Kullanıcı mesaj:Yabancı/ Arşiv 9

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Engel süresi[kaynağı değiştir]

  • Günaydın yabancı; bir yandan SDD ile ilgilenip diğer yandan başka bir iş yapmaya kalkınca haber veremedim. Hatta Metalin mesajına bile geç yanıt verebildim, kasıtlı değil. Bir zaman anımsarsan sana deneme yapanlara "vandalizm uyarısı" şablonunu neden eklediğini sormuştum; sen de bu da davranışın da vikipedi'de yıkıcılık olduğunu ve senin bunu vandalizm olarak gördüğünü söylemiştin. Bir anlamda haklıydın. O noktadan yola çıkarsak, bu tip ağır küfürlerle değişiklik yapanların o kadar az süre ile uzak kalmalarının, kısa sürede geri dönüp tekrar zarar vermelerine olanak vermek olacağını düşünüyorum. Bu nedenle hiçbir küfür engelini 24 saatten az tutmuyorum. Senin iyi niyetle davranıp kıyamadığın kaygısıyla değiştirdim. Belki sorsam daha iyi olurdu. Ama eğer "benim işime (ne hakla) müdahale ediyorsun" şeklinde düşünüyorsan geri alabilirim. Sorun değil.  Levent İleti Katkılar   09:59, 1 Mart 2009 (UTC)
  • Zaten "ne hakla" yı parantez içinde ve espri olsun diye yazmıştım. Ayrıca kural ihlalinde bulunmuş değilim: açıkça engel kaldırmak diyor, engel süresini değiştirmek değil. Dinamik-statik çok tartışmaya açık. Bunca zamanlık deneyimlerime dayanarak küfürlü içerik ekleyenler için (ayrıca caydırıcılık açısından) 24 saat tercih ediyorum. Neyse sorun değil. Canını sıkma, bundan sonra uygulamalarına karışmama taraflısıyım; çünkü ağır bir küfürlü içerik konusuna müdahil olmam seni fazla rahatsız etti. Kolay gelsin.  Levent İleti Katkılar   10:21, 1 Mart 2009 (UTC)
  • Sevgili Yabancı, elbette ki fikir alış-verişi en duyarlı, en sağlıklı yoldur. Rahatsız olduğunu düşündüm, çünkü umduğumdan fazla tepki gösterdin. Ama diyorum ki sonucu şuraya bağlayalım, dediğin gibi konunun uzamamasını basit çizgilerle ifade edelim. İyi çalışmalar.  Levent İleti Katkılar   12:06, 1 Mart 2009 (UTC)

Anlamiyorum o resimler Arzu Sahin'in diskografisinde kullaniliyordu o zaman Britney Spearsinde resimlerini silin lütfen ! Gerekceniz bos!!!!!!!!! - Sero1988

Merhabalar. Gözden kaçmış da, şu sayfaları da size zahmet portal yapabilir misiniz?: Kullanıcı:Serhantr/Portal:Sanat/Sanatta bugün/Arşiv ; Kullanıcı:Serhantr/Portal:Sanat/Sanatta bugün/Arşiv/Ocak ; Kullanıcı:Serhantr/Portal:Sanat/Sanatta bugün/Arşiv/Mart. Herşey için bir kez daha teşekkür ederim, iyi vikiler--Merube 89msj 12:23, 1 Mart 2009 (UTC)

  • Çok teşekkürler, herşey tamam sanıyorum. İyi vikiler, iyi çalışmalar...--Merube 89msj 13:24, 1 Mart 2009 (UTC)

Vikikolikliğin sonu... :)[kaynağı değiştir]

İyiyim, sağolun. Ama sandalye pek iyi durumda değil . Aldığım yeri aradım, getirin değiştirelim dediler. Fırsat bulana kadar, koltuğa uzatılmış kablosuyla kucağımda duran bir klavye ve sehpa üzerindeki fareyle, dev boyuta getirilmiş ekran fontlarıyla bir nevi ilkel "uzaktan erişim" yöntemini devreye aldım. Hiçbir engel bir vikikoliği durduramaz. Aslında bunun gibi bir AV falan mı başlatsak diye de düşünmüyor değilim .
Bu arada, şu konu ilginizi çekebilir. İyivikiler... homonihilis // ileti 14:09, 1 Mart 2009 (UTC)

Yüklediğiniz resimler[kaynağı değiştir]

Resmin eklendiği her madde için ayrı bir gerekçe mi koyacağım. Bilgi veriseniz sevinirim. Teşekkürler.--Yzkoc 20:53, 28 Şubat 2009 (UTC)

  • Örneği ve yönergeyi incelemenizi bekliyorum. Yüklediğim resimler yalnızca bakanlık yapmış ve ölmüş kişilerdir. Kullanıldıkları yerler kendi maddeleri ve görev aldıkları hükümetler ile sınırlıdır. İyi akşamlar.--Yzkoc 18:36, 1 Mart 2009 (UTC)

VP:AKP'de geçen "Materyal mutlaka maddeye önemli ölçüde katkıda bulunmalıdır (örneğin madde konusunu tanımlama veya özel olarak metnin içindeki bilgileri tasvir etme)" ye karşı ben hükümet üyelerinin görsel bir listesi gibi düşünüyorum. Bakanlık listesinide kurumlarda yapılan görev yapmışların resimlerinin asıldığı duvar gibi düşündüm. Uygun olduğunu düşünüyorum. Ama sorun yaratıyorsa kaldırayım. İyi çalışmalar.--Yzkoc 07:24, 2 Mart 2009 (UTC)

Tamam kaldırırım. Yalnız resimleri silmeyip, zaman tanırsanız sevinirim. İyi çalışmalar.--Yzkoc 09:06, 2 Mart 2009 (UTC)

Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:AmstelHotelAmsterdam.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 00:47, 2 Mart 2009 (UTC)

Ip grubu engelleme nasıl yapılıyor? Biliyor musun?--Zeynepmsj 19:11, 2 Mart 2009 (UTC)

Teşekkür ederim :)--Zeynepmsj 19:13, 2 Mart 2009 (UTC)

Bir daha atabilir misin? E-posta.--Zeynepmsj 19:22, 2 Mart 2009 (UTC)

Maili bekleyeceğim bir süre daha. Metal'in ellerine sağlık :)--Zeynepmsj 19:24, 2 Mart 2009 (UTC)

--M. M. ileti 19:30, 2 Mart 2009 (UTC)


kaynak belirtiniz diyosunuz ama kaynak belirtmişim zaten, bence birdaha bakın.. --Tunc89 22:54, 3 Mart 2009 (UTC)

ESKRİM başlığı hakkında...[kaynağı değiştir]

Merhabalar,

Yazının yayınlandığı site www.kuzgunspor.com derneğimiz sitesidir ve 'Kılıç Kullanma Sanatı' hakkındaki makale bana aittir. Bu nedenle bu yazıyı buraya eklemekteyim. Derneğimiz Tarihsel Eskrim üzerine araştırma yapan bir dernektir ve ben de ülkemizdeki eskrim başlığı hakkındaki yanılgıları düzeltmeye yönelik bir yazı hazırlamaktayım sitemizde yayınlamaya başladığım yazı tamamen tarafsız ve gerçek tarihsel kaynaklardan, araştırmalarıma dayalıdır ve bana ait cümlelerden oluşmaktdır.

teşekkürler. Bu imzasız yazı İlker can Karagülle (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Yeni yükleme sayfası[kaynağı değiştir]

Merhaba, nasılsınız? Belki farketmişsinizdir bir süredir dosya yükleme sayfasını daha anlaşılır ve kullnıcılara daha bir yol gösterici bize ise daha az iş bırakıcı bir şekilde tıpkı İngilizce örneğinde olduğu gibi bir sayfa(lar) hazırlamakla meşgulum. Nihayet bitti gibi. Bir eksik kaldı, İngilizce sayfada seçtiğiniz tipteki yükleme ile birlikte lisans etiketleri de filtreleniyor ve sadece o tipe uygun lisanslar listeye geliyor. Bunun nasıl yapılacağını bilmiyorum. Bileniniz varsa yardıma açığım. Ben İngilizcedeki sayfanın geliştiricilerinden birine bu soyu sordum yanıt bekliyorum. Bir diğer sorunda bu yükleme sayfasından dosya tipi seçip tıkladığınız zman dil ayarlanız sadece o sayfa için İngilizceye dönüyor, sonra başka bir sayfaya geçtiğinizde normalleşiyor. Nedenini anlayamadığım bu durumdan ötürü de yükleme sayfaındaki yükleme kutucuklarının isimleri İngilizce çıkıyor.

Yaptığım çalışmaları Kullanıcı:Manco Capac/dosya yükle sayfasından bulabilirsiniz. Ricam şu olacak ki acaba bu sayfalara bakıp fikrinizi söyleyebilir misiniz? Eklemeler, çıkarmalar, olmuş olmamış gibi fikirler beklemekteyim. Diğer hizmetlilerinde görüşünü alıp sonra da gerekli ayarları yapıp yükleme sayfasını devreye sokmak istiyorum. Teşekkürler, --Manco Capac 09:54, 6 Mart 2009 (UTC)

Merhaba. Pınar Sucuk reklamı ve Opet Fullforce İkinci Tarkan reklamı gibi maddeler kayda değer sayılıyor mu? İyi akşamlar. --Guzelonlu 17:46, 6 Mart 2009 (UTC)

Hukukçu taslakları[kaynağı değiştir]

Rica ederim Pınar [m] 23:41, 6 Mart 2009 (UTC)

Resim konusunda bir karar vermeden önce Josh Holloway maddesindeki resmi neden kaldırdığınızı öğrenebilirmiyim?--Onur Kayabaşı 14:44, 7 Mart 2009 (UTC)

  • İlgili maddeyi defalarca okumuştum ama oldukça kapalı ifadeler var, mesela bahsettiğiniz şeyi anlamak için o şekilde düşünüp okumak lazım. Siz belirttikten sonra okuyunca farkedebildim anca benim kullandığım şekilde sorun olduğunu.

Dediğiniz şekilde düzeltmeyi hemen yapıyorum. İlginiz ve beni aydınlattığınız için teşekkürler. İyi vikiler.--Onur Kayabaşı 15:00, 7 Mart 2009 (UTC)

  • Ayrıca homonihilis de zamanında aynı konuda uyarmış beni ancak ben o günkü 4 resmin birden silinmeyle karşı karşıya kalması sonucu kurallara uygun olanı düzeltme telaşına düştüğüm için pek dikkatimi çekmemiş dediği Tekrardan iyi vikiler dilerim. Önceki mesajıma yanıt verdiyseniz bu mesaja yanıt vermenize gerek yoktur, sadece paylaşmak istedim .--Onur Kayabaşı 15:07, 7 Mart 2009 (UTC)

Firma isimleri:

İyi çalışmalar... --Kemal K.ileti 15:41, 7 Mart 2009 (UTC)

Resim boyutu[kaynağı değiştir]

230px boyut afiş çok büyük gözüküyor ondan dolayı 200px yapmıştım. İsterseniz tekrar 230px yapabilirsiniz.--Olağan Şüpheli 21:38, 7 Mart 2009 (UTC)

VikiProje Hukuk[kaynağı değiştir]

"Yapılacaklar" kısmını geliştirip kolları sıvayalım derim Pınar [m] 01:31, 8 Mart 2009 (UTC)

Yüklediğiniz resim[kaynağı değiştir]

Yabancımsj 10:15, 8 Mart 2009 (UTC)

Selam. Kitap maddesini açma niyetim yok. Hemen silebilirsiniz. Takabeg ileti 10:25, 8 Mart 2009 (UTC)

Merhaba Yabancı, Bu SLA'yı VikiHaber şablonuna ekleyebilir misiniz? Teşekkürler, iyi çalışmalar... --Kemal K.ileti 10:38, 8 Mart 2009 (UTC)

  • O arabalara bakıp bakıp iç geçiren bahtsızlardan biri olarak, hassasım bu konuda . Ama gerekli yatırımı yaptım, 40 milyon çıkınca kendi arabalarımla çektirdiğim birkaç fotoğrafı bağışlayacağım vikiye... (bir de kırılmayan sandalye alacağım kendime, zira geçen hafta değiştirdiğim sandalye iki gün sonra bu sefer iki yerinden kırıldı. Sanırım ilahî bir "zayıfla!" emriyle karşı karşıyayım ama olayı üretim hatasında bağlamayı yeğliyorum.).
    Neyse, siz buralarda olun yeter ki, ara sıra ufacık işler çıkarın, önemli değil... İyivikiler... ho? ni! 12:51, 8 Mart 2009 (UTC)
  • Gayet güzel gidiyor, elinize sağlık — Pınar [m] 14:30, 8 Mart 2009 (UTC)
  • Ben uyuyorum. Yarın devam ederim. Bu arada Köy Çeşmesinde çağrı yaptım. Bakalım aramıza yeni üyeler katılacak mı. Pınar [m] 14:58, 8 Mart 2009 (UTC)

Merhaba Yabancı, evet görüşmeyeli epey olmuş. Bu sıralar ben de Vikipedi'de düzenli bir çalışma içerisine giremiyorum, ancak bir iki düzenleme ya da küçük çeviriler yapmaya fırsat buluyorum. Aslında seçkin madde konusunda, Beckett'tan sonra Hamlet'te karar kılmıştık ama sonrasını hatırlamıyorum :). Senin bu anımsatmanla birlikte Hamlet'le ilgili yeni bir çalışma (ya da başka madde de olabilir) başlatabiliriz. Yavaş da olsa bir şekilde biter diye düşünüyorum. Kolay gelsin--Gkhn 19:53, 8 Mart 2009 (UTC)

Evet küçük bir duyuru yapıp başlamak daha güzel olur. Öncekinde pek fazla kişinin haberi olmamış sanırım.--Gkhn 22:34, 8 Mart 2009 (UTC)

Merhaba, bana dargın değilseniz:) hukuk projesine katkı sağlayabilirim. Katkı sağlarken danışabilmek istiyorum...Şimdilik sizinkine benzer Türkiye'deki asliye hukuk mahkemeleri maddesini taslak olarak açtım ama hepsini önce taslak olarak açıp geliştirmek istiyorum...İyi çalışmalar, Hoşcakalın...Vikipedist 21:18, 8 Mart 2009 (UTC)

  • Neden dargın olayım, tartışmalarda Vikipedinin yararını gözetirim ve meseleleri kişisel almam, merak etmeyin. Projeye katkıda bulunmak istemeniz memnuniyet verici. Yalnız elinizde hangi kaynaklar var acaba? Dilerseniz bir bütünlük ve standart olması açısından taslak olarak açayım, siz geliştirin. Hemen açamasam da, bu aralar vikide önceliğim bu olacak. Şimdiye kadar açılan maddelerde bir standart olmadığından yapılacak çok iş var, önerimin nedeni tamamen bu. Ancak sizin önerilerinize de açığım. --Yabancımsj 21:24, 8 Mart 2009 (UTC)
    • Merhaba, kırgınlık olmamasına sevindim...Bende bir standart oluşması açısından bir kaç madde açılmasını bekliyordum, siz açınca diğerlerini sizinkini temel alarak taslak halinde açmayı düşündüm...Açık söylemek gerekirse sayısız hukuk kaynağına ulaşmam çok kolay ama bu saatte kaynaksız ve aklıma geldiğince yazdım. Baştan sona düzenlenmesi gereken Mahkeme maddesini okudum sadece...Bir çok madde kaynaklandırılıp daha ansiklopedik bir hale getirilebilir. Taslaklar açıp sonra geliştirme fikrinize katılıyorum...Ben de gerek kendi açtığım gerekse diğer açılanları temel taslaklardan sonra geliştirmenin faydalı olacağını düşünüyorum...Teşekkürler...Hoşcakalın...Vikipedist 21:31, 8 Mart 2009 (UTC)
      • Anladım...Hoşcakalın...Vikipedist 21:40, 8 Mart 2009 (UTC)
  • Merhaba Yabancı, umarım iyisindir. Seni buralarda görmek çok güzel. Bildiğin gibi bir ara makam maddesini açmayı planlıyordum. Ama uzun zamandır Vikiye vakit ayıramadım. Bugün yine baktım da makamla ilgili dişe dokunur birşey bulamadım. Sanırım basılı kaynaklar bulmam lazım. Bu durumu seninle paylaşmak istedim. Kolay gelsin, sevgiler...  Brk ileti 22:01, 8 Mart 2009 (UTC)
  • Merhaba Brk, iyim sağol. Umarım sen de iyisindir. Vakit ayıramadığını tahmin ettim. Ben zaten ilgi alanına giriyordur diye önermiştim, elindeki kaynaklar tatmin edici değilse yapılacak bir şey yok. Ben de sınırlı vaktimde uğruyorum. Boşver, elimizden geleni yapıyoruz işte. Görüşmek üzere, sevgiler. --Yabancımsj 22:08, 8 Mart 2009 (UTC)
  • Ben iyiyim, senin iyi olmana sevindim. Haklısın, kırk yılda bir madde açmaya karar vermiştim o yüzden o sorumluluk hissettim. Bu arada imzan hoş olmuş. Görüşmek üzere...  Brk ileti 22:13, 8 Mart 2009 (UTC)
  • Rica ederim. Uzun zaman sonra SD'de karşılaşabildik bu arada.  Brk ileti 22:22, 8 Mart 2009 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Sayın yabancı,

İyi olduğunuzu umuyorum. Ünal Ufuktepe maddesi ile ilgili kitap kapağı resmi için yaptığınız uyarılara teşekkürler. Yararlı oldu. Sayın Levent'in Yılmaz Gruda maddesindeki kitap kapağı resmi beni bu davranışa itti diyebilirim. Çocuklarımın öğrenimleri ile ilgi sıkıntılarım vardı o yüzden uzak kaldım. Sizleri özlediğimi farkettim. Beraberiz bundan böyle. İyi çalışmalar kolay gelsin. Kapçak 06:06, 9 Mart 2009 (UTC)

  • Slm. Yabancı; o maddeyi eklediğim tarihlerde adil kullanımkolullarının ayrıntılarını bilmiyordum, o dönem zaman zaman benzer içerikler kullanış olabilirim. İlgili kitap maddesini açmayı düşünmüyorum, silinmesinde sakınca yok, teşekkürler.  Levent İleti Katkılar   15:36, 9 Mart 2009 (UTC)

medusa resim[kaynağı değiştir]

Merhaba, bildiğim kadarıyla NOAO'daki bilgiler atıf gösterilerek alınabiliyor ve ingilizce vikide bu şekilde gösterilebiliyor, makale ve fotoğrafın olduğu sayfa şu medusa, bilgi verebilirseniz gerekli düzeltmeyi yapayım. İyi günler.--CRea80 12:37, 10 Mart 2009 (UTC)

Bu kullandığım Manco Capac tarafından yapılmış bir şablondur. --Maniaqq 18:11, 10 Mart 2009 (UTC)

Tekrar merhaba, ilgin için teşekkürler. Nasa'dan konuyla ilgili bir resim buldum, Nasa fotoğraflarının kullanılması mümkün oluyor. Fotoğrafı o şekilde değiştiriyorum. Kolay gelsin.--CRea80 18:27, 10 Mart 2009 (UTC)

engellenip engellenmedigimi nasıl anlayabilirim? --Yücel TÜRK 20:04, 10 Mart 2009 (UTC)

sanırım şikayetimi silersem daha iyi olacak çünkü bir sürü ihlal durumuna giriyorum.

öğrenmek istedigim şey şuki bir kullanıcı haksız yere madde siliyorsa yetkili dahi olsa bu maddenin neden silindigi yada silen kullanıcıya yanlış bir uygulama yaptıgını ve geri alması gerektigini söyleyecek birileri varmı. tinyportal sayfasını bir daha ekleyemiyecekmiyim? --Yücel TÜRK 20:03, 10 Mart 2009 (UTC)

hayır hocam sağlamıyor. vbulletin, joomla, smf, drupal, mambo, phpbb maddelerininde sağlamadığı gibi. kurallar çok geniş bazılarına uysa diğerlerine uymuyor. sonuçta ne kadar ansiklopedikte olsa bir ürün tanıtımından ibaret oldugundan isteyen reklamda diyebilir. ama inanın reklam içerikli bir yazı değildi. sadece sayfada fazlalık dil eklentilerim vardı düzenleme aşamasında idi yeni yani ilk ekleme tabiki düzeltilecek yerler olabilir. silinebilirde ancak ben yöneticilere danıştım neresini düzelteyim diye. bir daha bu başlıkla konu eklemeyin diye uyarı aldım. {--Yücel TÜRK 20:03, 10 Mart 2009 (UTC)

Giancarlo Giannini[kaynağı değiştir]

Merhaba, dün bazı sanatçılara resimler eklemiştim. sizde buna istinaden yaşayan kişilerin telifli resimleri olamayağını vs vs belirtip eklediğim resimleri silmiştiniz. Ama mesela Giancarlo Giannini maddesindeki resiminde silinmesi gerekmezmi? Şahan Gökbakar maddesine ve Necati Şaşmaz maddesinede tıpkı aynı lisans ve adil kullanım gerekçesini belirtmiştim. Bu Giancarlo Giannini maddesinin adil kullanım gerekçesi ve lisansıda aynı. Acaba ne fark var ki!! Bilgi verirseniz sevinirim Allgemeine 12:22, 11 Mart 2009 (UTC)

Şablon:Albüm kapağı AK[kaynağı değiştir]

Merhaba Manco. Şablon:Albüm kapağı AK'de kaynak kısmına yazılan "Bu kapak resmi albüm kayıtının yer aldığı medya ürününden (DVD,CD,LP gibi) elde edilebilir." ifadesinin yeterli olmadığını düşünüyorum. Çünkü VP:RKP'de kaynak gösterme konusunda şu ifade kullanılmış: "Mutlaka resim tanımlama bölümüne, ayrıntılı olarak, resmin kaynağını yazmalısınız. Örnek olarak tarama yoluyla elde ettiyseniz nereden tarattığınızı (kitabın, gazetenin, derginin adı, tarihi gibi), internetten ise URL şeklinde bağlantısını veya resmi çekenin, yapanın ismini/takma adını yazmalısınız" Dolayısıyla kullanıcıların taramışlarsa ya da internet sitesinden almışlarsa, bunu belirtecek şekilde kaynağı yazmaları gerekir. Şablonda değişiklik yapsak mı, ne dersin? --Yabancımsj 18:31, 10 Mart 2009 (UTC)


Haklısınız bu konu beni de biraz rahatsız etmişti. Ancak sonrasında biraz düşününce aslında mantıklı olduğunu düşündüm. Çünkü sonuç olarak bu tür albüm kapaklarının asıl kaynağı albümün kendisidir. Yani siz bu kapak resmini bir internet sitesinden almış olsanız bile aslında o site de bunu albüm kapağından ya da albümün tanıtım malzemelerinden almıştır, öyle değil mi? Bence bu şekilde kalmasında sakınca yok ama siz eğer kalmasın daha detaylı bilgi soralım diyorsanız o da bana uyar. Nasıl bir değişiklik yaptığınızı bana söylerseniz ben de uyeni yükleme sayfası çalışmamda ilgili yeri gerektiği şekilde düzeltirim. --Manco Capac 12:22, 11 Mart 2009 (UTC)

  • Ok durum anlaşıldı. Ben söylediğinizi anladığım kadarıyla yapmaya çalıştım. Bir kontrol etseniz üstadım nasıl olmuş bir yorumlasanız? --Manco Capac 07:31, 13 Mart 2009 (UTC)

Edward Clesen maddesine son anda yetiştün Yabancığğ! Az kalsın geri alma savaşı çıkıyordu. Kolay gelsün.--Hedda Gabler 13:06, 11 Mart 2009 (UTC)

Bi' tane daha uydurma madde vardı kimya ile ilgiliyid. Dur bulup buraya eklicem. (aranılıyor..) buldum! işte 6-(3,4-ksilil)-1-hegzen bi de buna bağlı yönlendirmeler var. Ben geçmiş zamanın birinde sil şablonu eklemiştim ama...--Hedda Gabler 13:13, 11 Mart 2009 (UTC)
Nou, taslak şablonunu eklemiş. tabi sormak en iyisi galiba.--Hedda Gabler 13:18, 11 Mart 2009 (UTC)
OK! Kolay gelsin Yabancığğ :) --Hedda Gabler 13:25, 11 Mart 2009 (UTC)
  • Mrb Yabancı, sil şablonu ekledim çünkü her hangi bir kayda değer yanı yok. Gerçi benim açtığım bir kaç hayalî karakterin de kayda değer yanı yok =) (şey kem küm..) Ama maddeyi açmak için ısrar edeceklerdir :)--Hedda Gabler 11:03, 12 Mart 2009 (UTC)
  • Ahaha, bi ara harıl harıl resim yüklerdim :) Silinsin mi kalsın mı? Çünkü karakterin geçici mi yoksa kalıcı mı olduğu bilinmiyor. Eğer ilerde dizide kalırsa maddeyi yeniden açarız. Ne dersin?--Hedda Gabler 11:09, 12 Mart 2009 (UTC)
  • Aslında Avrupa Yakası karakter listesi benzeri bir şey açılsa ve böyle karakterlerin maddeleri bu listeye yönlendirme yapılsa daha iyi olur gibi.--Hedda Gabler 11:14, 12 Mart 2009 (UTC)
  • Ben bu yöntemi Parmaklıklar Ardında için kullandım. Lost, A. Yakası için de kullanılabilir. Elmayı sana havale ediyorum. (Elma denince aklım entrikanın göbeği şu dizi geliyor.--Hedda Gabler 11:24, 12 Mart 2009 (UTC)
  • Hiç sorma dizi canavarı gibi bir şeyim ben (eskiden kurabiye canavarı vardı, çok tatıydı.)--Hedda Gabler 11:33, 12 Mart 2009 (UTC)

  • Yabancıi bir şey soracağım! Şu maddeleri geri almada ben eski sürümlerin geri alındığına dair özet yazıyla maddeyi geri almayı beceremiyorum. Yardım edersen sevinirim.--Hedda Gabler 12:05, 12 Mart 2009 (UTC)
  • Zor oldu ama becerdim. Teşekkür ederim.--Hedda Gabler 12:22, 12 Mart 2009 (UTC)
  • Alışması zor galiba. Kolay gelsin.--Hedda Gabler 12:32, 12 Mart 2009 (UTC)

wikiye katkıda bulunuyorum karşılığında engelleneceksiniz diyorsunuz, birkaç resim yüklemiştim kaynağını yanlış yazmışım, ama o resmi aldığım yeri bir türlü bulamadım, arıyorum, olmazsa başka bir resim yüklerim Durkin

Biyokimya taslağı[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Açık konuşmak gerekirse bilmiyorum ^_^ Organik kimya ile uğraşmayalı yıllar oluyor; 1-hegzen başlığını gördüğüm için taslak koymuşumdur; 1-hegzen birçok kullanımı olan bir organik madde (gerçi aklımdaki kullanımlarının hiçbirisi tıbbî değil ama). Göz attım ve kullanım alanları içinde anksiyeteyi bulamadım... Gabapentin ilişkisini de tam çözebilmiş değilim. Şimdi bakınca anlattığı sanırım benim aklımda kalan 1-hegzen de değil. İstersen eczacı bir Vikipediste sor? Silinebilir de bence; zaten M1'i yakalayıp yakalamadığı tartışmalı; ben genelde resim varsa 1-2 tanımlayıcı cümlelik maddelere de taslak koyup silmemekten yana olduğumdan taslak eklemişimdir ^_^ Silinse de bir şey olmaz yani... Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 01:44, 13 Mart 2009 (UTC)
Bu arada ister istemez yukarıdaki mesajlara göz misafiri oldum; not düşmek isterim: dizi karakterlerini temizlerken dikkatli olmamız şart - bazı dizi karakterleri birçok tanınmış kişiden çok daha kayda değer olabiliyor ^_^ İngilizce Vikipedi'de genelde her dizi için bir karakter listesi oluyor, ama bazı dizilerde (örneğin Lost) ana karakterlerin birçoğu ayrıca madde hak edecek kadar da kayda değer oluyor. Kayda değerliği yüksek dizilerde karakter listesi toplanırken bu tip ana karakterlerin hepsinin tek tek kayda değerliği mecburen inceleniyor... Bu arada kullanıcı sayfamdan mı etkilendim de böyle maydanoz oldum bilemiyorum ^_^ Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 01:48, 13 Mart 2009 (UTC)
Sevgili Yabancı. Kurt Tucholsky maddesine şöyle bir göz gezdirdim ama Almanca maddede de sadece 3 kaynak var bunlara ait 2 tanesinin linkini verdim. Benim de buraya ekleyebileceğim kaynağım maalesef yok. Elimden daha fazlası gelmediği için kusura bakmayın :-) İyi çalışmalar--78.188.4.146 12:02, 13 Mart 2009 (UTC)
Kapımız dostlara her zaman açık. :-) Almanca wiki aslında seçkin maddeler konusunda daha esnek. Orada seçkin olan bazı maddelerin burada kaliteli madde statüsünü zar zor aldıklarına şahit oldum (içerikleri ve kaynakları tr. de daha fazla oldukları halde). Sanırım perfeksiyonist sıfatı Almanlardan çok Türkçe vikipedistlere uyuyor. :-) İyi çalışmalar--78.188.4.146 12:18, 13 Mart 2009 (UTC)
  • Selam bu (...) yazdığını acaba okudunuzmu? Özgün metinleri değiştirirmiş sonra da bana hikaye okuyor. İyi çalışmalar.--Tevfik1958 15:48, 13 Mart 2009 (UTC)

sen de haklısın. Bu imzasız yazı Apolas (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Silmedim sayın Yabancı şu [[1]] arşive yükledim.--Tevfik1958 18:59, 13 Mart 2009 (UTC)

Adil Kullanım ve Fazıl Say fotoğrafı...[kaynağı değiştir]

İyi günler,

Öncelikle uyarınız için teşekkür ederim. Zira, adil kullanım şartlarını yanlış anladığımı öğrendim. Ben çok farklı algılayıp eklemiştim Fazıl Say fotoğrafını. Bende bundan sonra hem daha dikkatli olur, hemde bu tür ihlalleri düzeltebilirim. Çok teşekürler tekrar.

Fakat bir sorum olacak? Özgür lisanslı bir fotoğrafını ne şekilde bulabiliriz? Bir öneriniz var mı? Şuan bunu araştırıyorum.

Teşekkürler, --Emre KALECİKLİOĞLU 22:12, 13 Mart 2009 (UTC)

  • Sayın kibl fırsatınız olduğunda e-postanıza bir bakar mısınız rica etsem? --Yabancımsj 21:02, 14 Mart 2009 (UTC)
  • bakıcam yabancı.. :) --ki bl 21:45, 14 Mart 2009 (UTC)

Mrb Yabancı, (madem herkes kısaltıyor nickini.), şu Örovizyonun birincilerindeki giriş yazısına göz atar mısın? Kötü olan anlatımlar varsa düzeltmeni isteyecem.--Hedda Gabler 14:49, 15 Mart 2009 (UTC)

  • Hantal falan ama seninki hiç olmazsa turuncudan dolayı dolaylı da olsa bi' enerji verme olayı, felsefesi var. Benimkine hiç girme allasen. Bir kaç gün/gece/hafta fark etmez. Ben az önce okudum eksiklik falan var ama bilgisayar çöker diye tırstım dokunmadım. Ben de KPSS tarihinden kaçıp kaçıp giriyorum. Neyse gerçekle yüzleşmek gerek diye ben kaçıyorum umarım uzun bir süre girmem (umarım!). Kolay gele :)--Hedda Gabler 15:03, 15 Mart 2009 (UTC)
  • Merhaba yabancı. şu sayfaya bakabilir msiniz?--Merube 89msj 15:56, 15 Mart 2009 (UTC)

subst: ne oluyor?

evet--UmutA. 18:28, 15 Mart 2009 (UTC)

TŞKKÜRLER. oldu . saten d.tahtasındada denedim. teşekkürler. Bu imzasız yazı Umumu (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Trabzonspor Kulübü bu sayfada Behram63 sayfayı sıfırladı.--UmutA. 19:30, 15 Mart 2009 (UTC)

  • Güzel denk getirdiniz, tebrikler . O zaman, şerefe!... (bir an korktum bu tablonun da maddesi varsa, çevirmek zorunda kalırsam diye, ama baktım yokmuş ). İyivikiler... ho? ni! 21:44, 15 Mart 2009 (UTC)
Her madde bir gün açılacak nasılsa. Ona da sıra gelir (umarım :)). İyivikiler... ho? ni! 21:51, 15 Mart 2009 (UTC)
Dayanamadım: Jean François de Troy. O da kırmızı değil artık. Darısı başka maddelere... İyivikiler... ho? ni! 22:58, 15 Mart 2009 (UTC)

En kısa sürede halledeceğim. Teşekkürler.--Abuk SABUK♫ ♫ 21:55, 15 Mart 2009 (UTC)

  • Yok yahu kardeşim, o konu biteli (bana göre) yüz yıl oldu.. Henüz aldığım bir teşekkürle ilgili değişiklik görünce dikkatimi çekmişti, ho'ni' ye söylediğim o, sadece bir 'latife'. İyi geceler.  Levent İleti Katkılar   22:04, 15 Mart 2009 (UTC)
  • Az kaldı unutacaktım; 'Erkin Baba'yı da saygıyla anmak gerek. Ama en önce ben bu ileti trafiğime bir son vereyim diyorum, az daha sürerse blogopedi hissine kapılacağım. :)  Levent İleti Katkılar   22:29, 15 Mart 2009 (UTC)
  • mesajı aldım.. ama kafamı toplayıp da yazamadım. kusura kalma diyecektim. as soon as possible.. :) --ki bl 22:04, 15 Mart 2009 (UTC)

Kayda Değerlilik kriterine uymayan kaynakça[kaynağı değiştir]

    • kayda değerlik|internet uyarısının vbulletin, joomla, mybb, PHP-Nuke, Drupal, vbulletin maddelerinde yapılması gerekir. Sanırım bu kadar maddenin takibi zor oluyordur bu yüzden eksiklikler tespit edilememiş olabilir. Kaynakları ya kendi sitelerinden yapmışlar yada hiç yapmamışlar. gerçi çoğunda hiç kaynak yok bile. Çalışmalarınızda başarılar.--Yücel TÜRK 23:14, 15 Mart 2009 (UTC)

'y' ak;amlar[kaynağı değiştir]

78.185.173.82 adli ipli kisi Isik filtresi diye sayfa olusturdu ve vandalizm yapti/--UmutA. 18:18, 16 Mart 2009 (UTC)

İyi Geceler[kaynağı değiştir]

Sayın Yabancı merhabalar efendim.

Sizi özlediğimi farkettim iletinizi görünce. Çok teşekkürler ediyorum. Yanıtımı aldım. Ben de öyle biliyordum ancak emin değildim. Sizi arayacaktım. ancak; "vikimola" ikazını görünce rahatsız etmek istemedim. Umarım iyisiniz.İyi çalışmalar. Kolay gelsin.Kapçak 21:08, 16 Mart 2009 (UTC)

Sanat portalı[kaynağı değiştir]

Merhaba. Öncelikle portala katkılarınızdan ötürü bu vesileyle çok teşekkür etmek isterim. Katkılarınızın sürmesi dileğimi de hemen açıkça belirteyim .(hep maydanoz olun efenim ). Kırmızılıklar konusunda çok haklısınız. Aslında daha taslak aşamasında o sayfalar, ayrıca hepsi edebiyat ile ilgili olaylar. Bunun nedeni şimdilik en:portal:literatureden yararlanmamız. Orası bitince resim, film gibi portalarındaki bugün kutucuklarından eklemeler gelecek, ardından türk sanatçılar vs. eklenip en sonunda da o zamana kadar halen mavileşmemiş olanları kaldırmak kalacak. (Amma da iş var yahu, yazınca daha da gözüme battı şimdi ) Amerikan konusunda ABD'li bana çok suni geldiğinden öyle yazmayı tercih etmiştim ama, ABD'li olsun derseniz o da olabilir ancak öncelikle portalın üstadı Kullanıcı:Serhantr'ye de danışmak gerek. Siz yazın isterseniz. Ben yazışmalara katılırım (maydonoz olurum ) . İyi vikiler, iyi çalışmalar...--Merube 89msj 21:38, 17 Mart 2009 (UTC)

  • Ne diyebilirim sevgili arkadaşım? Ya gerçekten adı Levent'se? Gerçi (çoook çok tanıdık gelen) yaptığı değişikliklere bakarak öyle olmadığını söylemek hiç zor değil ama; hani var ya şu inov :) İyi geceler.  Levent İleti Katkılar   22:28, 17 Mart 2009 (UTC)
  • ABD'li olabilir, ayrıca savınızda da ziyadesiyle haklısınız. Serhan'a da danışıp son kararı veririz. İyi geceler, iyi vikiler.--Merube 89msj 22:35, 17 Mart 2009 (UTC)

tinyportal maddesi[kaynağı değiştir]

Tartışma:Tinyportal bahse konu madde ye tarafımca yapılmış olan açıklamaya wikipedia tarafsızlık ilkesine sahip çıkan yöneticilerden destek bekliyorum. çalışmalarınızda başarılar.--Yücel TÜRK 00:51, 18 Mart 2009 (UTC)

Selam, durum halledildi. Görüşmek üzere. --Manco Capac 09:09, 18 Mart 2009 (UTC)

  • Merhaba Takabeg. Coupling (ABD'li TV dizisi) başlığını Coupling'e yönlendirmişsiniz ama, o bir İngiliz dizisiydi, bir de ABD versiyonu çekilmişti sonradan. Bu başlığı asıl diziye yönlendirmek o açıdan uygun değildi, sildim. Haber vereyim dedim. Kolay gelsin --Yabancımsj 20:32, 19 Mart 2009 (UTC)
Evet. Silinmeli. + Rica etsem Şark Meselesi ve İsrail maddelerine bakabilir misiniz? Takabeg ileti 20:36, 19 Mart 2009 (UTC)
  • Merube konuyu anlattı. "Amerikan" olarak çeviri yapmamızın sebebi: 1-İngilizce Viki'de bunlar "American" olarak tanımlanmış; 2-Türkçe maddeleri mevcut olan biyografilerde "ABD'li" yerine "Amerikan" seçilmiş. ABD'li konusunda size kesinlikle katılıyorum ve gereken değişiklikleri yapmaya hazırım. Son kararı size bırakıyorum.-- Serhantr 16:24, 20 Mart 2009 (UTC)
  • Tamamdır. Değişiklikleri yapmaya başlayacağım. Bundan sonrada dikkat ederiz.-- Serhantr 17:03, 20 Mart 2009 (UTC)

E.C.A. Elginkan Anadolu Lisesi[kaynağı değiştir]

  • Neden başlık silinmek üzere işaretlendi ? Ucb9393 17:58, 20 Mart 2009 (UTC)
  • Bir de ben kayda değerlik maddesini okudum ve okulun ülke çapında başarısı olması gerektiği yazıyor bence açtığım maddede böyle bir problem yok.. Ucb9393 18:00, 20 Mart 2009 (UTC)

Merhaba Yabancı. İngilizce Vikipedi'de bazı film maddeleri A sınıfı olarak derecelendirilip portala konuyor. Ama önce oylamaya sokuluyor. Bizde böyle birşey yapabilir miyiz acaba? Kolay gelsin.--Olağan Şüpheli 18:04, 20 Mart 2009 (UTC)

  • Sadece Gökhan çıkarmadımaddeleri sayfaya. Bazılarını da ben çıkardım. Hatta öneriyi de Gökhan'a ben sunmuştum böyle böyle yapalım diye. Sonra bir baktım o sayfaları ve şablonu açmış. Ardından da elbirliği ile taşıdık maddeleri. Hem ayrıca bir yönetmenin portal sayfasına çıkmasında sakınca yoktur. Ama yine de Gökhan'a bir soralım isterseniz.--Olağan Şüpheli 18:28, 20 Mart 2009 (UTC)

Acep nedendir?[kaynağı değiştir]

Üstadım merhaba, umarım iyisindir. Bir şey soracağım, şu kerata acaba neden imza atmıyor? Düzeltebilirsen pek güzel olur :) Şimdiden teşekkürler. --Yabancımsj 16:41, 20 Mart 2009 (UTC)

Selam dostum, sanırım şimdi çalışıyor. {{şablon:....}} yerine {{subst:....}} yazmamız gerek :) Sevgiler, --M. M. ileti 21:25, 20 Mart 2009 (UTC)

Yeni madde :)[kaynağı değiştir]

  • Sessiz sedasız yeni madde açan birine rastladım Aman efendim elinize sağlık, daha nicelerine... --Yabancımsj 10:27, 21 Mart 2009 (UTC)
  • Teşekkür ederim sayın Yabancı. Ben de olayın şoku içerisindeyim. Nasılsın?  Brk ileti 14:12, 21 Mart 2009 (UTC)
  • İyiyim sağol, sen de iyisindir umarım. Vandal peşinde koşuyorum. Madde yazdığım o güzel günleri özledim. Üzgün O maddeyi senin açman açısından şok olunacak bir durum yok da, bu ara vakit bulabilmen iyi olmuş. Görüşmek üzere. --Yabancımsj 14:17, 21 Mart 2009 (UTC)
  • İyiyim şükür. Madde yazdığın güzel günler yakındır umarım. Haklısın vakit bulabilmem iyi oldu. Görüşmek dileğiyle...  Brk ileti 14:35, 21 Mart 2009 (UTC)

Şüpheli madde[kaynağı değiştir]

    • İlginize teşekkürler. Aslında teliften önce kayda değerlik konusu kafama takılmıştı. Hadi onu ve telifli olmasını geçtim başlıkta ünvan kullanımı yapılmaması gerekmiyor mu? Tam bir muamma olmuş bu maddede . Haberinizi bekliyorum. İyi vikiler.--Onur Kayabaşı Msj 14:57, 21 Mart 2009 (UTC)
      • Asıl ben teşekkür ederim, iyi çalışmalar dilerim --Onur Kayabaşı Msj 15:19, 21 Mart 2009 (UTC)

Telif şüphesi[kaynağı değiştir]

Merhaba Takabeg. Genellikle yeni maddelere telif kontrolü yapıyorsunuz bildiğim kadarıyla. Şu madde sonradan dış bağlantı olarak verilen siteden aynen alıntı ya da tam tersi. Siteye bakınca ilk olasılığın daha yüksek olduğu fikrine kapıldım, ama sayfa geçmişinde adınızı görünce sorayım dedim. Maddeyi kontrol etmiş miydiniz, telif konusundaki görüşünüz nedir? --Yabancımsj 14:42, 21 Mart 2009 (UTC)

Selam. Genellikle hem eski hem de yeni maddeleri check yapıyorum. Hoca Efendi maddesi için şimdilik somut bir delili bulamadım. Yani bunun ekleme tarihini tespit edemedim. Fakat kaynakça kısımında Turgut Akpınar]'ın adı yazıldığı için büyük ihtimalle telifli. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 14:54, 21 Mart 2009 (UTC)
  • Yok kardeşim, "hikmetinden sual olunmaz" vardır senin bir bildiğin , 5 dakikaya kadar çıkmalıyım; sana az vandallı bir viki-zaman diliyorum..  Levent İleti Katkılar   09:59, 22 Mart 2009 (UTC)
  • Selamlar. KM Adaylarını güncelleyebilir misiniz?--Gökçє Yörük mesaj 13:04, 22 Mart 2009 (UTC)

daha once gozume ilismisti. cok guzel ve sade bir sayfaniz var. tebrikler. gerci cok sik girmeyecegim ama ilerde bende boyle bir sayfam olsun isterim.--Bilgi güçtür 14:36, 22 Mart 2009 (UTC)

--Kemal K.ileti 15:48, 22 Mart 2009 (UTC)

Bu yüzden. --Kemal K.ileti 15:59, 22 Mart 2009 (UTC)

Tarihte Bugün[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar, hergünkü gibi tarihte bugünü karıştırırken birşey takıldı gözüme. "Kurtuluş Savaşı:Kuvayımilliye güçleri Fransız ordusu birliklerini Feke'yi terketmek zorunda bıraktı." cümlesi sizce de garip değil mi? "Fransız ordusu birlikleri Kuvayımilliye güçleri yüzünden Feke'yi terketmek zorunda kaldı" veya "Kuvayımilliye güçleri Fransız ordusu birliklerini Feke'den attı" gibi birşeyler olsa daha mantıklı olur gibi. Benim cümleler de aslında tam anlamı vermedi umarım siz daha uygun birşeyler bulursunuz. Kolay gelsin.--Onur Kayabaşı Msj 16:01, 22 Mart 2009 (UTC)
  • Şimdi kafam biraz yerine gelir gibi oldu. Orda "bıraktı" yerine "bıraktırdı" olmalı gibi duruyo sanki. Türkçe testi çözdükten sonra vikiye gelince anlatım bozukluğu arıyo insanın gözleri .--Onur Kayabaşı Msj 16:28, 22 Mart 2009 (UTC)

Merhaba Yabancı. Ne denir bilemedim. Kalp kalbe karşıymış. Neyse ki çevrilecek daha çok paragraf var.:) İyi akşamlar. --Guzelonlu 19:52, 22 Mart 2009 (UTC)

Merhaba,
Çoğu madde ile ilgili olarak, çok güvenilir Türkçe kaynaklar webde mevcut değil. Basılı kaynaklar varsa bile elimde yok. Bu sebeple, eğer herhangi bir çeviriye rastlarsam ve aynı resimden bahsedildiğini anlarsam, ve dahi bunun doğru bir çeviri olduğunu düşünürsem, o çeviriyi kullanıyorum (Örneğin Çocuk Oyunları (tablo), Hollanda Atasözleri ve Köylü Düğünü yanlış hatırlamıyorsam Brueghel/Bruegel adıyla birlikte arandığında bulunabiliyor). Ama hiçbir kaynak yoksa, bire bir Türkçe çevirisini tercih ettim çünkü mesela internette hiç bahsi geçmeyen bir maddeye Nederlandse Spreekwoorden gibi bir isim vermek de çok anlamlı gelmiyor. Çoğunlukla - varsa basılı kaynaklar bir kenara - buradaki metinler konu hakkındaki Türkçede ilk bilgiler ve ismi ben uydurmuş oluyor olabilirim. Bu tür maddelerdeki adlandırma dediğiniz gibi değiştirebilir, bence bir sakıncası yok. İyivikiler... ho? ni! 20:10, 23 Mart 2009 (UTC)

  • İnternet aramasının sonuç vermediği maddeler için isterseniz her maddenin kendi tartışma sayfasına not düşün. O şekilde ilerleyelim. İyivikiler... ho? ni! 20:14, 23 Mart 2009 (UTC)

Merhaba Yabancı Hamlet maddesine EnWiki'den çevrilemeyen kısımları ekledim. Bir de çeviri öncesinde maddede yer alan bazı kısımlar var onları silelim mi? Ne dersin.--Gkhn 15:42, 25 Mart 2009 (UTC)

Bahsettiğin yazıdaki hakaret ve/veya küçük düşürmeleri öne çıkarıp ortaya koyabiliyor musun?, yoksa kendin çalıp kendin mi oynuyorsun?Bunları bildir ki bizim de haberimiz olsun ve sen kendini tartışılmaz görüyor olsan da biz de tartışabilelim.. Bu imzasız yazı Fmmetin (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Tarihi Biliyor musunuz?[kaynağı değiştir]

Maddenin isminden de anlaşılacağı üzere ('ermeni kırımı') bu madde taraflıdır. Osmanlı İmparatorluğu dahil; Türkiye Cumhuriyeti'nin arşivlerinde ve dünyanın belli başlı ülkelerinin arşivlerinde bir kırımdan söz edilmemiş olup, ermenilerin öngördüğü (uydurduğu) tezlerde tarihin ışığında reddedilmiştir(kırımı tezli olarak reddeden ülkeler: Azerbaycan, Birleşik Krallık, Bulgaristan, Danimarka, İsrail, İsveç). Şimdi biz (aziz Türk halkı) 'SÖZDE' olan bir öngörümü tarih diye yutturarak en büyük vandallığı yapmış olmaktayız. Ve durum çok vahimdir ki bu vandallığı beyinlere zarar vererek yapıyoruz. İlgili kişilere sesleniyorum; bu yanlışı düzeltmelisiniz. Maddenin ismi katiyetle 'Sözde Ermeni Kırımı' olarak değiştirilmelidir. Önemle vurgulamak isterim ki, Tarih her zaman tarafsız olmalıdır! --Emircanpolat 19:25, 27 Mart 2009 (UTC)

Teşekkürler...  :) Cat msj

Özür Diliyorum[kaynağı değiştir]

Muhsin Yazıcıoğlu'nun tartışma sayfasında yaptığım olasılık için özür dilerim. Kullanıcı:Merdan1997 10:03, 28 Mart 2009 (UTC)

  • Rica ederim, sen sağ ol... İyiyim çok şükür, sen nasılsın Yabancı? İzleme listeme bakıyordum öyle. Sana da kolay gelsin...  Brk ileti 16:19, 28 Mart 2009 (UTC)

Telifli madde[kaynağı değiştir]

Merhabalar, sizi aktif görünce hem merhaba demek hem de Aralık 2008'de tarafımca olası telif ihlali diye işaretlenmiş şu maddeyi silebilir msiniz? basit bir google araması dahi yeterli. Şimdiden teşekkürler, iyi vikiler--Merube 89msj 16:30, 28 Mart 2009 (UTC)

  • İlginiz için çok teşekkür ederim. Haklısınız sil şablonu çok daha mantıklı, bundan sonra o şekilde işaretlerim. Tekrar çok teşekkürler, iyi vikiler--Merube 89msj 18:13, 28 Mart 2009 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Merhaba, sizi buralarda görmek güzel. Yusuf Ziya Günaydın maddesinde düzenlemeler yaptıktan sonra bazı cümlelerin şu siteden aynen alındığını farkettim. Düzeltip kendi cümlelerinizle yazacağınıza inanarak, şimdilik silmemeyi tercih ediyorum. Kısa süre içinde telif hakkı ihlalini gidermeniz gerekiyor. Şimdiden teşekkürler, kolay gelsin. --Yabancımsj 21:25, 29 Mart 2009 (UTC)

Teşekkür ederim.. Sizi görmek te çok güzel.. Evet, bilgileri bu siteden aldığım ve bir miktar değiştirdiğim doğrudur. Ama o siteye yazan da zaten biziz. Bilmiyorum. Yine de düzeltilmesi gerekirse, elimden geleni yaparım. Bu imzasız yazı Isparta (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

avril - april :)[kaynağı değiştir]

Selam Yabancı, bu IP ile başlayan sabıkalı arkadaş(lar) çok daha uzun süreli (6 ay vb.) olarak uzaklaştırıldılar Vikiden. Hep aynı tarz vandalizm de nitekim, şahıs(lar)ın niyetini açıkça ortaya koyuyor. Süreyi tekrar gözden geçirmek ister misin? Sevgiler, --M. M. ileti 15:12, 30 Mart 2009 (UTC)

Haklısın Yabancı, ama işin özü tam da orada aslında. Şirket, kurum ve kuruluşlar, kendi IP çıkışlarından yapılan vandalizmden, en az o vandalizmi yapan kişiler kadar sorumlular ve dolayısıyla da, kendi IP leri üzerinden yapılanları bir şekilde denetlemek zorundalar. Bu konu daha önce de konuşulmuş ve bahsettiğin kuruma, (yanlış hatırlamıyorsam Noumenon ya da Mach tarafından) bir e-posta yazılmış, durumun ciddiyeti anlatılarak önlem alınması rica edilmişti. Gelen cevabi yazıda da, "kendi ağları içindeki IP leri denetleyemeyecekleri, bunu yapan kişiyi bulmanın imkansız (!) olduğu" nu söyledikleri konuşulmuştu (köy çeşmesinin arşivlerinde biryerlerde vardır, bulmak lazım). Sonuç olarak, bu kurum eğer, "şu IP nizden vandalizm yapılıyor kardeşim, gidin bulun ve cezalandırın bu personelinizi ( ? öğrencinizi)" denilmesine rağmen, sorumsuz ve umursamaz bir davranış sergileyebiliyorsa, bizlerin Vikipedi'yi koruma adına alacağımız önlemlere de karışmaya hakkı olamaz diye düşünüyorum. Ha diğer masum kullanıcıların günahı ne diyecek olursan, onun da çözümünü şöyle görüyorum: Vikipedi'de değişiklik yapamadığını gören masum kullanıcı, bu durumu gidip o kurumun yönetimine bildirir ve neler olup bittiğini sorar. Kurum da "üşenmezse" şayet, bize sorar n'oluyor diye... Eh o zaman da bizim de edecek iki çift lafımız olur elbette :).. Sevgiler, --M. M. ileti 17:52, 30 Mart 2009 (UTC)
Ellerine sağlık ;) Kolay gelsin.. --M. M. ileti 17:59, 30 Mart 2009 (UTC)

Telif Hakları İle ilgili[kaynağı değiştir]

Yaptığınız uyarı için teşekkür ederim.Bundan sonra daha dikkatli olmaya çalışacağım.1907 ÜNİFEB li taraftarlarla ilgili bir resim yüklemiştim.Bu resime de {{Logo-Spor}} etiketini koymuştum.Daha sontra resim silindi.İkinci yükleyişimde de Atıf-BenzerPaylaşım (Attribution-ShareAlike) lisansının 2.5 sürümü lisansını kullandım.Sonuç olarak sormak istediğim ben böyle resimler yüklerken hangi lisansı kullanmalıyım?Cevaplarsanız sevinirim.Teşekkürler,iyi çalışmalar... Bu imzasız yazı Mehmet Berat BURSA (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Yardımlarınız ve zaman ayırdığınız için teşekkürler... Bu imzasız yazı Mehmet Berat BURSA (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • aslan yabancı, çıkıcam çıkamıyorum. seni gördüm şad oldum.. hadi kolay gelsin. :) --ki bl 17:12, 31 Mart 2009 (UTC)

tr.wikipedia.org/wiki/ISO/IEC_38500 Kanu başlığı hakkında[kaynağı değiştir]

Merhaba,

Ben ilk defa wiki'ye katkı yapmaya çalışıyorum. Kendim blog sitem'de yazdığım ISO 38500 stanardı ile ilgili yazıyı geçenlerde wikiye kopyaladım. Ama telif hakkı uyarı aldım sizden. Site kendi sitem olsa bile böyle bir içerik aktarma yapamıyor muyum ?

Bilgilerinizi rica ederim.


Celil Çiynekli

Bilgi :: Blog sitem : www.isframeworks.com Resim yükleyemediğim için domain'in sahibi olduğuma dair ispat yapamıyorum. whois yapmayın çünkü proxy ile whois bilgilerimi gizledim (niye böyle saçma birşey yaptım bilmiyorum :) Sonuca site yöneticisi olarak ismimi ilk sayfada da görebilirsiniz. Bu imzasız yazı Sinnerxenogen (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Bilgilendirmeniz ve çözüm üretici yaklaşımınız için teşekkür ederim. "Bilgi" olarak yazdıklarım sitenin bana aitliğini kontrol etmek istediğinizde karşılaşacağınız problemle ilgili bir teknik bilgiydi. Karşılaştığım sorunu belirttiğiniz şekilde çözmeye çalışacağım.

Bir soru daha sormak istiyorum izninizle; İngilizce wiki'nin "ISO 38500" başlığı önceden yapılmış. Bende "Dış Bağlantılar" başlığı altına benim web sitemdeki ilgili yazının linkini ekledim ve açıklamasına da "ISO 38500 tükçe kaynak" dedim. Ama linkim kaldırıldı. Sebebi nedir acaba ?

Teşekkürler.

Celil Çiynekli Bu imzasız yazı Sinnerxenogen (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Fotoğraf Lisansı Hususunda[kaynağı değiştir]

Öncelikle, Türkçe Vikipedi'nin tam ve kaliteli olması, yüksek madde sayısına ulaşması bakımından yaptığım çalışmalarım hususunda, nasıl yazılarıma ve onlardaki alıntıların aidiyetine dikkat ediyorsam, resimlerin de aidiyetine aynı oranda dikkat ederim. Ben, internette "sörf" yaparak yazı yazan biri değilim. Özellikle ayrıntılı olarak düzelttiğim maddeler üzerinde uzmanlık çalışmaları yürüten bir şahsım. Bilim adamı olma hüviyetini elde etmeyi amaçlayan bir şahıs olarak, "çalıntılamaya" başvurmam düşünülemez. Selamlarımla...

Resim:YeniDonem.jpg ve Resim:YeniDonemTV Studyosu.jpg[kaynağı değiştir]

Yeni Dönem TV ve gazetesine dair resimler tamamen şahsıma ait resimlerdirler. Bu konuda aksini iddia edebilecek bir şahıs olamayacaktır. Zira, Yeni Dönem gazetesinde 2 yılı aşkın bir süredir köşe yazarlığı yaptım. Aynı dönemde TV ve raydo bölümüne de yardımlarımız olmuştur. O fotoğraflamalarım da ilgili dönemlerdeki şahsi fotoğraflamalarımdır. Bu konuda Vikipedi rahat olsun zira ben, internetten fotograf alıp şahsıma mal ederken hiçbir şey kazanamam, bundan zevk de alınmaz, acizliktir çünkü.

Dosya:Hunlar(Batı).jpg[kaynağı değiştir]

Uzun bir süredir eski Türk devletlerine dair resim arşivimde yer alan bu dosyanın lisans sorunu yaratabilecegi kanaatinde olmadıgım için Vikipedi'ye sunmuş bulunmaktayım. Dosyayı nereden aldıgım hatırımda olmadıgı için oluşumuna dair kesin delil sunmam zor. Ancak, kendim de ileriki zamanlarda eserlerle haşır neşir olacak bir kişi olarak, lisans ihlalleri konusunda hassasım. Eğer kötüniyetli olsam ve mal etme çabasına girsem,üzerindeki İngilizce açıklamaları kaldırabilecek bir teknik altyapıya sahip olduğumu bilmenizi isterim.

Dosya:Purzerin-Prizren.jpg[kaynağı değiştir]

Bu resim, altındaki Osmanlıca "Pürzerin" ve diğer yazılarına kadar, her şeyiyle kendi arşivime ait bir resimdir. Yazılarını bizzat ben yazdım. Vikipedi'ye olan sevgim ve inancım sebebiyle, paylaşarak fedakarlıkta bulunmuşduğumu umuyorum!

Dosya:Pristine-Fatih Camisi.jpg[kaynağı değiştir]

Bir arkadaşım tarafından çekilip bana sunulan resimlerden birisidir. Herhangi bir lisans sıkıntısı yoktur. Fatih Camisi'ne dairelimde daha bir sürü resim vardır. Kullanımına dair lisans sıkıntısını düşünseydim diğerlerine yöneleceğimden emin olun.

Yukarıdaki resimlerden sadece Dosya:Hunlar(Batı).jpg tüm tasarımıyla tam olarak kendi yapımım sayılmayıp, onun renk ayarları bana aittir. Yukarıdaki resimlerden bazıları (veya belki hepsi) internet sitelerine yayılmış olabilir. ventus 14:24, 2 Nisan 2009 (UTC)

⚠

Resim:Aygaz.gif resmi artık kullanılıyor.Bknz.LPG--♪♫Yusuf 1907ileti 15:00, 4 Nisan 2009 (UTC)

Selam, Yabancı. Vikipedi:Silinmeye aday maddeler/Hasan Sami Bolak'de yanlış yapıldı. Kullanıcı Vikipedi'yi yanlış kullanmış olabilir. Fakat sonuçta araştırma kitaplarının da konusu olan kişi. Neyse. Takabeg ileti 15:39, 4 Nisan 2009 (UTC)

Merhaba Takabeg. Vikipedi:Silinmeye aday maddeler/Hasan Sami Bolak'da doğru yapıldı. Upuzun tartışma boyunca güvenilir kaynaklar güvenilir kaynaklar denildi, ancak yalnızca yorum yapıldı; yeterli kaynak ortaya konulmadı. "Kullanıcı Vikipedi'yi yanlış kullanmış olabilir." ne demek? --Yabancımsj 15:42, 4 Nisan 2009 (UTC)

Aslında maddede güvenilir kaynaklar gösterilmiştir. Tekrar kontrol edin. "Kullanıcı Vikipedi'yi yanlış kullanmış olabilir." demek Vikikaynak, Vikisözü bloglaştırmış olması. Takabeg ileti 15:52, 4 Nisan 2009 (UTC)
Kaynaklar kontrol edilmişti, tekrar kontrole gerek yok. Siz Kullanıcı:Hasan Sami Bolak'tan söz ediyorsunuz sanırım. Ben konumuz Hasan Sami Bolak maddesi sanmıştım. Arada bir bağlantı varsa da ben anlayamadım. --Yabancımsj 15:58, 4 Nisan 2009 (UTC)
Hasan Sami Bolak basılı kaynaklarda ele alınan kişi. Her maddeye aynı mesafede yaklaşmamız gerektiği için basılı kaynaklarda ele alınmayan kişileri anlatan bir sür maddeyi SAM göstermemiz gerekecek. Yoksa çifte standart uygulamış olacağız. Takabeg ileti 16:14, 4 Nisan 2009 (UTC)

Siz beni bir kullanıcı ile karıştırdınız galiba. Ben son bir-iki saattir maddelerde değişiklik yapmadım.--Eftal GEZER 14:33, 5 Nisan 2009 (UTC)

Tez Yabancı kardeşime bir ada çayı verile. Çaydan sonra omuzlarına masaj yapıla. Masajdan sonra bir güzel hamamda yıkana.... Al sana enerjik bir pazartesi kavramı. :) --Manco Capac 07:16, 6 Nisan 2009 (UTC)

Bu saatte bu yapılır mı yahu.. Biraz acıma olur, insaf olur.. cık cık.. (seyri bile güzel, sağolasın) --M. M. ileti 14:32, 6 Nisan 2009 (UTC)


uyarıyı daha iyi dikkate almaları için hafif kalın yazı kullandıysam ne olmuşki? bence saçma..... Bu imzasız yazı BurakSirek (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Sayın, Yabancı ben Brad Pitt sayfasının geçmişine baktım ve sizin birçok uğraştığınız kişiler olduğunu gördüm. Ben s,zden Brad Pitt sayfasındaki korumayı kaldırmanızı rica ediyorum. Umarım kaldırırsınız. Çünkü ben kaldıramadım.--The Undertaker'ileti 22:37, 10 Nisan 2009 (UTC)

Hoşgeldin şablonu[kaynağı değiştir]

Merhaba. Şu değişikliğiniz yanlışlıkla mı oldu acaba? Şu haliyle kim yollarsa yollasın sizin imzanız çıkacak gibi görünüyor da. --Yabancımsj 18:52, 11 Nisan 2009 (UTC)

  • Hayda, o nerden çıktı ya. En son bi kullanıcıya hoşgeldin yazıyordum dört tane ~ çıktı bende tekrar düzenleye bastım imzamı attım öyle mi olmuş. Nolcak canım vikipedi'de bi imzanın lafı mı olur . Şaka maka geri aldım . Anında farkettiğiniz için teşekkürler. En azından sadece size rezil olduk akşam akşam --Onur Kayabaşı Sms 18:56, 11 Nisan 2009 (UTC)
  • O kullanıcıya mesajı {{hoş geldin}} şeklinde yollamışsınız, {{subst:hoş geldin}} derseniz sorun kalmaz. Ayrıca estağfurullah (bunu yanlış yazdıysam ben de size rezil oldum demektir, hadi bakalım ), rezil olmak ne demek. Teşekkürler, kolay gelsin. --Yabancımsj 19:00, 11 Nisan 2009 (UTC)
  • Farkettim mesajınızı yanıtladıktan sonra da ordan şablona nasıl geçtim onu düşünüyorum şimdi . Neyse üniversite şablonu açtım son değişikliklerde farketmişsinizdir , bi yandan onu ünilere ekliyorum bi de o arada sdd olmaya çalışıyorum bide mesajsız kullanıcı görünce güle güle şablonu koymamışım ya ona şükür ediyorum . Sizin estağfurullah doğru da başka bir kelimeniz yanlış olmuş(anladınız siz ). Kolay gelsin efenim --Onur Kayabaşı Sms 19:09, 11 Nisan 2009 (UTC)
  • Bir de sizden Tufan destanı maddesine bakmanızı isteyebilir miyim? Karar veremedim açıkçası hangi şablonu ekleyeceğime --Onur Kayabaşı Sms 19:11, 11 Nisan 2009 (UTC)
  • Aşkolsun, vurun bakalım hatamı yüzüme! Son aylardaki yoğunluğumdan beynim zaman zaman kısa devre yapıyor, idare edin beni. Yaptığınız şablonu farketmemişim, tercihlerinize yazacaklarınızı mı koydunuz şablona? "Tufan destanı" telifliymiş, bingo. Sil etiketi konulmalı böyle maddelere. Teşekkürler. --Yabancımsj 19:15, 11 Nisan 2009 (UTC)
  • Yok yahu ne yüzünüze vurması, ben sadece hemen farketseniz de benim de farkettiğimden bahsediyordum Tercihlerimden olanlar da var ama daha O harfine gelemedim ondan tercihlerimin çoğu yok henüz listede . Valla telifi var mı yok mu emin olamadım, ondan size sordum zaten ama siz nerden anladınız hemen bilmiyorum. Kolay gelsin tekrardan --Onur Kayabaşı Sms 19:24, 11 Nisan 2009 (UTC)
  • Basit bir google aramasıyla ortaya çıktı telifli olduğu. Siz de tereddüt yaşadığınızda metinden rastgele bazı parçaları aratıp bakabilirsiniz. Telifli bir sitede aynı içerik varsa ve yeni açılmış bir maddeyse kesinlikle kopyalanmış demektir. Bu durumda gönül rahatlığıyla g9'dan sil etiketi koyabilirsiniz. Teşekkürler. --Yabancımsj 19:32, 11 Nisan 2009 (UTC)
  • Hımm normal zamanda güzel de ben şimdi bi sekme daha açtığım zaman onu bulmam süreceği için . Bir soru daha! Açılacak olan Gediz Üniversitesinin logosunu buldum ve yüklemek istiyorum ancak adil kullanıma giriyor. Hiçbir üni logosunda adil kullanım gerekçelendirmesi görmedim, üniversiteler bundan muaf mı yoksa gerekçelendirmenin zorunlu olduğu tarihten önce yüklendikleri için mi arayıp soranları yok . Size mesaj yazmak adil kullanım gerekçesi yazmaktan kolay geldi de --Onur Kayabaşı Sms 19:41, 11 Nisan 2009 (UTC)
  • Hiçbir adil kullanım resmi gerekçelendirmeden muaf değil, tepelerindeyiz hepsinin :) Rastladıklarınız büyük olasılıkla yönergeden önce yüklenenlerdir. Onlar da gerekçelenecek bir gün elbet. Dolayısıyla logoya şöyle güzel bir gerekçe eklemeniz gerekiyor. Bu arada O harfine henüz gelemedim deyince gidip şablonu ODTÜ'ye ekleyesim geldi, ama o keyfi size bırakayım hadi :) --Yabancımsj 19:47, 11 Nisan 2009 (UTC)
  • Uğraşa uğraşa yazdım da yeni yükleme yöneticisiyle birlikte adil kullanım yönergesi eklemek kalkacak sanırım? Amaç bölümü de eklenseydi o yükleme yöneticisine adil kullanım yönergesi sayfasından herhangi bir farkı kalmazdı . Manco uğraşıyordu galiba geçenlerde kontrol etmiştim ama bugün devreye girmiş ve ilk kullananlardan oldum sanırım . Neyse zar zor gedizi bitirdik daha o'ya çok yol var. Kolay gelsin. İlginize tekrar tekrar teşekkürler--Onur Kayabaşı Sms 20:07, 11 Nisan 2009 (UTC)
  • Ben de yeni halini kullanmadım henüz, ama iyi olmuştur eminim. Manco'nun çalışmasını izliyordum, ona ne kadar teşekkür etsek az. Rica ederim, size de olay gelsin. --Yabancımsj 20:28, 11 Nisan 2009 (UTC)
  • Evet, baya bi süre uğraştı bu sayfalarla, pek ortalarda yoktu zaten bunlarla uğraşmaktan. Denemek isterseniz istanbul ticaret üniversitesinin logosu eksik ona ekleyebilirsiniz . Neyse şaka maka doğru düzgün bi şablona geçireyim şu ist ticaret üni'yi de ondan sonra kaçacağım zaten yeter bu günlük . Ha bu arada şuraya da bir bakınız . Siz de dinlenin bence imlanız kaçmış gene İyi geceler--Onur Kayabaşı Sms 20:36, 11 Nisan 2009 (UTC)
  • Bakalım daha ne hatalar yapacağım bu günlerde? Bence de dinlenelim artık :) İyi geceler. --Yabancımsj 20:42, 11 Nisan 2009 (UTC)
  • Tek yaptığınız hatalar mesajlardaki imla hataları olsun Oraya bakmadınız galiba onla ilgili birşey yazmadığınıza göre . İtü de bitti ünilerimiz daha huzurlu daha mutlu artık Neyse yapacak birşey kalmadı bugünlük artık kaçıyorum, siz de zaten hoş geldin şablonuyla ilgili mesaj yazdıktan sonra bu kadar saat yazışacağınızı bilseydiniz sanırım "bırakın ya şablon öyle kalsın" derdiniz Son kez iyi geceler.--Onur Kayabaşı Sms 20:50, 11 Nisan 2009 (UTC)
  • Oraya baktım da gene cümleyi toparlayamazsam diye bir şey yazmadım :) Saatlerce yazışmak sorun değil, bu şekilde yazışınca keyif hatta. Arada da bir telifli madde yakaladık, fena mı? Bence siz de şuraya bir bakın, ikimize de büyük vaadler söz konusu :) --Yabancımsj 20:58, 11 Nisan 2009 (UTC)
  • Siz memnunsanız, benim için de sorun yok . Ho'ya çaktırmayın ama o araba çok kısa bi süre sonra antika değerine ulaşabilir siz maddeyi açmaya bakın . Bu arada bahar geldi fındık dallarını yeşillendirelim derken mesaj attınız ah bu yeşil tonuna karar veremeyen ben .--Onur Kayabaşı sms 21:09, 11 Nisan 2009 (UTC)
  • Ben de yorgunluktan yeşerdiniz herhalde diye düşünmüştüm :) O zaman üzerinde düşünmeye değer. Bir ara belki açarım maddeyi, sonra da ho ni düşünsün dursun nasıl vereceğim ödülü diye :) İyi geceler. --Yabancımsj 21:12, 11 Nisan 2009 (UTC)
  • Yok hocam yorgunluk yok, daha yaşım genç zindeyim iki üniversite yazısı ve yüzlerce soruyla mı yorulacağım peh! Valla bilmem ama ho ni biraz yan çizmeye başladı sizdeki kararlılığı görünce . Olayın peşini bırakmayın hocam . Neyse can sıkıntısına biraz İstanbul Park'ta ferrari yarış aracımla turladıktan sonra yatmadan mesajınızı yanıtlayayım demiştim ve yanıtladım . Siz sanırım bu sürede derin uykulara dalmışsınızdır. İyi gecelerrr --Onur Kayabaşı sms 22:28, 11 Nisan 2009 (UTC)
  • Karton maket ve biraz da o uğraşsın çakışmayla meselelerini yazdım bir kenara, hesabı daha sonra sorulacak :) --Yabancımsj 08:02, 12 Nisan 2009 (UTC)
  • Aaa, ama biraz da çakışmalarla sizin uğraşmanızı söyleyen bendim :) Vikide hızlı olan kazanır dedim, eğer siz de yabancı kadar hızlı yazarsanız o uğraşır demek istedim aaa olmuyor ama böyle :) Neyse şimdi bi de ho çıkıp bana yavaş mı diyorsun derse hepten yandım ben . Neyse kolay gelsin bugün viki-dışıyım --Onur Kayabaşı sms 08:30, 12 Nisan 2009 (UTC)

Taslak olsun bizim olsun kampanyasından ödül[kaynağı değiştir]

Madem tuzlu madde açtınız, ödülünüz tuzluk olsun... İyivikiler... ho? ni! 20:36, 11 Nisan 2009 (UTC)
  • Kriz teğet geçmedi, vergisi düştü ama bu sefer de zam geldi; fakir kampanyamız ancak bunu verebilecek durumda. Maddeyi açan kapar bu harikayı... İyivikiler... ho? ni! 20:51, 11 Nisan 2009 (UTC)
  • Ahanda teğet de yokmuş, onu açana da ÖSS matematik seti vericem (yazar burada Onur Kayabaşı'na sesleniyor; ayrıca vericem'i bilerek yazdım, doğrusunu biliyom...) İyivikiler... ho? ni! 20:53, 11 Nisan 2009 (UTC)
  • Ana fikir çıkarıldı. teğet yarın geliyor o zaman . Hocanın yazdırdıkları telif kapsamına girer mi? Öhm öss seti için adresi buraya mı yazayım e-posta ile mi göndereyim? . --Onur Kayabaşı sms 21:06, 11 Nisan 2009 (UTC)

Mendepazarı[kaynağı değiştir]

Kardeş ben mendepazarı diye sayfa açmıştım.2 ocak tarihinde kaşbelen köyü ile birleştirmişsin.Mendepazarı uşak merkezde bulunan bir semttir.kaşbelen(mende) uşak merkezde bir köydür.farklı şeyler bunlar. Ben ayırmak için uğraştım ama beceremedim.ayırırsan eski haline getirirsen sevinirim.teşekkürler. Bu imzasız yazı Mesi64 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Bu ne hız, başım döndü :)[kaynağı değiştir]

  • Bizim Manco, anti-vandal botuyla boşuna uğraşıyor. Maşallah, ben daha bakana kadar sayfa uçmuş . --DsMuratileti 14:14, 12 Nisan 2009 (UTC)
    • Aman iltifat ediyorsunuz :) (Bu ara maddelere pek bir faydam olmuyor, bari botumsu faaliyetlerle idare edeyim diyorum.) Aday gösterdiğiniz resimlerle ilgilenince onu da daha çabuk gördüm demek ki. Ne kadar güzel resimler bulmuşsunuz. SRA'larda eksikliğiniz hissediliyordu, iyi oldu döndüğünüz. Kolaylıklar dilerim. --Yabancımsj 14:57, 12 Nisan 2009 (UTC)
  • İltifat mı bu; gerçek ;). Commons'u karıştırıyordum, bunları görünce dayanamadım. Benim de üstüme bir üşengeçlik çöktü; havalardan mıdır nedir :). Gördüğüm güzel resimlerin maddesi yoksa, "kısmet değilmiş" diyip sonra unutuyorum... SRA sayfasında "diğer destek oylarına katılıyorum" demek için uğramam da bu yüzden :D. Bu arada destek oyları için teşekkürler... --DsMuratileti 15:06, 12 Nisan 2009 (UTC)
  • Merhaba. Buralarda daha sık görünmeniz sevindirici. Bir kaç gündür bunu yazayım diyordum, yukarıdaki yazışmanız vesile oldu. İfşaat merakı bulaşıcıymış, gün geçmiyor ki yeni bir bilgi ortalığa dökülüvermesin! Sizi de bekleriz. --Yabancımsj 12:51, 12 Nisan 2009 (UTC)
  • Çok teşekkürler Yabancı, burada sizlerle birlikte olmak benim için de mutluluk verici. İfşaat aldı başını yürüdü evet, sonumuz hayrola! :)) Sevgiler.. -Tembelejderha 14:41, 12 Nisan 2009 (UTC)
  • Vesikalık cantiymiş. Bakalım daha kimler dökülecek ortaya. İyivikiler... ho? ni! 17:15, 12 Nisan 2009 (UTC)
  • Evet öyle olmuş . Haklısınız sizin sürüm daha doğru, gözümden kaçmış. Elinize sağlık. İyi vikiler, kolay gelsin--Merube 89msj 19:24, 12 Nisan 2009 (UTC)
    • Hehe.. hemi de heavy metal --M. M. ileti 19:29, 12 Nisan 2009 (UTC)

Merhaba Yabancı. Gayet güzel bir taslak madde olmuş, eline sağlık. Bu arada bu taslak kampanyası ne zaman başlatıldı, haberimiz olmadı (gerçi başından beri bu kampanyada sayılırım )--Gökhan 06:10, 13 Nisan 2009 (UTC)

Sİ oylamaları[kaynağı değiştir]

Merhaba Mızrak. Belki farketmişsinizdir, Mach bir süredir aktif değil. Bu nedenle seçkin içerik oylamaları uzun süredir açık. İstisnai olarak herhangi bir kullanıcının kapatması da mümkün tabii. Ama KM sorumlumuz olarak bunu sizin yapmanız daha uygun olur sanki. Acaba vaktiniz varsa bu oylamalarla bu ara ilgilenebilir misiniz? Sizin de fazla aktif olmadığınızın farkındayım, yalnızca sizi durumdan haberdar etmek istedim. Teşekkürler. --Yabancımsj 20:52, 12 Nisan 2009 (UTC)

Selam Yabancı. Konuyla şimdi ilgileneceğim. Teşekkürler ve kolay gelsin. Mızrakmsj 19:09, 13 Nisan 2009 (UTC)

Onlarıda bugün ve yarın kapatacağım. Kolay gelsin. Mızrakmsj 20:03, 13 Nisan 2009 (UTC)

Selam Yabancı. Güzel armağanın için çok teşekkür ederim. Mızrakmsj 16:57, 14 Nisan 2009 (UTC)

Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Seyhmus Dagtekin2.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Onur Kayabaşı sms 19:48, 14 Nisan 2009 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Edo 1844-1848 Map.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Onur Kayabaşı sms 19:48, 14 Nisan 2009 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Mediterranean chart fourteenth century2.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Onur Kayabaşı sms 19:48, 14 Nisan 2009 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Garden delights.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Onur Kayabaşı sms 19:48, 14 Nisan 2009 (UTC)


Yabancı Vikipedi'den Resim Alma[kaynağı değiştir]

Merhaba. Başka bir dildeki Vikipedi'den resmi aynen Türkçe Vikipedi'nin ilgili maddesinde kullanmak istiyorum. Ne yapmalıyım? Kaydedip tekrar Vikipedi Türkçeye mi yüklemek lazım? ventus 13:53, 15 Nisan 2009 (UTC)

Silinecek resimler[kaynağı değiştir]

Merhaba,
Bu kategorideki resimler kalmış gitmiş. Tamamı aynı kullanıcı tarafından yüklenmiş ve siz de bu kullanıcıyla çeşitli resimler hakkında yazışmışsınız. Bu resimlerin durumuna ilişkin bilginiz var mı? Sizce ne yapalım? Kaynaksız olarak işaretlenmişler ama kullanıcı hepsine kendini kaynak göstermiş durumda. İyivikiler... ho? ni! 22:00, 15 Nisan 2009 (UTC)

Merhaba yabancı. Aykut97 adlı kullanıcı aldığı uyarılara karşılık az önce Ermeni Kırımı başlıklı maddede vandalizm yapmıştır. Kendisine gerekli uyarıyı verirseniz sevinirim. Şimdiden çok teşekkürler...--Böcürt 18:57, 17 Nisan 2009 (UTC)

Vikipedist listesi[kaynağı değiştir]

Merhabalar hocam, uzun süredir güncellenmeyen değişiklik sayılarına göre Vikipedistler listesi maddesi emijrp'nin az önce bana attığı mesaja göre güncellendi. Bu vasıta ile değişiklik sayılarına göre Vikipedistler listesi ile List of Wikipedians by number of edits maddelerinin geçmişlerini List of Wikipedians by number of edits maddesi üzerinde birleştirebilir misiniz? Ondan sonda da emijrp'den maddeyi Türkçe karşılığına taşımasını isteyeceğim ki hem bottan sorun çıkmasın hem bizde derli toplu bir liste olsun . İlginize teşekkürler şimdiden.--Onur Kayabaşı sms 20:46, 17 Nisan 2009 (UTC)

  • Hımm emijrp kendi kendine uğraşara Türkçe maddeye yönlendirmiş tüm bilgileri. Siz geçmişleri Türkçe madde üzerinde birleştirin başka sorun kalmaz sanırım .--Onur Kayabaşı sms 21:01, 17 Nisan 2009 (UTC)
  • Evet, şimdi başımıza geçmişi birleştirilecek madde falan çıkarırlar diye kaçmıştık hepimiz. İşlem tamam Onur, kolay gelsin. --Yabancımsj 06:02, 18 Nisan 2009 (UTC)
  • Belli belli hocam üçünüzün de son değişiklikleri benim hanginiz online diye bakmamdan 40 dk 50 dk veya birkaç saat öncesine dayanıyodu . Anem ne alengirli işmiş öyle geçmişe baktım da tekrar taşımalar falan uuu bende tak diye değişiyo sanmıştım :) Neyse çok teşekkürler hocam. Ben de bugün bi 10-15 dk uğraşıp şu öss seti kazanayım ho'dan da çözecek bişeyimiz olsun soru bankası dayanmıyo :) Kendinize iyi bakın--Onur Kayabaşı sms 07:34, 18 Nisan 2009 (UTC)
  • Anladım. Böylesi daha da kolay...çok teşekkür ederim. süpersiniz:)-- Serhan+tr 19:40, 20 Nisan 2009 (UTC)
  • Serhantr'nin size yazdığı son mesajı görmeden yazdıklarınıza ek yapmak istemiştim. Yeniden yazdığını görsem hiç araya girmezdim. Bir yanlış anlaşılma olsun istemedim. İyi çalışmalar. --Yabancımsj 19:44, 20 Nisan 2009 (UTC)
  • Merhaba, rica ederim, bilakis Serhantr'ye mesajınız çok açıklayıcı oldu ve bana da zaman kazandırmış oldu. Hiçbir yanlış anlaşılma sözkonusu olamaz, teşekkürler, sevgiler...--Düşünenadam 19:47, 20 Nisan 2009 (UTC)

Striptiz maddesinde yoğun geri dönüş yapılmış bazı kişiler engellenmiş, ama hala madde koruma altında değil. bu sayfada böyle maddelerin 5 günlüğüne korunması gerektiği yazıyor. Bilginize. İyi çalışmalar!--85.96.91.169 09:44, 24 Nisan 2009 (UTC)

Sex on the Beach[kaynağı değiştir]

Geri döndü bile. Kullanıcıyı bilgilendirdikten sonra bir süre bekledim ama ses çıkmayınca.. Kolay gelsin :)  Levent İleti Katkılar   18:05, 24 Nisan 2009 (UTC)

Resmin dahil olduğu sayfalar kısmı doldurulmuştur. Hala geçersiz sayılacak mıdır? --Dolphinileti 18:33, 24 Nisan 2009 (UTC)

Merhaba Yabancı. Bu, bu, bu ve bu maddeleri Internet'ten aradım ama bulamadım. Muhtemelen hayali maddeler. Bir de siz kontrol edip eğer yoksa silebilir misiniz? Çok teşekkür ederim. İyi günler. --Guzelonlu 08:39, 25 Nisan 2009 (UTC)

  • Teşekkürler, iyi çalışmalar... --Dolphinileti 09:03, 25 Nisan 2009 (UTC)
  • Evet, çevirileri Google Translate'den yaptıığım için anlamlı cümleler olmuyor. Bu arada Destek oyunuz için teşekkür ederim. İyivikilemeler... --Dolphinileti 10:20, 25 Nisan 2009 (UTC)

Merhaba Sayın Yabancı. Şu sayfayı bir ziyaret eder ve oradaki ricayı yerine getirirseniz çok mutlu olurum. İyi günler. İlginize şimdiden teşekkürler.

 The Emirr İletiKatkılarProjeler 19:32, 25 Nisan 2009 (UTC)

Daniş Tunalıgil'in resmi[kaynağı değiştir]

Resmi bilgisayarıma kaydettim, silelim, çalışma bitince yüklerim.--Eftal GEZER | İleti Gönder 17:06, 27 Nisan 2009 (UTC)

Yeni açtığım ve düzenlediğim Bostancı Operasyonu adlı maddeye operasyondan fotoğraflar ekleyeceğim. Fotoğraflar http://www.milliyet.com.tr/content/galeri/yeni/goster5.asp?prm=0,5248684&galeriid=6433&ver=8139 adresinde bulunuyor. Bu fotoğrafları hangi lisans ile eklemeliyim? Bu imzasız yazı Eftal GEZER (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Engellenmiş kullanıcılar etkin sayılır mı?[kaynağı değiştir]

Merhaba. TOBB ETÜ adlı kullanıcı süresiz engellenmiş olmasına karşın bu listede yer alıyor. Bu tür kullanıcıların yeniden etkin oluncaya dek bu listeden çıkarılması daha doğru olmaz mı? ----Superyetkinileti 21:06, 27 Nisan 2009 (UTC)

  • SD'de rast gelince düzeltiverdim, yoksa Big Brother nireee ben nireee :) İyivikiler... ho? ni! 05:51, 28 Nisan 2009 (UTC)
Engellenmiş kullanıcıların bu listede neden yer almaması gerektiğini şöyle açıklayayım: Vikipedi'ye aynı ad altında dönmesi olanaksız olan bir kullanıcının (farklı bir kullanıcı adıyla vikide etkin olduğunu varsayalım) zamanında yaptığı değişiklik sayısının bu listede yer almayı hak etmesi ne kadar adil? Vikipedi kullanıcılarının ancak ve ancak çok somut eylemlerden ötürü engellendikleri göz önüne alınırsa iyi niyetli kullanıcıların zaten bu tür engellemelere takılmayacaklarını varsayabilir ve sözü edilen engellenmiş kullanıcıların listeden çıkarılmasını hoş karşılayabiliriz.
Sayfayı güncelleyen robotun engellenmiş kullanıcıları ayırt edip edemediği konusunda bilgim yok. Yukarıda sözünü ettiğim noktaya ilişkin bir uzlaşı sağlanırsa botun sahibiyle iletişime geçeceğim. İyi çalışmalar. ----Superyetkinileti 11:25, 28 Nisan 2009 (UTC)

Sağım solum önüm arkam "Anayasa"[kaynağı değiştir]

Projeye taze kan! Aman efendim, şeref verdiniz :) --Yabancımsj 10:53, 28 Nisan 2009 (UTC)

  • Efenim, öyle proje işi falan değül bu! Anayasa çalışıyorum da çalışırken boşa gitmesin bari (bir yerlerde bir iz bıraktırmalı, günü gelince bu ana bakıp hatırlamalı, diğ mi?) dedim ve hem nette bir şeyler toplamaya başladım hem bendeki anayasa kitapların bilgileri şettirdm. Ama aklıma takıldı, liste mi yapayım yoksa madde mi? Sence?--Hedda Gabler 10:59, 28 Nisan 2009 (UTC)
  • Peki, sağ ol! Bu arada sen şuna da bakcaktın, unutma! ya da bakma, zaten kimse yardım etmedi kırmızı bağlantılar gırla.. Açacak gücüm yok, madelere ilgim hiç yok. Öyle kalsın.--Hedda Gabler 11:06, 28 Nisan 2009 (UTC)
  • Vallahi ben okudum mesajını cevap da yazacaktım fakat baktım diğerlerinde "tık" yok, benim de başıma geldiği için (üstteki listeyi oluşturmada senden başka yardımcı çıkmadı mesela) en iyisi susup beklemek dedim. Katılım olursa koşar bir yerinden tutarım.--Hedda Gabler 11:16, 28 Nisan 2009 (UTC)

Madeniyet maddesinde ki resimler[kaynağı değiştir]

Merhaba, Madeniyet maddesine eklediğim resimler hakkında uyarı gelmiş. İlk defa böyle birşeyle karşılaşıyorum.Telif ve kullanılmayan resim olarak nitelendirilmiş. Resimleri normal hale getirmek için yani normal resim yapmak için, neler yapmam gerekiyor söyler misiniz? Madeniyet konusunda telif sorunu yoktur.Madeniyet Yönetiminden gerekli mail atılmıştır.

Saygılarımla. --Feyyaztiftik 13:58, 28 Nisan 2009 (UTC)

Michael Jackson[kaynağı değiştir]

Maddenin yazımına çok uğraştım ama seçkin madde seçilmedi. Nden? Bu imzasız yazı Excity King (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Hemen küçük bir not düşeyim, benim sayfama eklemesen de olur. Hem sayfa büyümesin, hem ben takip ediyorum zaten. Sen de uğraşmamış olursun. Kolaylıklar dilerim. --Yabancımsj 18:34, 27 Nisan 2009 (UTC)

Teşekkürler. Ama bundan sonraki adaylıklarla ilgili istersen sana aday gösterdiğin resimlerin başarılı olduğuna (aday seçimlerin hep süper) dair mesaj gönderebilirim. --Mızrakmsj 05:52, 1 Mayıs 2009 (UTC)