Masal (Redd şarkısı)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
"Masal"
21 albümünden Redd şarkısı
Yayımlanma14 Nisan 2009 (2009-04-14)
KaydedilmeModern Müzik Akademisi (MMA) ve Garaj Stüdyoları
Mastering: Londra
TarzRock
DilTürkçe
Süre4:47
ŞirketSony Music - Arista
YapımcıRedd
21 şarkı listesi
"Çığlık"
(1)
"Masal"
(2)
"Oyun"
(3)

"Masal", Redd Türk rock müzik grubunun 21albümünde yer alan 2. şarkı.

Şarkı, dört bölümden ve yirmi bir şarkıdan oluşan 21albümünün, ilk bölümünde yer alır. 21 karakterin’nin doğumuyla başlayan hayatı tanıma evresini, çocukluk hallerini ve dünyayı keşfetmesini anlatır. Masal’ın ardından, Oyun şarkısıyla devam eden ilk bölüm Astrotanrı şarkısı ile sona erer. Don Kişot ile ikinci bölüm başlar.

Masal'a 8 Nisan 2011’de Alper Çağlar’ın yönetmenliğinde İstanbul’da klip çekilmiştir. Evi gece yarısı basılan, düşüncelerini yazdığı defteri teslim etmediği için şiddete maruz kalan, sonunda yazıları otorite tarafından zorla alıkonan, yazdıklarından dolayı düşünce ve ifade özgürlüğü kısıtlanan yazarın, bu güçlere karşı mücadelesi ve başkaldırısı anlatılmıştır. Yerde yakılan kitaplarını gördükten sonra kendi yazdıklarının da yakılacağını düşünerek mücadele etmeye başlayan yazarın, baskıcı güç altında ezilmemek için yaptığı mücadele ve direnişin etkili olabileceği konusu işlenmiştir. Masal klibi, otoriteyi yenen yazarın, defterini alması ve karanlık sokakta yaralı halde koşmasıyla sona erer.

Klip ilk kez 21 Nisan 2011 tarihinde Redd’in resmi sitesi www.redd.com.tr'de yayınlanmıştır. Bazı yazılı ve görsel medyada yer alan haberlerde, klibin Ahmet Şık ve İmamın Ordusu kitabına atıfta bulunulduğu belirtilmiştir.[1] Klibin cesur sahnelerden dolayı televizyon kanallarında yayınlanmayacağı yine basında yer alan haberler arasındadır.[2]

Masal klibinden bir sahne

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ [1] 26 Nisan 2011 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. İmamın Ordusu klibi. 27 Nisan 2011 tarihinde erişildi.
  2. ^ [2] Üç milyon takipçisi olanlar da bir çift laf etsin 27 Nisan 2011 tarihinde erişildi

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]