İçeriğe atla

Neo-pop: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Oktemusumi (mesaj | katkılar)
Yeni sayfa: "Neo-pop 1980'lerin postmodern sanat hareketlerinden biridir. Pop arttan etkilenen Jeff Koons ve Sam Havadtoy gibi sanatçıları tanımlamak için kullanılır. 2000'lerde Takashi M..."
 
k Ulam eklendi
1. satır: 1. satır:
Neo-pop 1980'lerin postmodern sanat hareketlerinden biridir. Pop arttan etkilenen Jeff Koons ve Sam Havadtoy gibi sanatçıları tanımlamak için kullanılır. 2000'lerde Takashi Murakami'nin işleri ve 2009'da Nicolas Lepaulmier'nin sanat projesi de neo-pop olarak tanımlanmaktadır. Avustralyalı Ken Done sanatla alakalı kurulama bezi, anahtarlık, tişört gibi ürünlere ticari yaklaşımıyla dünya çapında ünlenmiştir.
'''Neo-pop''' [[1980'ler]]in [[postmodern sanat]] hareketlerinden biridir. [[Pop art]]tan etkilenen [[Jeff Koons]] ve [[Sam Havadtoy]] gibi sanatçıları tanımlamak için kullanılır. 2000'lerde [[Takashi Murakami]]'nin işleri ve 2009'da [[Nicolas Lepaulmier]]'nin sanat projesi de neo-pop olarak tanımlanmaktadır. Avustralyalı [[Ken Done]]'nın kurulama bezi, [[anahtarlık]] ve tişört gibi ürünlere ticari yaklaşımı kendisine dünya çapında ün kazandırmıştır.

{{sanat-taslak}}

[[Kategori:Çağdaş sanat]]

Sayfanın 17.52, 23 Aralık 2014 tarihindeki hâli

Neo-pop 1980'lerin postmodern sanat hareketlerinden biridir. Pop arttan etkilenen Jeff Koons ve Sam Havadtoy gibi sanatçıları tanımlamak için kullanılır. 2000'lerde Takashi Murakami'nin işleri ve 2009'da Nicolas Lepaulmier'nin sanat projesi de neo-pop olarak tanımlanmaktadır. Avustralyalı Ken Done'nın kurulama bezi, anahtarlık ve tişört gibi ürünlere ticari yaklaşımı kendisine dünya çapında ün kazandırmıştır.