Tartışma:İsmail Beşikçi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Metin editörlüğü yapan arkadaşlara notum bizler burada resmi Türkiye Cumhuriyetinin ansiklopedisini yada valilik almanakları yapmıyoruz!

Unutmadan sizlerin bilmemesi gayet doğaldır; ancak İskilip ve Çorum adları sivil kültür açısından birlikte anılamayacak iki kenttir. resmi yazışmlarda nasıl yazıldığı buranın konusu ve sorunu değildir. Kullanıcı:LandSCape

Bu ne demek? Valilik almanagi, sivil kultur acisindan anmak? Resmi yazismalarin yazimi?.... Citrat 05:58, 25 Nisan 2006 (UTC)


Sayın Citrat; burada benim yaptığım eleştiri madde yazan arkadaşların yada düzeltenlerin göz ardı ettiği bir konudur. Maddeyi yazan eğer sadece bir yerin adını yazmışsa onun idari yani siyasi devlet yapısı içinde nereye bağlı olduğu bizim sorunumz değildir. Evet Türk İdare yapısında İskilip, Çorum'a bağlanmış olabilir ama bu idarenin sorunudur! Neden ve niye bağlandığı buranın konusu değildir. Bizler burada vikipedi olarak sivil bir ansiklopedi oluşturuyoruz.

Ansiklopedilerde yerleşim birimlerinin adı geçiyorsa bu yerleşim birimi bir şehre bağlıysa pek tabii ki bağlı olduğu şehri de anmak yararlıdır. Şart mıdır? Hayır, nitekim Vikipedi'de şart olduğunu görmedim, bilmiyorum - olabilir ama en azından ben bilmiyorum. Yine de İskilip Çorum'a bağlıdır, kişisel olarak fikrimiz bu yönde olmayabilir ama bu devletin verdiği kararı değiştirmez nitekim ayrılıkçı bölge veya illeri bile konu alırken siyasi anlamda o anda nereye bağlı olduğu belirtilir. Vikipedi okuyucusu açısından, şahsi kanaatim, şart olmasa da, bu tür yerlerin bağlı oldukları ilin ve ülkenin de belirtilmesi, en azından bir kez ilk cümlelerde. Yerin diğer geçtiği cümlelerde sadece ismi belirtilir. Teşekkürler, iyi akşamlar... - Noumenon 08:19, 25 Nisan 2006 (UTC)


Sayın Noumenon, burası ilginç ve aidiyet kompleksleri olan bir ansiklopedi değildir. Yazdığım ve hala yazmaya çalıştığım maddelere bakılırsa görülecektir ki; islami değerleri önde olan, sosyalist olan, türk milliyetçisi olan isimlere olabildiğince nesnel yaklaşarak özel bir önem vermekteyim... İskilip adını öne çıkarmak gibi bir kaygımda yoktur bu ortamda ancak ortada türkiyede yaşayan insanların bilmedeği çok özel konular vardır. Birazdan ulaşabilirsem sizler için bu ülkede yaşayan insan yada bilimadamalrının cehaleti açısından örnek bir link vereceğim.

Şu linke bakarsanız bu ülkenin cehaletni anlarsınız; http://www.kenthaber.com/Arsiv/AntikSehirler/Samsun/Vezirkopru/AntikSehir_466.aspx

Hassasiyetinizi ve çıkış noktanızı anlıyorum. Fakat ne yazık ki ansiklopedi olduğu için, yerleşim birimleri hususunda en azından ilk cümlede devletin söz konusu kenti, yerleşim birimini nereye bağladığını belirtmek, okuyucu açısından faydalı ve genelde tercih edilen metod. Tekrarlıyorum bu bir şart değil, açıklamalarınız da kesinlikle önemli fakat işin resmi yönünü de en azından ilk cümlede belirtmek önemlidir. Unutmayalım burayı sadece Türkleri ele alarak yazmıyoruz, geneli, dünyayı ele alarak yazıyoruz ve bir Avrupalı merak edip İskilip'e haritada bakmak istediğinde mecburen Çorum'a bakmalıdır. Sadece bunları da göz önünde burunduralım diyorum... İyi çalışmalar. - Noumenon 08:48, 25 Nisan 2006 (UTC)

Lütfen Değişiklik Yapma![kaynağı değiştir]

Ben sadece tanıdıklarımı ve bildiklerimin biyografilerini yazmaya çalışıyorum. Bu sildiğiniz maddeye bir dip not olarak eklenmiştir. Nasıl bir aileden geldiğinin anlaşılması açısından da önemlidir. Saygılarımla--LandSCape 05:24, 27 Nisan 2006 (UTC)

İsmail Beşikçi'nin kuzeni hakkındaki bu olayın onun kişisel gelişmesiyle nasıl ilişkili olduğuna dair hiç bir açıklama vermememişsiniz. İ. Beşikçi'nin biyografisi hakkında bir kitap yazsaydınız ailesinden bahsettiğiniz bölümde böyle bir bilginin yeri olabilirdi ama bir sayfalık bir ansiklopedi maddesinde bana garip görünüyor. Nasıl bir aileden geldiğini buradaki hayat hikayesinde özet olarak belirtebilirsiniz bence. --İnfoCan 05:56, 27 Nisan 2006 (UTC)


  • Duyarlılığınızı anlıyorum ama halen taslak bir maddedir benim için zaman ve fırsat buldukça genişleteceğim. Bu aralar İskilip doğumlu olanları yazıyorum o nedenle ilk el bilgilerle eklemiş durumdayım. Özellikle üç isim (İsmail Beşikci, İskilipli Mehmet Atıf Hoca ve Ebus Suud Efendi) Türk siyasal hayatını çok etkilemiş ve yönlendirmiştir. Bunların olabildiğince geniş incelenmesinde hem vikipedi için hemde kullanıcıları için gerek olduğunu düşünüyorum. Yoksa burada Sayın İsmail Beşikci'ye çocukluğunda çocukluk arkadaşlarının neden kız ismail dediğini yazacak değilim. Anlayışınız için şimdiden teşekkür ederim, saygılarımla. --LandSCape 06:16, 27 Nisan 2006 (UTC)
  • "Çalışma var" şablonu bu durumda "taslak" şablonundan daha uygun olur. --İnfoCan 06:28, 27 Nisan 2006 (UTC)
  • eklerseniz sevinirim ben tüm şablonları henüz çözemedim :) saygılar.
  • Vikipedi:Otobiyografi maddesine ve Vikipedi:Beş temel taşı'ndaki doğrunabilirlik ilkesine göz atarsanız, göreceksiniz ki kişilerin ilk el bilgilere burada yer vermesi mümkün değildir. Zira ansiklopediler özgün eserler olmadığı için ancak üçüncü parti kaynaklardan doğrulanabilecek bilgiler yer alabilir. Yani eğer verdiğiniz ilk el bilgiler başka ansiklopedi, tez, antoloji, biyografi vb. eserlerde geçmemişse burada da yer alamaz. Teşekkürler iyi çalışmalar... - Noumenon 08:45, 27 Nisan 2006 (UTC)

Telifi Bana Ait Olup...[kaynağı değiştir]

Sayın Nuro21, Telifi bana ait olup bağlantı adresi oalrak gösterdiğiniz yerde de birebir benim cümlelerim vardır! Gerek duymam halinde o siteyi de telif ile ilgili kanunlar çerçevesinde yasal haklarımı kullanabilirim. Saygılarımla.--LandSCape 16:56, 5 Mayıs 2006 (UTC)

Landspace doğru söylüyorsunuz ama silinmiş olduğundan dolayı eklemek istemiştim. Şu an boş siz neden eklemiyorsunuz?

Kendi kaleme aldığım bir metni kamuya açmaya (Açık Lisans) karar verdiğimde burada olacaktır. Ki şu anda önemli eksikleri olması nedeniyle silindi.Saygılarımla--LandSCape 17:10, 5 Mayıs 2006 (UTC)

O zaman en yakın zamanda daha geniş kapsamlı bilgi bekliyoruz. ama şu anda yeni açmış olduğum web sayfasında yayınlıyorum bu metni bi mahsuru varmı acaba? İsterseniz silebilirim.Nuro21

VikiPedi de olduğu sürece kullanmanızda sakınca yoktur, zaten burada yayınlanan her metin açık lisans kapsamına girer. Saygılarımla.--LandSCape 17:17, 5 Mayıs 2006 (UTC)

Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim. Saygılarımla... İyi çalışmalar Nuro21

Anlatim hatalari[kaynağı değiştir]

Bu maddeyi okurken, ki baska bazi maddelerde de ayni hatalari gozledim, rastladigim hatalari belirtmek isterim: 1. Konuyu kaleme alirken basta genel bir bilgi verip daha sonra maddenin kronolojik gelisimi icinde konuyu detaylandirmak gerekir, ve bunu yaparken de cumlelerde kullanilan zamana dikkat etmelidir. Bu maddede bunlara hic uyulmamis. Dilin zamani konusunda bir ornek olarak, ikinci paragraftaki "...universite ile ilisigi kesildi. 1974 affiyla cezaevinden cikar..." gosterilebilir. 2. Orijinal metine katkida bulunan arkadaslar gerekli-gereksiz olduguna bakmadan daha once bahsedilmis bir konuyu bir de kendi ifadeleriyle katmislar. (Belki de orijinal metin bu yanlisi tasiyordur, bilemiyorum). Bu da hem maddenin (maddelerin) anlam butunlugunu hem de kronolojik yapiyi bozmus. 3. Sonradan eklendigini sandigim "Ülkemizde özellikle Kürt Milliyetçiliğini benimseyen ve savunan insanları etkilemiş ve yönlendirmiştir. Kendisine saygı duyulduğu gibi Beşikci için sarı hoca demektedirler." ifadesi hic ansiklopedik olmadigi gibi dil olarak ta cok yanlistir. "Sari Hoca" denmesinin esprisi nedir ki? Ayrica "kendisine saygi duyuldugu gibi....demektedirler" tam bir dil felaketi. Bu cumleler de cok gereksiz ve siritiyor bence. 4. Ifadelerde baskalarinin agzindan aktarilan soylemleri "......" seklinde gostermek gerekir. Yine de elinize saglik. Calismalarinizda basarilar diliyorum.

mehmet:şunu belirtmeliyi ki tartışmanızadan hiçbir şey anlamadım özellikle şu şehir ve bağlı olduğu il tartışası lütfen beni konuyla ilgili bilgilendiri misiniz?