Tufan Karabulut: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Hermes68 (mesaj | katkılar)
2. satır: 2. satır:
'''Tufan Karabulut'''   (d. [[1968]] - İstanbul)   [[Tiyatro]] ve dizi film [[oyuncu]]su, tiyatro yönetmeni.
'''Tufan Karabulut'''   (d. [[1968]] - İstanbul)   [[Tiyatro]] ve dizi film [[oyuncu]]su, tiyatro yönetmeni.


[[İstanbul Üniversitesi]] [[İktisat]] [[Fakülte]]si ve İstanbul Üniversitesi [[Devlet]] [[Konservatuvar] Tiyatro Yüksek Bölümü’nden (1993) mezun olan [[sanatçı]], 1985 yılından 1991'e kadar [[Bizim Tiyatro]]'da görev yaptı. [[Televizyon]] dizilerinde [[rol]] aldı. 1994'te İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda öğretim görevlisi olarak çalıştı. 1995 yılında [[Tiyatro Fora]]'yı kuran Karabulut, 2002-2004 yılları arasında [[İstanbul Şehir Tiyatroları]]’nda "Repertuar Kurulu" üyeliği yaptı. Halen İ.Ü. Devlet Konservatuvarı’nda müdür yardımcılığı ve öğretim elemanlığı görevlerinin yanı sıra, Tiyatro Fora'nın genel sanat yönetmenliğini sürdürmektedir.
1991 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi İktisat Bölümü’nden mezun oldu. 1993 yılında [http://konservatuvar.istanbul.edu.tr/ İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı] Sahne Sanatları Bölümü Tiyatro Anasanat Dalı’nda “Oyunculuğun Kökenleri ve Gelişimi” konulu teziyle yüksek lisansını, 2010 yılında da “Modern Tiyatronun Analizi: Klasikten Postmoderne Oyun Yazımı ve Sahnelemedeki Yönelişler” konulu teziyle doktorasını tamamladı. 1994'te İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda "sanatçı öğretim elemanı" olarak görev yapmaya başlayan Karabulut, 1995 yılında [http://www.tiyatrofora.com/ Tiyatro Fora]’yı kurdu ve “Genel Sanat Yönetmenliği”ni üstlendi. 2002-2004 yılları arasında [http://www.ibb.gov.tr/sites/sehirtiyatrolari/tr-TR/Sayfalar/Anasayfa.aspx İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları]’nda "Repertuar Kurulu" üyeliği yaptı. Halen İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda Müdür Yardımcısı, Sahne Sanatları Bölüm Başkanı Yardımcısı ve Sahne Sanatları Bölümü Tiyatro Anasanat Dalı’nda yardımcı doçent olarak görev yapmaktadır.


=== Rol aldığı ve yönettiği bazı oyunlar ===
=== Rol aldığı ve yönettiği oyunlar ===


* Pilli Bebek
* Pilli Bebek
30. satır: 30. satır:
* [http://www.tiyatrofora.com/oyunlar/bizim-ev Bizim Ev]
* [http://www.tiyatrofora.com/oyunlar/bizim-ev Bizim Ev]
* [http://www.tiyatrofora.com/oyunlar/ders-oleanna Ders]
* [http://www.tiyatrofora.com/oyunlar/ders-oleanna Ders]
* [http://www.tiyatrofora.com/oyunlar/olum-ve-kiz Ölüm ve Kız]
* [http://www.tiyatrofora.com/oyunlar/zamanin-durdugu-an-sayfa Zamanın Durduğu An]


=== Filmografisi ===
=== Filmografisi ===

Sayfanın 09.38, 19 Mart 2017 tarihindeki hâli

Tufan Karabulut   (d. 1968 - İstanbul)   Tiyatro ve dizi film oyuncusu, tiyatro yönetmeni.

1991 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi İktisat Bölümü’nden mezun oldu. 1993 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Sahne Sanatları Bölümü Tiyatro Anasanat Dalı’nda “Oyunculuğun Kökenleri ve Gelişimi” konulu teziyle yüksek lisansını, 2010 yılında da “Modern Tiyatronun Analizi: Klasikten Postmoderne Oyun Yazımı ve Sahnelemedeki Yönelişler” konulu teziyle doktorasını tamamladı. 1994'te İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda "sanatçı öğretim elemanı" olarak görev yapmaya başlayan Karabulut, 1995 yılında Tiyatro Fora’yı kurdu ve “Genel Sanat Yönetmenliği”ni üstlendi. 2002-2004 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nda "Repertuar Kurulu" üyeliği yaptı. Halen İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda Müdür Yardımcısı, Sahne Sanatları Bölüm Başkanı Yardımcısı ve Sahne Sanatları Bölümü Tiyatro Anasanat Dalı’nda yardımcı doçent olarak görev yapmaktadır.

Rol aldığı ve yönettiği oyunlar

Filmografisi

  • Yaz Evi - 1994
  • Sonradan Görmeler - 1993

Kitap

  • Modern Tiyatro, Mitos-Boyut Yayınları,Türkçe, 200 sayfa, İstanbul, 2014 ISBN : 9786055127626

Kaynak

Dış bağlantılar