İçeriğe atla

Hür Olmak: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Khutuck Bot (mesaj | katkılar)
k Bot: Kozmetik değişiklikler
Düzenleme
1. satır: 1. satır:
'''''Hür Olmak''''', [[Jean Paul Sartre]]'in [[Yahudiler]]i ve [[antisemitizm]]i ele aldığı kitabıdır. Sartre, kitabında sorunun kökenlerini tarihsel olarak bir eleştiriden geçirmiştir. Kitapta, [[Avrupa]]lının düşüncesindeki antisemitik düşüncenin sebepleri araştırılmıştır. Buna paralel olarak, Sartre yaşadığı dönemdeki antisemitizmi eleştirmiş ve antisemitizmin pek haklı kökenleri olmadığını söylemişitir. Aynı şekilde, antisemitik söylemlerin bu dönemde moda tabirler olduğunu ortaya koymuştur. Kitabın Toplumsal Dönüşüm yayınlarından çıkmış [[Türkçe]] bir çevirisi mevcuttur.
{{düzenle|Şubat 2010}}


{{kitap-taslak}}
[[Jean Paul Sartre]]'in yahudileri ve antisemitizmi ele aldığı kitabıdır. Sartre kitabında sorunun kökenlerini tarihsel olarak bir eleştriden geçirmiştir. Avrupalının düşüncesindeki antisemist düşüncenin sebepleri araştırılmıştır. Buna paralel olarak Sartre yaşadığı dönemdeki antisemitizmi eleştirmiştir. Antisemitizmin pek haklı kökenleri olmadığını söylemişitir. Aynı şekilde antisemist söylemlerin bu dönemde moda tabirler olduğunu söylemiştir. Sartre' ın bu kitabı antisemitizme merak salmış olanlar ve bu konu üzerinde çalışanlar ve araştırma yapanlar için kaymak bir eser mahiyetindedir. Kitabın Toplumsal Dönüşüm yayınlarından çıkmış güzel bir çevirisi mevcuttur.
<ref>Jean Paul Sartre, Hür Olmak, İstanbul, 1995</ref>

== Kaynakça ==
{{kaynakça}}


[[Kategori:Jean Paul Sartre kitapları]]
[[Kategori:Jean Paul Sartre kitapları]]
[[Kategori:Araştırma kitapları]]

Sayfanın 17.53, 1 Mart 2014 tarihindeki hâli

Hür Olmak, Jean Paul Sartre'in Yahudileri ve antisemitizmi ele aldığı kitabıdır. Sartre, kitabında sorunun kökenlerini tarihsel olarak bir eleştiriden geçirmiştir. Kitapta, Avrupalının düşüncesindeki antisemitik düşüncenin sebepleri araştırılmıştır. Buna paralel olarak, Sartre yaşadığı dönemdeki antisemitizmi eleştirmiş ve antisemitizmin pek haklı kökenleri olmadığını söylemişitir. Aynı şekilde, antisemitik söylemlerin bu dönemde moda tabirler olduğunu ortaya koymuştur. Kitabın Toplumsal Dönüşüm yayınlarından çıkmış Türkçe bir çevirisi mevcuttur.