İçeriğe atla

Arthur B. McDonald: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Oguzhanburhan92 (mesaj | katkılar)
İlk oluşum
 
Bağlantı eklendi
1. satır: 1. satır:
(1943 29 Ağustos 1943 doğumlu) Arthur Bruce McDonald, Kanadalı astrofizikçidir. McDonald Sudbury Nötrino Gözlemevi Enstitüsü direktörü ve Kingston , Ontario Queen Üniversitesi'nden Parçacık Astrofizik Gordon ve Patricia Gray Kürsüsü başkanıdır. Japon fizikçi Takaaki Kajita ile ortaklaşa Fizik 2015 Nobel Ödülü'ne layık görülmüştür.
'''Arthur Bruce McDonald''' (d. [[29 Ağustos]] 1943), Kanadalı [[astrofizikçi]]. McDonald Sudbury Nötrino Gözlemevi Enstitüsü direktörü ve [[Kingston, Ontario]]'da bulunan [[Queen Üniversitesi]]'nde parçacık astrofiziği dalında Gordon ve Patricia Gray Kürsüsü başkanıdır. Japon fizikçi [[Takaaki Kajita]] ile ortaklaşa 2015 [[Nobel Fizik Ödülü]]'ne layık görülmüştür.

{{bilimadamı-taslak}}

[[Kategori:1943 doğumlular]]
[[Kategori:Yaşayan insanlar]]
[[Kategori:Kanadalı astrofizikçiler]]
[[Kategori:Kaliforniya Teknoloji Enstitüsü mezunları]]
[[Kategori:Kanadalı Nobel Ödülü sahipleri]]
[[Kategori:Nobel Fizik Ödülü sahipleri]]
[[Kategori:Royal Society of Canada üyeleri]]
[[Kategori:Princeton Üniversitesi öğretim üyeleri]]

Sayfanın 19.01, 17 Aralık 2015 tarihindeki hâli

Arthur Bruce McDonald (d. 29 Ağustos 1943), Kanadalı astrofizikçi. McDonald Sudbury Nötrino Gözlemevi Enstitüsü direktörü ve Kingston, Ontario'da bulunan Queen Üniversitesi'nde parçacık astrofiziği dalında Gordon ve Patricia Gray Kürsüsü başkanıdır. Japon fizikçi Takaaki Kajita ile ortaklaşa 2015 Nobel Fizik Ödülü'ne layık görülmüştür.