Alt orta sınıf otomobil: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
düzeltme AWB ile
Nihilistefan (mesaj | katkılar)
Enflasyon ve dolara bağlı fiyat düzenlemesi yapıldı.
Etiketler: Mobil değişiklik mobil uygulama değişikliği
1. satır: 1. satır:
'''Alt orta sınıf''', '''compact car''', Avrupa'da '''C sekmenti''', '''Small family car''' ya da '''medium car''' olarak da bilinen otomobiller uzunlukları yaklaşık 4100–4600 mm arasında olan, yeterli bir donanım ve performans sunan ve 30-40 bin lira civarında fiyatlarla satılan makul aile otomobilleridir. Çok geniş bir model yelpazesine sahip olan alt orta sınıfta, her karoser tipinden araç bulmak mümkündür. Bu nedenle, otomobil dünyasında en çok satılan sınıf kompakt sınıftır.
'''Alt orta sınıf''', '''compact car''', Avrupa'da '''C sekmenti''', '''Small family car''' ya da '''medium car''' olarak da bilinen otomobiller uzunlukları yaklaşık 4100–4600 mm arasında olan, yeterli bir donanım ve performans sunan ve 60-100 bin lira civarında fiyatlarla satılan makul aile otomobilleridir. Çok geniş bir model yelpazesine sahip olan alt orta sınıfta, her karoser tipinden araç bulmak mümkündür. Bu nedenle, otomobil dünyasında en çok satılan sınıf kompakt sınıftır.


== Bazı kompakt sınıf modeller ==
== Bazı kompakt sınıf modeller ==

Sayfanın 10.37, 31 Temmuz 2016 tarihindeki hâli

Alt orta sınıf, compact car, Avrupa'da C sekmenti, Small family car ya da medium car olarak da bilinen otomobiller uzunlukları yaklaşık 4100–4600 mm arasında olan, yeterli bir donanım ve performans sunan ve 60-100 bin lira civarında fiyatlarla satılan makul aile otomobilleridir. Çok geniş bir model yelpazesine sahip olan alt orta sınıfta, her karoser tipinden araç bulmak mümkündür. Bu nedenle, otomobil dünyasında en çok satılan sınıf kompakt sınıftır.

Bazı kompakt sınıf modeller

Hatchback

Premium modeller

Sedan

Station Wagon

Coupé

Premium Modeller

Cabriolet/Roadster/CC

Premium modeller

SUV/CUV

Premium modeller

MPV

Premium modeller