Çanakçı, Demirci

Vikipedi, özgür ansiklopedi
12.37, 1 Mayıs 2016 tarihinde Peykbot (mesaj | katkılar) tarafından oluşturulmuş 17023670 numaralı sürüm (→‎top: bağlantı düzenleme)
Çanakçı
Harita
Manisa
Manisa
ÜlkeTürkiye Türkiye
İlManisa
İlçeDemirci
Coğrafi bölgeEge Bölgesi
Nüfus
 (2000)
 • Toplam418
Zaman dilimiUTC+03.00 (TSİ)
İl alan kodu0482
Posta kodu45900
Resmî site
[1]

Çanakçı, Manisa ilinin Demirci ilçesine bağlı bir köydür.

Tarihçe

çanakçı köyünün tarihi eskiden terazi olmadığı için köye geleln satıcılara,köy halkı satın aldıkları ürünlere,giyisilere karşı köyümüzde yetişen kestaneyi,cevizi,fasulyeyi çanakla bol bol veririlermiş.satıcılarda sürekli bu köye gelip giderlermiş bu köy herşeyi bol bol çanakla veriyo diye o günden bu güne çanalçı köyü olarak bilinmektedir.Köy manisanın en eski yerleşim yerlerimnden biridir. ayrıca bölge halkının horasan'dan gelmesi sebebiyle türk kültürünün izleri belirgin şekilde görülür.

Yetişen Ürünler

Çanakçı köyü genelde kestane yurdu olarak bilinir. Ayrıca kiraz (napolyon), fasulye, ceviz, elma, çilek, çam fıstığı yetiştirilir. türkiye nin en ii kestane yatiştiriciliği yapılmaktadır

Coğrafya

Manisa iline 180 km, Demirci ilçesine 12 km uzaklıktadır.

İklim

Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Ayrıca bölge mikroklima özelliği taşımaktadır.

Nüfus

Yıllara göre köy nüfus verileri
2007
2000 418
1997 412

Kültür

çanakçı köyü yıllardan beri süren gelenek ve görenekleri hala uygulamaktadır köyde düğün merasimleri eskiden beri süre geldiği biçim de al gelinlik giyilmek suretiyle erkekler ayrı kadınlar ayrı eylenmek suretiyle devam etmektedir her yıl geleneksel olarak hıdrallez hayırları yapılmaktadır.

Ekonomi

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Ayrıca köyde yetiştirilen ürünlerden kestane demirci ilçe pazarına götürülerek ve köye civar ilk ve ilçelerden gelen tüccarlara satılarak gelir elde edilmektedir. Son yıllarda çam fıstığı ve elma da önemli gelir kaynağı olmuştur. Özellikle yarı bodur elma üretimi hızla gelişmekredir.köyün en büyük özelliğinden biride susuz kuru fasülye yetiştirmesidir tamamen doğaldır

Altyapı bilgileri

Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır. kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.