İçeriğe atla

Orman korucusu: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
k Çıkarılan kategori: Meslekler; Eklenen kategori: Kamu meslekleri (HotCat)
Düzenleme
 
1. satır: 1. satır:
Ormanlar yasa ile koru alanı olarak kabul edildikten sonra ormanı koruyan kişilere orman korucusu denir. Emirgan, Cemile Sultan gibi korularda orman korucuları vardır daha çok Anadolu ormanlarında görev yapmaktadırlar. Genel olarak görevleri; orman içinde huzuru ve temizliği sağlamak, herhangi bir tehlike yangın, izinsiz ağaç kesimi gibi olayları engellemeye çalışırlar ve devlet tarafından maaşlandırılırlar.
'''Orman korucusu''', bir yasa ile [[koru]] alanı olarak kabul edilen [[orman]]ların güvenliğinden sorumlu kişi. Genel olarak görevleri; orman içinde huzuru ve temizliği sağlamak ve herhangi bir tehlikeyi ([[yangın]], izinsiz ağaç kesimi, vb.) engellemeye çalışmaktır. Devlet tarafından maaşlandırılırlar.


{{meslek-taslak}}
{{meslek-taslak}}
{{düzenle|Şubat 2008}}


[[Kategori:Ormancılık]]
[[Kategori:Ormancılık]]

17.47, 25 Şubat 2014 itibarı ile sayfanın şu anki hâli.

Orman korucusu, bir yasa ile koru alanı olarak kabul edilen ormanların güvenliğinden sorumlu kişi. Genel olarak görevleri; orman içinde huzuru ve temizliği sağlamak ve herhangi bir tehlikeyi (yangın, izinsiz ağaç kesimi, vb.) engellemeye çalışmaktır. Devlet tarafından maaşlandırılırlar.