İçeriğe atla

Leda (uydu): Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
İnternion (mesaj | katkılar)
Leda hakkında bilgiler
 
k Ulam eklendi
1. satır: 1. satır:
{{Diğer anlamı|Leda}}
Leda bir Himalia grubu üyesidir ve sadece 14 km çapındadır.[[Jüpiter]]'in düzensiz bir uydusudur,telaffuz (/ˈliːdə/.Öbür adı ise Jupiter XIII.Jüpiter etrafındaki bir tam turu tam 240.9 gün alır. [[Kowal]] tarafından 1974 yılında keşfedilmiş.İsmini 1975 yılında almıştır.Jüpiter'e çok uzak olmasına rağmen bir tane kuyruklu yıldız [[Jüpiter]]'e çarpma yörüngesinde olan bir kuyruklu yıldız hemen Leda'nın yanından geçmiştir.
'''Leda''' (/ˈliːdə/) ya da '''Jupiter XIII''' bir [[Himalia (uydu)|Himalia]] grubu üyesidir ve sadece 14 km çapındadır. [[Jüpiter]]'in düzensiz bir uydusudur. Jüpiter etrafındaki bir tam turu 240,9 gün alır. [[Charles T. Kowal]] tarafından 1974 yılında keşfedilmiştir. İsmini 1975 yılında almıştır. Jüpiter'e çok uzak olmasına rağmen bu gezegene çarpma yörüngesinde olan bir [[kuyruklu yıldız]] hemen Leda'nın yanından geçmiştir.


{{uydu-taslak}}
== Yörüngesel özellikler ==
Ad: [[Leda (uydu)|Leda]]


[[Kategori:Jüpiter'in doğal uyduları]]
Keşif: [[Kowal]]
[[Kategori:Düzensiz uydular]]

Çap: 14

No: XIII

Yörünge süresi: 240.9 gün

Keşif yılı: 1974

Sayfanın 18.37, 19 Ocak 2015 tarihindeki hâli

Leda (/ˈliːdə/) ya da Jupiter XIII bir Himalia grubu üyesidir ve sadece 14 km çapındadır. Jüpiter'in düzensiz bir uydusudur. Jüpiter etrafındaki bir tam turu 240,9 gün alır. Charles T. Kowal tarafından 1974 yılında keşfedilmiştir. İsmini 1975 yılında almıştır. Jüpiter'e çok uzak olmasına rağmen bu gezegene çarpma yörüngesinde olan bir kuyruklu yıldız hemen Leda'nın yanından geçmiştir.