Tevfik Erman Kutlu

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Tevfik Erman Kutlu
Doğum1 Ekim 1979 (44 yaşında)
İstanbul, Türkiye
MilliyetTürk
Eğitimİstanbul Bilgi Üniversitesi
MeslekOyuncu
Boy1,87 m

Tevfik Erman Kutlu (d. 1 Ekim 1979, İstanbul), Türk oyuncu. Kurtlar Vadisi Pusu, Savaşçı, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz gibi dizilerde bir süre rol almıştır. Eğitimini İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde yapmıştır.

Hakkında[değiştir | kaynağı değiştir]

Aslen Rizelidir.[1] Çocukluğunu anlattığı bir röportaj da söyledikleri: "Benim çocukluğum hareketli geçti. Aile apartmanında oturuyorduk. En ilginç şeyim 4 yaşında ve ilkokul ikinci sınıfta evden kaçmıştım. Arkadaşıma oynamaya gitmiştim. Aramışlar bulamamışlar beni. Bir kere de ilkokul ikinci sınıfta arkadaşımla kalemlerimizi satıp bilet parası kazanmıştık. Suadiye'den trene binip Maltepe'ye kaçmıştık. Çok hareketli bir çocukluğum oldu hala da çok hareketliyim. Güzel ve eğlenceli bir çocukluk geçirdim." demiştir ve hayatın zorlukları olduğunu belirtmiştir.[2] 3 senedir rol aldığı Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinin oyuncu ekibine düzenlenen bir saldırıda, saldırıya uğramıştır. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, oyuncular Tevfik Erman Kutlu ve rol arkadaşları, Oktay Kaynarca, Berçin Aydoğan, Burçak Çataklı, Gülcan Sarı ve Yunus Emre Yıldırımer şikayetçi olarak yer almıştır.[3]

Filmografisi[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Alparslan Büyük Selçuklu Ferzat kimdir?". superhaber.com. 4 Nisan 2022. 26 Kasım 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Kasım 2023. 
  2. ^ "Çocukluğum Hareketli Geçti". 23 Ocak 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ocak 2022. 
  3. ^ "Tevfik Erman Kutlu ve Rol Arkadaşları Saldırıya Uğradı". 1 Haziran 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ocak 2022. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]