İçeriğe atla

Tengu: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Nebra (mesaj | katkılar)
Değişiklik özeti yok
Düzenleme
1. satır: 1. satır:
'''Tengu''', [[Japon mitolojisi]]nde [[karga]] canavar olarak bilinen karakter. Yarı karga, yarı [[insan]]dırlar. Simsiyah saçları, kırmızı gözleri vardır. Erkekleri uzun ve yakışıklı, dişileri güzel ve gösterişlidir. Sırtlarında simsiyah kocaman kanatları vardır.
{{düzenle}}

Japon Mitolojisinde karga canavarı olarak bilinir. Yarı karga, yarı insandırlar. Simsiyah saçları, kırmızı gözleri vardır. Erkekleri uzun ve yakışıklı, kadınları güzel ve gösterişlidir. Sırtlarında simsiyah kocaman kanatları vardır.
Eski zamanlarda, eğer biri kaybolursa, insanlar her zaman suçu tanrılara ya da hilekar şeytanlara atarlarmış. Eğer genç bir kadın aniden ortalıktan kaybolursa bir Tengu onu karısı olarak aldığı için olduğu düşünülürmüş.
Eski zamanlarda biri kaybolduğunda, suçu [[tanrı]]lara ya da hilekar [[şeytan]]lara yükleme gibi bir gelenek oluşmuştur. Genç bir [[kadın]]ın aniden ortalıktan kaybolması durumunda bir tengunun onu karısı olarak aldığı düşünülmüştür.

{{mitoloji-taslak}}

[[Kategori:Japonya'da folklor]]
[[Kategori:Efsanevi kuşlar]]

{{Link KM|en}}
{{Link KM|pl}}

Sayfanın 17.36, 25 Şubat 2014 tarihindeki hâli

Tengu, Japon mitolojisinde karga canavar olarak bilinen karakter. Yarı karga, yarı insandırlar. Simsiyah saçları, kırmızı gözleri vardır. Erkekleri uzun ve yakışıklı, dişileri güzel ve gösterişlidir. Sırtlarında simsiyah kocaman kanatları vardır.

Eski zamanlarda biri kaybolduğunda, suçu tanrılara ya da hilekar şeytanlara yükleme gibi bir gelenek oluşmuştur. Genç bir kadının aniden ortalıktan kaybolması durumunda bir tengunun onu karısı olarak aldığı düşünülmüştür.

Şablon:Link KM Şablon:Link KM