İçeriğe atla

Hidroterapi: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Maviozan (mesaj | katkılar)
ilk yazım
 
k Ulam eklendi
1. satır: 1. satır:
'''Hidroterapi''', su kullanarak ve sudan faydalanarak ağrının giderilmesi ve tedavi edilmesi konularında çalışmalar içeren, fizyoterapi kapsamında yer alan bir tıp dalıdır. Eskiden '''hidropati''' olarak isimlendirilirdi. Hidroterapinin uygulama alanları çok geniştir. Suyun fiziksel özelliklerinden yararlanarak kan dolaşımını hızlandırmayı ve bazı hastalıkların semptomlarını gidermeyi amaçlar.
'''Hidroterapi''', su kullanarak ve sudan faydalanarak [[ağrı]]nın giderilmesi ve tedavi edilmesi konularında çalışmalar içeren, [[fizyoterapi]] kapsamında yer alan bir [[tıp]] dalıdır. Eskiden '''hidropati''' olarak isimlendirilirdi. Hidroterapinin uygulama alanları çok geniştir. Suyun [[fiziksel özellik]]lerinden yararlanarak [[kan dolaşımı]]nı hızlandırmayı ve bazı hastalıkların semptomlarını gidermeyi amaçlar.


{{taslak}}
{{tıp-taslak}}

[[Kategori:Hidroterapi| ]]
[[Kategori:Alternatif tıp]]
[[Kategori:Yıkanma]]

Sayfanın 14.12, 6 Eylül 2014 tarihindeki hâli

Hidroterapi, su kullanarak ve sudan faydalanarak ağrının giderilmesi ve tedavi edilmesi konularında çalışmalar içeren, fizyoterapi kapsamında yer alan bir tıp dalıdır. Eskiden hidropati olarak isimlendirilirdi. Hidroterapinin uygulama alanları çok geniştir. Suyun fiziksel özelliklerinden yararlanarak kan dolaşımını hızlandırmayı ve bazı hastalıkların semptomlarını gidermeyi amaçlar.