Mükemmel Boşluk (Redd albümü)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Mükemmel Boşluk
Redd stüdyo albümü
Yayımlanma4 Mart 2016
TarzRock, Alternatif rock
Süre49 dk 13 sn
DilTürkçe
ŞirketPasaj Müzik
YapımcıRedd
Redd kronolojisi
Hayat Kaçık Bir Uykudur
(2012)
Mükemmel Boşluk
(2016)
Yersiz Göksüz Zamanlar
(2019)

Mükemmel Boşluk, Redd grubunun 2016 tarihli altıncı stüdyo albümüdür.[1][2] Grubun Hayat Kaçık Bir Uykudur albümünden sonra değişen kadrosuyla yayınladığı ilk çalışmadır. Yaklaşık iki yıl süren hazırlık çalışmalarının sonunda Pasaj Müzik etiketiyle çıkan albümde 12 şarkı bulunmaktadır. Albümün miksleri Mert Medeni, masteringi ise Grammy ödüllü Evren Göknar tarafından yapılmıştır.[3]

Önceki albümlerdeki rock tonlardan biraz daha uzaklaşarak elektronik ve indie rock tarzlarına yakınlaşan parçalarla, grubun müzikal seyrinde bir değişimi gösteren çalışmadır. Bu değişim, "new wave, art-rock, post punk, synth-pop gibi akımlar alternatif rock ile ustaca harmanlanmış. Türkiye’nin standartlarının ötesinde bir sound" olarak yorumlanmıştır.[1] Albümün, tek tek şarkılardan oluşmaktan ziyade "albüm bütünlüğüne sahip olması"nın da farklılık olarak altı çizilmiştir.[2]

Albümün ilk klibi, Aşk Virüs şarkısına çekilmiştir.

Grup üyeleri[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Vokal, gitar: Doğan Duru
  • Gitar, geri vokal: Güneş Duru
  • Davul: Berke Özgümüş

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b Gürkan, Mete (3 Ağustos 2016). "Yılın albümünü hâlâ dinlemediyseniz geç kalmayın: Redd - Mükemmel Boşluk". Gaia Dergi. 24 Mayıs 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mart 2024. 
  2. ^ a b "Yavuz Hakan Tok - Çıtayı çok yükseltiyor: Redd - Mükemmel Boşluk | Milliyet Sanat". www.milliyetsanat.com. 2 Mayıs 2016. 21 Ekim 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mart 2024. 
  3. ^ "REDD 'in Yeni Albümü 'Mükemmel Boşluk' Çıktı!". zuhalmuzik.com.tr. 2 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mart 2024.