Tartışma:Kana bombardımanı

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Tarih (Başlangıç-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Tarih maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Tarih kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje İsrail (Başlangıç-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki İsrail maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje İsrail kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Havacılık (Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Havacılık maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Havacılık kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 ???  Bu madde için henüz bir değerlendirme yapılmamıştır.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Ölüm (Başlangıç-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Ölüm maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Ölüm kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Selamlar. Bu olay bence de fiilen katliamdır. Fakat işin gerçeklerine bakarsak 'Kana'ya hava saldırısı' veya 'Kana bombardımanı' gibi başlıklar daha uygundur. İyi çalışmalar. Takabeg 03:00, 8 Ocak 2008 (UTC) + Yine de kategori olarak katliam kategorisinde kalabilir bence. Takabeg 03:03, 8 Ocak 2008 (UTC)

  • Bildiğim kadarıyla ana arter medyada katliam olarak yer almamıştı (tabii ki bunun ana arter medyanın sahiplerine bağlanması doğal ve bu konuda sözüm de olmayabilir ama sonuçta biz onları takip etmek zorundayız adlandırmada doğrulanabilirlik ilkesi hasebiyle), bilimsel kaynaklarda da bu isimle anıldığına hiç şahit olmadım. Kana Bombardımanı bence en uygunu. Kategori olarak da katliamların kalmasından pek emin değilim; özellikle hava saldırıları ve bombardımanlar için katliamlar kategorisini kullanmamızın doğru olmadığı görüşündeyim... zira bu durumlarda hava saldırısı veya bombardıman vurgusu yapacak spesifik kategoriler açabiliriz ve katliam olarak kafasında kategorize edip etmemeyi kullanıcıya bırakırız... Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 03:18, 8 Ocak 2008 (UTC)
İlginiz için teşekkür ederim. Başlık konusunda evet 'bombardıman' olmalı. Kategoriye koyup koymamamız konusunda odak nokstası İsrail hava kuvvetlerinin orda siviller (yarısından fazla çocukmuş) in olduğundan haberdar olup olmamasıdır. Eğer bilerek vurduysa katliam kategorisine koymammız uygundur (bence). Bundan önce de İsrail ordusu tarafından kasten yapılan katliamlar yaşanmıştı ya. Bombardımanda bu tür facia yaşandığında saldıran taraf normalde yanlışlıkla vurduk diyorlar da. Arkadaşlarımız ne tür kaynaklar getirecekler? Bakalım. Başlık konusunda ben de eminim. Yine de acelemiz yok. İyi çalışmalar. Ve tekrar teşekkür ederim. Takabeg 03:38, 8 Ocak 2008 (UTC)

İngerwiki'ye göre şöyledir: Ben şahısen 'Kana bombardımanı başlığını destekliyorum. Yine de arkadaşlarımız da baksınlar ve incelesinler. Mağdurlar Arapça konuşanlardır büyük ihtimalle. Arapça wikinin duygusal yaklaşma payı var. Boşnakça wiki ve Hırvatça wikininde kullanıcıları da yakın geçmişte katliam yaşadıkları için konuya duygusal yaklaşıyor olabilirler. İyi çalışmalar.

Selam. Bunca zaman geçti kimse ilgilenmedi. Ermeni soykırımı meselesi için damarlarını kabartan arkadaşlarımız da. Şimdi daha önce yapılan teklife göre bu maddenin başlığı Kana bombardımanı olarak değiştiriyoruz. Teşşekür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg 03:29, 24 Şubat 2008 (UTC)