Hacıosmanlar, Geyve: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Nebra (mesaj | katkılar)
Değişiklik özeti yok
94. satır: 94. satır:
{{Türkiye-köy-taslak}}
{{Türkiye-köy-taslak}}
{{Geyve belde ve köyleri}}
{{Geyve belde ve köyleri}}
[[Kategori:Geyve'nin mahalleleri]]

Sayfanın 19.42, 10 Aralık 2015 tarihindeki hâli

Hacıosmanlar
Harita
Sakarya
Sakarya
ÜlkeTürkiye Türkiye
İlSakarya
İlçeGeyve
Coğrafi bölgeMarmara
Rakım1700 m
Nüfus
 (2000)
 • Toplam168
Zaman dilimiUTC+03.00 (TSİ)
İl alan kodu0264
Posta kodu54700
Resmî site
[1]

Hacıosmanlar, Sakarya ilinin Geyve ilçesine bağlı bir köydür.

Tarihçe

KÖYÜN KURUCUSU HACI OSMAN VE AİLESİNİN CUMHURİYET TEN ÖNCE GELİP YERLEŞMESİYLE BU İSMİ ALMIŞTIR.KÖY ESKİDEN YUKARI KÖY DENEN VE HACIOSMANIN HALEN KABRİNİN BULUNDUĞU YERDE OLUP SU SIKINTISI NEDENİYLE ŞİMDİKİ YERLEŞİM YERİNDE KURULMUŞTUR.KURTULUŞ SAVAŞINDA BÜYÜK ROLOYNAMIŞTIR VE YAŞLI ÇOCUK DEMEDEN CANLA BAŞLA SAVAŞA KATKIDA BULUNMUŞLARDIR.ESKİ İPEK YOLU KÖYÜN HEMEN YANINDAN GEÇMEKTEDİR BUDA KÖYÜMÜZE FARKLI BİR BAKIŞ AÇISI KAZANDIRMAKTADIR

GELENEK VE GÖRENEKLERİ: KÖYÜMÜZ GELENEK VE GÖRENEKLRİNE BAĞLI OLUP.HALEN OSMANLI KÜLTÜRÜ GELENEK VE GÖRENEKLEİ DEVAM ETMEKTEDİR.KOMŞULUK İLİŞKİLERİ ÇOK İYİ DERECEDE OLUP BİR SOMUN EKMEĞİ BİLE KOMŞUSUNDAN ESİRGEMEYEN İNSANLARDAN MEVCUTTUR.YEMEK KÜLTÜRÜ: SOFRALARDA TADINA DOYUM OLMAYAN HAMURLU MAMULLERLE.VE MEŞHUR KELKEK YEMEĞİ EKSİK EDİLMEZ.BİNİMUM YİYECEKLERİ KÖYLÜLER TARAFINDAN ÜRETİLİP TÜKETİLİR.

Coğrafya

Sakarya iline 55 km, Geyve ilçesine 16 km uzaklıktadır.

İklim

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Nüfus

150 2007 165
2000 168
1997 168

Ekonomi

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. BUNLARIN YANI SIRA SON YILLARDA ORGANİK TARIM,VE MEYVE ÜRETİMİ YAYGINLAŞMIŞTIR.CEVİZ FINDIK,ÜZÜM KİRAZVE VİŞNE TİCARETİ YAYGIN Bİ HAL ALMIŞTIR...

Muhtarlık

Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.

Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:

Seçim Yılı Muhtar
2004 Cemalettin Şimşir
1999 HİDAYET CAN
1994 HİDAYET CAN
1989 ŞUAYYİP BULUT (MERHUM)
1984 İRFAN ŞİMŞİR

===Altyapı bilgileri=KÖYE MUHTAR HİDAYET CAN DÖNEMİNDE ŞEBEKE SUYU GETİRİLMİŞTİR.HER EVDE ARTIK ŞEBEKE SUYU KULLANILMAKTADIR.KÖYDE AYNI DÖNEMDE ALT YAPI ÇALIŞMALARI BAŞLATILMIŞ VE KANALİZASYON SİSTEMİSLE KAPAKLI DERESİ DENEN YERE BORULARLA UZATILMIŞTIR.BUDA KÖYDE DAHA GÜZEL Bİ GÖRÜNTÜ VE DAHA SAĞLIKLI Bİ ORTAM OLUŞTURMUŞTUR.KÖYDE İLK ÖĞRETİM OKULU VE LOJMANI BULUNMAKTADIR.FAKAT SON YILLARDA BAŞLAYAN TAŞIMACILIK SİSTEMİYLE ÖĞRENCİLER BAĞLI İLÇEYE SERVİSLE GİDİP EĞİTİMLERİNE EKSİKSİZ DEVAM ETMEKTEDİR.KÖYDE AYRICAİMAM EVİ VE KÖY DERNEĞİ BULANMAKTADIR.SOKAKLAR AYDINLATMA LAMBALARIYLA GECE AYDINLATILMAKTADIR. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

Dış bağlantılar

Şablon:Portal

Şablon:Geyve belde ve köyleri