayan yerlerde sıklıkla cümleyi yarım bırakarak sonuna gülen surat ekliyor. Eğer bunun açıklamasını siz yapabileceksiniz buyurun. Bense kullanıcının bunu nezaketin sınırında kalmaya çalışmak için yaptığını düşünüyorum. Ama siz insanların gülen surat kullanarak bir tür gri çizgide kalmaya çalışmalarının Vikipedi için iyi olacağını düşünüyorsanız sağ duyunuz adına üzülürüm.--Visnelma (mesaj) 07.47, 30 Ocak 2021 (UTC)Yanıtla
Sevgili @Visnelma, ben durumun dışarıdan bakan bir göz tarafından nasıl göründüğü konusunda fikir belirttim, daha fazlası işi tartışmaya dökmek olur. Bu sebeple öyledir ya da değildir tartışmak yerine önceki yorumlarımı yineleyeceğim sadece. Bir görüşü veya bir kişinin kendini ifade ediş tarzını beğenip beğenmemek kişiye kalmış, ama başkasının mesajını değiştirme konusunda söylediklerimin tamamen arkasındayım. Geçenlerde benzer birşey kullanıcı sayfamda başıma geldi, benim notumu değiştiren bir kullanıcı ile karşı karşıya kaldım, bu seviyede olduğu zaman vandallığa giriyor, tartışma sayfasında olduğu zamansa nezaket çizgisinin yanlış tarafında kalıyor.
Amacım tartışma yaratmak değil, fikir açıklamaktı. Umarım yanlış anlaşılmam.
Sevgiler, --LostMyMind (mesaj) 08.21, 30 Ocak 2021 (UTC)Yanıtla
@LostMyMind Yazdığım mesajı okudun mu acaba?.. Sen değişikliğimi geri aldıktan sonra bir müdahalede bulunmadım, "?.." diye bir noktalama işareti Türkçede yoktu onu düzelttim yazıyor... Tartışma sayfasında yazım ve noktalama hatalarını düzelttiğini gördüğüm pek çok kullanıcı var. Aslında yaptığım şey mantıklı ama... Yine de sen bilirsin :)--Visnelma (mesaj) 08.31, 30 Ocak 2021 (UTC)Yanıtla

nıcı mesaj:LostMyMind Önizleniyor Yayımla Hata, düzenleme kaydedilmedi. Hata, başka bir kullanıcı bu sayfada düzenleme yapmış. Özet: Örnek: Yazım hatası düzeltildi, içerik eklendi Değişikliklerinizi kaydederek Kullanım Şartları kabul etmiş sayılırsınız ve bu değişiklikler CC BY-SA 3.0 ve GFDL lisansları altında yayımlanır. Adaylıklar ve nezaket konusu Sevgili Visnelma,

Dün adaylık sayfasında küçük bir not iliştirdiğim konu hakkında bazı küçük yorumlar eklemek istiyorum müsaadenle.

VP:SİS görevim kapsamında KM ve SM tartışma sayfalarını elimden geldiğince takip etmeye gayret ediyorum. Dün o minik notu yazmamın sebebi, tartışma sırasında başkasının yazıp imzaladığı bir metni değiştirmeye hakkımız olmamasıdır. Ancak küfür/hakaret/uygunsuz bir içerik olursa yetkili bir kullanıcı gerekli görür ve siler, böyle bir durum haricinde kimsenin kelime seçimine müdahale etmemiz uygun değil. Naçizane bu görüşümü paylaştım orada. Zira daha nazik hale getirmek için değiştirdiğin cümlede bana göre herhangi bir nezaketsizlik de yoktu. Olsaydı bile düzeltmenin yolu bu olmamalı.

Ben de nezaket konusunda gayet hassasımdır, ama nezaket zaten kişiden kişiye farklı algılanabilecek bir kavram, birisinin nezaket açısından uygun bulduğunu bir başkası uygun bulmayabilir. Herkesin üslubu aynı olmak zorunda değil. Orası da kişilerin üslubunu değil, adaylıkla ve maddeyle ilgili konuları konuşup tartıştığımız bir yer olmalı.

Devamında, biraz önce SM KM tartışmaları ne durumda diye göz atarken dünkü konunun orada kalmadığını ve mesaj sayfası yoluyla devam ettiğini de görmüş bulundum. Orada verdiğin bağlantıları incelediğimde ise yine başka bir tartışmada kullanıcının başka bir cümlesini beğenmediğin için silmiş olduğunu gördüm. Ki o cümlede de herhangi bir anormal durum yok, surlardan bahsedilmiş, ne bakımdan uygun bulmadığını da anlamakta açıkçası zorlandım.

Tartışma sayfaları maddelerden farklı olarak, görüşlerimizi bildirdiğimiz ortamlar. Bir maddedeki üslubu beğenmeyip geri almak veya değiştirmek olasıdır ancak tartışma sayfasında başkasının yazıp altına imzasını attığı metni değiştirmek aynı şey değil. Görüşü veya üslubu beğenmemiş olsak bile ne kadar doğru? Ya da madem konu nezaket üstünden açıldı, bu da görüş sahibine yapılan bir nezaketsizlik bana sorarsan.

Kullanıcıya mesaj bırakırken kullanıcı sayfasını da görmüş olmalısın, sayfanın üstündeki her bir minik sarı yıldız bir seçkin maddeye karşılık geliyor, kendisinin SM KM içerik üretmede ne kadar başarılı olduğu da ortadayken, üslup tartışmalarına girmek yerine önerilerini dikkate almak, adaylığa sunulan maddenin gelişim göstermesi bakımından son derece iyi bir adım olur.

Haddim olmayarak araya girdim, ancak bu tip durumlarda durum daha da büyümeden birilerinin araya girip 3. bir bakış katmasının da bir mahsuru olmadığını, hatta daha iyi ve yapıcı olduğunu düşünüyorum. Seni ilgilendirmez diyebilirsin diye bu mesajı bırakıp bırakmamak konusunda epeyce çekimser davrandığımı, ama sonunda dayanamayıp yazdığımı da belirtmek isterim.

Sevgiler, iyi vikiler. --LostMyMind (mesaj) 05.38, 30 Ocak 2021 (UTC)

@LostMyMind Zaten siz ilk değişikliğimi geri aldıktan sonra herhangi bir müdahalede bulunmadım. Sadece "?.." diye bir noktalama işareti Türkçede bulunmadığı için onu düzelttim. Eğer kullanıcıya attığım ilk mesajımı görürseniz, nezaket politikasını ihlal ettiğini söylemedim. Sadece biraz daha nazik olmasını, yoksa istek kırıcı olduğunu yazdım. Kullanıcıyla tartışarak çözüm bulmaya çalışmam yanlış mıydı yani? Problemleri ne yaparak çözmemi bekliyorsunuz? Birisinden biraz daha kibar olmasını rica etmek için kesinkes bunun politikada mı olması gerekiyor? İlk başta suçlayıcı bir tavır kullanmamama rağmen uzlaşmaya yanaşmak yerine savunma pozisyonuna geçtiği için ben de ona göre cevap verdim. Kullanıcının tecrübesine lafım yok zaten. Dediği şekilde geliştiriyorum maddeyi. "Sur"a gelecek olursak... Kullanıcıya sayfanın maddenin ilk cümlesinde yazan tanımı gösteriyorum: "Sur, savunma amaçlı yapılan duvar, kale duvarı." Verdiği karşılıksa "saldırı amaçlı olamayacağına göre... :D". Burada cümleyi bile tamamlama zahmeti göstermeden sonuna üç nokta ve gülücük koymuş. Ben de kullanıcı bu tarz cümle yarım bırakma ve gülücük koyma işini çok sık gerçekleştirdiği için şu denemeyi attım, ki tam olarak benim dediğim şeyi söylemekte: "sadece bir surat ifadesi, (...) yorumlarınıza eklemek, onların kötü hissetmesini sağlayacaktır. (Endişelenmeyin; insanlar demek istediklerini, hatta ironi işaretini bile anlayacaklardır) ve bunu yapmak sizi nezaket ve iyi niyet olmanız gerektiği kurallarından muaf tutar, sonuçta kötü bir şey söylemediniz. Düşünsenize, neden iğneleyerek saniyeler içinde durumu anlatacakken uzun uzadıya derdinizi anlatmak zorundasınız ki?" Yaptığı şey tam olarak buna uymakta. Onunsa bana verdiği cevap, "(...) o belirttiğin gibi politika ve yönergelerin tartışma aşamasını, yenilenme aşamasını, yeri geliyor, imalatını yapmaktayım." oluyor. Siz söyleyin bir politikada değişiklik yapmak kişi o politikadan muaf mı tutar? Kaldı ki kullanıcı daha politikayla, deneme arasındaki farkı bile bilmiyor (Tabii ki yazdığı mesaja göre). Bakın bir ara ben de Nanahuatl'ı taklit ederek bir kullanıcıya gülen surat kullanarak cevap vermiştim aldığım karşılık ne oldu: [1] Demek ki gülen surat kullanmak aslında o kadar masum değilmiş. Doğru yerde kullanılırsa alay ve iğneleme anlamı da sağlıyor gördüğünüz gibi ki Muratero beni tersleyerek cevap vermiş. Kullanıcı bu şekilde komik olmayan, espri yapılmayan yerlerde sıklıkla cümleyi yarım bırakarak sonuna gülen surat ekliyor. Eğer bunun açıklamasını siz yapabileceksiniz buyurun. Bense kullanıcının bunu nezaketin sınırında kalmaya çalışmak için yaptığını düşünüyorum. Ama siz insanların gülen surat kullanarak bir tür gri çizgide kalmaya çalışmalarının Vikipedi için iyi olacağını düşünüyorsanız sağ duyunuz adına üzülürüm.--Visnelma (mesaj) 07.47, 30 Ocak 2021 (UTC) Sevgili @Visnelma, ben durumun dışarıdan bakan bir göz tarafından nasıl göründüğü konusunda fikir belirttim, daha fazlası işi tartışmaya dökmek olur. Bu sebeple öyledir ya da değildir tartışmak yerine önceki yorumlarımı yineleyeceğim sadece. Bir görüşü veya bir kişinin kendini ifade ediş tarzını beğenip beğenmemek kişiye kalmış, ama başkasının mesajını değiştirme konusunda söylediklerimin tamamen arkasındayım. Geçenlerde benzer birşey kullanıcı sayfamda başıma geldi, benim notumu değiştiren bir kullanıcı ile karşı karşıya kaldım, bu seviyede olduğu zaman vandallığa giriyor, tartışma sayfasında olduğu zamansa nezaket çizgisinin yanlış tarafında kalıyor. Amacım tartışma yaratmak değil, fikir açıklamaktı. Umarım yanlış anlaşılmam. Sevgiler, --LostMyMind (mesaj) 08.21, 30 Ocak 2021 (UTC) @LostMyMind Yazdığım mesajı okudun mu acaba?.. Sen değişikliğimi geri aldıktan sonra bir müdahalede bulunmadım, "?.." diye bir noktalama işareti Türkçede yoktu onu düzelttim yazıyor... Tartışma sayfasında yazım ve noktalama hatalarını düzelttiğini gördüğüm pek çok kullanıcı var. Aslında yaptığım şey mantıklı ama... Yine de sen bilirsin :)--Visnelma (mesaj) 08.31, 30 Ocak 2021 (UTC)

Sevgili @Visnelma. Başka kişilerin de aynı şeyi yapıyor olması bu tutumun doğruluğunu kanıtlamaz bence. SM KM adaylık sayfalarını olabildiğince takip ettiğimi söylemiştim, bu seferki tesadüfen dikkatimi çekti, bundan sonra daha dikkatli takip eder, başkası da aynı şeyi yaparsa onlarla da seve seve aynı konuyu gündeme getiririm. Bildiğin gibi seninle kişisel bir durumumuz veya daha önce yaşadığımız bir tartışma/gerilim vs de yok, o bakımdan kişisel algılamazsan sevinirim. Biri benim yazıp imzaladığım şeyi değiştirse hoşuma gitmez, kimsenin de hoşuna gideceğini sanmıyorum. Bunun istisnası ancak belirli bir samimiyetin üstünde hissettiğim kişilerle ve tartışmalı olmayan konularda gerçekleşmesi durumudur bence, o durumda tepki uyandırmayabilir. Ama buradaki durum basit bir yazım yanlışı düzeltmesiyle açıklanmıyor bence, sadece nokta silinmesinden ibaret olsaydı öyle açıklanabilirdi ama öncesi de var.
Neyse, bana kendini açıklamak zorunda değilsin, dış kapının dış mandalıyım neticede, sadece gözlemimi belirtmek istedim ve o şekilde kalmasında da fayda var. İyi vikiler ve iyi çalışmalar diliyorum. --LostMyMind (mesaj) 09.05, 30 Ocak 2021 (UTC)
Visnelma, dün akşamdan beri konuyu izliyorum ve artık belirtmem gerekir ki şuraya baktığınız takdirde "ünlem ve soru işaretinden sonra üç nokta yerine iki nokta konul"duğunu görebilirsiniz. Kaldı ki ortada bir hata olsa dahi anlamda fahiş bir bozukluk oluşturmayan yazım ve noktalama işaretlerini değiştirme veya düzeltmenin hiçbir gereği yok. Gereken hâllerde bunu yaparken de değişiklik özetinden kullanıcıya seslenmenizi tavsiye ederim. Nanahuatl'ın veya bir başkasının, fark etmez, yazdıklarının "beğenmediğiniz yerlerini" çıkarmak mazur görülebilir bir davranış değildir. Bunu yaparken nezaketi çok geniş yorumladığınız, buradaki kimseyi (veya çoğu kişiyi) gerçek yaşamda tanımadığınızı (VP:İNV) ve ayrıca yazı dilinin iletişimsel sınırlılıklarını gözardı ettiğiniz kanaatindeyim. Eğer size yöneltilen bir yazıda ihlal olduğu kanaatindeyseniz ve bu ihlal küfür veya hakaret gibi apaçık değilse, konunun içinde bulunmanızdan ötürü tarafsız ve nesnel olmanızın zorlaşacağını göz önünde bulundurarak üçüncü bir kişinin değerlendirmesine başvurmanızı tavsiye ederim. Zira belirttiğim gibi, konuyu dün akşamdan beri takip ediyorum ve durum "beğenilmeyen yazının çıkarılması"ndan öte görünmüyor. İyi çalışmalar. Dr. Coalmesaj 08.48, 30 Ocak 2021 (UTC)Yanıtla
@Dr. Coal zaten ilk uyarıdan sonra cümlede herhangi bir değişiklik yapmadım. Yaptığım diğer değişiklikse noktalama işaretiyle ilgiliydi. O da TDK'ya göre doğruymuş, eyvallah. Ama ilk başta bunu söylemek yerine ilk uyarıyı dikkate almama rağmen üstüme gelinmesinin taciz seviyesine ulaştığını söylemeliyim. "nezaketi çok geniş yorumladığınız" diyor... :) Zaten ilk başta kullanıcıdan daha kibar olmasını rica etmiştim, nezaketi ihlal ediyorsun diye suçlamamıştım ancak kullanıcının uzlaşmaya yanaşmaması üzerine ben de o şekilde karşılık verdim. Yine de yazdıklarımın işinize gelen kısmını okumak istiyorsanız siz bilirsiniz...--Visnelma (mesaj) 09.10, 30 Ocak 2021 (UTC)Yanıtla
@Dr. CoalAyrıca kaliteli madde adaylığı tartışma sayfasında beğenmediğim yeri çıkarmam gibi bir şey söz konusu kesinlikle değil sadece aynı cümleyi daha kibar hale getirerek yeniden yazdım.--Visnelma (mesaj) 09.14, 30 Ocak 2021 (UTC)Yanıtla
Vikipedi'nin bir sosyal deney alanı olmadığını unutmayın lütfen Visnelma. Yer verdiğiniz "'nezaketi çok geniş yorumladığınız' diyor... :)" ifadenizle yapmaya çalıştığınız şeyi anlıyorum fakat buna karşılık bulamayacaksınız. Ek olarak "Yine de yazdıklarımın işinize gelen kısmını okumak istiyorsanız siz bilirsiniz..." cümlesiyle bu kez iddia ettiğiniz ihlali siz gerçekleştiriyorsunuz. Ek olarak, "üstüme gelinmesinin taciz seviyesine ulaştığını söylemeliyim" demişsiniz ama Nanahuatl'ın mesaj sayfasında gördüğüm kadarıyla kendisi son derece açık ve net bir cevapla konuyu kapamaya çalışmış ancak buna rağmen sürdüren sizsiniz. Bu durumda siz nasıl tacize uğruyorsunuz, o da ayrı bir soru işareti. Son olarak, başkalarının yazdıkları şeyler üzerinde "cümleyi daha kibar hale getirerek yeniden yaz"ma gibi bir uygulama hiçbir zaman olmadı. Gereken hâllerde, bir ihlal varsa eğer ortada, (...) ile gösterilerek ilgili kısım çıkarılır yalnızca. Bunu da, dediğim gibi, nesnel olamayışınız dolayısıyla bir başkasından istemenizde büyük fayda var. Zira nezaket o kadar da göreceli değil. İyi çalışmalar, keyifli katkılar dilerim. Dr. Coalmesaj 09.27, 30 Ocak 2021 (UTC)Yanıtla

@Dr. Coal öncelikle cümlemin sonuna :) ekleyebilirim, buna karışmaya hakkınız yok. Eğer nezaket ihlali olmadığını bilseydim daha önceden de yapardım. Ayrıca zaten ilk uyarıdan sonra cümleyi değiştirmeyi bırakmışım. Diğer değişikliğim ise noktalama işaretiydi sadece. Onun da TDK'ya göre yanlış olduğunu değişikliğin üzerinden 2 gün geçtikten sonra söylediniz. Uyarıyı dikkate almama rağmen bana 10 kez aynı şeyi söylemeniz taciz oluyor. Nanahuatl eğer konuyu o kadar kapamak isteseydi basitçe cevap vermeyebilirdi. Eğer karşılık verirse benim cevap verme hakkım doğar. Zaten kullanıcı " bu konuyla alakalı bana mesaj atmamanızı rica ederim (atıp atmaman sana kalmış)" yazarak cevap verme hakkını bana bırakmışken siz hangi mantıkla bunun tacize girdiğini söylüyorsunuz ki... İlk mesajımda nezaketi ihlal ediyorsun yazmadım. Sadece biraz daha kibar olabilir misin, böyle istek kırıcı dedim. Olay Nanahuatl'ın anlaşmaya varmak yerine ters tepki vermesi üzerine büyüdü. Yine de o kısmı görmezden gelmekte ısrarcıysanız siz bilirsiniz... Kolay gelsin :)--Visnelma (mesaj) 09.46, 30 Ocak 2021 (UTC)Yanıtla

@LostMyMind hayır aynı şey değil çünkü cümle aynı anlamı koruyor, sadece daha kibar bir şekilde ifade ediyor bunu. Beğenmediğim yeri çıkarsaydım komple silerdim.--Visnelma (mesaj) 09.46, 30 Ocak 2021 (UTC)Yanıtla

Visnelma, bakın, yaptığınız şeyin kronolojisinden bahsediyorum;
  • Nanahuatl'ın "sen" hitabını nezaketsiz bulduğunuzu belirttiniz,
  • Nanahuatl, buna katılmadığını ve "sen" hitabının normal olduğunu belirtti,
  • Kendisine "sen" diye hitap ettiniz,
  • "He bu arada son mesajında da 'sen' ile kurmuşsun cümleleri, nezaketsiz mi oldun şimdi?" dedi size,
  • Siz de "Ama senin dediğine göre 'sen' demekte sıkıntı yoksa itiraz etmemen gerekir." dediniz.
Bugün ise;
  • Ortada yüz ifadeleri dahil olmak üzere bir nezaketsizlik bulunmadığını ifade ettim,
  • Yüz ifadesi kullanarak yukarıdaki örnekte olduğu gibi bu kez beni test etmek istediniz, ki tamamen farklı bir bağlam altında bunu yaptığınız için denk bir kullanım olmadı (Bkz. Edimbilim),
  • Testinizin işe yaramayacağını belirttim,
  • "Cümlemin sonuna :) ekleyebilirim, buna karışmaya hakkınız yok." dediniz.
Bu açık örüntü ortaya koyuyor ki, sizinle aynı fikirde olmayan kullanıcıları test etmeye, kendinizce tuzak kurmaya çalışıyorsunuz. Bu örüntüyü göstermeme yardım ettiğiniz için teşekkür ederim her şeyden önce ancak tekrar ediyorum, Vikipedi, sizin sosyal deney alanınız değildir. Ek olarak yine belirtiyorum, ortada yakındığınız türden bir ihlal de bulunmamaktadır. Nanahuatl'a yazdınız, kendisi sizin düşündüğünüz gibi bir kastının olmadığını ifade etti ve konu herhangi bir gözlemci için orada kapandı. Şimdi tekrar iyi çalışmalar ve verimli katkılar diliyorum. Dr. Coalmesaj 09.56, 30 Ocak 2021 (UTC)Yanıtla