Tartışma:Sedat Kapanoğlu

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Sedat Kapanoglu'nun kayda degerligi[kaynağı değiştir]

Sedat Kapanoglu hakkinda "bu adam" diye bahsedildigi icin uzulen kisi, herhalde eksisozlukte diger insanlar hakkinda yazilanlardan bihaber. Impetus sana sadece insaf diyorum.


Sedat Kapanoğlu'nu tanimam sitesine de ayda yilda bir ugrarim. Ancak eksisozluk gibi bir başarı hikayesine imza atmis, sifirdan milyonlarca insanin bildigi, orjinalitesi ve basarisi tartisilmayacak bir siteyi kuran kisiden "bu adam" diye bahsedilmesi ve dahi kisada olsa biyografisinin buradan cikarilmasi beni uzdu. Cunku bu kisi Türk bilişim camiasinin cok yakindan tanidigi (bildigi) biri. Onun sitesi yuzlerce kisiye ilham kaynagi oldu diye dusunuyorum. Eksisozluk ile wikipedia yi kiyaslamak da cok yanlis ayrıca. İkisinin kulvari yanyana ama farkli yondeler. Benim de vikipedi benzeri bir sitem var ve kendi sitemde kapanoglu biyografisine yer veriyorum. Bana göre her insanin biyografisi bir bilgidir. Bir hamalin ki de başbakanın ki de ve bilgi değeri taşıyan her yazı burada olmalı. Sadece içeriğini tartışabiliriz ama silmek, ambargo koymak ve bunu yaparkende komik bahaneler ileri sürmek çok yanlış. Saygılar sunuyorum. Impetus

Sizde ciddi bir yanılgı sorunu var.Bu adamı bilenler ekşi sözlükte yazı yazanlar.Bilişim dünyasında bilinen ya da değer verilen biri değil ki.Microsoftta çalışan sıradan bir yazılımcı.Hepsi bu.İnternet sözlüğü ekşi sözlükten daha önce de vardı.Ekşi sözlük asosyalerin üye olduğu bir çöpçatan sitesi işte.Bunun neden bu kadar abartıldığını anlamak zor.Oylama yapılmış ve çoğunluk burda kalmasına gerek duymamış.Saygılar sunuyorsanız oylama sonucuna da saygı duymalısınız.


Bu adam kim ki bunun hakkinda baslik actiniz anlamadim? O zaman her site sahibi icin baslik acin. Her sirket sahibi icin baslik acin. Kendi isimlerini vermeden baskalarina kufur dolu mesajlar yazilan ahlaksizin teki.


Açılan oylama sonucu bu kişinin burda kalmaması gerektiğine karar verilmiş aşağıda.Kendisi hakkında yazılanları kaldıralım artık.Yeniden yazıp durmaya gerek yok. Oylama sonucuna herkes saygı göstersin.


bu kimdir? bilen varsa ekleme yapsın.. herkes kendini tanıtmaya çalışırsa işimiz iş burada..

        • Ekşi sözlük günümüzde ticari amaçlı bir çöpçatan sitesi oldu. Doğru olmayan bir sürü yazı yazmışlar, amaç da birbirileriyle tanışmak. Böyle bilgi ve insan kalitesi düşük bir siteyi yapan kişiyi abartarak buraya yazmak saçma olmuş. Belki de o kişinin kendisi yazmıştır bunları. Daha kaliteli işler yapan insanlar hakkında bilgi bulunmalı burda. Madem öyle biz de komşularımızı da ekleyelim buraya. Belli bir çizgiyi korumalıyız ve bahsi geçen kişi bu çizginin çok altında biridir. Kendi sözlüğünde yazsınlar onunla ilgili abartılı yalakalıklarını. Ya da kendisi yazıyorsa bunları buraya gitsin kendi sözlüğüne yazsın. Burası ego şişirme ortamı değil, gerçek bilgilerin bulunabileceği bir ortam.

Neden Sedat Kapanoğlu ve Ekşi Sözlük makalelerini kirpiyorsun? Aciklarsan sevinirim.

Citrat 16:08, 18 Haziran 2005 (UTC)


Dur sevindireyim seni o zaman..

Bilgiler yanlis ve abartili o yuzden... burada gereksiz insanlarin veya sitelerin ansiklopedik tanimini yapmayin..

Sen benim yaptigima vandalizm diyorsan burada ne i$in var? Wikipedia adam gibi sozluk olarak kalsin. Sedat Kapanoglu denilen bu adamin fotografini kim ne amacla yukledi bilmem ama ne i$e yarayacagini bilemiyorum. Kime ne getirecek bilgi olarak? Ek$i sozluk denilen naneyi isteyen gider inceler,guler, eglenir.

Bu tip gereksiz tanimlarin bu ansiklopediden silinmesi gerekiyor. Gereksiz yer kalabaligindan baska birsey degil.


Herseyden once bir heasp acmani oneririm eger buraya duzenli katilim yapacak isen. Ikincisi burasi sozluk degil, Wikipedia'nin Turkce sozluk bolumu de var.

Eski sozluk, internette wiki tarzi katilimli sitelerin onculerinden biri, bu yuzden yurtdisinda da iyi taninan bir site (Turkce olmasina ragmen). Bu yuzden diger siterlere ornek babinda tek siteye butunlestirdik hepsini. Bu isin arkasindaki kisiyi de ansiklopedide yer vermek bana mantikli geliyor. Onun disinda sahsen ben kendi reklamini yapmalarindan yana degilim insanlarin ama oyle makaleler de yok degil.

Bu silme islemlerini yapmadan once bir tartisma acsaydin daha uygun olurdu.

Citrat 19:37, 18 Haziran 2005 (UTC)


Onerin icin sagol ancak hesap acip acmamak sorun degil; benim amacim duzgun katkida bulunmak. Herkes anonim kalabilir. Yazdigim yazilarin altina imza atip da kendimi tatmin etmek gibi bir saplantim yok.

Yazdiklarimi anlamami$sin; bana bildigim seyleri soyleyecegine (Wikipedia'nin Turkce Sozluk kismi oldugunu herkes biliyor) sana adam gibi icerik eklemeni oneririm. Yazdiklarina bakinca hem konu hem de Turkce olarak zayif kaldigin anlasiliyor (cok sayida imla hatan ve dusuk cumlen var; zaten yukaridaki yorumunda da yine bir suru hata yapmissin). Benim anlatmaya calistigim sozluk veya ansiklopedi kisminda kimsenin kisisel olarak reklami yapilmasin; "Wikipedia adam gibi sozluk (veya 'basvuru kaynagi') olarak kalsin" derken aslinda bunu kasdediyordum. Ornegin yazdigin WYSIWYG makalesini elden gecirmek zorunda kaldim; zira yazdiklarin hem dil hem de aciklama acisindan yeterli degildi. Bu sebeple sen de bence yazdiklarini bir kez daha gozden gecir ve burada yapilmasi gerekenler ile ilgili bos keseden sallama.

Vikipedia'ya cok bilgi girmek Eksi Sozluk'teki kadar onemli degil. Bak sen yazmissin yine Eksi Sozluk taniminda "4835126 girdi 999301 ba$lık var" diye. Git bak bakalim o girdilerden kac tanesi kullanilabilir ve i$e yarar durumda; kac tanesi argo bir sekilde ve birilerini rencide edici $ekilde yazilmi$. O sitede yazilanlarin %70 gibi onemli bir kismi bo$ ve seviyesiz. Bu sebeple sozluk degil forum demek daha dogru olur. "Vikipedia'ya yardimci kaynak" seklinde abartili bir tanimi ben kabul etmiyorum.

Eksi Sozluk sitesi yurt disinda nerede taniniyor ayrica (turkce olmasina ragmen hem de)? Benim tahminim sen bu sitenin yazar takimindasin buyuk ihtimalle ve resmen hem siteyi acanlarin hem de sitenin reklamini yapiyorsun. Vikipedia ve Eksi Sozluk arasinda nasil bir baglanti kurabiliyorsunuz da ikisini birlestirdiniz? Ne alakasi var? Altyapi veya teknoloji benzer diye bu iki farkli ucdaki seyi birlestirdiyseniz yazik olmus.

Neyse.. Ne olursa olsun Eksi Sozluk sitesinin ve yazarinin burada reklaminin yapilmasini dogru bulmuyorum. Vikipedia gibi guzel bir amacla olusturulmus bir kaynagin bu sekilde kullanilmasini gormek hos degil.

Bilmem anlatabildim mi..


Aciklamalarin icin tesekkurler, yazilara yaptigin eklemeler icinde. Benim yazilarimi yada stilimi begenmiyor olabilirsin ancak kisa da olsa bir bilgi iceriyor ve ic baglantilarda eksiklikleri dolduruyorlar. Ben bilginin icerigi ile ilgileniyorum ama eger begenmedigin bir yon varsa, bilgiyi yok etmeden istedigin gibi degistirebilirsin. Benim kullandigim tarz bu, ve tartismaya acik.

WYSIWYG makalesinde seni duzeltemeye gitmeyecegim ancak tekrar okursan bana yoneltigin elestirilerin senin icin de gecerli oldugunu gorurusun. Ben makalelerin anlasilabilirligini ve bulunabilirligini (erisimini) artirmaya calisiyorum. Bence seviyesi basit olmali, illaki konuyu yakindan bilen birisine hitap etmemeli. Bu acidan bakmak mantikli geliyor, zaten yeterince karisik terminolojiler. (bu arada "baskici" yerine "yazici" demek daha dogru olmaz mi? )

Eksi sozluk arama motorlarinda Turkiye ile ilgili anahtar kelimeleri iceren referans site olarak isim yapti, bu yuzden baslattigi katilimci yazim sekli ile bir oncu ve her oncu gibi bir cok klonlari cikti. Onun disinsa soylediklerinin coguna katiliyorum, duzensiz ve toparlanmasi zor bir bilgi kaynagi ve gitgite karisiyor. Kendi ic aramasi bile icindeki bilgiye ulasmada zorluk cikariyor (bu arada ben yazarlarindan degilim). Wikipedia'dan once, bir cok zor bulununan tanim icin bilgi kaynagi olaran tek siteydi ve daha eski bir site oldugu ve daha zengin oldugu icin Vikipedia'ya yardimci kaynak denebilir mi tartisilabilir.

Bilgi kalitesin sayidan onemli oldugu fikrine katiliyorum, ancak su an ansiklopedi cok bos ve insanlarin katilimina ihtiyac var. Burada yazi yazan bir suru degisik dusunceli insan var ve herkesin bir olmasini beklemek hayal olur; herkes iyi veya kotu yonde katilacak. Acik kaynagin dez avantaji bu.

Benim ozetle demek istedigim, yazilari kirpmadan once tartissan fikir teatisinde bulunsan? Ben senin dusuncelerine saygi duyuyorum katilmasam da ama neden ozellikle bu iki makelede bu kadar israr ettigini anlamis degilim. Buna benzer bir suru makale var edit edilmesi gereken. Benim onceligim bilginin kaybolmamasi ve en anlasilabilir sekilde sunulmasi. Yapaici katkilerini beklerim.

Citrat 12:56, 19 Haziran 2005 (UTC)


Bence ikiniz de bazı yönlerden haklısınız. Ancak yazılanlar kesinlikle düzgün Türkçe ile yazılmalı.

Sedat'ın sayfasından resim çıkabilir.

Ayrıca "baskıcı" yerine "yazıcı" daha mantıklı.

--Korkusuzkopek 13:45, 19 Haziran 2005 (UTC)


Ben Sedat Kapanoğlu'nun makalesini reklam olarak nitelendirmiyorum. Adami tanimiyorum. Eksi sozluge 5-10 baglanmisligim var o kadar. Argo ve duzeysiz girdilerin oldugu dogru ama yazilan girdi sayilarini dusundugumuzde turk internet kullanicisinin baglandigi bir site oldugu gercek. O yuzden sevelim ya da sevmeyelim bu site ve kurucusunun bilgilerini vikipedide bulunmasi bance sakincali degil. Ayrica bir yaziyi ya da resmi ya da baglantiyi kaldirdigimizda aciklama koyalim ya da tartisma sayfasina birkac cumle yazalim , neden diye... Ornegin niye resim cikarilabilir???? Sevmiyorum diye resmini cikarmak, yazisini silmek, subjektiftir. Biz burda objektif olmaya calisiyoruz.

Ayrica anonim arkadas, bu konusma uslubuna devam edersen kaale alinma katsayin dusecektir. Bilgine. --Özgürmesaj 14:41, 20 Haziran 2005 (UTC)


Makalelerde son degisiklikler[kaynağı değiştir]

Dogru kavramini kisilerin istegi, statusu veya cogunlukla alakali degil. Yani ikimizin arasini yapmak da dogru bir tutum degil, tartisilarak konusalarak bulunmasi gerek. Siz duzgun Turkce yazilmasi onem veriyorsunuz, hak veriyorum buyrun makalelerin Turkcesini duzeltin. Ancak ben de bilginin cikarilmasina karsiyim, ve son yaptiginiz degisikliklere katilmiyorum. (KorkusuzKopek'e itafen)..

Citrat 14:14, 19 Haziran 2005 (UTC)

Gereksiz dosya ve bilgi yalnızca gereksiz karmaşaya yol açacaktır[kaynağı değiştir]

E tamam anladım da yani her başarılı site açan kişinin fotoğrafını koymayalım buraya değil mi? Ne anlami kaliyor o zaman bu Vikipedya projesinin? Sen Sedat'ı ansiklopedik bir kişilik olarak görüyor olabilirsin ve sitesi başarılı diye referans vermek de isteyebilirsin, buyur ver. Ancak fotoğrafını koyma yani. Ne gerek var ki? İlerisini düşünmüyorsununuz hiç.

Korkusuzkopek 14:22, 19 Haziran 2005 (UTC)


"Ansiklopedik" kisilerin resminin olmasinin ne gibi bir soruna yol acacagini anlamdim; ilerisini kastediyorsun, dusunyorum da.

Isterseninz Ansiklopedik kavramini tartisalim, bos bir makale size.

Saygilar, Citrat 15:41, 19 Haziran 2005 (UTC)bu ne ya boyle

online ansiklopedi[kaynağı değiştir]

online ve interaktif bir ansiklopedi uzerinden bilgi payla$mayi du$unerek olu$turulmu$ boyle bir yapida turkiye internetinde oldukca ciddi bir yere sahip olan "ek$i sozluk" yapisini inkar etmek abes ile i$tegaldir.

wiki yapisi geregi interaktif ve bilgi sahibi olanin bilgisini insanlar ile payla$abilecegi formata, alt yapiya sahip. bu noktada wikipedia turkiye ayagi olarak gelecek nesillerin baktiklari zaman bilgilenmelerini ve "$u tarihte boyle bir $ey vardi" gibi kronolojik, internet kulturunu ilgilendiren, turk internet kulturunde bir nihenk ta$i olu$turan projelere, bu projelerin yaraticilarina yer verilmemesi bireysel nedenler di$inda bir $ey ile bagda$tirilamaz.

turkiye internet kulturunun belkemikleri olarak baktigimizda ek$i sozluk, siberalem ve itiraf uclemesini gorursunuz. dating community kavraminin ba$langici olmasa da en buyuk adimi siberalem, tam olarak guncel blog mantigi olmasa da "bu gun $unu ya$adim $u oldu bu oldu 'itiraf ediyorum'" men$ei ile blog yapisini tani$tiran itiraf ve online publishing community mi demeliyiz tam olarak emin degilim ama wiki gibi bir cok mimarinin olmadigi zamanlarda bu tarz bir alt yapiyi sunan ek$i sozluk.

bir $eylere itiraz ederken daha fazla du$unulmeli, konuya vakif olunmali ve iyi degerlendirilmeli.


En demokratik yolu bu konuda bir ankettir. katpatuka

Herhalde anketimiz yaklaşık 2 aydan sonra sonuçlanyor: --katpatuka 07:57, 9 Kasım 2005 (UTC)

  + 14
  =  5
  - 23

(not: 'farketmez(=)' kısmına yazılanlarla aslında anket iki ayrı ankete dönüşmüş durumda, çoğunluk ekşi sözlük kalsın derken sedat kapanoğlu ile ilgili oylama yaklaşık 50-50 gözüküyor..--spAs 20:15, 1 Aralık 2005 (UTC))

Sedat Kapanoğlu ve Ekşi sözlük

+ (kalsın)[kaynağı değiştir]

  • Sadece bu kadar tartışıldığı için bile yeterince önemli sayılmalı ve kalmalı. ---- kharoonmesaj 06:05, 9 Ocak 2006 (UTC)
  • Prosure 19:50, 15 Eylül 2005 (UTC)
  • Alperen
  • Kalsin Citrat
  • Tabii ki kalsın. EnginGunduz
  • kalabilir ama biraz daha arttırılması gerekiyor yazının yoksa reklam olarak algılamalar artabilir.--Erzurumlu İbrahim 11:38, 16 Eylül 2005 (UTC)
  • Bence kalmasında bir sakınca yok. Bu konuya (olumlu veya olumsuz bakan kulanıcılar tarafından) neden bu kadar mesai harcandığını ise hala tam olarak anlayabilmiş değilim. Allison connors 16:55, 16 Eylül 2005 (UTC)
  • Ekşi sözlük: kalmalı, beğensek de beğenmesek de önemini yadsıyamayacağımız bir site..--spAs 23:20, 17 Eylül 2005 (UTC)
  • Bence kalmalı. Ekşisözlüğe ziyaretim bir elin parmaklarını geçmez ama her zaman adını duymuşumdur. Ansiklopedik bilgi tanımını henüz tam manasıyla belirlemediğimiz için eğer ekşisözlük ansiklopedik olarak kabul edilip konuluyorsa, o sitenin kurucusu hakkında az da olsa bilgi olmalı diye düşünüyorum. Fakat bir gün tanım yapılıp da ekşi sözlük çıkarılırsa zaten sedat kapanoğlu kimdir, bir önemi kalmayacak gibi gözüküyor.KuyumcuS 18:13, 13 Ekim 2005 (UTC)
  • Kalsın..Keremakgun
  • Sonuçta vikipedi'de herhangi birisinin araması muhtemel makalelerden birisidir(eksisozluk'ten dolaylı olarak). Fakat sayfanın şu anki durumu, içeriğine göre çok fazla resim olması. Sayfanın resim açısından sadeleşmesi ve içerik olarak geliştirilmesi(gelişebiliyorsa) uygun olur.--Ugur Basak 03:22, 22 Ekim 2005 (UTC)
  • Cok bos bir site olmasi maalesef birsey degistirmiyor... Turkce terimleri aradiginizda Google cogu zaman ilk eksi sozlukteki alakasiz, cocuk kafasindan cikmis makaleleri gosteriyor. Kalsin derim, populerlikten dogan bu konularin irdelenmesi umuduyla. Aras 05:32, 26 Ekim 2005 (UTC)
  • Ben ekşi sözlükle de haşır neşir olmama reğmen ismini cismini bilmiyordum SSGnin. Şimdi referans olarak vikipedi'de arasam bulamayacak mıyım? Sonuçta SSG Türkiye'de bir pop ikondur kimileri için. Kalması lazım. (Resim çıkabilir ama.)--Denisutku 21:20, 30 Ekim 2005 (UTC)


  • --palpatine 12:33, 25 Aralık 2005 (UTC)
  • Malumlarınızdırki; WİKİPEDİA'NIN ASIL FİKİR BABASI bu muhterem SEDAT KAPANOĞLU CENABLARIDIR. Siz bilirsizki WİKİPEDİA PROJESİ EKŞİ SÖZLÜKTEN YILLAR SONRA FİKİR PLATFORMUNA PROJE OLARAK ÇIKMIŞTIR. MALUMLARIZDIR Kİ "TURK GİBİ BAŞLAYASIN ,ALMAN GİBİ DEVAM EDESİN, İNGİLİZ GİBİ NETİCE ALASIN" ,DEMİŞLER ATALARIMIZ. ATALARIMIZ HAKLIDIRLAR. BU MUHTEREM ZAT DAHİ TÜRK GİBİ BAŞLAMIŞTIR. BAŞLAMASI BİLİŞİM TEKNOLOJİSİNDE ÇIĞIR OLABİLMİŞTİR. RESMİNİN OLMAMASI NE DEMEKTİR? MEN TUTARSIZLIKDIR ,DEREM. DAHA EVVELDE BU ZATIN SİLİNMİŞ OLMASI CAMİA İÇUN AYIPTIR,DEREM.

BU ZATIN REKLAMI GİBİ YALAKALIĞI GİBİ LAFLAR KÜLLİYEN RASYONALİZMADAN UZAK MÜTEALALARDIR. AMA WİKİ CAMİASININ AZ ZAMANDA DEMOKRATİK İLETİŞİMDE MESAFELER ALMASI TAKDİRE ŞAYANDIR. SEDAT CENABLARINA KARŞI GÖRÜŞLER YUMUŞAMAYA BAŞLAMIŞ OLMASI CİDDEN SEVİNDİRİCİDİR. EN DERİN SAYGILARIMLA KALSIN DERİM.--wiki 22:51, 3 Aralık 2006 (UTC)


  • Wikipedia'ya eklenen icerik insanlarin isine yararlik olcusunde degerlendirilemez. Kime neyin yararli olacagina Wikipedia kullanicilari ya da yoneticileri degil kisinin kendisi karar verir. Yararlilik gozeten insanlar makalenin buradan silinmesi icin zaman kaybedeceklerine daha yararli olup baska bir konudan Wikipedia'ya bilgi girisi yaparak istediklerine ulasmis olurlar. Alper OZGUR

± (bilmem, tarafsızım)[kaynağı değiştir]

  • Sedat Kapanoğlu: içerik olduğu gibi Ekşi sözlük başlığına taşınabilir. zaten çok az bilgi var, her ne kadar daha eklenebilecek bilgiler bulunabilse de bunlar gereksiz bilgiler olacaktır, ekşisözlüğün sahibi olduğu bilgisi (ve belki mesleği) yeterli, bunun için de ekstra bir başlığa gerek yok bence.--spAs 23:25, 17 Eylül 2005 (UTC)
  • Sedat Kapanoğlu Ekşi Sözlük ile internet dünyasında başarılı bir pozisyondadır günümüzde. Fakat Ekşi Sözlük, Sedat Kapanoğlu'nu çoktan aştığı için, Sedat Kapanoğlu'da Ekşi Sözlük başlığı altında değerlendirilmelidir diye düşünüyorum. Hezarfen Mesaj | <e-posta kaldırıldı> | Web 19:44, 19 Eylül 2005 (UTC)
  • Ben de bu fikre kaydım. Vikipedi'den önce ekşi sözlüğü biliyordum ama Sedat Kapanoğlu isimli bir isim hiç duymamıştım. Ekşi sözlük makalesi altında adı geçmesi yeterli. --Dbl2010mesaj 04:45, 24 Eylül 2005 (UTC)
  • Özgür,Spas ve Hezarfen'e katılıyorum. Ekşi sözlük makalesinde geçmesi yeterli --İncelemeelemani mesaj 23:49, 21 Ekim 2005 (UTC)
  • Bence Mahmut haklı.

&#151; (gitsin)[kaynağı değiştir]

  • Gitsin Kullanıcı:EmreSevinc, 28 Ocak 2006
  • katpatuka 18:48, 15 Eylül 2005 (UTC)
  • Kubra
  • --Ormanbotanigi 13:46, 19 Eylül 2005 (UTC)
  • Bence de gitsin. Bu türden kişilerin vikipedia'da yer almasını desteklemiyorum; abesle iştigaldir. İstediği kadar bilgisayar kurdu olsun.. Korkusuzkopek 17:34, 23 Eylül 2005 (UTC)
  • Sedat Kapanoğlu`nun ayrı bir ansiklopedik makale olarak yer almasının manası yok. Ekşi sözlük başlığı altında bir iki satır değinilebilir. Fotoğraflar da istenirse oraya konulur. 16 21:31, 30 Ekim 2005 (UTC)
  • Kalmasına hiç gerek yok. Gitsin.
  • Ne gerek var burayi böyle çöp yazılarla doldurmaya! Alan israfı.
  • Ekşi sözlük bir bilgi çöplüğü.Bu ortamın kaliteli bilgi amacından çok uzak.Doğal olarak onu yapan web programcısının burda olmasına gerek yok.
  • Gitsin. Sedat Kapanoğlu ansiklopedi maddesi olmayı şimdilik haketmiyor kanaatime göre. Bir çok başarılı web sitesi tasarımcısı, site admini var ancak bu kişiler ansiklopedi maddesi olamaz.--Zeynep 03:23, 6 Ocak 2006 (UTC)
  • Bunun tartışılmasını bile saçma bulduğumu belirterek tabiki gitsin diyorum.
  • Ya gitsin ya da 20-30 resmi daha eklensin, ICQ UIN, MSN adresi gibi bilgileri de unutulmasın. --Oktay Poçan 05:01, 8 Ocak 2006 (UTC)
  • Ekşi sözlük zaten devrini tamamlıyor gibi artık.Forum benzeri bir siteyi yapan kişi neden burda bulunsun ki.Çok gereksiz, gitsin.
  • Bu insan sıradan bir web programcısı.Sitesi de sıradan bir geyik ortamı.Böyle birinin burda yer almasını isteyeni bile anlamak mümkün değil.
  • Burda insanlığa değer katanlar hakkında makaleler var.O insanlarla bu insan bir mi Allah aşkına.Gitmeli...
  • Kendisi kimmiş, nerde program yazıyormuş, tipi nasılmış merak edenler internetten adını aratırlar ve ekşi sözlükte O'nun hakkında yazılanları okurlar.Burası reklam için kullanılabilecek bir yer olmamalı.Burdaki kaydının silinmesini istiyorum.
  • Gitsin --gerceklik 20:30, 9 Ocak 2006 (UTC
  • simge 20:36, 9 Ocak 2006 (UTC)
  • Kalmasına gerek yok.Silinsin lütfen.mathgirl 20:44, 9 Ocak 2006 (UTC)
  • Gitmesi gerekiyor.--MAKBER 19:08, 9 Ocak 2006 (UTC)
  • Vikipedi'nin ekşi sözlük gibi bir yazı çöplüğüne dönmesini istemiyorsak bunun gibi gereksiz makaleleri silmeliyiz ya da hiç yazmamalıyız.
  • Kendisini 'ben evleneceğim' türü yarışmalarda ünlü olan insanlara benzetiyorum.Ekşi sözlük popülerliğini kaybediyor.Sitesine ilgi iyice azalınca adı ve nicki de unutulur gider.Böyle biri hakkında makale bulunmasını gerçekten yadırgadım.Gitsin.--Ebabil 20:47, 9 Ocak 2006 (UTC)

Kullanıcı isimlerini ilk kez bu tartışma için almış olabilirler belki ama ilk katılımları bu şekilde olabilir.Bu kullanıcı isimleri ile yazmaya sonra devam edebilirler.Bunları çizmek saçma olmuş. Düzeltiyorum.Lütfen yanlı davranmayalım.Hem sadece bu makale ile katkı yapmak istemiş olabilrler.Minimum bir sınır mı var?

Bu tartisma İnternet sayfa kriterleri ve Kişi kriterleri'nde genel kavram tartisilarak karar verilmesi daha uygundur. Genel karardan sonra makaleye ozel uyarlamak yapmak daha dogru olur. Citrat 18:00, 27 Ekim 2005 (UTC)


bir çok makalede deneme ve röportajlar kişisel reklam olarak tanımlanıp silinirken vu tatandaşa wikipedide bu kadar ısrarla arka çıkıp yer vermek isteyen mantığı biri açıklasın.(Ekşi sözlüğe de bu tartışmanın linkini koydular ama gelip de kendisine destek veren kişi sayısı şuanda sadece 15.Buraya o kişinin adını eklemek isteyenler o ortamda "bak abi seni nasıl savundum şu ortamda" diyerek yer edinmeye çalışan yağcı birkaç kişidir.)

Sedat Kapanoğlu Hakkında Ansiklopedik Bilgi İstiyorum[kaynağı değiştir]

Vikipedi "eger kim kimdir?" tarzi bilgileri de icerecekse Sedat Kapanoglu'nun makalesinin yer almasi mazur gorulebilir hatta savunulabilir. Ancak bu sekliyle makale cok zorlama ve fanatik bir izlenim yaratmakta. Sadece ilgili kişinin vikipedi'de makalesi olsun diye yazildigi o kadar acik ki. 2 resim ve 4 adet cümle, vikipedi'de yer almasının kimseye bir şey kazandırmayacağı bir bilgi kırıntısıdır. Ekşi Sözlük Türkiye'de internet kullanımına damgasını vurmuş bir sitedir. Bu konuda bir makalenin varlığının tartışılmasını dahi anlamsız buluyorum. Sedat Kapanoğlu makalesi ise bence gitmeli, mümkünse Ekşi Sözlük makalesi altına taşınmalı. Fikrimi güçlendirici bir diğer argüman da şu: Sedat Kapanoğlu Türkçe konuşan insanlar için ekşi sözlük'ün kurucusu/sahibi olmak dışında hiç bir önem arz etmemektedir. Onun takma ismi, altın örümcek almış olması ya da mesleği gerçekten de fanatik bir kaç kişi dışıdna kimseyi ilgilendirmiyor. Kişi olarak burada yer almayı hakeden bir insan değil bence (cümle biraz aşağılayıcı kokuyor ama niyetim küçümsemek ya da aşağılamak değil, nesnel bir tavır takınmak). Eğer Sedat Kapanoğlu önemli bir site açtığı için burad ayer alabilecekse, günlük hit'i 1000 veya benzeri bir sayıyı geçen her türkçe sitenin sahibinin burada yer almasını beklemek zorundayız. Bu durumu kabul edilemez buluyorum.

Vallah senin gibi söyleyebilseydim aynısı bende diyecektim! Sağol ;-) --katpatuka 20:59, 1 Aralık 2005 (UTC)
Alexa.com'da ilk yuze giren tum web sitelerinin ve eger medyada yayinlanmissa sahiplerinin ansiklopedide bulunmasinda sakinca gormuyorum. Kisi kriterlerinde diger kistaslari tartisabilirsiniz ancak [40milyon] trafik ceken ve odul almis cok fazla site sahibi yok. Bu tartismanin sonuclanmasi acisindan genel anlamda burada tartisilmasi daha uygun:Vikipedi:Makale kriterleri Citrat 18:45, 2 Aralık 2005 (UTC)
Arkadaşlar boşuna uğraşmayın. Bu makale Citrat tarafından korunmaya alınmıştır. Silemezsiniz, ben çok denedim. Kişisel reklam ama yapacak birşey yok maalesef. --Korkusuzkopek 18:04, 11 Ocak 2006 (UTC)
Ekşisözlükte milyonlarca girdi var ve istemeseniz de bu İngilzce Wikipedia'yı birkaç kere solluyor. Jimbo Wales hakkında nasıl ansiklopedi girdisi varsa (ve kendisi de kendi hakkındaki maddeyi düzenlemiştir) Sedat Kapanoğlu hakkında da madde olmalı, ayrıca oylamadan çok pis kokular geliyor acilen Check User lazım, çorap kuklaları etrafı basmış. --Alperen 08:36, 10 Şubat 2006 (UTC)
Ingilizce wikipedia ile eksi sozlugu karsilastiriyorsan sen isimiz var burda.. solluyor da ne oluyor? eksi sozlukte yer alan sacmalamalardan kac tanesi ansiklopedik...? Dusunmeden yazmayalim..

Niye burada bu kadar imzasız oylama var[kaynağı değiştir]

Az önce ekşi sözlükte bir şeylere baktım, vikide yok çünkü ekşizöslükteki şeyler. Yalnız benim gibi, ne Sedat Kapanoğlu'nu tanır insanlar için, oylama yapıldı, sonuç silinsin diye bir maddeyle karşılaşmak çok çirkin doğrusu. Böyle ansiklopedi maddesi mi olur. Hem, ben sade vatandaş olarak merak ediyorum belki, bu zat-ı muhteremi, yarın tarihin ona biçeceği değer nereden belli. Buraya nesnel bir şeyler yazın madem, kişinin değerine ben karar vereyim, üstelik Sedat Kapanoğlu İngilizce vikide de var Barış Toprak 22:23, 1 Mart 2006 (UTC)

Burada yapılan bu tartışmalar gerçekten çok ilginç olmuş.--Suavi 20:27, 8 Mayıs 2006 (UTC)

bu kişi kimdir ki ansiklopedik bilgi değeri taşıyor? alttarafı bir sitenin kurucusu ve kimsenin bu kişi hakkında bir bilgiye sahip olmak isteyeceğini sanmıyorum.

ekşi sözlük önemli mi?[kaynağı değiştir]

bu sitenin sıradan forum sitelerinden ne farkı var ki? bence gitsin. Doğubatıkuzeygüney (tartışma) 18:23, 30 Mart 2012 (UTC)

Farkı olduğu ortada. Lütfen kişisel husumetlerinizi buraya yansıtmaktan vazgeçin.–h.çağrımsj 09:22, 2 Nisan 2012 (UTC)