İçeriğe atla

Bulut tohumlama: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Bluefin (mesaj | katkılar)
Yeni sayfa: "'''Bulut tohumlama''', bulutlardan düşen yağış miktarı veya türünü değiştirmek için havaya çeşitli maddeler yayarak bulut içindeki mikro fiziksel süreçleri değişt..."
 
k Bağlantı eklendi
1. satır: 1. satır:
'''Bulut tohumlama''', bulutlardan düşen yağış miktarı veya türünü değiştirmek için havaya çeşitli maddeler yayarak bulut içindeki mikro fiziksel süreçleri değiştirerek kasıtlı bir hava durumu değiştirme girişimdir. Buradaki asıl amaç yağış miktarını arttırmaktır ama bazen havaalanlarında sisi dağıtmak için de kullanılır.
'''Bulut tohumlama''', [[bulut]]lardan düşen yağış miktarı veya türünü değiştirmek için [[hava]]ya çeşitli maddeler yayarak bulut içindeki mikrofiziksel süreçleri değiştirme ve kasıtlı bir hava durumu değiştirme girişimdir. Buradaki asıl amaç [[yağış miktarı]]nı artırmaktır ama bazen havaalanlarında [[sis]]i dağıtmak için de kullanılır.


{{taslak}}
{{meteoroloji-taslak}}

[[Kategori:Hava]]

Sayfanın 18.08, 13 Temmuz 2014 tarihindeki hâli

Bulut tohumlama, bulutlardan düşen yağış miktarı veya türünü değiştirmek için havaya çeşitli maddeler yayarak bulut içindeki mikrofiziksel süreçleri değiştirme ve kasıtlı bir hava durumu değiştirme girişimdir. Buradaki asıl amaç yağış miktarını artırmaktır ama bazen havaalanlarında sisi dağıtmak için de kullanılır.