Ayla (film): Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
k Sakhalinio, Ayla(film) sayfasını Ayla (film) sayfasına yönlendirme olmaksızın taşıdı: Düzeltme
SunSoldiers (mesaj | katkılar)
k →‎Konu: Ablam bozuklugu duzeltildi.
21. satır: 21. satır:


== Konu ==
== Konu ==
[[1950]] yılında [[Kuzey Kore]]' nin [[Güney Kore]]' ye saldırdığında [[Birleşmiş Milletler]]' in yaptığı yardım çağrısı sonucu [[Türkiye]], [[Güney Kore|Kore]]' ye bir [[tugay]] gönderir. Her şey gönderilen [[tugay]]<nowiki/>ın içindeki askerlerden birisi olan Süleyman Astsubay' ın savaş meydanında annesi babası öldürülmüş küçük bir kız bulmasıyla başlar. Süleyman Astsubay bulduğu 5 yaşındaki küçük kıza ay gibi yüzü olduğu için Ayla ismini verir. 15 ay boyunca Ayla' nın bakımını üstlenen Süleyman Astsubay' ın artık [[Türkiye]]' ye dönmesi gerekmektedir. Ayla' yı bırakıp gitmek istemeyen Süleyman Astsubay Ayla' yı [[Türkiye]]' ye götürmek için birçok yolu dener ancak bir türlü [[Güney Kore|Kore]] yasalarını aşıp Ayla' yı [[Türkiye]]' ye dönerken yanına alamaz. Savaş günlerini geride bıraktıktan 60 yıl sonra Ayla ve Süleyman Dilbirliği tekrar bir araya gelirler.
[[1950]] yılında [[Kuzey Kore]], [[Güney Kore]]' ye saldırdığında [[Birleşmiş Milletler]]' in yaptığı yardım çağrısı sonucu [[Türkiye]], [[Güney Kore|Kore]]' ye bir [[tugay]] gönderir. Her şey gönderilen [[tugay]]<nowiki/>ın içindeki askerlerden birisi olan Süleyman Astsubay' ın savaş meydanında annesi babası öldürülmüş küçük bir kız bulmasıyla başlar. Süleyman Astsubay bulduğu 5 yaşındaki küçük kıza ay gibi yüzü olduğu için Ayla ismini verir. 15 ay boyunca Ayla' nın bakımını üstlenen Süleyman Astsubay' ın artık [[Türkiye]]' ye dönmesi gerekmektedir. Ayla' yı bırakıp gitmek istemeyen Süleyman Astsubay Ayla' yı [[Türkiye]]' ye götürmek için birçok yolu dener ancak bir türlü [[Güney Kore|Kore]] yasalarını aşıp Ayla' yı [[Türkiye]]' ye dönerken yanına alamaz. Savaş günlerini geride bıraktıktan 60 yıl sonra Ayla ve Süleyman Dilbirliği tekrar bir araya gelirler.


== Oyuncular ==
== Oyuncular ==

Sayfanın 14.19, 26 Haziran 2017 tarihindeki hâli

Ayla
YönetmenCan Ulkay
YapımcıMustafa Uslu
Dijital Yapım Evi
SenaristYiğit Güralp
OyuncularÇetin Tekindor
İsmail Hacıoğlu
Lee Kyung-Jin
Kim Seol
Ali Atay
Taner Birsel
Mehmet Esen
Murat Yıldırım
Erkan Petekkaya
Altan Erkekli
Damla Sönmez
Meral Çetinkaya
Büşra Develi
MüzikFahir Atakoğlu
KurguMustafa Presheva
Yapım yılı2016-2017, Türkiye
Güney Kore
Çıkış tarih(ler)iEkim 2017
Ülke Türkiye
 Güney Kore
DilTürkçe

Ayla, gerçek bir hikayeden uyarlanan, çekimleri 2016' dan beri hem Türkiye' de hem de Güney Kore' de hâlâ devam etmekte olan sinema filmi. 2017' nin Ekim ayında dünya çapında vizyona girmesi planlanan filmin yönetmenliğini Can Ulkay senaristliğini Yiğit Güralp yapmakta.

Konu

1950 yılında Kuzey Kore, Güney Kore' ye saldırdığında Birleşmiş Milletler' in yaptığı yardım çağrısı sonucu Türkiye, Kore' ye bir tugay gönderir. Her şey gönderilen tugayın içindeki askerlerden birisi olan Süleyman Astsubay' ın savaş meydanında annesi babası öldürülmüş küçük bir kız bulmasıyla başlar. Süleyman Astsubay bulduğu 5 yaşındaki küçük kıza ay gibi yüzü olduğu için Ayla ismini verir. 15 ay boyunca Ayla' nın bakımını üstlenen Süleyman Astsubay' ın artık Türkiye' ye dönmesi gerekmektedir. Ayla' yı bırakıp gitmek istemeyen Süleyman Astsubay Ayla' yı Türkiye' ye götürmek için birçok yolu dener ancak bir türlü Kore yasalarını aşıp Ayla' yı Türkiye' ye dönerken yanına alamaz. Savaş günlerini geride bıraktıktan 60 yıl sonra Ayla ve Süleyman Dilbirliği tekrar bir araya gelirler.

Oyuncular

Dış bağlantılar