École Centrale Paris

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(École centrale Paris sayfasından yönlendirildi)
École Centrale Paris kampüsü (2003)

École Centrale Paris, ya da kısaca ECP, 19. yüzyıl sanayi dünyasının ihtiyaçlarını karşılamak ve bilimsel ilerlemeye katkıda bulunmak amacıyla yetkin mühendisler yetiştirmek üzere École Centrale des Arts et Manufactures adıyla kurulmuş bir Fransız yükseköğretim kurumudur (grandes écoles). Halen bu amaç doğrultusunda eğitim vermeye devam edip ülkenin en eski ve prestijli okulları arasında yer almaktadır ve bu sıfatını pekiştiren Grand établissement unvanına sahiptir. Okul, mühendislik diploması (diplôme d'ingénieur) dışında araştırmaya yönelik master diploması (master recherche) da vermekte olup daha yüksek seviyeye denk doktora, özel master (Mastère Spécialisé) gibi seçenekler de sunmaktadır.

Konumu[değiştir | kaynağı değiştir]

École Centrale Paris, Châtenay-Malabry isimli Paris, Fransa'nın güneyinde kalan Fransız yerleşim biriminde konumlanmış Île-de-France bölgesi dahilinde bir okuldur. Daha önceleri birçok üniversite gibi Paris içerisinde 3. bölgede yer almasına rağmen sonraları kampüs okuluna geçiş imkanıyla Paris dışına taşınmıştır.

Üniversiteye kabul[değiştir | kaynağı değiştir]

ECP, Fransız eğitim sistemine paralel olarak 2 senelik hazırlık sınıflarından sonra düzenlenen ülke genelindeki seçme sınavının üst diliminden öğrencilerin tercih ettiği okullardan biridir. Bu da okulu seçici ve prestijli bir kurum yapmaktadır. Aynı zamanda okuldaki yabancı öğrenci sayısı da önemli bir yüzdeye sahiptir.

Önemli mezunlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]