İçeriğe atla

Şövalye tarikatı: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
k Yazım hataları düzeltildi.
k Ulam eklendi
1. satır: 1. satır:
'''Şovalye tarikatları''' ilk kez [[Haçlı Seferleri]]'nde oluşmuş dini tarikatlardır. Aslen görevleri kutsal topraklara hac için gelen insanları koruma, onlara eşlik ve bakım sağlamak ve Kutsal Şehirler'i Müslümanlar'dan korumaktı. Tarikatlara katılım koşulları değer taşıyan maddelere sahip olmama, iffet, [[itaat]] ve [[askerlik hizmeti]]ydı.
'''Şovalye tarikatları''' ilk kez [[Haçlı Seferleri]]'nde oluşmuş dini [[tarikat]]lardır. Aslen görevleri kutsal topraklara [[hac]] için gelen insanları korumak, onlara eşlik etmek, bakım sağlamak ve Kutsal Şehirler'i [[Müslümanlar]]dan korumaktı. Tarikatlara katılım koşulları değer taşıyan maddelere sahip olmama, iffet, [[itaat]] ve [[askerlik hizmeti]]ydı.


[[Tapınak Şovalyeleri]] şovalye tarikatlığının başlangıcından itibaren şovalye tarikatı sayılan ilk kuruluştur. 1040 yılında kurulmuş ve 1113 yılında papa tarafından tanınmış [[Hospitalier Şövalyeleri]] daha eski bir kökene sahiptir ancak yavaş bir süreç içinde, haca gelenleri korumak amaçlı kale ele geçirmeye ve topraklarını genişletmeye başlayınca, 1130 senesinde açık bir şovalye tarikatı haline gelmiştir. Bunun için soylu ve [[şovalye]]leri tarikata kabul etmeye başlayıp sonunda askeri amaçlı üye kabul etmeye başlamışlardır. Böylelikle bir askeri topluluk haline gelmişlerdir.
[[Tapınak Şovalyeleri]] şovalye tarikatlığının başlangıcından itibaren şovalye tarikatı sayılan ilk kuruluştur. 1040 yılında kurulmuş ve 1113 yılında [[Papa]] tarafından tanınmış [[Hospitalier Şövalyeleri]] daha eski bir kökene sahiptir; ancak yavaş bir süreç içinde, hacca gelenleri korumak amacıyla [[kale]] ele geçirmeye ve topraklarını genişletmeye başlayınca 1130 senesinde açık bir şovalye tarikatı haline gelmiştir. Bunun için [[Soyluluk|soylu]] ve şovalyeleri tarikata almaya başlayıp sonunda askeri amaçlı üye kabul etmeye başlamışlardır. Böylelikle bir askeri topluluk haline gelmişlerdir.


Üyelerin değerli maddelere sahip olamamasına karşın tarikatlar [[veraset]], [[bağış]] ve fetihlerle zamanının en zengin kurumları arasında yer almışlardır.
Üyelerin değerli maddelere sahip olamamasına karşın tarikatlar [[veraset]], [[bağış]] ve [[fetih]]lerle zamanının en zengin kurumları arasında yer almışlardır.

[[Kategori:Tarikatlar]]

Sayfanın 16.37, 2 Eylül 2014 tarihindeki hâli

Şovalye tarikatları ilk kez Haçlı Seferleri'nde oluşmuş dini tarikatlardır. Aslen görevleri kutsal topraklara hac için gelen insanları korumak, onlara eşlik etmek, bakım sağlamak ve Kutsal Şehirler'i Müslümanlardan korumaktı. Tarikatlara katılım koşulları değer taşıyan maddelere sahip olmama, iffet, itaat ve askerlik hizmetiydı.

Tapınak Şovalyeleri şovalye tarikatlığının başlangıcından itibaren şovalye tarikatı sayılan ilk kuruluştur. 1040 yılında kurulmuş ve 1113 yılında Papa tarafından tanınmış Hospitalier Şövalyeleri daha eski bir kökene sahiptir; ancak yavaş bir süreç içinde, hacca gelenleri korumak amacıyla kale ele geçirmeye ve topraklarını genişletmeye başlayınca 1130 senesinde açık bir şovalye tarikatı haline gelmiştir. Bunun için soylu ve şovalyeleri tarikata almaya başlayıp sonunda askeri amaçlı üye kabul etmeye başlamışlardır. Böylelikle bir askeri topluluk haline gelmişlerdir.

Üyelerin değerli maddelere sahip olamamasına karşın tarikatlar veraset, bağış ve fetihlerle zamanının en zengin kurumları arasında yer almışlardır.