İçeriğe atla

Bakış açısı çekimi: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Nanahuatl (mesaj | katkılar)
k İngilizcesi bizi alakadar etmemekte
k Bağlantı eklendi
1. satır: 1. satır:
'''Bakış açısı çekimi''', teriminin kesinleşmiş tek ve doğru bir tanımı yoktur; çeşitli şekillerde verilebilir.<ref>[http://www.eylemplani.com/2009/11/sinema-101-ders-4-temel-ailarplanlarkadrajlar/ Sinema 101, Ders 4: Temel Açı ve Plan Türleri]</ref> Genelde karakterin yüzünü yakın veya bel planda gördükten, ayrıca gördüğü şeye tepkisini de gördükten sonra karakterin gözünden gördüğü şeyin göründüğü çekim. Bu tip çekimler farklı formalarda da yapılabilir. Örneğin, bazen karakterin omzu üzerinden de bakış açısı çekimi yapılır veya 2-3 karakterin bakış açıları tek bir ortak açıdan verilebilir.
'''Bakış açısı çekimi''' teriminin kesinleşmiş tek ve doğru bir tanımı yoktur.<ref>[http://www.eylemplani.com/2009/11/sinema-101-ders-4-temel-ailarplanlarkadrajlar/ Sinema 101, Ders 4: Temel Açı ve Plan Türleri]</ref> Genelde [[karakter]]in yüzünü yakın veya bel planda gördükten, ayrıca gördüğü şeye tepkisini de gördükten sonra karakterin gözünden gördüğü şeyin göründüğü çekim olarak tanımlanır. Bu tip çekimler farklı formlarda da yapılabilir. Örneğin, bazen karakterin [[Omuz|omzu]] üzerinden de bakış açısı çekimi yapılır veya 2-3 karakterin bakış açıları tek bir ortak açıdan verilebilir.


==Kaynakça==
==Kaynakça==
{{kaynakça}}
{{kaynakça}}

{{sinema-taslak}}


[[Kategori:Film yapım]]
[[Kategori:Film yapım]]

Sayfanın 18.22, 7 Temmuz 2014 tarihindeki hâli

Bakış açısı çekimi teriminin kesinleşmiş tek ve doğru bir tanımı yoktur.[1] Genelde karakterin yüzünü yakın veya bel planda gördükten, ayrıca gördüğü şeye tepkisini de gördükten sonra karakterin gözünden gördüğü şeyin göründüğü çekim olarak tanımlanır. Bu tip çekimler farklı formlarda da yapılabilir. Örneğin, bazen karakterin omzu üzerinden de bakış açısı çekimi yapılır veya 2-3 karakterin bakış açıları tek bir ortak açıdan verilebilir.

Kaynakça