Serie A gol kralları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

Serie A gol kralları listesi, Serie A tarihindeki gol kralları listesi.

Gol kralları[değiştir | kaynağı değiştir]

Sezon Gol Sayısı İsim (Takımı)
1923–24 22 gol Avusturya Heinrich Schönfeld (Torino)
1924–25 19 gol İtalya Mario Magnozzi (Livorno)
1925–26 35 gol Macaristan Ferenc Hirzer (Juventus)
1926–27 22 gol Avusturya Anton Powolny (Inter)
1927–28 35 gol Arjantin Julio Libonatti (Torino)
1928–29 36 gol İtalya Gino Rossetti (Torino)
1929–30 31 gol İtalya Giuseppe Meazza (Inter)
1930–31 29 gol İtalya Rodolfo Volk (Roma)
1931–32 25 gol Uruguay Pedro Petrone (Fiorentina)
İtalya Angelo Schiavio (Bologna)
1932–33 29 gol İtalya Felice Placido Borel (Juventus)
1933–34 31 gol İtalya Felice Placido Borel (Juventus)
1934–35 31 gol Arjantin Enrico Guaita (Roma)
1935–36 25 gol İtalya Giuseppe Meazza (Inter)
1936–37 21 gol İtalya Silvio Piola (Lazio)
1937–38 20 gol İtalya Giuseppe Meazza (Inter)
1938–39 19 gol İtalya Aldo Boffi (Milan)
Uruguay Ettore Puricelli (Bologna)
1939–40 24 gol İtalya Aldo Boffi (Milan)
1940–41 22 gol Uruguay Ettore Puricelli (Bologna)
1941–42 22 gol İtalya Aldo Boffi (Milan)
1942–43 21 gol İtalya Silvio Piola (Lazio)
1945–46 13 gol İtalya Eusebio Castigliano (Torino)
1946–47 29 gol İtalya Valentino Mazzola (Torino)
1947–48 27 gol İtalya Giampiero Boniperti (Juventus)
1948–49 26 gol Macaristan Stefano Nyers (Inter)
1949–50 35 gol İsveç Gunnar Nordahl (Milan)
1950–51 34 gol İsveç Gunnar Nordahl (Milan)
1951–52 30 gol Danimarka John Hansen (Juventus)
1952–53 26 gol İsveç Gunnar Nordahl (Milan)
1953–54 23 gol İsveç Gunnar Nordahl (Milan)
1954–55 26 gol İsveç Gunnar Nordahl (Milan)
1955–56 29 gol İtalya Gino Pivatelli (Bologna)
1956–57 22 gol Brezilya Dino Da Costa (Roma)
1957–58 28 gol Galler John Charles (Juventus)
1958–59 33 gol Arjantin Antonio Valentin Angelillo (Inter)
1959–60 28 gol Arjantin Omar Sivori (Juventus)
1960–61 27 gol İtalya Sergio Brighenti (Sampdoria)
1961–62 22 gol Brezilya José Altafini (Milan)
İtalya Aurelio Milani (Fiorentina)
1962–63 19 gol Danimarka Harald Nielsen (Bologna)
Arjantin Pedro Manfredini (Roma)
1963–64 21 gol Danimarka Harald Nielsen (Bologna)
1964–65 17 gol İtalya Alberto Orlando (Fiorentina)
İtalya Sandro Mazzola (Inter)
1965–66 25 gol İtalya Luís Vinício (Vicenza)
1966–67 18 gol İtalya Gigi Riva (Cagliari)
1967–68 15 gol İtalya Pierino Prati (Milan)
1968–69 21 gol İtalya Gigi Riva (Cagliari)
1969–70 21 gol İtalya Gigi Riva (Cagliari)
1970–71 24 gol İtalya Roberto Boninsegna (Inter)
1971–72 22 gol İtalya Roberto Boninsegna (Inter)
1972–73 17 gol İtalya Paolino Pulici (Torino)
İtalya Gianni Rivera (Milan)
İtalya Giuseppe Savoldi (Bologna)
1973–74 24 gol İtalya Giorgio Chinaglia (Lazio)
1974–75 18 gol İtalya Paolino Pulici (Torino)
1975–76 21 gol İtalya Paolino Pulici (Torino)
1976–77 21 gol İtalya Francesco Graziani (Torino)
1977–78 24 gol İtalya Paolo Rossi (Vicenza)
1978–79 19 gol İtalya Bruno Giordano (Lazio)
1979–80 16 gol İtalya Roberto Bettega (Juventus)
1980–81 18 gol İtalya Roberto Pruzzo (Roma)
1981–82 15 gol İtalya Roberto Pruzzo (Roma)
1982–83 16 gol Fransa Michel Platini (Juventus)
1983–84 20 gol Fransa Michel Platini (Juventus)
1984–85 18 gol Fransa Michel Platini (Juventus)
1985–86 19 gol İtalya Roberto Pruzzo (Roma)
1986–87 17 gol İtalya Pietro Paolo Virdis (Milan)
1987–88 15 gol Arjantin Diego Armando Maradona (Napoli)
1988–89 22 gol İtalya Aldo Serena (Inter)
1989–90 19 gol Hollanda Marco Van Basten (Milan)
1990–91 19 gol İtalya Gianluca Vialli (Sampdoria)
1991–92 25 gol Hollanda Marco Van Basten (Milan)
1992–93 26 gol İtalya Giuseppe Signori (Lazio)
1993–94 23 gol İtalya Giuseppe Signori (Lazio)
1994–95 26 gol Arjantin Gabriel Batistuta (Fiorentina)
1995–96 24 gol İtalya Giuseppe Signori (Lazio)
İtalya Igor Protti (Bari)
1996–97 24 gol İtalya Filippo Inzaghi (Atalanta)
1997–98 27 gol Almanya Oliver Bierhoff (Udinese)
1998–99 22 gol Brezilya Márcio Amoroso (Udinese)
1999–00 24 gol Ukrayna Andriy Shevchenko (Milan)
2000–01 26 gol Arjantin Hernán Crespo (Lazio)
2001–02 24 gol Fransa David Trezeguet (Juventus)
İtalya Dario Hübner (Piacenza)
2002–03 24 gol İtalya Christian Vieri (Inter)
2003–04 24 gol Ukrayna Andriy Shevchenko (Milan)
2004–05 24 gol İtalya Cristiano Lucarelli (Livorno)
2005–06 31 gol İtalya Luca Toni (Fiorentina)
2006–07 26 gol İtalya Francesco Totti (Roma)
2007–08 21 gol İtalya Alessandro Del Piero (Juventus)
2008–09 25 gol İsveç Zlatan Ibrahimović (Inter)
2009-10 29 gol İtalya Antonio Di Natale (Udinese)
2010-11 28 gol İtalya Antonio Di Natale (Udinese)
2011-12 28 gol İsveç Zlatan Ibrahimović (AC Milan)
2012-13 29 gol Uruguay Edinson Cavani (Napoli)

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]