Obüsler listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara
Kalibre (mm) Obüs ismi Ülke Dönem
75 mm Canon de 75 modele 1897 Fransa I. Dünya Savaşı
75 mm Canon de 75 modele 1912 Schneider Fransa I. Dünya Savaşı
75 mm Canon de Tir Rapide St Chamond Fransa I. Dünya Savaşı
75 mm M-8 ABD
76,2 mm 76-mm divisional gun M1902 Rusya I. Dünya Savaşı
76,2 mm 76-mm divisional gun M1902/30 Rusya II. Dünya Savaşı
76,2 mm 76-mm divisional gun M1936 (F-22) Rusya II. Dünya Savaşı
76,2 mm 76-mm divisional gun M1939 (F-22 USV) Rusya II. Dünya Savaşı
76,2 mm 76-mm divisional gun M1942 (ZiS-3) Rusya II. Dünya Savaşı
77 mm 7,7 cm FK 96 Almanya
77 mm 7,7 cm FK 96 Almanya I. Dünya Savaşı
77 mm 7,7 cm FK 16 Almanya I. Dünya Savaşı
87,6 mm QF 25 pounder İngiltere II. Dünya Savaşı
87,6 mm 25 pounder Short Mark 1 Avustralya II. Dünya Savaşı
95 mm Infantry howitzer İngiltere
100 mm Skoda 100 mm Model 16/19 Çek II. Dünya Savaşı
100 mm Skoda 100 mm Model 1916 Çek
105 mm Canon de 105 Schneider Mle 1913 Fransa
105 mm 10,5 cm leFH 18 Almanya
105 mm 10,5 cm leFH 18 (M) Almanya
105 mm G-7 Güney Afrika
105 mm L-118 İngiltere
105 mm LG-1 Fransa
105 mm M-101 ABD II. Dünya Savaşı
105 mm M3 Obüs ABD II. Dünya Savaşı
105 mm M102 obüs ABD
105 mm M119 obüs ABD
105 mm Mod 56 İtalya
114 mm 4,5 inç Mk II Medium İngiltere
120 mm Krupp M1905 Almanya
120 mm M1906 ABD
122 mm A-19 122 mm Obüs Rusya
122 mm M-30 Rusya II. Dünya Savaşı
122 mm D-30 Rusya
122 mm D-74 Rusya
122 mm Type 54 Çin
122 mm Type 60 Çin
127 mm BL 5 inç obüs İngiltere
127 mm 60 pounder İngiltere
130 mm M-46 Rusya
130 mm Type 59 Çin
140 mm BL 5,5 inç obüs İngiltere
149 mm Skoda 149 mm Model 14 Avusturya-Macaristan İmparatorluğu
149 mm Skoda 149 mm Model 14/16 Avusturya-Macaristan İmparatorluğu
149,2 mm M-1915 15 cm Japonya
150 mm 15 cm FH 17 Almanya
150 mm 15 cm sIG 33 Almanya
150 mm 15 cm sFH 18 Almanya
152,4 mm 6 inç kuşatma silahı M1877 Rus İmparatorluğu
152,4 mm 6 inç kuşatma topu M1904 Rus İmparatorluğu I. Dünya Savaşı
152,4 mm 152 mm howitzer M1909 Rus İmparatorluğu I. Dünya Savaşı
152,4 mm 152-mm howitzer M1910 Rus İmparatorluğu I. Dünya Savaşı
152,4 mm 152 mm kuşatma topu M1910 Rus İmparatorluğu I. Dünya Savaşı
152,4 mm 152-mm howitzer M1909/30 Sovyetler Birliği II. Dünya Savaşı
152,4 mm 152-mm top M1910/30 Sovyetler Birliği II. Dünya Savaşı
152,4 mm 152-mm top M1910/30 Sovyetler Birliği II. Dünya Savaşı
152,4 mm 152-mm top M1910/34 Sovyetler Birliği II. Dünya Savaşı
152,4 mm 152-mm top-obüs M1937 (ML-20) Sovyetler Birliği II. Dünya Savaşı
152,4 mm 152-mm obüs M1938 (M-10) Sovyetler Birliği II. Dünya Savaşı
152,4 mm 152-mm obüs M1943 (D-1) Sovyetler Birliği II. Dünya Savaşı
152,4 mm 2A6 arazi topu Rusya
152,4 mm 2A36 Giatsint / M1976 Rusya
152,4 mm 2A65 / M-1987 Rusya
152,4 mm M84 NORA Field Gun-Howitzer Yugoslavya
152,4 mm M-1987 Rusya
152 mm BL 6 inç 26 cwt Obüs İngiltere
152 mm BL 6 inç 30 cwt Obüs İngiltere
152 mm M-1877 Rusya
152 mm D-20 Rusya
152 mm Type 66 Çin
152 mm Type 83 Çin
155 mm FH-70 Almanya/İtalya/Birleşik Krallık
155 mm FH 77 İsveç
155 mm FH-88 Singapur
155 mm FH-2000 Singapur
155 mm G5 Güney Afrika
155 mm GC-45 Avusturya
155 mm GC-45 Güney Afrika/Irak
155 mm M1 Obüs ABD
155 mm M2 Obüs ABD
155 mm M-114 ABD II. Dünya Savaşı
155 mm M-198 ABD
155 mm M-389 Rusya
155 mm 155 k 98 Finlandiya
155 mm M-777 ABD
155 mm Mle 1950 Fransa
155 mm Model 77 Arjantin
155 mm WAC-021 Çin
155 mm Rimailho Model 1904TR İtalya
155 mm Royal Ordnance Light Towed Howitzer Birleşik Krallık
155 mm APU SBT İspanya
155 mm Soltam M68 İsrail
155 mm PLL01 Çin
155 mm Model TR Fransa
155mm Panter Çekili Obüs Türkiye
155mm T-155 Fırtına K/M Obüs Türkiye
182,9 mm BL 7,2 inç Obüs Mk.I İngiltere
194 mm GPF 194 mm Fransa
203 mm BL 8 inç Obüs İngiltere
203 mm M-115 ABD II. Dünya Savaşı
203 mm M-1931 Rusya
210 mm 21 cm Mrs 18 Almanya
210 mm Obice da 210/22 İtalya
210 mm Paris Topu Almanya II. Dünya Savaşı
211 mm 21 cm Obüsü Almanya
240 mm M1 240 mm ABD
240 mm Canon de 240 L Mle 1884 Fransa
280 mm M65 Atomic Cannon ABD Soğuk Savaş