İçeriğe atla

Tethys (uydu): Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Yeni sayfa: "Tethys ya da Saturn III, Satürn'ün orta boylu uydularındandır. Cassini tarafından 1684 yılında keşfedilmiştir. Yunan mitolojisinden Tethys ismi verilmiştir. Su buzu ve kay..."
 
k Bağlantı eklendi
1. satır: 1. satır:
Tethys ya da Saturn III, Satürn'ün orta boylu uydularındandır. Cassini tarafından 1684 yılında keşfedilmiştir. Yunan mitolojisinden Tethys ismi verilmiştir. Su buzu ve kayadan oluşmuştur. Tethys'in yüzeyi çok parlaktır. Satürnün uyduları arasında Enceladus'tan sonra en parlak uydudur.
'''Tethys''' ya da '''Saturn III''', [[Satürn]]'ün orta boylu [[uydu]]larındandır. [[Giovanni Domenico Cassini|G. D. Cassini]] tarafından 1684 yılında keşfedilmiştir. Adını [[Yunan mitolojisi]]nde yer alan [[Tethys (mitoloji)|Tethys]]'ten almıştır. [[Buz]] ve [[kaya]]dan oluşmuştur. Tethys'in yüzeyi çok [[parlak]]tır. Satürn'ün uyduları arasında [[Enceladus (uydu)|Enceladus]]'tan sonra en parlak uydudur.

{{uydu-taslak}}

[[Kategori:Satürn'ün doğal uyduları]]

Sayfanın 08.49, 11 Temmuz 2014 tarihindeki hâli

Tethys ya da Saturn III, Satürn'ün orta boylu uydularındandır. G. D. Cassini tarafından 1684 yılında keşfedilmiştir. Adını Yunan mitolojisinde yer alan Tethys'ten almıştır. Buz ve kayadan oluşmuştur. Tethys'in yüzeyi çok parlaktır. Satürn'ün uyduları arasında Enceladus'tan sonra en parlak uydudur.