Vikipedi:Sayfa koruma talepleri/Arşiv/2007

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Sabetaycılık[kaynağı değiştir]

Aday olma sebebi[kaynağı değiştir]

Dis baglantilar kismi sürekli vandalizme ugruyor; 3 aydir devam eden bir durum. Yari korumaya alinmasini talep ediyorum. Sorun çözüldü ve eklenen sitenin Sabetaycılık hakkında ayrıntılı bilgi vermediği görüldü. Bağlantının eklenip eklenmemesi söz konusu maddenin tartışma bölümünde tartışılacak. --Ruzgarmesaj 15:25, 22 Ocak 2007 (UTC)

Görüşler[kaynağı değiştir]

  • Tartışmalı bir madde kesinlikle, ancak eğer yapılan müdahaleler dış bağlantılarla sınırlıysa (benzer bir çekişme Anadolu Aleviliği maddesinde de yaşanmıştı geçenlerde), maddeyi izlemeye alıp bir süre gidişatı takip edebiliriz. Ancak bir-iki aylık bir yarı koruma dönemi ve sonrasında gidişat takibine de itiraz etmiyorum. Oyum Çekimser diğer bir deyişle.--Vito Genovese 15:35, 22 Ocak 2007 (UTC)
  • Gidişatını incelemeye gerek yok. Zaten sürekli vandalizme uğruyor. Geçici olarak yarı korumaya aldım. Daha sonra için süre belirlenebilir. --Karduelismsj 21:03, 22 Ocak 2007 (UTC)
  • Topluluk görüşünü bir açıklasaydı?--Vito Genovese 21:04, 22 Ocak 2007 (UTC)
  • Şu hatırlatayım bir yönetici yoğun vandalizm yapılan bir maddeyi geçici olarak (4 gün kadar ) yarı korumaya alabilir. Topluluk görüşünü belitsin bir şey demiyoruz. Sanırım bu oylama uzun bir süre yarı korumaya alınması için açılmış. Bunu tartışalım. --Karduelismsj 21:15, 22 Ocak 2007 (UTC)
  • VP:YKP'na göre vandalizm olmadığı anda vandalizm gerekçesiyle koruma uygulanamıyor. Uygulanmasının tek yolu da şu anda üzerinde bulunduğumuz sayfadaki prosedür. Vandalizm anında koruma uygulanırsa lafım olmaz, ancak vandalizm yokken "Vandalizm yapılıyor" diye maddeyi koruma altına almanın gereği yok, özellikle de aynı amaçlı bir adaylık söz konusuyken.--Vito Genovese 21:21, 22 Ocak 2007 (UTC)
  • Elbetteki vandalizm amaçlı korumaya alındı vandalizm yok da ne demek. Sen benim sinir katsayılarımı ölçüyorsun. Ya sabır. sakin ol karduelis --Karduelismsj 21:47, 22 Ocak 2007 (UTC)
  • Sinir? Neye sinir? Neden sinir? Vandalizm anı diyorum, vandalizm anında yapılması diyorum, vandalizm olmadığı an yapılmasının politikaya aykırı olduğunu söylüyorum. Buna neden sinirleniyorsun?--Vito Genovese 21:54, 22 Ocak 2007 (UTC)
  • Şunu kafana sok bir yönetici vandalizm yapılan sayfayı ister yapıldığı anda olsun isterse sonradan görsün geçici süreliğine koruma altına alabilir. Gerisine toplum karar versin. Başka sözüm yok. --Karduelismsj 22:03, 22 Ocak 2007 (UTC)
  • Birincisi üslubuna dikkat et lütfen benimle konuşurken. Kafama neyi sokacağımı dikte etmekten vazgeç. İkincisi bir yönetici vandalizm olmadığı anda söz konusu korumayı yapamaz. Politikayı okuyarak görebilirsin ne zaman yapılıp ne zaman yapılamayacağını. Basit bir fikir teatisini sinir harbine dönüştürmek, yöneticilerin her şartta soğukkanlılıklarını koruduklarına gerçekten de güzel bir örnek oldu, tebrik ederim.--Vito Genovese 22:08, 22 Ocak 2007 (UTC)

Arkadaşlar, lütfen, çok rica ediyorum soğuk kanlı olalım. Hepimiz aynı teknenin yolcularıyız. Kendinizi üzmek sorun değilse bile, lütfen beni üzmeyin. --Makedon 20:46, 24 Ocak 2007 (UTC)

Görüş: 2 kez vandal var geçmişte geri alınan. Sanırım tartışmanın konusu kişilik vb. şeyler değil; kaç kez revert war yaşandıktan sonra semi-protected olacağı. Çok yoğun birileri tecavüz ediyorsa maddeye koruma altına alınmalı. --`NeRVaLsevgili nerval; 01:51, 27 Ocak 2007 (UTC)

Arkadaşlar lütfen atışmayın,birbirinizi üzmeyin. Hepimiz aynı amaç için burada toplanmış bulunuyoruz. Yoğun bir saldırı varsa bence de madde korunma altına alınmalı. Zaten bu normal bir kural. Saldırı yoğunluğu varsa tabi ki madde korunma altına alınıyor. O zaman biz neyi tartışıyoruz burda :) Sayfa geçici olarak koruma altına alınmışsa eğer mevcut durum gözlemlenir. Ne yapılması gerekiyorsa yöneticiler bunu yapar zaten. Trigger55 17:40, 29 Ocak 2007 (UTC)

Öncelikle sakin olalım. Böyle basit mevzuları büyütmeye gerek yok. Bu madde de çokca saldırıya uğrayanlardan. Bilhassa son bir ay içerisinde bir hayli vandalizme uğramış. Böyle devam ederse uygundur alınabilir. --Absarileti 12:03, 31 Ocak 2007 (UTC)

Sonuç[kaynağı değiştir]

  • Ağustos ayında madde üzerinde belirli bir değişiklik yapılmamış. Bu nedenle koruma altına alınmasında gerek yok --Pinar 04:58, 1 Eylül 2007 (UTC)

Adolf Hitler[kaynağı değiştir]

Aday olma sebebi[kaynağı değiştir]

Sıklıkla IP kullanıcılar tarafından kişisel görüşler giriliyor ya da sayfaya zarar veriliyor. Ardından bir aktif kullanıcı, durumu düzeltmek zorunda kalıyor. Bunun, gereksiz bir işgücü ve zaman kaybı olarak değerlendirilmesi gerektiği kanısındayım. Bu yükü onların üzerinden alalım. Geçici bir süre -bir kaç ay- koruma altına alınmasını öneriyorum. --Makedon 20:58, 24 Ocak 2007 (UTC)

Görüşler[kaynağı değiştir]

Yarı korumaya alınması iyi olur sanırım diğer Vikipedi'lerde böyle vandalizme açık maddeler devamlı yarı koruma halinde bekletiliyor. --Ruzgarmesaj 01:46, 27 Ocak 2007 (UTC)

Bence de vandalizme açık bir madde. Doğruları yada yanlışlarıyla o tarih sayfasında Önemli bir kişilik. Seveni var sevmeyeni var. Sürekli olarak ideolajik saldırıya uğrama ihitmali yüksek bir madde. O yüzden en azından yarı koruma yada geçici koruma altına alınmalıdır diye düşünüyorum Trigger55 17:44, 29 Ocak 2007 (UTC)
Rüzgar'a +1. Yığınla köşesinde kilit resmi gördüğünüz madde var. Sanırım bizim bir limitasyon koymamız gerek vandal hususunda. Örnek, 24 saat içinde 3 kez vandallerinirse 48 saat kitlenir vb. gibi. Bu devam ettikçe süre artar, en sonunda da mütemadiyen yarı kilit durur. --`NeRVaLsevgili nerval; 19:24, 29 Ocak 2007 (UTC)
Bence de yarı korumada olmalı. Sonuçta üye olmak 30sn'lik iş.Khutuck msj 14:19, 30 Ocak 2007 (UTC)
  • Bir ay boyunca defaatle madde ile uğraşılmış. Uygundur.--Absarileti 11:59, 31 Ocak 2007 (UTC)
Bence de yarı korunmaya alınmalı vandalizm yapılma oranı yüksek bir madde ve eğer birisi cidden katkıda bulunmak istiyorsa birkaç saniyesini de üye olmak için harcayabilir - OnurRC 20:15, 24 Temmuz 2007 (UTC)

Sonuç[kaynağı değiştir]

  • Ağustos ayında 5 kez vandalizme uğramış, şimdilik koruma altına almaya gerek yok --Pinar 04:57, 1 Eylül 2007 (UTC)

Vikipedi[kaynağı değiştir]

Aday olma sebebi[kaynağı değiştir]

Sayfa arada sırada vandalizme uğruyor. Hele geçen gün Türkiye'de yaşayan Türkçe Vikipedistlerin uyanık olduğu bir saatte bir Azeri'nin Vikipedi maddesini vandallemesinden sonra bu sayfadaki vandalizmi engelledim ve bu konuyu düşünmeye başladım. Sayfanın geçmişine baktığımızda da birkaç kez sayfanın vandalizme uğradığını görebiliyoruz. Bu doğrultuda Vikipedi maddesinin yarı-korumalı madde haline getirilmesi gerektiği kanısındayım. Ayrıca kendimizi en iyi anlatabileceğimiz maddenin zarar görmesini de kimse istemez, öyle değil mi?

Saygılar, Hmd92 12:44, 10 Şubat 2007 (UTC)

Görüşler[kaynağı değiştir]

Şuradan bakınca, 10 Şubat, 9 Şubat, 6 Şubat, 5 Şubat (2) olmak üzere toplamda Şubat ayında 5 kez vandallenmiş. Ocak ayında da 22 Ocak, 20 Ocak, 17 Ocak (2), 15 Ocak, 14 Ocak (2), 6 Ocak olmak üzere 8 kez vandallenmiş. İngilizce Vikipedi maddesi yarım koruma altında. Kanımca yarı koruma gelmeli. --`NeRVaLsevgili nerval; 00:10, 12 Şubat 2007 (UTC)

  • Vandalizm oranı ve türü maddenin sürekli veya belirli bir süre için yarı-koruma altında kalmasını gerektirecek durumda değil. Bununla birlikte eğer bir artış olursa ve aniden birçok dinamik IP saldırırsa pekâla yarı korumaya alınır... Daha fazla bilgi için VP:YKP sayfasına bakabilirsiniz; salt maddeyi korumak için, ortada sürekli ve ısrarcı bir saldırı yoksa yarı koruma pek de uygun görülmüyor... Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 16:39, 19 Şubat 2007 (UTC)
Korumasının açılması itibariyle vandale uğruyorsa ip tarafından da demek ki var düzenli bir saldırı. VP:YKP şunu da diyor: "Yarı-korumalar genellikle geçici uygulamalar olsalar ve sorun geçtikten sonra kaldırılsalar da, yoğun bir vandalizm geçmişine sahip bazı maddeler, örneğin George W. Bush, devamlı bir şekilde yarı-koruma altında tutulabilir. Şuradan da görüleceği üzere son 50 değişikliğin 36'sı vandal uğraşı üzerine. Sayfa son haline geldiğinden bu yana da 100 değişiklik henüz olmadı, ama toplamda 54 kez vandal olmuş. Devamlı yarı korumaya gerek vardır. --`NeRVaLsevgili nerval; 16:55, 19 Şubat 2007 (UTC)
O nokta çok daha farklı maddeler için: maddenin ciddi sorun teşkil eden yoğun bir vandalizm geçmişi olması gerekiyor (yani Ocak ayındaki 8 vandalizm pek de yoğun vandalizme girmiyor). Vikipedi maddesine geri dönersek: bu maddedeki vandalizm kontrol edilebilir düzeyde midir? Evet. Farklı IP adresleri tarafından yapılan sık ve ısrarcı vandalizm mi söz konusudur? Hayır. VP:YKP değil de VP:EP'in efektif kullanımı ile çözülebilecek bir durum mudur? Evet. Yarı korumayı 'engelle engelle bitmeyen' vandalizmler için uygun görüyoruz. Ocak ayında topu topu 8 kere engellenmiş bir maddenin vandalizm oranı engelleme ile çözülemeyecek durumda değildir. Altını çizelim: eğer vandalizm oranı artarsa, engellemek artık çözüm teşkil etmiyorsa, yarı koruma uygulanır. Vandalizm sayısının maddedeki son değişiklikler içinde büyük durmasının sebebi maddeye olumlu değişikliklerin azlığı yoksa vandalizmin yoğunluğu değil. Ayrıca VP:YKP'nin nerede kullanılmaması gerektiğini anlatan kısımda şu yazar: "Vandalizm olmadan vandalizme karşı bir tedbir olarak". Şu anda Vikipedi maddesinde süregelen bir vandalizm eğilimi mi mevcuttur? Örneğin bugün, dün, ondan önceki, önceki hafta vandallanmış mı? Hayır.. kısacası: bu maddede süregelen bir vandalizm yoksa, yarı koruma uygulanması doğru olmaz. - Noumenon mesajkatkılar 17:14, 19 Şubat 2007 (UTC)
Bizde en:Template:Sprotected2 şablonu hiç olmadığı için, ayrıca sürekli yarı koruma hiç bir maddeye verilmediği için sunduğun desteği olmayan bir varsayımdır. Ortada zaten böyle bir kavram yoktur. Daha önce de dedim, bir rakkam belirlensin şu kadar vakitte şu kadar vandal gerekiyor eşref saatimiz gelip kapayacağız diye bir makaleyi. Çünkü şu anki düzenimizde makale kapama diye bir şey yok. Vandal Vikipedi için asla ve asla bir sorun teşgil etmiyor anlayışına göre. Bana göre de Viki'nin gelişmemesinin bir numaralı sorunu. Yığınla insan terketti burayı adminleri dahil bu sebepten. Neyse kaldırılsın yarı koruma, iyi işe yarıyor istatistik arttırmalarda revertler. --`NeRVaLsevgili nerval; 18:29, 19 Şubat 2007 (UTC)
Bizde şablon yoksa bu işlemin asla yapılamayacağı anlamına gelmez; şu ana kadar yapılmadı, şahsen yapmayı düşünmüyorum ama yapılabilir... politikalar bile değişebilir. Ama şu an uyguladığımız politikanın bu maddeyi yarı koruma altına alacak şekilde kullanılması mümkün gözükmüyor; zira aksini kanıtlayan ifadeler var politikada. Bundan sonrasına yorum yapmayacağım. Not olarak düşmekte yarar görüyorum: karar değil görüş belirttim. Zaten madde karar alınmış olmasa da yarı korunmaya alınmış (bunu sonra fark ettim). Diğer yorumlarınızın konuyal herhangi bir alâkasını tespit edemediğim için onlara dair herhangi bir şey söylemem mümkün değil, üzgünüm. Bu son yorumumdur hususa dair, teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 18:50, 20 Şubat 2007 (UTC)
Wikipedia'da anonim kullanıcıların değişiklik yapabiliyor oluşunun projeye yarardan çok zarar verdiğine inanan biri olarak; diğer bir deyişle, tüm maddelerin yarı korumada olması gerektiğini düşünen biri olarak; mevcut politikalara göre bu maddenin sürekli yarı korumaya alınmasının ekstrem bir önlem olacağını düşünüyorum. Son değişiklik devriyeliğine harcayacağımız zamanda çok daha hayırlı işler yapabileceğimize inanıyorum, ancak politikalar ne diyorsa onun uygulayıcısı olmaktan da feragat edecek değilim. Maddeye uygulanan vandalizm ne sürekli bir vandalizmdir (Sürekli vandalizm nedir? Kürtler, Kürdistan maddelerinde olandır, Vikipedi var oldukça devam edecektir) ne de anlık vandalizmdir (Anlık vandalim nedir? 24 saatte 3 kereden fazlasıdır). Bu maddenin sorunu bir iki kişinin izleme listesine eklenerek çözülebilecek türden. O yüzden sürekli korumaya gerek olduğunu düşünmüyorum ve yukarıdaki görüşlerinde Noumenon'a %100 katılıyorum, Nerval'e de "Kelsin sen, bıyıkların bile yok!" demek istiyorum. Saygılar sunuyorum. Çikta muz!--Vito Genovese 18:50, 20 Şubat 2007 (UTC)

Sonuç[kaynağı değiştir]

  • Ağustos ayında 4-5 kez vandalizme uğramış. Şimdilik yarı koruma altına almaya gerek yok --Pinar 04:56, 1 Eylül 2007 (UTC)

Anadolu[kaynağı değiştir]

Aday olma sebebi[kaynağı değiştir]

Madde sürekli olarak benzer IPlerden giriş yapan vandal(lar) tarafından edit ediliyor. Maddedeki bir cümle madde geçmişinden de takip edilebileceği üzere sürekli siliniyor. Hemen hemen hergün kayıtlı bir kullanıcı tarafından eski sürüm yüklenmek zorunda kalıyor. Saygılar. --Abuk SABUK 15:01, 12 Şubat 2007 (UTC)

Görüşler[kaynağı değiştir]

  • bugün 2 kez aynı cümle değiştirildi.Yarı koruma uygulanmalı--Machiavelli' msj 19:32, 13 Şubat 2007 (UTC)
  • madde hergün vandallar tarafından değiştirilmeye devam ediyor. --Abuk SABUK 23:16, 18 Şubat 2007 (UTC)

Sonuç[kaynağı değiştir]

  • Yarı koruma altına alınmıştır, bununla birlikte kısa dönemli bir yarı koruma maddenin vandalizm geçmişine uygun gözükmekte... 10-15 gün sonra kaldırılması uygun olacaktır. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 16:37, 19 Şubat 2007 (UTC)

Çanakkale Savaşları[kaynağı değiştir]

Aday olma sebebi[kaynağı değiştir]

Çanakkale Deniz Harekatı'nın yıldönümü nedeniyle de olabilir, her ne hal ise, Şubat sonlarından itibaren "iyi sıhhatte olsunlar" maddeyi iki üç günde bir yokluyor. Düzeltmek için zaman ve emek harcanıyor. Zaten bugüne kadar IP kullanıcıların maddeye bir katkısı da olmamış. Bir IP Savaşın Sebep ve Sonuçları alt başlığına, deniz savaşlarını girmiş. Başka da bir içerik yok zaten. Bu kadar sık kurcalanan bir maddeye el atmak da cesaret istiyor doğrusu. İki hafta süreyle yarı koruma altına alalım. --Makedon 22:20, 16 Mart 2007 (UTC)

Madde artık Vikipedi:VikiProje Çanakkale Savaşları kapsamındadır. Proje çalışmalarına katılan kullanıcılar üzerindeki ek yükün önlenmesi açısından maddenin süresiz olarak yarı koruma altına altına alınması konusunda ısrar ediyorum. --Makedon 11:25, 18 Mart 2007 (UTC)

Görüşler[kaynağı değiştir]

  • 9 kez vandallanmış bu ay. İlginç. --`изяvдւ 22:25, 16 Mart 2007 (UTC)

Sonuç[kaynağı değiştir]

  • Nisan başına kadar yarı korumaya alınmıştır. --Mskyrider ileti 11:30, 18 Mart 2007 (UTC)

Özlem Tekin[kaynağı değiştir]

Aday olma sebebi[kaynağı değiştir]

Kayıtsız kullanıcılar tarafından dış bağlantılarla ilgili bir tartışma sonucu günlerdir geri alınıyor.Her iki tarafada tartışma sayfasında halletmeye çalışın uyarılarıma rağmen geri almalar devam etmektedir.Yarı-korumaya alınmasını öneriyorum.--Machiavelli' msj 21:10, 2 Nisan 2007 (UTC)

Görüşler[kaynağı değiştir]

Sonuç[kaynağı değiştir]

  • 1 Mayıs 2007'ye kadar yarı koruma altına alındı. --Mskyrider ileti 21:16, 2 Nisan 2007 (UTC)


Kürt dilleri[kaynağı değiştir]

Aday olma sebebi[kaynağı değiştir]

Sayfada devamlı vandalizm oluyor birileri gelip bir şeyler çıkartıp ekliyor. Düzenlemekten gına geldi.

Görüşler[kaynağı değiştir]

Sonuç[kaynağı değiştir]

  • Madde yarı koruma altına alındı --Pinar 04:54, 1 Eylül 2007 (UTC)

Türk dilleri ailesi[kaynağı değiştir]

Aday olma sebebi[kaynağı değiştir]

Okuyucularımız sayfayı doğrudürüst okumadan anonim şekilde, en başlarda yazan konuşucu sayılarını yükseltip, dil kelimesini lehçe kelimesi ile değiştirmekten vazgeçmiyorlar. Oysa sayfanın devamında bu iki konu ayrıntılı olarak ele alınmış ve bunların böyle doğru olduğu gösterilmiştir. Lütfen yarı korumaya alınsın. --Erdall 17:35, 6 Mayıs 2007 (UTC)

Görüşler[kaynağı değiştir]

  • Katılıyorum, maddenin koruma altına alınması gerekiyor.--Martianmister 19:21, 6 Mayıs 2007 (UTC)

Sonuç[kaynağı değiştir]

  • Madde geçici bir süreç için yarı korumaya alındı --Pinar 04:54, 24 Mayıs 2007 (UTC)

Voleybol[kaynağı değiştir]

Aday olma sebebi[kaynağı değiştir]

durmadan vandallanıyor ve hiç bir gelişme yok. kimseler de takip listesine almamış olacak ki geri dönüşler gecikiyor. (ne çok meraklısı varmış birader!) fcn Ø 21:36 21 Mayıs 2007

Görüşler[kaynağı değiştir]

  • Hakkaten niye böyle dadanılmış bu maddeye? Bir süre kitlense fena olmaz diyorum ben de.--Vito Genovese 21:37, 21 Mayıs 2007 (UTC)

Sonuç[kaynağı değiştir]

  • Bu ay maddenin geçmişi temiz görünüyor. Yarı korumaya gerek kalmadı --Pinar 04:51, 1 Eylül 2007 (UTC)

Ragbi[kaynağı değiştir]

Aday olma sebebi[kaynağı değiştir]

Benzer IP'lerden sürekli vandallanıyor. --Abuk SABUK 23:39, 3 Ağustos 2007 (UTC)

Görüşler[kaynağı değiştir]

Sonuç[kaynağı değiştir]

  • Ağustos'ta sadece 1 kez vandalizme uğramış. Bu nedenle yarı korumaya gerek yok --Pinar 04:50, 1 Eylül 2007 (UTC)

Şivan Perwer[kaynağı değiştir]

Aday olma sebebi[kaynağı değiştir]

Bu maddede yapılan değişiklikleri bir kaç gündür gözlemliyorum.Sirekli bir methiye bir övme.Tamamen taraflı bir vaziyette olası aynı kullanıcı tarafından yapılan değişiklikler var.Bu sebeple bu maddenin tarafsız hale getirilebilmesi için kayıtsız kullanıcılara bir süreliğine kapatılması gerekir diye düşünüyorum.Böylece konu ile ilgili kullanıcılar gerekli çalışmayı rahatça yapabilirler.Saygılar.Sağlamcıileti 15:40, 20 Ekim 2007 (UTC)

Görüşler[kaynağı değiştir]

Sonuç[kaynağı değiştir]

Ekim ayında sadece birkaç değişiklik yapılmış çoğu Ekim'in ilk haftasında. Korumaya gerek yok. Teşekkürler.--Machiavelli' msj 11:04, 22 Ekim 2007 (UTC)


Sabiha Gökçen[kaynağı değiştir]

Aday olma sebebi[kaynağı değiştir]

Bu madde sıklıkla anlamsız vandalizme maruz kalmaktadır. Zaman zaman da Ermeni asıllı olduğu iddiaları ile ilgili vandalizme uğramaktadır. Bir süreliğine yarı korumaya alınması uygun olabilir diye düşünüyorum. Saygılar. --Abuk SABUK 21:44, 10 Kasım 2007 (UTC)

Görüşler[kaynağı değiştir]

Kasım ayında oldukça artmış. Kaç gün korumaya alınması gerektiğine dair fikri, tavsiyesi olan var mı?--Machiavelli' msj 22:00, 10 Kasım 2007 (UTC)

Okullarda Atatürk haftası vb etkinlikler nedeniyle gündeme gelmiş olabilir. Önümüzdeki günlerde bu yoğunlukta ilgi görmeyeceğini tahmin ederek bir haftalık yarı koruma uygun olabilir diye düşünüyorum. --Metal Militia ileti 22:07, 10 Kasım 2007 (UTC)

Sonuç[kaynağı değiştir]

1 haftalığına yarı korumaya alındı. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Machiavelli' msj 23:00, 10 Kasım 2007 (UTC)

Allah[kaynağı değiştir]

Hassas bir madde olması ve Vandala uğruyor olması sebebiyle Geçmişe bakınız ltf. Sezerpal 09:52, 28 Aralık 2007 (UTC)

Sonuç[kaynağı değiştir]

Hassas bir madde olması koruma gerektirmez. Vandalizm olarak tanımladığınız şey ise içerik tartışmasıdır. Tartışma sayfasında çözmelisiniz. Bu hem bir tavsiyedir hem de bir uyarıdır. Vikipedi:Üç geri-dönüş kuralının ihlali durumunda her iki kullanıcı da engellenir. Saygılar, iyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 20:28, 28 Aralık 2007 (UTC)

27 Mayıs İhtilali[kaynağı değiştir]

Aday olma sebebi[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Bu madde bir haftadan fazla süredir, aynı kişi olduğu aşikar olan bir anonim kullanıcı tarafından vandalizme uğramaktadır. Mütemadiyen ben veya diğer kayıtlı kullanıcılar tarafından eski sürüm geri yüklenmektedir. Gereğinin yapılmasını arz ederim. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Abuk SABUK 20:18, 28 Aralık 2007 (UTC)

Görüşler[kaynağı değiştir]

Vandalizmden sonra maddeye ilavede bulundum. Umarım bu ifadeleri kastetmiyorsunuz. Vandalizm olarak nitelendirdiğim değişiklik özellikle giriş cümlesinin mütemadiyen taraflı bir şekilde değiştirilmesi. --Abuk SABUK 20:35, 28 Aralık 2007 (UTC)

Sonuç[kaynağı değiştir]

  • Olumsuz, şu iki sebepten dolayı:
    • Sanırım vandalizm dediğiniz bazı ifadelerin değiştirilmesi. Bu bir içerik tartışmasına girer ve vandalizm olarak tanımlanamaz.
    • Eğer yanı kişi yakın bir IP aralığında vandalizm yapıyorsa veya olaya sadece 1-2 IP karışmışsa, IP'ler engellenir madde yarı korumaya alınmaz. Bir daha o ifadeler eklenirse isterseniz bunu kullanıcıyla konuşmaya çalışın. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesaj 20:23, 28 Aralık 2007 (UTC)