Tartışma:İskit dilleri

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Son yorum: Cem Rize tarafından 5 yıl önce Taraflı tablo başlığına
Vikiproje Rusya (Başlangıç-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Rusya maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Rusya kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Ukrayna (Başlangıç-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Ukrayna maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Ukrayna kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje İran (Başlangıç-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki İran maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje İran kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Türkçe'de çoğul kelimelerin ilk harfi büyük olmaz. İskit Dilleri biçimiminde diğiştirilmemesini öneririm. --Kilimanjaro 19:30, 14 Mart 2008 (UTC)

Taraflı tablo[kaynağı değiştir]

Maddedeki tabloyu ve tabloda verilen kaynakları inceledim. Yazarın özellikle Türkçe kökenli kelimelere tabloda yer verdiğine dikkat ettim. Bu durumun okuyucuyu yanlış bilgilendirdiğini düşünüyorum. Bu sebeple tablonun sayfadan kaldırılması gerek. Cem 53 mesaj 15.15, 28 Aralık 2018 (UTC)Yanıtla

Benzer tabloyu İskitler sayfasından da kaldırıyorum. Bahsi geçen tabloyu sayfaya ekleyen kişinin bu yorumu yapan Tirgil34 adlı kullanıcı olduğunu da not düşeyim. Cem 53 mesaj 16.26, 28 Aralık 2018 (UTC)Yanıtla


Kaynak sorunları[kaynağı değiştir]

Maddede geçen Eski Türkçenin bir eski formudur ifadesi için sunulan kaynakta bu durum hakkında hiç bir bilgi yazmamaktadır https://books.google.de/books?id=YB1UWaDMCKcC&pg=PA18&dq=scythians+turkic+people&hl=tr&ei=OH1KTrvVLIas8QOnhIzFCQ&sa=X&oi=book_result&ct=result&redir_esc=y#v=onepage&q=scythians%20turkic%20people&f=false (18. sayfa). Kaynak Eski Türklerin İrani bir millet olan İskitler aracılığı ile göçebeliğe geçtiklerini ve dinsel/kültürel açıdan bu gruptan etkilendiklerini savunmuştur ve maddede geçen ifadeye tezattır.