Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Ethem Sarısülük

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda bir fikir birliğine varılamamıştır.

Madde hakkında 43 Vikipedist görüş belirtmiş, 15 kişi maddenin kalması yönünde, 13 kişi silinmesi yönünde görüş belirtmiş, 25 oy ise geçersiz sayılmıştır. Maddenin silinmesi talebi konusunda açık bir uzlaşı oluşmamıştır. Mukaddimeileti 08:00, 5 Eylül 2013 (UTC)

Ethem Sarısülük[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Hızlı silinmesi için etiketlenmiş ancak, geçmişinde bir çekişme olduğundan SAS süreci geçirmesi daha uygun olacak gibi duruyor--Garbino ileti 21:09, 17 Haziran 2013 (UTC)

  • Kalsın Kalsın Kalması gereklidir.
  • Kalsın Kalsın Pek çok kişi için bir simgedir.
  • Kalsın Kalsın Kid Physicist (mesaj) 06:31, 29 Temmuz 2013 (UTC)
  1. Ansiklopedik değer taşıdığını şu an için düşünmüyorum. milesbroke 21:17, 17 Haziran 2013 (UTC)
Yorum Yorum tek bir olay değil bu, çok katmanlı. cinayete kurban gitmesi bir boyut, davasında devletin polisi savunması başka boyut, medyanın ölenin arkasından karalama kampanyası yapması başka bir boyut. sadece sonuncusu bile önemsiz iddialarını çürütüyor, önemsiz biri hakkında neden karalama kampanyaları yapılsın? zaten gördüğüm kadarıyla gezi maddesi içinde yer verilmesi konuşuluyor, orada yer verilecek kadar önemli ise + hakkında ayrı madde olabilecek kadar bilgi de mevcutsa pekala ayrı madde olabilir. --spAs (mesaj) 13:42, 2 Temmuz 2013 (UTC)
OTHERCRAPEXISTS'in incelenmesinde fayda var.--RapsarEfendim? 20:36, 29 Haziran 2013 (UTC)
Rapsar tarzın bana birini hatırlattı, sağol ben almiim..Bu şahsın kayda değerliği var.--Boyalikus (mesaj) 23:50, 29 Haziran 2013 (UTC)~

Yorum Yorum Kayda değerlik ölçütümüz basında çıkan haberler mi? Bir çok ölçüt var örneğin bu kişi ne yaptı? Yada öldüğünde ne etki bıraktı? Muhammed Buazizi bu kişide öldürüldüğü için vikipedi'ye eklenmiş ama ölmesi ile Yasemin Devrimi denilen olayı başlatmış.Ona bakarsanız gazetelerin 3. sayfalarında ki trafik kazasında ölen insanları da vikipedi'ye yazalım hatta eceli ile ölenler hariç herkesi buraya ekleyelim? Verilen örneklerde silinmesi gerekir. erlikkhan 00:19, 30 Haziran 2013 (UTC)

  • Peki örneğini verdiğim Furkan Doğan ve diğerleri bir devrimin başlamasına sebep mi oldular?
  • Basında ölümü ve ardından gelişen olaylar üzerine pek çok kez yazılan ve hala da gündemde yeri olan, etkisi süren bir isim ile 3.sayfa haberlerindeki trafik kazasında ölenleri karşılaştırmak mantık hatası.
  • Sarısülük Gezi Parkı protestolarındaki orantısız polis şiddetinin adeta bir özeti ve sembol ismi durumunda binlerce eylemcinin gözünde, bunu da hatırlatırım. --Vitruvian (mesaj) 00:26, 30 Haziran 2013 (UTC)
Diğer örneklerinde silinmesi gerekir lafından ne anlıyorsunuz? Furkan Doğan için hatta şunu diyebiliriz "Furkan Doğan'ın ölmesiyle İsrail devleti kuruluşundan buyana ilk defa tazminat ödemiştir". Konu yargıda olduğu için "Polis şiddeti" gibi kelimeleri kullanamazsınız. Çünkü daha verilmiş bir karar yoktur. Yasalar der ki "Suç ıspatlanana dek herkes masumdur". Ayrıca konuşmalarınızdan partizanlık yaptığınız sonucu çıkarıyorum ki buda vikipedi kurallarına aykırıdır. erlikkhan 00:56, 30 Haziran 2013 (UTC)
Son cümleni görmemişim fakat sen 'binlerce eylemcinin gözünde' lafından ne anlıyorsun onu merak ettim. Senin gözünde elbette bir orantısız polis şiddeti olmayabilir, ancak bu durumu kabul eden çok sayıda kaynak var ortada. --Vitruvian (mesaj) 01:10, 30 Haziran 2013 (UTC)
Benim gözümde diye bir olay yoktur. Vikipedi sizin gözünüzde veya benim gözümde bakmaz. Vikipedi resmi karara bakar ve dava hala devam etmekte olduğu için hiç bir kuruma ithamda bulunamazsınız. Buna ben değil vikipedi izin vermez. erlikkhan 01:14, 30 Haziran 2013 (UTC)
Benim ne dediğim gayet ortada. Göstericilerin orantısız polis şiddetin yakındıkları bilinen bir gerçek ve yazdığımı okuyan birinin verdiğim örneğin göstericilerle ilgili olduğunu rahatlıkla anlayabilmesi gerekir? Söylediklerimi sürekli bir tarafa çekmeye devam edersen soluğu şikayet sayfasında alırsın. --Vitruvian (mesaj) 01:27, 30 Haziran 2013 (UTC)
Siz beni yanlış anlamadınız galiba göstericilerin veya sizin veya benim dediğimin bir geçerliliği yok. Önemli olan yargının ne dediğidir. Lafınızı çarpıttığımı hangi lafımdan kanaat getirdiniz? Ayrıca "soluğunu şikayet sayfasında alırsın" gibi bir rahatsız edici üslup ile beni tehdit mi ediyorsunuz? Bu durum dahi şikayet ve engelleme sebebidir önce sizi sakin olmaya sonra akl-ı selim davranmaya davet ediyorum. erlikkhan 01:38, 30 Haziran 2013 (UTC)
Az yukarıdaki yazdıklarına bir bakarsan anlarsın. Ayrıca ne partizanlığı, neyin partizanlığını yapıyorum? --Vitruvian (mesaj) 02:00, 30 Haziran 2013 (UTC)
Yukarıda bir çok şey yazdım neye rahatsız olduğunuzu söylerseniz ona göre bir düzeltme yapabilirim. Fakat kullandığınız "yukarıya bak anlarsın", "soluğu şikayet sayfasında alırsın", "mantıksız" gibi üslüp beni rahatsız etmekte bu yüzden sakinleşin sonra konuşalım. Bu üslup nedeni ile partizanlık dedim çünkü üslubunuz saldırgan ve taraflı. erlikkhan 02:09, 30 Haziran 2013 (UTC)
Anladım, söyleceklerimizi her ikimiz de söyledik gibi. Diğer kullanıcıların da dahil olacağını zannediyorum. Sözü onlara bırakıyorum. --Vitruvian (mesaj) 02:18, 30 Haziran 2013 (UTC)
  • Daha önce Furkan Doğan için yaptığım yorumu tekrar edecek olursam,KD olmadığına ilişkin yorumlara karşılık direk yönergeyi aktarmak istiyorum:
  1. Söz konusu kişiden bağımsız olarak[1], birden fazla, birbirinden fikirsel olarak bağımsız[2], yayımlanmış[3], güvenilir ikincil kaynaklar tarafından bu kişinin konu edilmiş olması.
  2. Kayda değerliğin belirlenmesinin ardından daha çok ayrıntı elde etmek için birincil kaynaklara başvurulabilir.
  3. Kişinin, kendinden bağımsız olarak yazılmış, kabul görmüş bir biyografinin konusu olması.
  4. Kişinin adının kanıtlanabilir şekilde yaygınca tanınmış olması.
  5. Kayda değerliği gösterilmiş ürün veya hizmetlerin savunuculuğunu yapmış olmak
Bu kriterlerin hepsini sağlıyor. Uluslararası basında yer aldı, yaygınca tanınıyor, kendisinden bağımsız farklı fikirlerde kişi konu edilmiş. Öldüğünde ne etki bırakmış demişsiniz, bunlardan bazıları: Gaziantep'te kitap okuma eylemi yapıldı, Fındıklı Ethem Sarısülük İçin Durdu!,ana muhalefet lideri taziyede bulundu,Binlerce kişi Ethem Sarısülük için yürüdü,Taksim'de Ethem Sarısülük için gece eylemi yapıldı,bir parka adının verilmesi için imza kampanyası başlatıldı,üniversiteliler eylem yaptı bildiğim kadarıyla en son sendikalar ya iş bıraktı ya bırakacak.. Bunların hepsi kitlesel hareketler.Ayrıca karşı görüşten bayrak yakan grup içerisinde olduğuna dair yorumlar ve görüntüler yansıtılıyor...Bir ülkede bir kaos var, Gezi parkı için eylemler bir tarafta Soros konuları herkes tartışıyor ve bu olaylar sırasında polis şiddeti en fazla tartışılan konu ve bu olaylar sırasında 9 mm çapında bir kurşunla bir adam vuruluyor..Trafik kazasında ölen adamı 3 sayfa haberlerinde görürsünüz, bir kere ana haberlerde duyarsınız.. Ama her gün duymazsınız her gün görmezsiniz. Kaldı ki ben ne fiziksel ne de ruhsal olarak bu eylemlere katılmamış biri olarak bu oyu veriyorum. Ancak erlik.khan sizin bu mesajınızdaki "küçümseyici" üslubunuz VP:TBA ile çelişiyor.--Boyalikus (mesaj) 00:58, 30 Haziran 2013 (UTC)
Eylem ile Devrim kelimelerinin arasındaki farkı kavrayacak kadar bilginiz olduğunu düşünüyorum. Yumurta atmakta bir eylemdir ama ansiklopedilik değildir. Ben Furkan Doğan adlı kişinin bu şahıstan daha kayda değer olduğuna inanıyorum bu küçümseyici değil çünkü Furkan Doğan adlı kişi ölmesi ile İsrail devletine tarihinde ilk defa tazminat ödetmiştir. Fakat konumuzdaki şahısın hali hazırda devam eden bir eylemde vurulan bir vatandaşımız olduğunu ve bu durumun dünyada her gün yaşandığını belirtiyorum. Buna örnek olarak ise Suriye'de isyanda vurulan kişileri örnek gösteriyorum. Şahıs kayda değer değildir duygusal davrandığınızı düşünüyorum zorla kayda değer olmaz. erlikkhan 01:04, 30 Haziran 2013 (UTC)
:) Furkan Doğan'ın kayda değerliği için savaşmış birine duygusal mı diyorsunuz ? Hayır, VP:TBA'ya uygun davranmaya çalışıyorum. Duygusal davranan küçümseyen sizsiniz. Bu konuda da dava açıldı. Suriye'de isyan olduğunu siz söylüyorsunuz, belki başkaları iç savaş olduğunu düşünürler.. Ben de isyan ile iç savaş arasındaki farkı kavrayabilecek kadar bilginiz olduğunu sanıyorum. Şahıs bal gibi kayda değerdir. Sizin öldüğünde ne etki bıraktı demenize karşılık etkileri tek tek buraya taşıdım. Buna karşılık hiçbir yorum yapmıyorsunuz.. Kişisel görüşleriniz dışında politika bazlı ve kaynaklı konuşursanız sevinirim. Olayı da "ne olmuş yani trafik kazasında ölenden bir farkı yok" noktasına getirip kritik konularda ciddi tartışmalara yol açacak bir hale getirmezseniz memnun olurum. --Boyalikus (mesaj) 01:11, 30 Haziran 2013 (UTC)
Furkan Doğan'nın kayda değerliği için savaşmışlığım yok laflarımı çarpıtıp ortamı arzu ettiğiniz siyasi kavga alanına çevirmeyin lütfen sizi çok kızgın ve saldırgan görüyorum. Yukarıda yazdığım gibi "Verilen örneklerde silinmesi gerekir. ". Bu örneklerin içinde Furkan Doğan adlı kişide vardı. Demek istediğim verdiğiniz örnekle bu durum tam tamına birbirini karşılamıyor fakat ikiside silinmesi gereken maddeler. Rapsar adlı vikipedist arkadaşımızında verdiği vikipedi politikasına göre "Tek bir olayla anılan kişiler KD değildir". Tekrar söylüyorum "Kişi ölmesi ile bir olay başlatmamış bir olayın içinde ölmüştür.". Ayrıca "Bal gibi kayda değer" gibi üslüp kullanıp tartışmanın seviyesini düşürmeyelim. Yukarıda yazıyı okuduğumuzda kendinizi bir "Grubun tarafı gördüğünüzü" anlıyorum. Bu durum çok vahim. erlikkhan 01:31, 30 Haziran 2013 (UTC)
Ah ya çok üzülüyorum böyle olunca.. Siz değil ben savaştım Furkan Doğan'ın kayda değerliği için, silinmeye aday gösterildiğinde.. Hatta Faruk Doğan kayda değil diyenler vardı aramızda.. Geçmiş ilgili tartışmaları okursanız: şurada ve burada anlarsınız. Ethem Sarısülük politikalara göre bal gibi kayda değerdir, kayda değerlik öznel değil nesneldir. Bence de yazılanları doğru düzgün okumadan yorum yapmanız çok vahim...--Boyalikus (mesaj) 01:39, 30 Haziran 2013 (UTC)
Öncelikle yanlış anlamamdan dolayı sizden özür diliyorum. Fakat sinirli olduğunuz ve duygusal davrandığınız konusunda hala fikrim değişmedi. Furkan Doğan'da kayda değer değildir Ethem Sarusülük'te kayda değer değildir. Burası bir ansiklopedi siyasi görüşlerin arenası veyahut şehitler anıtı değil. Kişinin ölmesiyle kayda değer bir şeyler yapılması gerekir verdiğiniz tüm örnekler vikipedi dışı bağlantılar değil mi? Demek ki tüm örnekler kayda değer veya ansiklopedik değil. erlikkhan 01:50, 30 Haziran 2013 (UTC)
Kişi bir olayın içinde ölmüş ama mesele kapanmamış ve kimi gelişmeler üzerine mesele büyük yankı uyandırmıştır. Ölümün akabinde yaşanan olay, gelişme var. Taksim'de onbinlerce insan Sarısülük için toplanışı, Ethem Sarısülük'ün cenazesine polis müdahalesi başlığı taşıyan haberler de pek çok şeyi özetlemekte. Ethem Sarısülük'ü vuran polis serbestin bırakılması da toplumun gündeminde yer etti mesela. Geçelim tüm bunları, şahsın çektirdiği bir resim dolayısıyla bile gazetelerde yer alabildiğini görebilirsin.. Yani öyle anlattığın kadar basit değil mesele. --Vitruvian (mesaj) 01:53, 30 Haziran 2013 (UTC)
Yoo gayet de sakin bir biçimde bu maddeyi geliştiriyorum ama çok uykum geldi..Yukarıda dediniz ki tarihinde ilk kez İsrail tazminat ödemeye mahkum oldu, şimdi de diyorsunuz ki burası şehitler anıtı değil.. Yanlış biliyorsunuz. Örneğin size sevgili minik Pavlik Morozov'u takdim ederim. Bu minik oğlanın tek özelliği babasını otoriteye ispiklemesi ve büyük olasılıkla ailesi tarafından öldürülmesidir. Bu ispikçi oğlanda devrim şehididir, propaganda malzemesidir. Sizin mantığınızla silinecek yüzlerce madde var..Sarısülük öldü ve ardından yürüyüşler eylemler vs yapıldı yukarıda örneklerini verdim. Ha bir de burada verilen tüm kaynaklar dışarıdan sağlanıyor yani o beğenmediğiniz gazete haberleri, kitaplar dergiler vs'den.. Sonuçta kayda değerdir.--Boyalikus (mesaj) 02:05, 30 Haziran 2013 (UTC)
VP:KD sayfasını inceleyerek yorum yaparsanız fikir birliği açısından daha yararlı olur. --kibele 07:17, 1 Temmuz 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin politik. Gerekli KD'lik yok. İddialarla dolu sözük veya cümlelerle; genel içerik oluşmaz. - Lubunya 16:50, 1 Temmuz 2013 (UTC)
Lubunya politik olduğu gerekçesi ile maddeler silinmiyor biliyorsun.. İddia filan da yok ortada. --Boyalikus (mesaj) 19:51, 1 Temmuz 2013 (UTC)
Cenaze Töreni alt başlığını okursanız; medya da dahi söyleminin titizlikle idrak edildiği bir konu hakkında Vikipedi'de polis engeli, toplanılmasına izin vermedi polis, jandarma ve polis yolu kapattı, Polis, anma yapmak isteyen insanlara müdahalede bulundu, Kalabalığa saatlerce tazyikli su ve biber gazı ile müdahale edildi. gibi sadece II gazeteye bağlı kalıp açık söylüyorum yorum yaparak içerik oluşturmaya çalışırsanız bu içerik politik hatta bi-taraflı olur. SAS adayı içerik; Türkiye Cumhuriy

eti devlet kuruluşları Valilik, polis, hükümet neznincede zaten açıkca içeriğe konu olan kasıtlı polis kurşunlu, kaynaklı ölüm olmadığı açıklanmıştır. Yani içeriğin tamamında bahsi geçen polis-E.S ilişkilendirmesinde KD'lik yoktur. Ha E.S'nin hayat öyküsü derseniz o ayrı tabi. Malum belli gazeteler E.S'nin tüm hayat öyküsü yazmıştı. - Lubunya 21:34, 1 Temmuz 2013 (UTC)

  • Kalsın Kalsın Türkiye'deki polis şiddetinin öne çıkan örneklerinden birisi. --esc2003 (mesaj) 10:24, 2 Temmuz 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Ethem Sarısülük artık Gezi Protestolarının sembol isimlerinden birisi olmuştur. Öldürülme şekli, davası, hakkında yapılan dezenformasyon (teröristtir vs. gibi karalama kampanyaları) gözönüne alındığında bir fenomen olmuştur. Özellikle Vikipedi'de http://tr.wikipedia.org/wiki/İnternet_Mahir gibi maddeler sorunsuzca varolabiliyorken bunun silinmeye çalışılmasının ardında ister istemaz art niyet arıyor insan... --spAs (mesaj) 13:34, 2 Temmuz 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Bu madde silinmiyorsa Ethem Sarısülük maddesi de silinmemeli. --Fikirmsj 13:48, 2 Temmuz 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Boyalıkuş'un yorumunu tekrar ederekten...GökçeYörük 13:57, 2 Temmuz 2013 (UTC)
  • Yorum Yorum Polis şiddeti gören veya direnişin sembolü olan bir çok isim var. Bu insanların ayrı ayrı maddeli açılmalı mıdır? Rodney King, Muhammed Buazizi gibi bir olayın başlangıcı olmuş. Ethem için bu söylenebilir mi? Alexandre M. 16:58, 2 Temmuz 2013 (UTC)

Yorum Yorum Medyada polis şiddeti gören başka öne çıkan protestoculardan örnek verebilir misin? Ancak vereceğin ismin de tıpkı Sarısülük gibi çeşitli nedenlerle gündeme gelmiş, kalmış olmasını istiyorum. Binlerce insan ölümünden sonra çeşitli yerlerde toplanmış olsun o kişi için, onu vuran polisin serbest bırakılması gibi toplumda tepki çeken bir nedenle tekrar anılmış olsun, çekildiği bir resmin bile basında örgüt kamplarında çekilmiş gibi gösterilerek üzerine farklı yollarla gidilmiş olsun o kişi. Kaç tane var böyle biri? Hadi olmadı bu veya benzeri bir örnek üzerinden giderek gösterebileceğin bir isim varsa onun maddesini de açalım. Varsa örneklerin? Gündemden, ülkeden son derece kopuk bir topluluğumuz var maalesef. Yukarıda verilen tek bir olayla gündeme gelen KD değildir diyen mantık için demiyorum. Verilen enteresan örneklerden bunu anlıyorum sadece. --Vitruvian (mesaj) 17:37, 2 Temmuz 2013 (UTC)

Medyada yer almak, polis şiddeti, yürüyüşler, hükümet tarafından bahsedilmek. Bunları karşılayan isimlerin maddesi olmalıdır gibi bir teoriye geliyor. Saygı duyarım görüşünüze. Hepsini karşılayan Gerry Conlon örneği var, vikilerde kendi ismiyle açılmış bir maddesi yok. Alexandre M. 04:30, 3 Temmuz 2013 (UTC)
Bu bir cevap değil. Birçok isim var dedin ancak isim veremiyorsun. Gerry Conlon hakkında bilgim yok, sadece Google'a adını yazıp sonuçlara baktım. Sarısülük olayı henüz yeni olmasına rağmen "Ethem Sarısülük" yazıldığı vakit 2.200.000 sonuç ile karşılaşıyorken "Gerry Conlon" için 71.700 sonuç çıkıyor. Örneğin İranlı protestocu Nida Ağa-Sultan için de bir maddeye sahibiz, Sultan'da adından çok söz ettirdiyse de, Nida Ağa Sultan adı dahi Google aramalarında 126.000 sonuç veriyor. Bence oyunuzu tekrar değerlendirin bu yazılanlar üzerine. Nida Ağa-Sultan'ın ölümü de tek bir olay. Ve daha diğerleri, niceleri... Gerçi şimdi baktım kalsın oyları ile silinsin oyları arasında fazla bir fark yok. Değerlendirmenize gerek yok yani, kafanızı yormayın daha fazla. --Vitruvian (mesaj) 07:06, 3 Temmuz 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Rapsar'a katılıyorum, ek olarak o madde var bu da olsun, şu var bu da olsun mantığını anlamış değilim arkadaşlar... Madem onlarda da bir terslik görüyorsunuz, onları da silinmeye aday gösterin, tartışalım, kalsın veya silinsin densin. Ayrıca bu oylamada bazen, Vikipedi kurallarının değil "siyasi fikirlerin" öne çıktığını görebildim şahsen. Aynı şeyi benim aday gösterdiğim Taksim olaylarında medya sansürü maddesinde de yaşadım. Burası siyasi fikirlerimize göre hareket edeceğimiz bir yer olmamalı halbuki. Üzücü bir olay. İyi çalışmalar. - Seyit mesaj 17:24, 2 Temmuz 2013 (UTC)

Silinsin Silinsinansiklopedik değil. Adının gezi parkı olayları maddesinde geçmesi yeterliYzkoc (mesaj) 01:22, 11 Temmuz 2013 (UTC)

  • Taşınsın Taşınsın Boyalikus'un KD konusunda söylediklerine katılıyorum, ancak KD olan Ethem Sarısülük değil, öldürülmesi. Bence Ethem Sarısülük'ün öldürülmesi gibi bir madde açılmalı ve Ethem Sarısülük hakkındaki bilgiler orada verilmeli. Bunu 2013 Taksim Gezi Parkı protestoları sayfasının altında yapmak yeterli olmaz (orada da kısaca bahsedilir ve bunu yeni sayfaya bağlantı verilir); ayrı bir sayfa olması Ethem Sarısülük hakkında, ölümünden sonra pek çok (doğru/yanlış) haber çıkmış olması nedeniyle gerekli. ataka 17:48, 11 Temmuz 2013 (UTC)
  • Yorum Yorum Ato'nun söylediği gibi de olabilir. Death of Abdulredha Buhmaid, en:Death of Ali Abdulhadi Mushaima gibi maddeler örnek alınarak Ethem Sarısülük'ün ölümü maddesi açılabilir. Category:Deaths during 2011–2012 Bahraini uprising kategorisinden hareketle de Kategori:2013 Gezi Parkı eylemleri sırasındaki ölümler kategorisi açılabilir. Ama direkt eylem maddesiyle birleştirilmesi uygun değil bence. GökçeYörük 22:16, 11 Temmuz 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Bu doğrultuda yorum yapanlara katılıyorum. Mimar77 (mesaj) 17:08, 13 Temmuz 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın --Talha Çakırileti 21:47, 15 Temmuz 2013 (UTC)
  • Yorum Yorum "Tek bir olayla anılan kişiler KD değildir" nasıl bir mantıktır anlamadım. O zaman Lee Harvey Oswald maddesi de silinsin. Çünkü sadece JFK suikastıyla anılıyor. Charles Manson da silinsin, çünkü tek kayda değer tarafı birilerini cinayetlere azmettirmek, Martin Bryant da silinsin çünkü o da sadece tek bir olayla ilgili olarak tanınıyor. Bu gibi bir sürü kişinin, hem de birçoğu insanlık dışı suçlar işlemiş olmaktan başka meziyeti olmayan tiplerin biyografilerinin var olmasına itiraz edilmediği vikipedi'de bu maddenin silinmesinin talep edilmesi biraz saçma olmuş diye düşünüyorum. xoox (mesaj) 20:34, 4 Ağustos 2013 (UTC)(mesaj) 20:02, 4 Ağustos 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın --Myxomatosis 10:51, 24 Temmuz 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Ethem Sarısülük'ün vurulduğu yer'i birkaç kez ziyaret etmiş olmam bir yana, bu madde'nin silnmesi durumu'nda Deniz Gezmiş ve Erdal Eren'in de silinmesini istiyorum. Yoksa Vikipedi'de sansür'e yer verilmemeli! OnurT 14:39, 29 Temmuz 2013 (UTC)
Yorum Yorum ve Metin Lokumcu ile ilgili bir madde'nin açılmaması? OnurT 21:19, 29 Temmuz 2013 (UTC)
Neyse, an itibari ile Lokumcu'nun maddesi'ni kaynak bir link ile vermiş bulunmaktayım, gereğini yapmak size kalmış
Ayrıca, 1,5 aydır tartışılan bu konu artık nihai bir sonuca varmalı! OnurT 15:13, 7 Ağustos 2013 (UTC)
Hannover, Almanya
  • Yorum Yorum Nasıl bir üsluptur bu yahu? Yukarıda bir zat-ı muhterem bu sayfaya tahammül edememek bir insanlık suçudur gafletinde bulunmuş, velev ki tahammül eedemiyorum o halde insanlık suçu işlemiş bir cani mi oluyorum? - Lubunya 13:19, 2 Ağustos 2013 (UTC)
  • Yorum Yorum Ben de bu 150 değişiklik kuralının farkında olmadan geçersiz oy vermiş kullanıcılarındanım. Ne kadar ilginçtir ki bir sürü geçersiz "kalsın" oyu varken geçersiz silinsin oy sayısı sıfır! Bu ve bazı diğer WP politikalarının ne kadar adilane olduğu da ayrı bir tartışma konusu olabilir. Şuna dikkat çekmek isterim ki Vikipedi, Galileo'nun zamanında var olmuş olsa adamın herhalde her katkısı dünyanın evreni merkezi olduğunu sanan editörlerce WP:NOR veya WP:NPOV kapsamında geri alınır ve hatta belki de çok geçmeden banlenirdi kendisi. :) xoox (mesaj) 21:07, 4 Ağustos 2013 (UTC)
Yorum Yorum Sayın Xoox. Galile'nin yazdıklarının geri çevrileceği ve ısrarcı olursa engelleneceği konusunda haklısınız, ancak Galile'nin katkıları taraflı değil, özgün araştırma olduğu için kabul edilmezdi. Vikipedi'de amaç insanlığın bilgi birikimini kaydetmek ve aktarmak, bilgi üretmek ve bunu paylaşmak değil. Bu, VP:OY ve diğer WP politikalarının hepsi tartışmaya açık; kaygılarınızı ve önerilerinizi ilgili politikanın tartışma sayfasında ve/veya Köy Çeşmesi'nde dile getirebilirsiniz. Takdir edersiniz ki hepimizin az çok kabul ettiği bazı kurallar olmazsa birlikte çalışamayız. Beğenmediğiniz kurallar olabilir, bu durumda kuralları değiştirmek yönünde çaba göstermenizi tavsiye edeceğim. Bir noktayı açıklığa kavuşturmak istiyorum: Bu sayfa silinirse ve bu geçersiz olan onlarca oya karşı yapılırsa, aradan bir süre geçtikten sonra böyle bir madde tekrardan açılabilir ve bu sefer daha önce oyları geçersiz sayılan kişilerin oyları geçerli hale gelmiş olabilir. Fikir birliği zamanla değişebilir. Acelemiz yok, gazete değil, bir ansiklopedi üzerinde çalışıyoruz. ataka 07:04, 5 Ağustos 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Bu maddenin kayda değer olmadığını düşünenler nasıl yalıtılmış bir çevrede varlıklarını sürdürüyorlar acaba? Türkiye'de [1] [2] ve yurtdışında yayınlanmış [3] [4][5] [6] onlarca haber, bahsedilen kişinin televizyonlarda defalarca adının geçmesi, yaşanan hukuk süreci ve olaylarla paralelliği eylemlerle ilgiliyken aksini iddia etmek siyasi yakınlıktan başka bir şey değildir. Google aramalarında 1.600.000 sonuç ve 300'e yakın haber bu maddenin kayda değer olması için yeterlidir. Αλβαι Χαρδαλ t 16:13, 7 Ağustos 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın - Üstte verilen Rodney King, Nida Ağa-Sultan'ın ölümü, Sacco ve Vanzetti gibi maddeler güzel örnekler. Madde yeniden yazılarak "Ethem Sarısülük'ün öldürülmesi" şeklinde düzenlenebilir, kişi yerine olay odaklı hale getirilebilir. Kişi de, olay da kayda değerdir. --Khutuckmsj 14:38, 11 Ağustos 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Biraz daha beklenmeli diye düşünüyorum. Maddenin adının Ethem Sarısülük'ün öldürülmesi olarak değiştirilmesine de hayır demem. --Emyilmesaj 14:52, 21 Ağustos 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın per Khutuck Coriolis (mesaj) 23:22, 24 Ağustos 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın - Ben de kişinin de olayın da kayda değer olduğunu düşünüyorum. İsim ve içerik konusunda geliştirmeler yapılabilir. Kolay gelsisn, EmreDuran 14:10, 26 Ağustos 2013 (UTC)

Geçersiz oylar[kaynağı değiştir]

VP:OY kriterlerince bir takım oylar geçersizdir, üstlerini çizmek çirkin görüntü oluşturacağı için bu başlık altında listeliyorum. --bermanya 20:16, 4 Ağustos 2013 (UTC)

  • Kalsın Kalsın Ankaranın direniş simgesinin vikipediada yer kaplayıcı bir unsur olarak görmüyorum. o tüm türkiyeyi temsil eden kişilerden biri. Bu imzasız yazı 178.233.177.123 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
  • Kalsın Kalsın Gezi Parkı ile başlayan süreçte yaşananları anlatırken, bahsedilmesi gereken kişilerden biridir.Yalpa (Mesaj | Katkılar)
  • Kalsın Kalsın Bu bilginin ansiklopedik değerinin oladığını düşünen ve silinmesini destekleyenlere ; arkadaşlar, dünya üzerinde hukuk devleti olarak anayasaya dayanan kanunlara alenen ve isteyerek karşı gelinmesi özel bir durumdur, bir skandaldır. Bundan 60 yıl sonra da zamanın hukukçularının bu yaptığı ayıbı herkesin görmesi hakkıdır ve gereklidir. Ölmesi bir olay başlatmamıştır diyenlere ; 25.05.2013- 19.00 itibariyle - Adana, Ankara, Balıkesir, Eskişehir, İzmir, Hatay, Kocaeli, Moskova ve İstanbul'un 3 farklı yerinde binlerce insan Ethem Sarısülük'e yapılan haksızlığa karşı ayaklanmıştır. " bu ölen arkadaşımızı pek çok kişinin unutacağını ve maddenin çöp olacağını düşünmem sebebi ile silinmelidir diyorum." demiş bir arkadaşımız da. Taraflı biri olduğu her halinden belli olan bu arkadaşın fikirlerinin görmezden gelinmesini talep ediyorum. Çünkü taraflı biri olarak tarafsız yazmaya çalışan "ben" ve benim gibi milyonlarca arkadaşım şundan emindir ki Ethem Sarısülük hiçbir zaman unutulmayacaktır. Tıpkı 80sonrası katledilen diğer bireyler gibi "bazıları" unutacak, bizler ise onları asla rafa kaldırmayacağız. Çünkü geçmişinizi unutursanız ve ondan ders almazsanız, bir geleceğiniz olamaz. Saygılar. Bu kalmalı. Bu imzasız yazı 94.121.252.82 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
  • Kalsın Kalsın Kaydadeğer olduğu belirsiz ama yinede sonuçta toplumun hak arama adına mücadelesini gösteren önemli sayılacak Taksim Gezi parkı olaylarının başaktörlerinden ve ilk kurbanı olduğunu düşünürsek yer almasında sakınca yok...Bu imzasız yazı 213.153.240.82 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
  • Kalsın Kalsın Gezi Olaylarının boyutunu kavrayabilmek için bu sayfa kaldırılmamalıdır. Tarih her şekilde kayda geçmelidir. Bu, olaylarda hayatını kaybeden polis memuru için de geçerlidir. (...). Kullanıcı: Amandla
  • Kalsın Kalsın Mehmet Ali Erbil'in, Serdar Ortaç'ın biyografisinin yer hak ettiği bir platformda Ethem kardeşimizin biyografisi kesinlikle olmalıdır. --Cpostalli (mesaj) 13:10, 16 Temmuz 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Ethem Sarısülük ve diğer direniş şehitleri, Türkiye tarihine geçebilecek olan Gezi Parkı Protestoları'nın bir şehidi olaraktan ansiklopedide yer hak etmektedir. mksubzero
  • Kalsın Kalsın Boyalikus'un yorumunu tekrarlayarak... Ethem Yoldas Ölümsüzdür (mesaj) 02:32, 15 Temmuz 2013 (UTC)Ethem Yoldas Ölümsüzdür
  • Kalsın Kalsın Taksiz Gezi parkı olayları sırasında ölen Sarısülük direnişin öncüsü oldu, kalması gerekli...--Arap Celal (mesaj) 07:47, 5 Temmuz 2013 (UTC) (VP:OY#Oyların geçerliliği uyarınca, oylama başlangıç tarihi itibariyle kullanıcı, en az 2 aylık üye ve 150 değişikliği olmadığından oyu geçersiz sayılmaktadır. Utku Tanrıveremesaj 20:36, 5 Temmuz 2013 (UTC))
  • Kalsın Kalsın --Xoox (mesaj) 00:12, 19 Temmuz 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Türkiye siyasi tarihinin en önemli olaylarından biri içinde polis şiddeti ile ölmüş ve ölümü ile büyük infial yaratmış ve bu anlamda ansiklopedik değer taşıyor. --Aadagger (mesaj) 15:11, 26 Temmuz 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın --Turk-Araneophilus (mesaj) 09:16, 31 Temmuz 2013 (UTC) Bak! (Benno Ohnesorg) --Turk-Araneophilus (mesaj) 09:28, 31 Temmuz 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Rapsar'ın gösterdiği "Tek bir olayla anılan kişiler KD değildir" sayfasında "tek bir olayla anılan kişiler KD değildir" diye bir madde bulunmamaktadır. Düzgün okuduğunda, kriterlere göre bu kişinin kalması uygun olduğu görülecektir. Belki, ataka'nın dediği gibi kişi ismi değil de olay ismi altına taşınabilir ("Ethem Sarısülük'ün öldürülmesi" gibi). intermsofme 11:18, 3 Ağustos 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın --Muhabir Hatıraları yaşamalıdır. Bu sayfaya tahammül edememek insanlık için bir utanç kaynağıdır.
  • Kalsın Kalsın aşırı sert yapılan müdahalenin kurbanıdır, unutulmayacak. Bu imzasız yazı turnike (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. (VP:OY nedeniyle geçersiz oy. --kibele 07:13, 1 Temmuz 2013 (UTC))
  • Kalsın Kalsın Bu kayıt silinecekse [7] sayfası da silinmelidir. Ethem Sarısülük bir halk hareketin ilk kurbanlarındandır. Ölümü sembolleşmiştir. Halka mal olmuştur. Halkı ortak bir paydada toplamıştır. Bu sebeple gelecek kuşakların bu hareketin oluşumunu öğrenmesi ve anlaması açısından bu kişinin bilgilerinin kalması mühimdir. Bu imzasız yazı 78.191.15.33 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
  • Kalsın Kalsın ----Mert Taşkın ileti 16:07, 11 Ağustos 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Tarihe dair önemli bir kişilik değil bence. sayfa silinmeli ama olayla ilgili tıp ki filistin'e yardım etmek için giden geminin deniz olayı gibi gibi bir sayfa açılırsa aynı şekilde hayatnı kaybedenlerin de isimleri o sayfaya yazılabilir. benim görüşüm budur. ayrıca o zaman bence vikipedi'de her olayla ilgili ölenlerin başlığı açılsaydı sayfadan geçilmezdi! filistin olayı ve bu olayla ilgili güzel ve sade 1 başlık açılırsa ölen ve olaylarla ilgili bilgiler oraya eklenebilir Kulak44 (mesaj) 19;15 11 Ağustos 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Halkın özgürlük mücadelesinde sembolleşmiş dünya basınında yer almış bir özgürlük mücadelecisi vikipedia'da yer almıyacakda nerede yer alacak. (Kullanıcı mesaj:Sencer Sarı) 14:24, 20 Ağustos 2013 (UTC)
  • Kalsın KalsınDemokratik bir hukuk devletinde yok yere polis cinayetine kurban gitmiş, üzerine yine bir hukuk cinayetiyle katili tutuksuz yargılamaya tabi tutulmuş, ölümünün arkasından birçok şehirde binlerce insan meydanlara dökülmüş ve yine çeşitli eylemler doğmasına neden olmuştur.Bu imzasız yazı Einekleinenachtmusic (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
  • Silinsin Silinsin --Çakırmsj 01:11, 16 Ağustos 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin - Bence isminin gezi olaylarına ilişkin maddede geçmesi yeterli. İçerik zaten haber tadında, politize edilmeye çok açık. Ayrıca toplumsal olaylarda ölen herkes için bir madde açıldığını düşünürsek durumu hayal edin diyorum. Aditdigo (mesaj) 11:08, 16 Ağustos 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Türkiye siyasal tarihini derinden etkileyen bir olayın arkasından hayatını kaybetmiş gencimizdir. Bir çok insan için bir anlam ifade etmiyor ama bizim çocuklarımız için gelecekte çok anlam ifade edecektir. Kesinlikle kalmalı gelecek kuşaklar ülkenin hangi aşamalardan geçtiğini görmelidir. Eyilmaz34 (mesaj) 14:06, 22 Ağustos 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın - Ethem Sarısülük'ün öldürülmesi olarak madde adı değiştirilebilir. 2013 Gezi olaylarında Ali İsmail Korkmaz ile birlikte yaşanan önemli olaylardan biridir.Ahmet Gürsakal (mesaj) 17:46, 23 Ağustos 2013 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.