Tartışma:Başkomutanlık Meydan Muharebesi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Türkiye (B-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 B  Bu madde B-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Yunanistan (B-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Yunanistan maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Yunanistan kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 B  Bu madde B-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

ben 8.sınıfa gidiyorum ve biz savaşta 105 bin kişiydik diye öğretiliyor.Onlarsa 195 000 kişi ben bunu düzeltiyorum öğretmenlerimiz böyle anlatıyorsa doğrusu budur...--Ar-Ge 20:32, 12 Nisan 2008 (UTC)


Aslında Büyük Taarruz ile Başkomutanlık Meydan Muharebesi ayrı değil mi? Biri geniş bir harekâtın adı, diğeri Dumlupınar'da gerçekleştirilen kuşatma ve imha muharebesi. Takabeg ileti 12:53, 1 Aralık 2008 (UTC)

Maddenin başındaki resmin altında eski yazı ile Afyonkarahisar Melhâme-i Kübrâ'sında kahraman askerlerimizin düşmana süngü hücumu yazıyor. Atatürk Sakarya Meydan Muharebesi'ni Melhâme-i Kübrâ olarak nitelemiş, bu savaş için kullanılan bir isimmiş: http://www.atam.gov.tr/index.php?Page=DergiIcerik&IcerikNo=807 Ama tabii Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin de böyle nitelenmiş olması mümkün. Lakin eğer öyle bir durum yoksa resim yanlış olabilir. (Melhâme-i Kübrâ: büyük kanlı savaş. Belki eskiden bütün büyük savaşlar için bu tabir kullanılıyordu, bilmiyorum.)--Cfsenel 17:02, 11 Mayıs 2009 (UTC)

Sakarya Meydan Muharebesi'nde Afyonkarahisar civarında savaş olmamış galiba. Resim muhtemelen doğru yani. Melhâme-i Kübrâ da bütün kanlı savaşlar için kullanılan bir tabir olsa gerek.--Cfsenel 17:05, 11 Mayıs 2009 (UTC)

maddenin adı yanlış[kaynağı değiştir]

BAŞKOMUTAN YA DA BAŞKUMANDAN, başkomutanlık ya da başkumandanlık değil.

Başkomutanlık (Meydan) Muharebesi veya Dumlupınar (Meydan) Muharebesi ayrı, Büyük Taarruz ayırıdır. Madde içeriğine bakıldığında meydan muharebesi değil Büyük Taarruz'un anlatıldığı anlaşılıyor. Yani başlık uygunsuzdur. Takabeg ileti 01:58, 18 Ekim 2009 (UTC)
  • Takabeg'e katılıyorum. Taarruz ile muharebe farklı konular. Burada anlatılan Büyük Taarruz.(Turgut Özakman,Şu Çılgın Türkler s.609) Saygılarımla. AloneTuruk 15:33, 1 Temmuz 2010 (UTC)
  • Takabeg madde isminin değiştirilmesi konusunda haklıdır diye düşünüyorum. Başka E-92 Yok!!! 11:23, 26 Ağustos 2010 (UTC)

Büyük Taarruz/Başkomutanlık Meydan Savaşı ayrımı[kaynağı değiştir]

Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Savaşı ayrı iki olaydır. Büyük Taarruz 26 Ağustos-18 Eylül arasındaki Yunan kuvvetlerinin tamamen püskürtülmesiyken Başkomutanlık M.S. Bu harekat içindeki bir savaştır. Bu yüzden Büyük Taarruz maddesindeki yönlendirme kaldırılmış ve olması gerektiği gibi düzeltilmeye başlanmıştır. Bu yüzden Başkomutanlık M.S. sayfasında madde adındaki tartışmanın çözüme ulaştığı kanısındayım ve sayfadaki şablonu kaldırıyorum.Başka E-92 Yok!!! 18:45, 2 Eylül 2011 (UTC)