İçeriğe atla

Geredeli, Şile: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Addbot (mesaj | katkılar)
k Bot: Artık Vikiveri tarafından d:q6728738 sayfası üzerinden sağlanan 1 vikilerarası bağlantı taşınıyor
Düzenleme
1. satır: 1. satır:
{{Diğer anlamı|Geredeli}}
{{Düzenle|Ekim 2009}}
'''Geredeli''', [[İstanbul (il)|İstanbul]]'un [[Şile]] ilçesine bağlı bir [[köy]]dür.
''''''Geredeli Köy'''ü''', İstanbul ilinin şirin bir köyü olup, İstanbul'a 100 km., Karadeniz kıyısında bulunan Şile ilçesine 45 km., Ağva'ya(Yeşilçay) 5 km mesafededir. Köy 40 haneden oluşmakta, nüfus yazları büyükşehirde yaşayan köy bireylerinin gelmesiyle sayı olarak değişkenlik göstermektedir. Köyde kalan nüfusun çoğunluğu emekli olup, fındık ve bahçe işleriyle uğraşmaktadır. Geredeli merkez köydür ve köye bağlı çevrede 5 köy daha vardır ve Geredeli Divanı'nı oluşturmaktadır. Sungurlu, Yumuşak, Hacı, Keramettin, Hatipler köyleri merkez Geredeli Köyüne bağlı köylerdir. Onların da nüfusları yaz aylarında artmaktadır.Geredeli köyü, Bolu ili Gerede ilçesinden göçen insanlar tarafından kurulduğu söylenmektedir, bunu destekleyen unsurda köyün Geredeli olmasıdır.


İstanbul'a 100 km, ilçe merkezine 45 km, [[Yeşilçay]]'a 5 km mesafededir. Köy 40 haneden oluşmaktadır. Köyde kalan nüfusun çoğunluğu emekli olup [[fındık]] ve bahçe işleriyle uğraşmaktadır. Sungurlu, Yumuşak, Hacı, Keramettin ve Hatipler köyleri merkez Geredeli köyüne bağlı bulunmaktadır. Köyün, [[Bolu (il)|Bolu]] ilinin [[Gerede]] ilçesinden göçen insanlar tarafından kurulduğu söylenmektedir.
{{Türkiye-köy-taslak}}


{{Şile, İstanbul'un köyleri}}
{{Şile, İstanbul'un köyleri}}
{{Türkiye-köy-taslak}}


[[Kategori:Şile'nin köyleri]]
[[Kategori:Şile'nin köyleri]]

Sayfanın 14.11, 2 Mart 2014 tarihindeki hâli

Geredeli, İstanbul'un Şile ilçesine bağlı bir köydür.

İstanbul'a 100 km, ilçe merkezine 45 km, Yeşilçay'a 5 km mesafededir. Köy 40 haneden oluşmaktadır. Köyde kalan nüfusun çoğunluğu emekli olup fındık ve bahçe işleriyle uğraşmaktadır. Sungurlu, Yumuşak, Hacı, Keramettin ve Hatipler köyleri merkez Geredeli köyüne bağlı bulunmaktadır. Köyün, Bolu ilinin Gerede ilçesinden göçen insanlar tarafından kurulduğu söylenmektedir.