İçeriğe atla

Levant Arapçası: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Yeni sayfa: "Levanten Arapça, Arapça'nın Suriye, Lübnan, Ürdün ve Filistin'de konuşulan lehçesidir. Ayrıca Türkiye'nin Güneydoğusunda ve Hatay, Mersin, Adana gibi illerinde de konuş..."
Etiketler: Mobil değişiklik Mobil ağ değişikliği
 
Ulam eklendi
1. satır: 1. satır:
Levanten Arapça, Arapça'nın Suriye, Lübnan, Ürdün ve Filistin'de konuşulan lehçesidir. Ayrıca Türkiye'nin Güneydoğusunda ve Hatay, Mersin, Adana gibi illerinde de konuşulur. Bu lehçe başta Türkçe olmak üzere Farsça, Kürtçe, Aramice, Fransızca gibi pek çok dilden etkilenmiştir. Özellikle Türkiye'de konuşulan Arapça'da Türkçe'nin teessiri daha fazladır. Bu yüzden Türkler tarafından öğrenilmesi oldukça kolaydır.
'''Levanten Arapça''', [[Arapça]]nın [[Suriye]], [[Lübnan]], [[Ürdün]], [[İsrail]] ve [[Filistin]]'de konuşulan [[Lehçe (dil bilimi)|lehçesidir]]. [[Türkiye]]'nin güneydoğusunda ve [[Hatay]], [[Mersin]] ve [[Adana]] gibi illerinde de konuşulur. Bu lehçe başta [[Türkçe]] olmak üzere [[Farsça]], [[Kürtçe]], [[Aramice]] ve [[Fransızca]] gibi pek çok dilden etkilenmiştir.

{{dil-taslak}}

[[Kategori:Arap dilleri]]
[[Kategori:Filistin'deki diller]]
[[Kategori:İsrail'deki diller]]
[[Kategori:Lübnan'daki diller]]
[[Kategori:Suriye'deki diller]]
[[Kategori:Türkiye'deki diller]]
[[Kategori:Ürdün'deki diller]]

Sayfanın 18.39, 5 Kasım 2015 tarihindeki hâli

Levanten Arapça, Arapçanın Suriye, Lübnan, Ürdün, İsrail ve Filistin'de konuşulan lehçesidir. Türkiye'nin güneydoğusunda ve Hatay, Mersin ve Adana gibi illerinde de konuşulur. Bu lehçe başta Türkçe olmak üzere Farsça, Kürtçe, Aramice ve Fransızca gibi pek çok dilden etkilenmiştir.