Opera GX

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Opera GX
Opera GX tarayıcısına ait kullanılan güncel logo
Windows 10 altında çalışmakta olan Opera GX, Vikipedi sayfasını gösteriyor
Geliştirici(ler)Opera Software
İlk yayınlanma11 Haziran 2019
Programlama diliBlink, V8
İşletim sistemiMicrosoft Windows, macOS
TürWeb Tarayıcı
LisansFreeware
Resmî sitesihttps://www.opera.com/gx

Opera GX, Opera Software tarafından geliştirilen, Microsoft Windows ve MacOS için Opera web tarayıcısının oyun odaklı bir versiyonudur. Dünyanın ilk oyun tarayıcısıdır. Bilgisayar oyunu severlerine yönelik geliştirilmiştir. Opera GX, E3 2019'un başlangıcı ile aynı gün olan 11 Haziran 2019'da duyuruldu.[1]

Özellikleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Opera GX, VPN ve reklam engelleyici gibi standart Opera özelliklerine ve ayrıca oyun oynamaya yönelik özelliklere sahiptir. "Hot Tabs Killer" isimli özellik yükleme ve indirme hızlarını sınırlama özelliğinin yanı sıra, alan açmak ve tarayıcıyı daha hızlı hale getirmek için kullanılabilen GX Cleaner adlı yepyeni bir özelliğe sahiptir. Ayrıca, tarayıcının tüm verilerini Opera Touch adlı özel bir tarayıcıyla (yalnızca akıllı telefonlar ve tabletler için) senkronize eden My Flow adlı bir özellik vardır.[2] Opera'nın standart Messenger kenar çubuğu entegrasyonlarına ek olarak, Twitch, Instagram ve Discord gibi platformlar için entegrasyonlara sahiptir.

Tarayıcıda ayrıca, yaklaşan video oyunu sürümlerinin bir listesi, oyuncular için kişiselleştirilmiş haberler ve ücretsiz oyunlar ve satışların bir listesini içeren "GX Corner" adlı yerleşik bir web sayfası vardır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Dere, Uğurcan. "Opera, Oyuncular İçin Tasarladığı Tarayıcısı Opera GX'i Tanıttı". Webtekno. 23 Nisan 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Haziran 2021. 
  2. ^ "Opera Touch ve Opera'dan yeni tarayıcı | Opera". www.opera.com. 30 Nisan 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Mart 2021.