Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Kayıt/2009 Ekim

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.=== Büyük Ortadoğu Projesi ===
  • Silinsin Silinsin Madde tamamıyla VP:TBA, VP:D ihlalleri içeriyor. Kaynaklar komplocu gazete köşe yazılarından oluşmuş, bilimsel, akademik bir temeli yok. --İnfoCan 15:52, 2 Ekim 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin -- Daha önce silinmiş bir madde. Büyük Ortadoğu kavramı hakkında madde yeniden açılabilir. Ama bu madde Komplo teorisinin galerisi ve ne ansiklopedik ne de akademik. Takabeg ileti 15:56, 2 Ekim 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Bu adlandırmanın kökeni veya kullanımı hakkında hiç bir güvenilir kaynak yok. Akademik literatürde bahsi geçen "Büyük/Genişletilmiş Orta Doğu", "yeni dünya düzeni", "petrol savaşı", "petro-dolar" gibi kavramları, yakın tarihte meydana gelen bazı olaylarla (11 Eylül saldırıları, Irak'ın işgali, vs.) ilişkilendirip Orta Doğu eksenli bir komplo teorisi üretmek, güvenilirliği sorgulanmamış veya şüpheli kaynaklarda yer alan iddiaları kesinleşmiş doğrular gibi yansıtmak VP:TBA, VP:D ve VP:ÖAY'e aykırıdır. — Pınar [m] 10:42, 3 Ekim 2009 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Türkçe dışında İngilizce, İtalyanca, Fransızca, İspanyolca, Arapça, Bulgarca ve Slovakça vikilerde yer alan bir madde. Silinmek yerine düzenlenmesi daha uygundur. Komplo teorisi idi ise bile bu durum silinmesine sebep gösterilemez. Çünkü konu global olarak kayda değerlik taşıyor.--Bruno ileti 13:57, 3 Ekim 2009 (UTC)
Yorum Yorum Çincesi w:zh:大中東計劃 (direkt çevirirsek Büyük Ortadoğu Projesi) dışındaki interwikiler şu anki sürümünün interwikileri değildir. Çince maddesindeki ayrıca bakınız bölümünde Üçüncü Dünya Savaşı, Birleşik Arap Cumhuriyeti ve Vahiy kitabı yer alıyor. Takabeg ileti 14:13, 3 Ekim 2009 (UTC)
Yorum Yorum çincem yok ama en azından İngilizcesi birebir aynı ve gördüğüm bütün İngilizce ve Türkçe akademik ve haber kaynaklarında İngilizce:"Greater Middle East Project" büyük Ortadoğu projesi geçiyor. Madde silinse bile güneş balçıkla sıvanamaz. İçeriği şöyle veya böyle sonsuz sayıda konuyla ilgili yayın var. Madde kötü yazılmış olabilr ama BOP'u inkar etmek bir işe yaramaz.--Bruno ileti 14:27, 3 Ekim 2009 (UTC)
Yorum Yorum Çince dışında diğer dillerdeki maddeler bir "projeden" bahsetmiyor. İngilizce madde özellikle jeopolitik bir terim olan "Büyük/Genişletilmiş Orta Doğu"yu konu alıyor. Böyle bir projenin varlığını doğrulayan hiç bir güvenilir kaynak yok. İngilizce aramalarda çıkan sonuçların büyük çoğunluğu Türkiye/Orta Doğu kaynaklı web siteleri. — Pınar [m] 15:04, 3 Ekim 2009 (UTC)
Bir iki kaynak ekledim. İnternet kaynaklarına bakıldığında dünya çapında geçerli bir konu bu. Dediğim gibi tartışmada hiçbir itiraz yok. Silmek saçma olur. -Bruno ileti 15:24, 3 Ekim 2009 (UTC)

Kalsın Kalsın Bruno'ya katılıyorum.--Gökçє Yörük mesaj 14:29, 3 Ekim 2009 (UTC)

Yorum Yorum Greater Middle East Project teriminin varlığını inkar eden yoktur. Mesele maddenin kendisidir. Takabeg ileti 14:32, 3 Ekim 2009 (UTC)

Yorum Yorum İyi ama Takabeg, maddenin tartışma sayfasında kuklanınkileri saymazsak bir girdi yok. Bu haliyle neden dolayı silinmesi gerektiğini keşfetmek çok zor.--Bruno ileti 15:21, 3 Ekim 2009 (UTC)

  • Kalsın Kalsın Yok artık! Üç temel kurala uygun değilse ki değil, çıkar komplo teori karşıtı, doğrucu, tarafsız bir vikipedist düzenler. Politikacıların ağzına pelesenk olmuş bir kavramı silemeyiz. Kaynaklarının az, birçoğunun özgün araştırma olması da çok doğal, adı üstünde politik bir proje, dezenformasyona da uğrayacak rededilecektir de, bu adlandırmanın kökeni veya kullanımı hakkında güvenilir kaynaklar var, aynı adla kitap yazan Mahir Kaynak (aynı zamanda eski MİT'çi) ve Emin Gürses üniversite profesörlüğü yapmış insanlar, şu anki haliyle roman önsözünü andıran madde düzenlenip bir cümle dahi kalsa kayda değerdir, ansiklopediktir. --BIYIKLI 21:40, 3 Ekim 2009 (UTC)
  • siz de söylemişsiniz roman önsözünü andırdığını. tam da bu yüzden silinmesi isteniyor. silinen kavram değil, bu madde. kimsenin de bu kavram yok demediği aşikar.. yukarda söylenenleri okumamış görünüyorsunuz. ve de sam meselesinin özünü: Bir maddenin silinmeye aday gösterilmesi ve oylama sonucu silinmesi, maddenin ele aldığı konunun Vikipedi'de işlenmesinin uygun olmadığı anlamına gelmez. Her ne kadar ele aldığı konunun ansiklopedik olmadığı gerekçesiyle silinen bazı maddeler için bu doğru olsa da, çoğu madde tarafsızlık, muhtemel telif ihlali veya ansiklopedik tarzda yazılmadığı gerekçeleriyle silinmeye aday gösterilmektedir. Düzensiz, taraflı unsurlar taşıyan ve telif durumu belirsiz maddelerin silinmesi, ileride konunun daha nitelikli biçimde ele alınmasına olanak sağlar. --ki bl 21:45, 3 Ekim 2009 (UTC)
  • Evet yazdım, fakat bu benzerliği silinmesi için yeterli değil. Yazılanları okudum ve kendimce iyi anladım, maddenin silinmesini eğer bütününde telif ihlali yoksa gereksiz görüyorum hatta oylama sonucu silinirse bu kavramın vikide yer almaması için sebep gösterileceğini, nitelikli biçimde ele alınamayacağını, adının değiştirileceğini, madde içindeki kaynakların kullanılamaz hale geleceğinin "komplo teorisini" ileri sürüyorum. Zor bir madde olduğunu kabul ediyorum, silmek kolaya kaçmak olur diyorum. --BIYIKLI 22:09, 3 Ekim 2009 (UTC)

Yorum Yorum Kibele, yazdığın mantıkla bütün kalitesi maddeleri uçurmamız gerekir. Malesef konuyu etraflı ele alabilen maddeler çok az. Ayrıntılı olanlar da genellikle düzensiz, sadece alt alta yazılmış ilgili ilgisiz konu başlıklarından oluşuyor. Benim merak ettiğim, beğenmediğimiz bu tür maddeleri düzeltmek için hiçbir gayret göstermeden, tartışma sayfasında fikrimizi dahi belirtmeden silinmeye aday göstermeli miyiz?--Bruno ileti 11:07, 4 Ekim 2009 (UTC)

  • Silinsin Silinsin Silinme nedenine katılıyorum artı maddenin "varlığı-yokluğu" mu tartışılıyor burada yoksa içeriği mi? Kimse "böyle bir şey yok" demiyor ki, sadece bilimsellikten uzak. Kolay gelsin. --Hedda Gableя 09:55, 5 Ekim 2009 (UTC)

Yorum Yorum Bu adlandırmanın kökeni İngilizce Greater Middle East Initiative. 2004 yılında G8 zirvesinde Bush yönetimi tarafından gündeme getirildi [1][2][3]. Fikir 1975 Helsinki Anlaşmasına dayandırılmıştı[4]. Bu konu bazı ABD 'Think Tank'lerinin yayınlarında epey işlendi [5][6][7][8], ancak Avrupa ve Orta Doğu hükümetlerinin tepkileri üzerine [9][10][11][12][13]][14][15][16][17][18][19][20] ABD hükümeti bu konudaki söylemlerini değiştirdi[21]. O zamandan beri de bu terim başlıca Arap, Türk ve İran basınında belirmeye devam ediyor[22][23][24][25]. Yani, bu kavram 2004 yılında gündeme geldi, ABD müteffiklerinin desteği olmadığı için de uygulamaya konmadı, Batı basınında unutuldu gitti. Günümüzde Orta Doğu'da olup biten şeyler bu adı taşıyan 2004 yılı projesine atfedilemez. Bugün siyasetçilerin, düşünürlerin bahsettiği şey 2004 yılında gündeme getirilen proje değil, ABD'nin Orta Doğu'daki emelleridir. ABD bir süpergüç olarak şüphesiz dünyanın çeşitli bölgeleri hakkında çeşitli politikalar gütmektedir, mutlaka da bunlara değinmek için belli adlar takmıştır, ama "Büyük Orta Doğu Projesi" adı verilen proje 2004 yılında doğdu ve öldü. Aksini bilen varsa kaynak getirsin.

Maddede verilen ayrıntıların çoğu ABD'nin Dış Politikası gibi bir maddeye taşınmalıdır.

Aslında ilginç olan "Büyük Orta Doğu Projesi" konusunun ölmemesi, örneğin Türkiye'deki siyasal gündemin hala bir parçası olmasıdır. Bu bir uluslararası siyaset konusu değildir, bir sosyolojik konudur (bkz. Kategori:Komplo teorileri), bu bağlamda maddede bir alt başlık açılması yerinde olur.

Yukarıda verdiğim bağlantıları değerlendirerek bu maddeyi yeniden yazmak isteyen var mı?

(not: bu yazdıklarımı maddenin Tartışma sayfasına da ekledim)

--İnfoCan 16:36, 5 Ekim 2009 (UTC)

Yorum Yorum Yaptığı araştırmalar için İnfoCan'a teşekkür ederim. Maddenin silinip, "Genişletilmiş Orta Doğu Girişimi" adı altında açılmasına itirazım yok ama İnfoCan'ın da bahsettiği gibi bu girişimin kısa ömürlü olduğu belirtilmeli ve maddenin kapsamı buna göre sınırlandırılmalı. Daha genel anlamda, Amerika'nın Orta Doğu politikaları için ayrı bir madde açılmalı. Ek olarak, bu think tank denilen düşünce kuruluşlarının pek güvenilir/tarafsız kaynaklar olduğunu söyleyemeyiz. Neticede bu kurumlara verilen finansal desteğin nereden geldiği çoğu zaman bilinmiyor. — Pınar [m] 10:56, 6 Ekim 2009 (UTC)

Yorum Yorum Madde silinip yeniden yazılsa bile Türkçe kaynaklardaki isimlendirmeye sansür koyamayız. İngilizcede Great Midddle East Initiative (Büyük ortadoğu girişimi) adıyla anılıyorsa ve Türkçe yayınlarda BOP (Büyük orta doğu projesi) diye geçiyorsa Türkçedeki kullanımına sansür koyamayız. Türkçe yaygın kullanımı Büyük Ortadoğu Projesi şeklindedir. Bu isimlendirmenin yaygın kullanımına sansür koyup yeniden ingilizceden doğru bir biçimde çevirmek özgün araştırmadır. Düşünce kuruluşları dünya çapında saygın güvenilir kaynaklardır. Bunların raporlarını muteber akademisyen ve uzmanlar hazırlıyor. Kendi ülkesinin menfaatlerini korumaya yönelik politik bakışları varsa bu maddeyi açıklamada kaynak olamayacağı anlamına gelmez.--Bruno ileti 17:39, 7 Ekim 2009 (UTC)

Soru -- Sansür nerede ? VP:İNOV unutmamalısın. Birde Great Midddle East Initiative değil, "The Greater Middle East Initiative". Ancak interwikileri "The Greater Middle East". Takabeg ileti 19:14, 8 Ekim 2009 (UTC)

  • Silinsin Silinsin Elbette kayda değerliği karşılayan bir konu, ancak madde aşırı taraflı ve düzenlemek için gerçek anlamda maddeyi kuşa çevirip taslaklaştırmak gerekli. Bu nedenle silinmeli ve yazılacaksa baştan yazılmalı.--Vito Genovese 09:32, 9 Ekim 2009 (UTC)
  • Türkçede büyük ortadoğu projesi ise ingilizceden vikipedistin büyük prtadoğu insiyatifi diye çevirisi özgün araştırma, yayınlardaki BOP tabirinin yok farzedilip adının anılmaması sansüsrdür.--Bruno ileti 19:57, 9 Ekim 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Yeniden yazılması daha mantıklı. --Manco Capac 07:10, 12 Ekim 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Konu kayda değer ama içeriğindeki komplo teorileri sanki tamamen gerçeklermiş gibi sunulmakta. Maddenin şu durumdaki hali ile kalmasındansa sıfırdan başlanması daha iyi.--Muratsahinmesaj 11:37, 17 Ekim 2009 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--yabancım 08:06, 13 Ekim 2009 (UTC)

Belirli gün ve haftalar listesi[kaynağı değiştir]

Silinsin Silinsin Sayfa tamamen Türkiye'deki gün ve haftalar için oluşturulmuş ve neye göre oluşturulmuş belli değil.--Reality006 16:19, 2 Ekim 2009 (UTC)

  • Silinsin Silinsin -- Evet ve Kategori:Belirli günler ve haftalar yeterli. Takabeg ileti 16:22, 2 Ekim 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Kategori yeterli. --Kerem 233 (Mesaj | Katkılar) 11:18, 3 Ekim 2009 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Bu madde çoğu ilköğretim (1-5 arası) öğrencisi için gayet önemli bir maddedir. Neye göre hazırlandığı sorusunun cevabı ise resmî bilgiler olsa gerek. Kategori yeterli midir? Hayır, çünkü tüm maddeler Viki'de mevcut değil dolayısı ile kalsın. Burada insanların yararlanacağı bilgiyi sunmak istiyorsak, bu madde oldukça faydalıdır dediğim kişiler için. --Hedda Gableя 09:58, 5 Ekim 2009 (UTC)

Silinsin Silinsin --Manco Capac 07:48, 7 Ekim 2009 (UTC)

*Kalsın Kalsın Benim gibi 1-5 arasılara gerekebilir. Bence kalmasında sakınca yok.--Captain BradleyMesaj Sayfamİyi Vikilemeler. 07:53, 7 Ekim 2009 (UTC)

Silinsin Silinsin Bi kaç şey gözümden kaçmış, kategori yeterlidir.--Captain BradleyMesaj Sayfamİyi Vikilemeler. 08:01, 7 Ekim 2009 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--yabancım 08:09, 13 Ekim 2009 (UTC)

Yeni Konya Arena[kaynağı değiştir]

Silinsin Silinsin Vikipedi kahin değildir. Konuya dair internette bilgi yok. --İnfoCan 14:37, 6 Ekim 2009 (UTC) Silinsin Silinsin--Manco Capac 07:47, 7 Ekim 2009 (UTC) Silinsin Silinsin --Captain BradleyMesaj Sayfamİyi Vikilemeler. 07:51, 7 Ekim 2009 (UTC) Silinsin Silinsin -- Takabeg ileti 15:24, 8 Ekim 2009 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--yabancım 08:12, 13 Ekim 2009 (UTC)

Yeni Eskişehirspor Stadı[kaynağı değiştir]

Silinsin Silinsin Vikipedi kahin değildir. Konuya dair internertte bilgi yok. --İnfoCan 14:38, 6 Ekim 2009 (UTC) Silinsin Silinsin --Manco Capac 07:47, 7 Ekim 2009 (UTC) Silinsin Silinsin --Captain BradleyMesaj Sayfamİyi Vikilemeler. 07:51, 7 Ekim 2009 (UTC) Silinsin Silinsin -- Takabeg ileti 15:24, 8 Ekim 2009 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--yabancım 08:14, 13 Ekim 2009 (UTC)

Yeni Antalyaspor Stadı[kaynağı değiştir]

Silinsin Silinsin Vikipedi kahin değildir. Konuya dair internertte bilgi yok. --İnfoCan 14:38, 6 Ekim 2009 (UTC) Silinsin Silinsin --Manco Capac 07:47, 7 Ekim 2009 (UTC) Silinsin Silinsin --Captain BradleyMesaj Sayfamİyi Vikilemeler. 07:51, 7 Ekim 2009 (UTC) Silinsin Silinsin -- Takabeg ileti 15:25, 8 Ekim 2009 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--yabancım 08:16, 13 Ekim 2009 (UTC)

Yeni Ankaraspor Stadyumu[kaynağı değiştir]

Silinsin Silinsin Vikipedi kahin değildir. Konuya dair internertte bilgi yok. --İnfoCan 14:39, 6 Ekim 2009 (UTC) Silinsin Silinsin hızlı --Manco Capac 14:39, 6 Ekim 2009 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--yabancım 08:17, 13 Ekim 2009 (UTC)

Yeni Bursaspor Stadı[kaynağı değiştir]

Silinsin Silinsin Vikipedi kahin değildir. Konuya dair internertte bilgi yok. --İnfoCan 14:39, 6 Ekim 2009 (UTC) Silinsin Silinsin --Manco Capac 07:46, 7 Ekim 2009 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--yabancım 08:19, 13 Ekim 2009 (UTC)

Emin Atlı[kaynağı değiştir]

Kişinin kayda değer olmadığını düşünüyorum. --Manco Capac 07:45, 7 Ekim 2009 (UTC)

  • Silinsin Silinsin Kayda değer olmamasından ötürü --Manco Capac 07:46, 7 Ekim 2009 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--yabancım 12:55, 28 Ekim 2009 (UTC)

Suavi Kemal Yazgıç[kaynağı değiştir]

Kayda değer olmadığını düşünüyorum. --Manco Capac 13:31, 8 Ekim 2009 (UTC)

Tamamen objektif olarak yönergedeki tanıma göre silinmesi gerektiği açık:

Yaratıcı meslekler: Bilim adamları, öğretim üyeleri, ekonomistler, profesörler, yazarlar, editörler, gazeteciler, film yapımcıları, fotoğrafçılar, artistler, mimarlar, mühendisler ve diğer yaratıcı meslek sahipleri.
Kişi meslekdaşları veya ardından gelenlerce önemli bir kişilik sayılmakta veya ona sıkça atıfta bulunulmakta.
Kişi yeni bir kavram, teori veya teknik geliştirmesiyle tanınmakta.
Kişi başkası veya başklarıyla ortak olarak önemli veya iyi bilinen bir eseri yaratmış veya yaratılmasında önemli bir rol oynamış, bu eser bağımsız bir kitap veya sinema filminin, veya birden çok dergi makalesinin konusu olmuş.
Kişinin eseri ya
(a) önemli bir sergide sunulmuş ya da ondan bir abide yapılmış, veya
(b) eleştirmenlerin önemli derecede dikkatini çekmiş veya
(c) önemli (sadece mahalli sayılmayan) bir müze veya galerinin daimi koleksiyonunda yer almakta.
  • Silinsin Silinsin Ansiklopedik değil. --Hedda Gabler 10:31, 18 Ekim 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Vikipedide PV yer alamaz. Takabeg ileti 12:15, 23 Ekim 2009 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--yabancım 08:21, 13 Ekim 2009 (UTC)

Arsham Parsi[kaynağı değiştir]

Doğru anladıysam, madde metni İngilizce Vikipedi maddesinin Google Translate programıyla, yani makine çevirisiyle Türkçe'ye çevrilmesi ile oluşturulmuş. Bir paragraf bile okusanız durumun vahimliğini kavrıyorsunuz zaten. Ya baştan yazılması ya da silinmesi gerekiyor.

Vito Genovese 05:08, 12 Ekim 2009 (UTC)

  • Silinsin Silinsin Hızlı silinmeli. Takabeg ileti 05:28, 12 Ekim 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin hızlı Google translatedir. Ben hep kullanırım. Tabi düzenleyerek. Ama "Arsham Parsi" hiç düzenlenmemiş.--Captain BradleyMesaj Sayfamİyi Vikilemeler. 05:34, 12 Ekim 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin hızlıca.. ben ki madde düzenlemeye bayılırım, bu 'translate'leri gördüğüm zaman arkama bakmadan kaçıyorum. --ki bl 07:19, 12 Ekim 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin hızlı. Robot çevirileri direkt silmek en doğrusu. --Manco Capac 09:23, 12 Ekim 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin acilen ! --M.M.ileti 09:53, 12 Ekim 2009 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir.--Manco Capac 08:45, 12 Kasım 2009 (UTC)

Kürdistan Krallığı[kaynağı değiştir]

  • Silinsin Silinsin

Tarihi bir olayın krallık sıfatıyla maddesi açılmış. Tarihi bir olay olarak da ayrı bir madde olmayı gerektirecek kadar kayda değer bir durumu olduğu tartışmalıdır.--Bruno ileti 19:05, 16 Ekim 2009 (UTC)

Kalsın Kalsın -- Bu maddenin kayda değer olması ortadadır. O kadar iyi bilinir. (...) Kaynaksız madde de değil. (...) Şeyh Mahmut şah ilan etti. O yüzden İngilizceye kingdom olarak geçti. Eğer bu maddenin sorunu varsa adlandırmadır. Türkçede Kürdistan Krallığı terimi yoktur herhalde. Ama ikame edilecek hiçbir terim de bulamadım. Kullanıcı:Muratsahan'a sorabiliriz. Yanlış hatırlamıyorsam daha önce de sormuştum. Takabeg ileti 19:38, 16 Ekim 2009 (UTC)

Yorum Yorum Bu maddenin hali Vikipedi:Silinmeye aday maddeler/Batum Cumhuriyeti maddesindeki durumdan farklı değil. Aynı gerekçeler geçerli.--Bruno ileti 20:01, 16 Ekim 2009 (UTC)

Yorum Yorum -- Zaten ayrı maddedir. Batum'un bağımsızlık ilan v.s. tarihe geçti mi ? Çok fark var. Takabeg ileti 20:08, 16 Ekim 2009 (UTC)

Yorum Yorum -- Ve bu maddeyi SAM gösteren kullanıcının (...) bu konuyu bildiği anlaşılıyor. Niye SAM gösterdiğini anlayamadım açıkçası. Takabeg ileti 20:10, 16 Ekim 2009 (UTC)

Yorum Yorum --Evet biliyorum. O yüzden SAM gösterdim zaten. --Bruno ileti 20:16, 16 Ekim 2009 (UTC)

Kalsın Kalsın Tarihi bir olaydır, kayda değerdir ve madde bağımsızlık amaçlı bir Kürt hareketi sonucunda ilan edilmiş tarihte tanınmayan ama nüfuzu bulunan bir idareden bahsediyor. Türkçe kaynaklar fazla bulunmamasına rağmen İngilizce kaynaklarda rahatça bulunabilir.
Batum Cumhuriyeti ile karşılaştırılması tamamen yanlıştır. Batum'daki idare hakkında nerede ise hiçbir doğrulanabilir kaynak yoktur. Hiçbir eserde hakkında ayrıntılı bilgi edinemezsiniz. Aralarında büyük bir fark var.--Muratsahinmesaj 11:24, 17 Ekim 2009 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Artık maddelerin SAM yapmak için "KD değildir" demek iyi bahane haline geldi. --Hedda Gabler 10:19, 18 Ekim 2009 (UTC)

Yorum Yorum--İsmi de değiştirilebilirdi ancak Mahmut Berzenci'nin kendini Kürdistan kralı ilan etmesi diye bir madde ismi de tuhaf. Bu bir tarihi olaydır, tarihte etkilediği veya etkilendiği önem arzeden bir tarihi gerçeklik yok. Benzer mantıkla gidersek çok madde oluşturmak mümkün. Timur'un fillerini Ankara ovasında otlatması diye ayrı bir madde olabilir mi? Mesela İskoç Krallığı maddesi olur da Lüksemburg İmparatorluğu maddesi anlamsız.--Bruno ileti 22:14, 18 Ekim 2009 (UTC)

  • Kalsın Kalsın Yukardaki fikirlere katılıyorum--Manco Capac 07:40, 20 Ekim 2009 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Yorum Yorum - Olayın aslında çok ahım şahım bir değeri yok. Konjonktürel bir fırsatçılık söz konusu. Tarihte bu tip fırsatçılıklar çok olmuştur. Kimis başarıya ulaşmış kimisi ulaşamamıştır. Ancak benim bildiğim kadarıyla wikipedia pek çok dilde yayın yapan bir web ansiklopedisi'dir. Ve oldukça'da geniş hacimlidir. Onun için fırsatçılıkla da olsa 3 yıl sürmüşte olsa bir tarihi olayın yer alması wikipedia'ya bir şey kaybettirmez. Tam tersine kazandırır. Çünkü madde sayısı açısından zenginleşir. Silinen Batum Cumhuriyeti maddesini görmedim. Ancak kaynak açısından yeterli olduğu takdirde onun'da silinmemesi gerekirdi diye düşünüyorum. Doğrulanabilir kaynak konusuna gelince, Batum Cumhuriyeti konusunda o kaynaklar bulunabilir. Bir sıkıntı yaşanacağını sanmıyorum. Ben tarihe meraklıyım. Ama çok sık vakit bulamıyorum. Yoksa Batum Cumhuriyeti sağlam hem de Kürdistan Krallığı maddesinde kullanılan kaynaklardan çok daha sağlam kaynaklardan elde edilen bilgi ile yazılabilir.Bu imzasız yazı 22/10/09 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
  • Kalsın Kalsın Yorum Yorum -- Tarihte kurulmuş bir krallık bence kalmalı...Bu imzasız yazı 95.15.61.228 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
Geçersiz oy bknz: VP:OY--Manco Capac 06:29, 23 Ekim 2009 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Maddenin içerik olarak bir sorunu yok. Sonuçta böyle bir girişim olmuş ve tarihte böyle bir krallık geçici de olsa kurulmuş. Devletlerin kayda değer olmadığını iddia edemeyiz kanımca. İyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 20:57, 3 Kasım 2009 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir.--Manco Capac 08:48, 12 Kasım 2009 (UTC)

Şeyh Ahmed Ziyaüddin Efendi[kaynağı değiştir]

Sayfa ne için silinmelidir.--Osman Gazibey 15:47, 22 Ekim 2009 (UTC)(Vikipedi:Tarafsız bakış açısı)

  • Kalsın Kalsın Maddenin tartışma sayfasındaki yorumlarınızı okudum. Sorun madde konusunun ansiklopedik olmaması değildir, kişi Vikipedi'nin kayda değerlik kıstaslarını karşılıyor, dolayısıyla bu nedenle silinmesine gerek yok. Vikipedi'nin özelliği her istiyenin değişiklik yapabildiği bir ansiklopedi olması, bu yüzden her maddenin kalitesi yüksek olmayabiliyor. Temel soru, bu madde yeniden düzenlenebilir mi? Sayın Osman Gazibey, siz konuya hakim görünüyorsunuz, hatalı bölümleri silip düzeltmeniz Vikipedi okurlarına büyük bir hizmet olur. --İnfoCan 17:14, 22 Ekim 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin yorum - Halid Yaşar Mutlu kim ? Gümüşhanevi dergâhı (İskenderpaşa Cemaati) sürekli gündemde olan ve özellikle seçim zamanlarında daha da çok gündeme gelen bir dergah. Bu dergâhın bugün başında olduğunu iddia eden bu adamın ismi hiç bir kitap, dergi, gazete, haber sitesi, süreli yada süresiz yayında mevcut değil. Cemaatin gerek kendi resmi sitesinde gerekse 10 Şubat 2001 tarihli tüm Ulusal gazetelerde Prof.Mahmud Esad Coşan'ın yerine oğlu Muharrem Nureddin Coşan'ı bıraktığı yazıyor. 2002, 2004,2007 ve 2009 seçimleri öncesinde ki yayın organlarında da cemaatin tavrından bahsedilirken cemaatin lideri olarak yine M.Nureddin Coşan'dan bahsediliyor. Halid Yaşar Mutlu kimdir ancak Allah bilir. Wikipedia kişisel reklâm yerimidir ki biri gelsin kendi ismini yazsın ! Ayrıca kaynak kısmı yok. Dış Bağlantı kısmının tekine ulaşılamıyor. Milli İslamcılık yorumuda mutlak gerçek gibi sunuluyor.--Mustafa Bozyak 06:19, 23 Ekim 2009 (UTC)Mustafa Bozyak 23-10-2009 Geçersiz oy bknz: VP:OY --Manco Capac 06:31, 23 Ekim 2009 (UTC)
  • Yorum Yorum --Manco Capac oyun üstünü çizip geçersiz saymış. Olabilir. Tartışmayacağım. Yalnızca 2 şey soracağım. Eğer cevabını verirse sevineceğim. Vermez yada veremezse niçin sildiğini açıklamasını isteyeceğim. Birincisi; H.Y.Mutlu ile ilgili bir kaynakta bilgi varmı ? İkincisi; eğer arzu edersem bende kendimi filanca tekke'nin şu anki postnişini olduğumu yazabilirmiyim ?
Oyunuzun geçersiz sayılmasının nedeni içerik değil kurallar gereği henüz oy kullanma yetkinizin olmamasıdır. Ancak bir hata yapıp yorumunuzun üstünü de çizmişim yanlışlıkla. Kusura bakmayınız. --Manco Capac 09:14, 23 Ekim 2009 (UTC)
Açıklamanız için teşekkürler.Mustafa Bozyak 23-10-2009
  • Kalsın Kalsın - Niye SAM gösterildiğini anlayamadım, yine. Basılı bilimsel araştırma kitaplar ve makaleleri bulunur. Ama madde başlığı Ahmed Ziyâüddin Gümüşhanevî veya Ahmed Ziyâüddin olursa daha uygun. Takabeg ileti 11:41, 23 Ekim 2009 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.  Levent İleti Katkılar   05:20, 9 Kasım 2009 (UTC)

Özhan Öztürk[kaynağı değiştir]

VP:KİŞİ kayda değerlik kriterlerini karşılamadığını düşünüyorum --Manco Capac 06:08, 23 Ekim 2009 (UTC)

  • Silinsin Silinsin Maddeye sahip kişi hakkında doğru düzgün hiçbir bilgi yok. Ansiklopedik bir değeri bulunmamakta. --muratsahinileti 05:50, 25 Ekim 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin KD kriterleri karşılamıyor. Hatta m1 gerekçesiyle hızlı silinebilir. Takabeg ileti 14:17, 26 Ekim 2009 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.  Levent İleti Katkılar   05:21, 9 Kasım 2009 (UTC)

Francesca Fusco[kaynağı değiştir]

Vikipedi:Kayda değerlik (kişi) kriterlerini karşılamıyor. — Pınar [m] 01:50, 24 Ekim 2009 (UTC)

  • Hemfikirim. Citrat 03:38, 26 Ekim 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin --Manco Capac 13:50, 26 Ekim 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Evet. KD kriterlerini karşılamıyor. Takabeg ileti 20:02, 27 Ekim 2009 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.

Telif ihlali nedeniyle hızlı silinmiştir.--Vito Genovese 08:04, 29 Ekim 2009 (UTC)

Dünya edebiyatı[kaynağı değiştir]

Özgün ve kaynaksız içerik ve ansiklopedik olmayan yazım biçimi nedeniyle tamamen silinmesi faydalı olacaktır. --Manco Capac 13:48, 26 Ekim 2009 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--.dsm. 21:13, 3 Kasım 2009 (UTC)

Cmfmfan[kaynağı değiştir]

Hızlı silme konusunda tereddütlüyüm. Fourfourtwo dergisini güvenilir bir ikinci kaynak olarak kabul edip bu bağlamda VP:KD kriterlerini sağladığı söylenebilir mi söylenemez mi, tartışılmalı. Onun dışında kayda değerliğini değerlendirmek için maddedeki "Başarılar" alt başlığındaki bilgiler kullanılabilir.

Vito Genovese 10:16, 27 Ekim 2009 (UTC)

Silinsin Silinsin M6 ile hızlıca. Takabeg ileti 10:18, 27 Ekim 2009 (UTC)

  • Silinsin Silinsin Ansiklopedik bir madde değil.--Hedda Gabler 12:15, 27 Ekim 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Bence ansiklopedik olacak çşekilde kayda değer değil. --Manco Capac 10:04, 30 Ekim 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin--Reality006 00:19, 31 Ekim 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Kayda değer bir madde değil. Hızlı sil uygulanarak gidebilirdi.--muratsahinileti 16:09, 3 Kasım 2009 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir.--.dsm. 21:14, 3 Kasım 2009 (UTC)

TGRT[kaynağı değiştir]

Kısa içerik.--Ordis 19:59, 27 Ekim 2009 (UTC)

Lütfen VP:HS ve VP:SAM kriterlerini okuyun. Belirttiğiniz neden bir SAM gerekçesi değil, HS gerekçesi, ki madde taslak kriterlerini karşıladığı için kısalıktan silinmesi mümkün değil.--Vito Genovese 20:05, 27 Ekim 2009 (UTC)
  • Kalsın Kalsın O kadar da kısa değil:)--Reality006 00:18, 31 Ekim 2009 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Vito'nun dediği gibi. Takabeg ileti 17:59, 31 Ekim 2009 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Ama geçmişte TGRT diye bir kanal olmadıysa silinsin. OnurTkatkılar 16:03, 3 Kasım 2009 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Madde taslak kriterlerini sağlamakta.--muratsahinileti 16:07, 3 Kasım 2009 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir.--yabancım 16:23, 14 Kasım 2009 (UTC)

Nusayriler[kaynağı değiştir]

Hic bir bilimsel özelligi olmayan bir makale. Alinti yapilan kaynaklar incelendiginde kaynaklarin bu makale ile hic bir baglantisinin olmadigi görülmektedir. Kulaktan dolma bilgilerle kasitli olarak bu toplulugu kücük düsürüp tahkir etmektedir. Topluluk hakkinda iddia edilen yasam tarzi gerceklerden cok uzakta olup sadece hayal ürünüdür. Topluluk hakkinda anlatilan tarih ve inanc sistemi de bilimsellikten cok uzaktadir. Kullanilan resimler ise makale ile ilgili olmayip sadece Suriye`deki yasami göstermektedir. Söz konusu olan topluluk Türkiye`de büyük bir nüfusu olusturmaktadir. Bu maddenin silinmesi istenmiyorsa bilimsel olarak tekrar yazilmalidir. Yani icerisindeki kulaktan dolma bilgilerle toplulugu kücük düsürücü ve tahkir edici bölümler cikarilmalidir. Bu makale Arap Alevilerini (Nusayrileri) rencide etmektedir. Dolayisiyla bu makalenin tekrar yazilmasi icin Arap Alevilerinden yardim istenmelidir.Bu imzasız yazı Bandura (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Kalsın Kalsın Sıkça vandalizm ve değişiklik savaşına maruz kalan maddelerden biridir. Açıkçası kontrol edemeyecek derecede değiştirildi. Fakat bu sepeble maddenin silinmesi doğru değildir. Takabeg ileti 18:01, 31 Ekim 2009 (UTC)
  • Kalsın Kalsın --Manco Capac 08:49, 12 Kasım 2009 (UTC)
  • Kalsın Kalsın --Eddie Guerrero 10:57, 14 Kasım 2009 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Yeniden yazılması için silinmesi gerekmiyor, bu madde için...--вяí¢αи76ileti 16:00, 14 Kasım 2009 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.