İçeriğe atla

Halil Öztoprak: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Düzenleme
1. satır: 1. satır:
'''Halil Öztoprak''', (1892, [[Kahramanmaraş]] - 1966), Türk araştırmacı [[yazar]]. [[Türkiye Cumhuriyeti]]'nin ilk [[Alevi]] yazarlarındandır. [[Arapça]], [[Osmanlıca]], [[Farsça]] ve [[Almanca]] bilen Öztoprak, [[Mısır]]'da [[medrese]] eğitimi gördükten sonra Alevilik üzerine araştırmalar yapmış ve 1956 yılında ''Kuranda Hikmet Tarihte Hakikat'' adlı kitabıyla adını duyurmuştur. Diğer eserleri "Kuranda Hikmet İncilde Hakikat" ve "Kuranda Hikmet Müslümana Saadet"tir.
{{Düzenle|Ağustos 2012}}

Halil Öztoprak, Türkiye, K.Maraş, Elbistan (d.1892-ö.1966) Araştırmacı yazar. Cumhiriyet Türkiye'sinde Alevi yazarların ilklerinden ve en önemlisidir. Arapça, Osmanlıca, Farsça, Türkçe ve Almanca bilen Öztoprak, Mısır'da medrese eğitimi gördükten sonra Alevilik üzerine araştırmalar yapmış ve 1956 yılında Kuranda Hikmet Tarihte Hakikat adlı kitabıyla dönemin önemli Alevi liderlerinden olmuştur. Diğer eserleri, "Kuranda Hikmet İncilde Hakikat" ve "Kuranda Hikmet Müslümana Saadet"tir.


{{Türk-yazar-taslak}}
{{Türk-yazar-taslak}}

[[Kategori:1892 doğumlular]]
[[Kategori:1966 yılında ölenler]]
[[Kategori:Türk yazarlar]]

Sayfanın 19.37, 27 Şubat 2014 tarihindeki hâli

Halil Öztoprak, (1892, Kahramanmaraş - 1966), Türk araştırmacı yazar. Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk Alevi yazarlarındandır. Arapça, Osmanlıca, Farsça ve Almanca bilen Öztoprak, Mısır'da medrese eğitimi gördükten sonra Alevilik üzerine araştırmalar yapmış ve 1956 yılında Kuranda Hikmet Tarihte Hakikat adlı kitabıyla adını duyurmuştur. Diğer eserleri "Kuranda Hikmet İncilde Hakikat" ve "Kuranda Hikmet Müslümana Saadet"tir.