Kullanıcı mesaj:Théoden/2013 Mart

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi


Galatasaray Ergun Gürsoy Olimpik Yüzme Havuzu[kaynağı değiştir]

Merhaba Garbino,

Hedef sayfa dolu değil ki? Niye hizmetliye ihtiyaç var?

Vito Genovese 14:41, 1 Mart 2013 (UTC)

İşlem tamamdır. Kuyruğumu kıstırdım gidiyorum.. :)--Garbino ileti 14:46, 1 Mart 2013 (UTC)
:)
Vito Genovese 15:18, 1 Mart 2013 (UTC)

Garbino merhaba,

Kara Şah'la ilgili sorun devam ediyor mu?

Vito Genovese 22:39, 2 Mart 2013 (UTC)

Merhaba, kullanıcının katkılarından sadece son değişikliklerine bakacak olursak, değişikliklerinin birçoğunun ansiklopedik olmadığı, kaynak girilmediği ya da yoruma dayalı değişiklikler gerçekleştirdiği için reddedildiğini görebiliriz. ([1],[2],[3],[4],[5]) Osmanlı maddeleriyle oldukça ilgili ama yaptığı hiç bir değişiklikte kaynak kullanmıyor. Doğal olarak da bunlar reddediliyor. Bunun yanında olumlu değişiklikleri de oluyor. Son bir kez daha uyarılabilir. Katkılarını takibe alırım birkaç zaman. Hala bir gelişme olmazsa, yapacak bir şey yok elbette. Tabi sen bilirsin :) İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 22:56, 2 Mart 2013 (UTC)
Anladım. O zaman rica etsem bu son uyarı ya da bilgilendirmeyi sen yapabilir misin "modus operandi"sini en iyi bilenlerden biri olarak? Vandalizm kapsamında değerlendirilip değerlendirilemeyeceğini sen değerlendir, ona göre ister uyar ister bilgilendir. Engel gerektiren yıkıcı bir davranış olursa da ben buradalardayım. :) (Çok fena iş kakalarım)
Şaka bir yana, 2 aydır açık duruyor şikâyet. Şu an oradaki bulgularla bir işlem yapmak hiç sağlıklı değil. O yüzden bir uzmanına danışayım dedim.
Vito Genovese 23:00, 2 Mart 2013 (UTC)
Tamam kullanıcıya uyarma/bilgilendirme karışık soslu bir bildiri yaparım. Katkılarının durumuna da sık sık bakarım. Zaten Rapsar, Vikiçizer, ben dışında çok sürüm kontrolü yapan arkadaşımız yok muhtemelen önüme de gelir :).. Umarım düzelme gerçekleşir, şikayet engele gerek olmadığı kanısıyla kapatılır. İyi geceler dilerim.. --Garbino ileti 23:09, 2 Mart 2013 (UTC)
Şikayeti kapatacağım şimdi zaten. Ama elbette orada dile getirilen sorunlar baki. Yeni bir şikayet durumunda refere edilebilir pekala.
Vito Genovese 23:13, 2 Mart 2013 (UTC)
Sen daha iyi bilirsin elbette. :) Kullanıcıya malum mesajı yolladım. Köpeğimin aşırı yaramaz oluşu ve bir süre peşinden koşturmam gereği biraz geç kaldı ama kusura bakma.. :) İyi geceler dilerim tekrar.. --Garbinoileti 23:37, 2 Mart 2013 (UTC)
Ellerin dert görmesin. :) İyi geceler!
Vito Genovese 23:42, 2 Mart 2013 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Viki Savunucusu Yıldızı
Bu kadar azme, bu kadar özveriye, bu kadar çabaya tek takdir yetmez.


Hey Garbino sana üç tane
Üç de yetmez beş tane
Beş de yetmez yedi tane
Al al al al
Al Garbino al!

Vito Genovese 14:51, 3 Mart 2013 (UTC)

Aldım, Aldım, Aldım.. :).. Çok teşekkür ederim Vito. Senden takdir almak büyük onur.. Sevgiler.. :)--Garbino ileti 14:57, 3 Mart 2013 (UTC)
Estağfurullah.
Vito Genovese 14:57, 3 Mart 2013 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Düzeltmen Yıldızı
yani uğraşmasan benle böyle ne güzel olur şurda arkadaşıma şaka yapcam ! ÖZ (mesaj) 15:13, 5 Mart 2013 (UTC)
Vikipedi bir forum, sözlük sitesi ya da bahsettiğiniz gibi birilerine şaka yapılabileceğiniz bir eğlence portalı değil, ansiklopedidir. LütfenVikipedi ne değildir? sayfamıza göz gezdiriniz. Şaka maksatlı veyahut her türlü ciddilikten yoksun değişiklik ya da sayfa yaratımı hoş karşılanmaz ve vandalizm olarak algılanabilir. Özen göstermeniz rica olunur. --Garbino ileti 15:21, 5 Mart 2013 (UTC)

3 Gd kuralı ihlali[kaynağı değiştir]

Eğer 2013 Eurovision Şarkı Yarışması sayfasının geçmişine bakarsanız benden başka daha çok 3gd kuralını ihlal etmiş kullanıcı göreceksiniz. Ancak neden sadece bana o mesajı yolladığınızı anlamadım. — Handsome128mesaj 21:44, 5 Mart 2013 (UTC)

O geri almaların hepsinin sorumlusu olduğunuzu detaylıca anlatmama gerek yok sanıyorum. Tarafınıza yapılan uyarıları dikkate almaksızın bu şekilde daha ne kadar sürdürebilirsiniz Vikipedi'de ki varlığınızı?. Burada hiçbir şeyi kafanıza estiği gibi yapamayacağınızı size daha kaç kullanıcın yazması lazım?. Kafanıza göre sayfa taşımaları, tartışması süren konularda kafanıza göre sürdürdüğünüz ihlale varan değişiklikler. Lütfen artık Vikipedi'de tek başınıza değil, birçok başka Vikipedistle birlikte çalıştığınızın farkına varın. İyi çalışmalar..--Garbino ileti 21:57, 5 Mart 2013 (UTC)

Selam, Laparoskopi sayfasında değişikliğe gittim. İçerik kaynağı için otrs izni alındı. İstenilen mail yollandı anca bir kaç gündür geri dönen olmadı. Rica etsem sayfayı incelemeniz mümkün mü?

Merhabalar, ilgili OTRS izninin tartışma sayfasına konmasını beklemek gerekmekte. Vito'ya da durumu belirten bir mesaj atmışsınız. Müsait olduğu anda, mailinizle ilgili gerekli işlemi gerçekleştirecektir. O sürece kadar içeriği çıkartalım, işlem sonrası Vito geri alacaktır. İyi çalışmalar..--Garbino ileti 22:11, 6 Mart 2013 (UTC)

yaw hemşerim geri dursana beniii benimleee bırakkk istemiyorum git yaw ellammmBu imzasız yazı Muhammed Yusuf ÖZ (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Ne kastettiğinizi, ne söylediğinizi anlamıyorum ne yazık ki.. --Garbino ileti 13:19, 7 Mart 2013 (UTC)

Merhaba Garbino, öncelikle samimi cevabın için teşekkür ederim :) Sinir bozan yoğun baskılı telif düzenlemelerimde yüzümü güldüren bir açıklaman oldu. Elimden geldiğince düzenlemeye çalışıyorum ve senin de bahsettiğin gibi hemen hemen her şeyi düzenledim. Bir çok şeyde kelimeleri tekrar elden geçirdim. Senden ricam bunu tekrar gözden geçirir misin. Ayrıca, eğer şartlar uygun ise nasıl bir yol izleyip, sayfayı düzeltmem gerektiğinden de kısaca bahsedersen sevinirim. Badursun (mesaj) 13:32, 7 Mart 2013 (UTC)

Merhabalar, öncelikle konu devam niteliğinde olsa da arşiv sayfam yerine, mevcut mesaj sayfama atmanı rica edicem mesajlarını. Son değişiklikler sayfasına bakmasam farkedemeyecektim muhtemelen mesajını. Konumuza dönersek de, telif böyle fazla kanırtıyoruz ama :) bu Vikipedi'nin özgürlük temasını tam anlamıyla sağlayabilmek için. Özgür metin demek, özgür Vikipedi demek :).. Tarihçe bölümü ve sosyal sorumluluk bölümlerini çıkartırsan ve dosyayı yani ürüne ait görseli uygun adil kullanım gerekçelendirmesine tabii tutarsan içerik şuan yayına hazır. Adil kullanım ile ilgili olarak, bu,bu ve [6] sayfalar işine yarayacaktır. İlgili gerekçelendirmeyi yapana kadar da, görselin oradan çıkartılması gerekecek.. Tarihçe bölümü hala telifli, sosyal sorumluluk bölümüneyse gerek yok bence. Kızılay'a kan bağışında bulunmak zaten herkesin yapması gerek bir şey, herkesin yapması gerekli bir şeyi ayrıca belirtmeye de gerek yok bu durumda. :).. Tarihçe ve sosyal sorumluluk bölümlerini çıkartırsan, maddeleştirmeni onaylayacağım. Ancak bu haliyle maddeleştirirsen, telifli olduğu için o bölümleri ben çıkartacağım ve maddeyi öyle onaylayacağım.. Tehdide geeell :)..--Garbino ileti 14:33, 7 Mart 2013 (UTC)

Merhaba Garbino, arşiv mesajı için kusura bakma :) Bildirim gidiyor diye tekrar başlık açmak istemedim. Bahsettiğin gibi bu sayfa da ki içerikleri kaldırdım. Fakat dosya ile ilgili ne yapacağımı anlamadım. Belirttiğin o 3 sayfayı okudum inan çok karmaşık geldi. Keşke o sayfalarda örneklerde olsaydı :) Yani dolu dolu 3 sayfa yerine, "kardeş bunu buraya yaz, bunu buna yaz" falan daha iyi olurdu.. Neyse onu da [[7]] kontrol eder misin. Badursun (mesaj) 16:58, 7 Mart 2013 (UTC)

Tamamdır. Maddeyi yaratabilirsin. Yalnız senden ricam başka başka da kaynaklar eklemen olucak maddeye. İlerde kayda değerlik ile ilgili bir sorun yaşanmasın diye oda. Dosyada uygun, gerekirse üzerinde biraz oynama da yaparım ben. Ama önce maddeyi yaratman gerekiyor. İçeriği kopyala, ilgili başlığa yapıştır. Daha sonra istersen, çalışma sayfanı silinmesi içinG6 ile gerekçelendirebilir, istersen başka çalışmaların için saklayabilirsin. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 21:28, 7 Mart 2013 (UTC)
Maddeye bir iki kaynak daha ekleyip, dayanaklarını da ekledim. (Tanınmış marka statüsü alması falan), buradangörebilirsin. Umarım seni fazla yormadım :) Tüm yardımların için tekrar tekrar teşekkür ederim. Yapmam gereken başka bir şey varsa söyle lütfen.Badursun (mesaj) 08:59, 8 Mart 2013 (UTC)
Ellerine sağlık. Bir kaynakta ben ekledim. Bulabilirsen farklı kaynaklarda bulup eklersen iyi olacaktır. Vikipedi'ye başka maddeler üzerinden de katkılar gerçekleştirmeni dilerim. Bu arada yormadın ve her zaman da beklerim. :).. Sevgiler..--Garbino ileti 12:43, 8 Mart 2013 (UTC)

Vandalizm (Şablon:İslam)[kaynağı değiştir]

Merhaba,
Tam ben geri alacakken sizin aldığınızı gördüm... Tebrîk ve teşekkür ederim.
Nakşibendîlikle ilgili bir bağlantı görüp tıkladığımda başka sayfalarda da etkilenme olduğunu gördüm. Acabâ tarayıcımda mı öyle görünüyor diye düşünüyorken, etkilenen bir sayfadaki şablonu kaldırdığımda düzeldiğini görünce {{Şablon:İslam}}'da bir oynama olduğunu anladım.M.F.Eirtibât 13:20, 8 Mart 2013 (UTC)

Merhabalar, malumunuz sayfalarda sık sık vandalize işlemler gerçekleştiriliyor. Önünü almamız imkansız ama gördüğümüzde bertaraf etmemiz mümkün. Bu tür vandalize işlemler gördüğünüzde geri almaktan lütfen çekinmeyin. Ayrıca, güzel söyleminiz için teşekkür ederim. Sevgiler, iyi çalışmalar..--Garbino ileti 13:27, 8 Mart 2013 (UTC)

Gençlerbirliği Spor Kulübü[kaynağı değiştir]

Garbino nasılsın :) uzun zamandır yoğunluktan ötürü ilgilenemedim vikipedi ile son 15 gündür full konsantre. Sana ne diyeceğim şimdi ben yaklaşık iki hafta önce Kibele ile konuştuğum konunun alıntısını paylaştım uzun uzun ve bu önemli bir konu ilgili sayfaları şahsen Kibelenin değiştirmesi daha uygun olur ama bende memnuniyetle değiştiririm ancak telife girer ve sonra vandalizm damgası yer diye endişemden sana danışmadan bu riski alamayacağım :) Sence bu konu hakkında nasıl bir yol izlemem daha uygun olur.(Şakşakcı7 (mesaj) 22:08, 8 Mart 2013 (UTC))

Merhaba :).. Alınan karar neydi aslında hatırlamıyorum ama, bu karara göre eğer taşınması durumu doğduysa bunlar geçmişlerinin de birleştirilmesi gerek maddeler olabileceğinden, Sayfa taşıma talepleri bölümünü kullanmanı önericem. Eğer taşınacak başlığın bir geçmişi yoksa, doğrudan taşınabilir ama bir geçmişi varsa STT şart. İyi akşamlar :).. --Garbinoileti 22:14, 8 Mart 2013 (UTC)
İnceleyip ona göre STT'ye gerek var mı yok mu diye tespitten sonra gerekirse STT başvurusunu yaparım. Teşekkür ettim. İyi geceler :)(Şakşakcı7 (mesaj) 22:17, 8 Mart 2013 (UTC))

Silah kullanımının zararları.. :) --Garbino ileti 15:06, 10 Mart 2013 (UTC)

yorgun silah kullanmanın zararları daha çok. biraz mola vereyim diyorum. ama gitmeden önce beni kötü yola sürükleyenler olarak garbino ile vito'yu da vursam mı acep..:) --kibele 16:33, 10 Mart 2013 (UTC)
Üzgünüm ana tanrıçam, affet.. :) --Garbino ileti 16:40, 10 Mart 2013 (UTC)

Merhabalar, bu sayfada yaptığım değişiklikler 2 gündür incelemede. İnceleme süreçleri ne kadar uzayabiliyor? Teşekkürler.. --Haydemir (mesaj) 19:06, 11 Mart 2013 (UTC)

Merhabalar, yaptığınız değişiklik üzerinde biraz oynayarak onayladım. Bunun dışında yüklediğiniz resmi aldığınızı belirttiğiniz adresTelif haklarını koruduğu için, silinmeye aday gösterildi. Lütfen telif hakları politikamıza riayet etmeyi atlamayınız. Sevgiler.. --Garbino ileti 21:53, 11 Mart 2013 (UTC)

+Bejan Matur sayfasında değişiklik 22:18, 12 Mart 2013 (UTC)[kaynağı değiştir]

+Merhaba, ben daha önce sizinle iletişime geçmiştim. Bejan Matur'un biyografisini değiştirmek istiyordum ama telif sorunu olduğu için değiştirememiştim. Telif sorununu halletmek için sizin söylediğiniz adrese mail attım, ancak cevap gelmedi. Ne yapmam lazım? İletişime geçebileceğim başka bir adres var mı?Berhemacar (mesaj) 22:18, 12 Mart 2013 (UTC)

Merhabalar, sanıyorum gözlerinden kaçmış ya da yoğunluklarından ilgilenememişlerdir. Telifli içerikleri kabul etmemizin başka bir alternatifi olmadığından, gönderim işlemini tekrar etmeniz yerinde olacaktır. Gözlerinden kaçtıysa da hatırlamalarını sağlayacaktır bu durum. Anlayışınız için teşekkürler.. --Garbino ileti 22:27, 12 Mart 2013 (UTC)
Teyit etmek için soruyorum, mail adresi info-tr@wikimedia.org değil mi? Berhemacar (mesaj) 22:36, 12 Mart 2013 (UTC)
Burada görebileceğiniz gibi iki adres bulunmakta. Birisi lisanslamalar, yukarıda belirttiğiniz de, "telif hakkı problemleri, içerik ve ortam dosyalarının lisans izinleri, maddelere konu olan kişilerin endişeleri ve diğer hukuki problemler" ile ilgilenmektedir. --Garbinoileti 22:45, 12 Mart 2013 (UTC)
Yeniden mail attım, umarım bu sefer ilgilenirler. Size de çok teşekkür ediyorum. İyi geceler.Bu imzasız yazı Berhemacar (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Mehmed Orhan[kaynağı değiştir]

Pardon ama Kaynak var...bu Murat Bardakci Reportaj, iyi okudun mu?

sehzade orhan mehmed kendi söyledi: kizi ve erkek var, ve esine ismi söyledi, sen niye degister?

cok garip

Buyur iste bu reportaj: http://www.teksevgi.com/forum/printer_friendly_posts.asp?TID=96 Bu imzasız yazı 91.46.108.138 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Tarihi maddelerde sürekli hayal mahsulü içeriklerle karşılaştığımızdan, kaynak istiyoruz. Belirttiğiniz okuması zevkli kaynakta, bahsettiğiniz bilgileri teyit ettim. Değişikliğiniz onaylanmıştır. Sevgiler.. --Garbino ileti 17:38, 13 Mart 2013 (UTC)

Resim büyütme hatası[kaynağı değiştir]

Resim büyütme hatası
Öncelikle merhabalar, ben Vikipedi de basit resim yüklemek istiyorum örnekte şöyle yapıyorum;[[Dosya:vs.vs.vs.png|200px]] ama resmi sayfaya yüklediğimde logonun yanında [[Dosya:vs.vs.vs.png|200px]] yazılarda çıkıyor, sizden isteğim bu dosya veya yazıları logonun yanından nasıl kaybedebilirim çok araştırdım ama bir bilgiye ulaşamadım. Caglarctr(mesaj) 10:07, 15 Mart 2013 (UTC)
Merhabalar, bilgi kutusuna eklenen dosyalarda "[[ ]]" kullanmamıza gerek bulunmamaktadır. Bilgi kutusunun dosyayı tanımlama işlevi olduğundan, sadece dosya adını yazmamız yeterli olmaktadır. Örnek vermek gerekirse; "Vikipedi.jpg|200px" şeklinde yaparsanız, dosya istediğiniz şekilde görünecektir. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 10:28, 15 Mart 2013 (UTC)

Türk devletleri listesi[kaynağı değiştir]

Türk devletleri listesi ve benzeri sayfalardaki değişiklikleri neye göre geri aldığınızı gerçekten çok merak ediyorum. Çünkü Vikipedi'ye tamamen uygun değişikliklerdi. 78.160.26.27 15:05, 16 Mart 2013 (UTC)

Kibele tarafından gerekli açıklama tarafınıza yapılmış. Ben de ayrıca size, Vikipedi'nin özgün düşüncelerin aktarılabileceği bir forum sitesi olmadığını hatırlatmak isterim. Lütfen daha fazla değişiklik savaşına girmeyiniz. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 16:43, 16 Mart 2013 (UTC)
Gerekli açıklama mı?! Makul bir cevap veremedi kendisi. Vikipedinin özgün düşüncelerin aktarıldığı bir site olmadığını biliyorum. Değişikliklerim de özgün görüşler değil, tam tersine tüm tarihçiler tarafından kabul edilmiş görüşlerdir. Kaynak da sunduk hala geri alınıyor.83.66.212.59 18:25, 16 Mart 2013 (UTC)
Vikipedi kurallarına bu kadar hakimseniz; her kaynağı kabul etmediğimizi, doğrulanabilir kaynaklar istediğimizi ve aynı sayfa içeriğinde 24 saat içerisinde geri alma işlemi yapılamayacağını belirten 3 geri-dönüş politikamızı da iyi biliyor olmalısınız. Bu yapmayı sürdürdüğünüz vandalizmdir. Lütfen vandalizm faaliyetlerinize son veriniz. --Garbino ileti 21:50, 16 Mart 2013 (UTC)
Doğrulanabilir kaynak istendiğini gayet iyi biliyorum. Şöyle bir şey var ki Vikipedi sadece tartışmalı şeyler için kaynak istiyor ve değişikliklerim de tartışmalı değildir. Mesela Avrupa Hunlarının Türklüğü tartışmalı değildir. Bütün uzmanlar tarafından kabul görmüştür. İngiltere'ye İngiliz devleti demek, Osmanlı'ya Türk devleti demek tatışmalı değilse aynı şekilde Avrupa Hun İmparatorluğu'na Türk demek de tartışmalı değildir. Ama ben buna rağmen kaynak sundum ve sunduğum kaynaklar da güvenilir kaynaklardır. Ayrıca bu yaptığım Vikipedi'ye göre vandalizm olmuyor, tam tersine sizin yaptığınız vandalizmdir. 83.66.212.59 22:53, 16 Mart 2013 (UTC)

Geri alınma[kaynağı değiştir]

Merhaba. Siz de makul bir cevap veremediniz ama değişiklikleri ısrarla hala geri almaya devam ediyorsunuz. 78.160.7.914:22, 17 Mart 2013 (UTC)

Vikipedi düşüncelerimizi umursamamaktadır. Bu sebeple değişiklikleriniz geri alınmıştır. --Garbino ileti 14:24, 17 Mart 2013 (UTC)

Vikipedi'de özgün araştırmalara yer verilmez, bunu ben de biliyorum. Yalnız bunlar benim kendi özgün araştırmalarım değildir. Bunu zaten söylemiştim. Bu değişiklikler bütün tarihçiler tarafından kabul görmüştür, yani tartışmalı değiller. Vikipedi sadece tartışmalı şeyler için kaynak istiyor ama ben tartışmalı olmamasına rağmen kaynak sundum. Zaten kaynak sunulmuş bir şey nasıl özgün araştırma olabilir, anlamıyorum.78.160.7.9 14:30, 17 Mart 2013 (UTC)

Kullanıcının ısrarla sürdürdüğü vandalist değişiklikleri önlemek için, sayfaları koruma altına alabilir misin?.. Teşekkürler..--Garbino ileti 14:27, 17 Mart 2013 (UTC)
e başka çare bırakmadı. :( --kibele 16:11, 17 Mart 2013 (UTC)

Hesap benim arkadaşım. Sana sormayacağım silerken? Şifresinin unuttuğum için giremiyorumBu imzasız yazı Salak Osman 666 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Bunu bilemem.. Bu sebeple, kullanıcı mesaj sayfasını boşaltamazsınız. Ayrıca, şuan ki kullanıcı adınız uygun değildir. Lütfen başka bir kullanıcı adı alınız. --Garbino ileti 15:25, 18 Mart 2013 (UTC)

Uygun olmayan KA[kaynağı değiştir]

Merhabalar Merube, öncelikle hoş geldiniz. Acaba şu uygun olmayan kullanıcı adını engelleyebilir misiniz?. Teşekkürler.. --Garbino ileti 22:46, 18 Mart 2013 (UTC)

Selamlar, hoşbuldum teşekkür ederim. Kullanıcı adı engellendi, dikkatiniz için çok teşekkür ederim. İyi vikiler, kolaylıklar--Merube 89msj22:49, 18 Mart 2013 (UTC)
Yeniden merhabalar.. Şu kullanıcı adını da bir zahmet.. :)--Garbino ileti 22:41, 20 Mart 2013 (UTC)
Merhabalar, kullanıcı engellendi. Dikkatli gözleriniz için teşekkür ederim. Gözlerinize sağlık :) --Merube 89msj 22:49, 20 Mart 2013 (UTC)

Merhabalar Garbino Çocuk Göğüs Hastalıkları maddesi tarafımdan eklenmiştir lütfen kontrol ediniz. Peceus (mesaj) 18:14, 19 Mart 2013 (UTC)

Merhabalar, sanırım kaynakça'da belirtilen kaynaktan kopyalama yaptınız?. Telif aramalarımda bir sonuca ulaşamıyorum ancak, oldukça uzun bir madde yaratılmış ve bu nedenle kaynakçada belirtilen kitaptan kopyalama yapıldığını düşünüyorum. Bu durumda telif politikamız yine devreye girmektedir ve size güvenmek zorundayız. Eğer birebir kopyalama gerçekleştirdiyseniz maddenin silinmesi gerekmektedir. Cevabınız ulaşana kadar "telif şüphesi" etiketi ekliyorum maddeye.. --Garbino ileti 22:19, 19 Mart 2013
Kitaptan kesinlikle yararlandım ve bunuda kaynaklar bölümünde belirttim. Sanırım sizi ikna etmek için şöyle bir yol izleyebiliriz. kitabın çocuk göğüs hastalıkları ile ilgili bölümünü scan edip size mail atabilirim. Ki bu beni en kısa yoldan temize çıkarır. Peceus(mesaj) 08:15, 20 Mart 2013 (UTC)
Sayın Garbino kitaptaki kaynak olarak kullandığım Orjinal bölümün tamamını size mail olarak gönderdim lütfen kontrol ediniz. Teşekkürler.Peceus (mesaj) 08:47, 20 Mart 2013 (UTC)
Size suç yüklemedim ki, temize çıkasınız. Lütfen yanlış anlamayınız. Sadece telif politikamız doğrultusunda, yazılı ya da web adresleri üzerinde telif hakkı saklı içerikleri kopyalayamıyoruz. İçeriği telif kontrolünden geçirdim. Benzeri birkaç yerin üzerinde oynadım. Bir giriş bölümü oluşturdum ve isim yığınlarının birkaçını kaldırdım. Yalnız şu durumda sizden ricam, madde de yer alan bilgilere ait olarakdoğrulanabilir birçok kaynak bulup eklemeniz olacak. "Şurası referans alınmıştır." demek başlı başına yetmemektedir. Yaptığım giriş cümlesinde bir hata ya da yanlışlık varsa lütfen düzeltmeyi ihmal etmeyiniz. Çeşitli kaynaklarla içeriği renklendirmenizi bekliyorum.. :).. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 13:04, 20 Mart 2013 (UTC)
Teşekkürler... diğer kaynaklarıda bu akşam eklerim Peceus (mesaj) 14:10, 20 Mart 2013 (UTC)

Sürüm Kon.[kaynağı değiştir]

Bir an sürüm kontrolünü ilelebet bıraktın sanmıştım!.. :) --Garbino ileti 16:17, 20 Mart 2013 (UTC)

Merhaba. Sen (ve bazıları) olmasan bırakırdım inan, çoğu devriyenin ilgilendiği yok ne yazık ki.--RapsarEfendim? 16:22, 20 Mart 2013 (UTC)

Telif Hakları[kaynağı değiştir]

Yüklemiş olduğum resimlerin Hiçbir telif hakkı yoktur.Siz sürekli olarak yüklediğim görselleri siliyorsunuz.Biliyorum görevinizi yapıyorsunuz ama 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu Değişikliğince yüklediğim resimlerin telif hakkı yoktur.Bu imzasız yazı La İsla Bonita (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhabalar, Vikipedi Amerikan Telif Yasaları'na tabiidir. Bu nedenle telif hakkı saklı her türlü içeriğin kopyalanması ya da dosyalanması yasaktır. İş bu sebeple yaratmış olduğunuz dosyalar silinmesi adına etiketlenmektedir. Türk telif kanunu Vikipedi'yi bağlamamaktadır. Ayrıca mesaj sayfanızı boşaltmanız önerilmez. Arşivleyebilirsiniz. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 17:54, 20 Mart 2013 (UTC)

+Bejan Matur Sayfası[kaynağı değiştir]

Merhaba, hatırlarsanız daha önce Bejan Matur sayfasındaki yaptığım değişikliklerde telif hakkıyla ilgili sorun yaşamıştım. Wikipedia'nın merkeziyle mailleştikten sonra gerekli izinleri aldık. En son şu listeyi yolladılar bize:http://tr.wikipedia.org/wiki/Vikipedi:%C4%B0%C3%A7erik_i%C3%A7in_izin_beyan%C4%B1#Web_Siteleri Bejan Matur sayfasında yaptığım değişiklikleri onaylayabilir misiniz?Bu imzasız yazı Berhemacar (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhabalar, hallolduğuna sevindim. İçerik onaylanmıştır. Vikipedi'ye ansiklopedik değerde ki katkılarınızın devamını dilerim. İyi çalışmalar..--Garbino ileti 22:04, 20 Mart 2013 (UTC)

Ben böyle iş görmedim.1456'dan sonra paşanın hayatına dair birbiriyle alakasız 3 farklı anlatım var.hangisi doğru? yazdım o görüşleri ama ne doğru belli değil. İngilizce vikipedi ve oradaki kaynaklar mı;Milliyet gazetesi tarih bloğundaki anlatım mı; yoksa mimdap dahil bütün balıkesir ile ilgili kaynaklarda Zaganos paşa camii ve paşa ile ilgili verilen anlatım mı? hangisi doğru çıkamadım işin içinden tarihten çok iyi anlayan başka biri devriye buraya baksa iyi olur. (89.106.5.130 12:15, 21 Mart 2013 (UTC))

Merhabalar, tarihle ilgili değilim. Maddede de zaten şimdiye kadar bir sürüm kontrolü yapmışım; o da 16 Ocak'ta hakkında yazılan araştırma ile ilgili bu değişikliği onaylamakmış. Tarihi maddelerde, doğruluğundan emin olmadığım, vandalize edilmemiş, deneme yapılmamış bilgileri zaten incelemeden, konuyla ilgili devriyelerin incelemesi adına bırakıyorum. Nitekim sizin değişikliğinizi de incelemeden bırakıyorum.. İsterseniz sayfa da katkı yapmış kullanıcıların kulaklarını çınlatın. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 14:00, 21 Mart 2013 (UTC)

Dosya Telif Hakları[kaynağı değiştir]

Çok değerli Garbino Benim yüklediğim resimlerin telif hakkı yoktur.Üstelik benim yüklediğim resimle örneğin buhttp://tr.wikipedia.org/wiki/Dosya:G%C3%B6k%C3%A7e_Bahad%C4%B1r_1.jpg resmin ne gibi farklılıkları var.Ben yüklediğim resimleri nereden aldığımı ve telif hakları konusunu dosyaya eklerken o resmin hiç bir bilgisi yok ancak buna rağmen kabul görmüş.Bir diğeri neden yüklediğim resimler anında kontrol edilip silinirken daha önceden açtığım konular bir türlü onay görmedi.Mesela Puyol sayfasındaki hataları giderdim.İskender Pala'nın kitaplarını ekledim ki hiçbir yüklediğim sayfanın Copyright law of the United States göre telif hakları yok veya halka açık.Ancak bilmeden yaptığım hataları görüyorsunuz mesela Ali Sunal ve Cem Uzan sayfalarına eksik olan bilgileri ekledim yine kontrol dahi edilmemiş.Beni uyardığınız için teşekkür ederim ve lütfen yazdıklarıma önem gösterin.Teşekkür ediyorum. Bu arada eklediğim dosyalar hangi yasaya göre telif içeriyor lütfen bana bildiriniz.Halka açık milyonlarca sitede bulunan binlerce resmin (ki çoğu magazin sayfalarında boy boy çıkıyor)telif konusunda hangi aşamada olduğunu merak ediyorum.Bu imzasız yazı La İsla Bonita (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhabalar La İsla Bonita, bir önceki mesajımda da belirttiğim gibi Vikipedi Amerikan Telif Kanunları'na tabiidir. Bu doğrultuda, telif hakkı saklı herhangi bir metnin tek satır cümlesinin dahi kopyalanması, yazarına telif hakkı kazandırır. Yine aynı şekilde telif hakkı saklı hiçbir görsel de Vikipedi'ye yüklenememektir. Vikipedi'ye eklenen görselleri kullanabilmemiz için Adil Kullanım Politikası'ndan yararlanabiliriz ancak, yaşayan insanlara ait fotoğrafları adil kullanımdan sayamayız. Sadece kendi çekimimiz yaşayan insanlara ait fotoğrafları Vikipedi'ye yükleyebiliriz. Bunun dışında inanın elimden geldiğince sürüm kontrolü yapmaya çalışıyorum. Hatta 224 devriye olmasına karşı sürüm kontrolü yapan 3-4 devriyeden biriyim. Ama her şeye yetemem ya da yetemeyiz taktir edersiniz ki. Elimizden geldiğince çok şekilde sürüm kontrolü yapmaya çalıştığımızdan emin olabilirsiniz. Değişikliklerinizde mümkün olduğu en kısa sürede incelenecektir. Lütfen Vikipedi politikalarına sadık kalarak paylaşımlarınızı sürdürünüz. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 22:08, 21 Mart 2013 (UTC)

Merhaba Garbino Ben permission@.....adresine lisans için başvurdum, ve bana ekleme değişiklik yapableceğimi söylediler. Tam olarak ne yapamam gerekiyor.--Anilye (mesaj) 23:59, 21 Mart 2013 (UTC)

Merhabalar, OTRS izni değiniz gibi 2 gün önce alınmış. Tartışma sayfasında da belirttiğim gibi Kullanıcı:Taysin'e mesaj atarsanız, OTRS izin şablonunu maddeye ekleyecektir. Durumdan bihaber olduğum ve ortada ORTS şablonu olmayışından içerik, telif aramama takılmış oldu. Kusura bakmayınız.. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 00:28, 22 Mart 2013 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Anti-Vandalizm Yıldızı
Gece gündüz demeden Vikipedi'de vandalizmle mücadele eden Garbino'ya.Emyilmesaj 01:37, 22 Mart 2013 (UTC)
Merhabalar Emyil, çok teşekkür ederim, övgünüz beni çok mutlu etti.. Sevgiler.. :) --Garbino ileti 02:04, 22 Mart 2013 (UTC)

Merhabalar Garbino Çocuk Göğüs Hastalıkları maddesine kaynaklar eklendi. Gecikme için Özür dilerim. Lütfen kontrol ediniz.Peceus (mesaj) 09:51, 22 Mart 2013 (UTC)

Merhabalar Peceus, değişikliğiniz onaylanmıştır. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 12:40, 22 Mart 2013 (UTC)

Sevgili Garbino[kaynağı değiştir]

Dediklerinizde haklısınız.Telif yasalarını göz ardı ettiğim için özür dilerim.Ancak yaptığım diğer çalışmaların incelenmemesi sizde hak verirsiniz ki benim çalışma hevesimi kırıyor.Sizin Vikipedi de en aktif devriyelerden birisi olduğunuzu fark ettim ve inanın bana sizin bu azimle çalışmalarınız bana örnek oluyor.Ancak yaptığım basit ve doğru değişikliklerin dahi onay görmemesi beni derinden yaralıyor.Örneğin yeni vefat etmiş önemli bir ismin ölüm tarihini ekliyorum yine onay sürecine takılıyor.Yada bir ünlünün evli göründüğü kişiden boşanmış olduğunu yazıyorum yine onay görmesi gerekiyor.Bende bunun için devriyelik başvurusunda bulundum ancak sistemin beni otomatik devriye yapması için onlarca değişikliğimin olması lazım ancak yaptığım çalışmalar incelenmiyor ve bunun sonucunda değişiklik olmuyor.Ve ben devriye olamıyorum.Ve sizden başka çalışan birkaç devriye gördüm buda diğer devriyelerin görevlerini pek önemsemediği anlamına geliyor ki bu durum üzücü.Ne bileyim bari beyaz listede falan olsam yine daha çok katkıda bulunabilirim diye düşünüyorum.Bana bu yolda rehberlik etmeniz beni çok mutlu eder.Kim bilir bende bir gün sizin gibi görevini hakkıyla yerine getiren bir vikipedi gönüllüsü olabilirim.Ancak bu zor görünüyor.Şu anda otomatik onaylanmış kullanıcıyken yaptığım değişikliklerin incelenmemesi ve önem görmemesi beni sanırım bu yolda pes ettirip vikipedi'ye küstürecek...İyi çalışmalar dilerim.Bu imzasız yazı La İsla Bonita (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhabalar, güzel söylemleriniz için teşekkür ederim. Beyaz liste ve devriye atamaları artık otomatik olarak gerçekleştirilmekte. Bu sebeple olumlu katkılarınızı sürdürmeli, telif ihlali ve telifli dosya ekleyip maddelere eklememelisiniz. Bu konuya bundan böyle özen göstereceğinize inanıyorum. Yaptığınız birkaç değişikliği inceledim. Geri kalanları da önüme geldikçe incelemeyi sürdürücem. Yıldızınız için ayrıca teşekkür ederim. Sevgiler, iyi çalışmalar.. --Garbino ileti 22:36, 22 Mart 2013 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Grafik Tasarımcısı Yıldızı
Yüklediğim resimlerin uygun olup olmadığını bana öğrettiğiniz için teşekkür ederim :) İmza: Ne Mutlu Türküm Diyene! 20:57, 22 Mart 2013 (UTC)

Dosya kontrolü[kaynağı değiştir]

  • Selamlar Garbino, nasılsın? Uzun zaman oldu... Dosya kontrolü yaparken şüpheli, lisanssız, kaynaksız vb. bir şablon ya da hızlı silme etiketi eklediğinde, sürüm kontrolünü de onaylayabilir misin? Vaktiyle bu nedenle çok gözden kaçan dosya olmuştu, o nedenle dikkat çekmek isterim. İyi geceler, iyi çalışmalar. Utku Tanrıveremesaj 22:15, 22 Mart 2013 (UTC)
Merhabalar Utku, ben çok iyiyim teşekkürler ama asıl seni sormalı.. :).. Kesin dönüş bekliyoruz cidden.. Onay konusuna gelince; altına imzamı atıyor, gözümden kaçan bir iki tane için bu hayırsız gözlere çekmeye mil aramalarına başlıyorum... :).. Sevgiler.. --Garbino ileti 22:26, 22 Mart 2013 (UTC)
Teşekkür ederim, ben de iyiyim ama tabi birkaç aydır kafamı kaşıyamıyorum desem yeridir. :) Standart yoğunluğun üzerine bir de mezuniyet ve sonrası için çalışmalar eklenince epey yoruyor ama değeceği için gıkım çıkmıyor. :) Kesin dönüşe de az kaldı, o zamana kadar böyle fırsat buldukça işlerin ucundan tutmaya çalışıyorum ben de bir yandan. :) Görüşmek üzere. Utku Tanrıveremesaj 22:29, 22 Mart 2013 (UTC)

Sürüm kontrolü[kaynağı değiştir]

Merhaba, şu değişikliği kabul etme sebebiniz nedir?esc2003 (mesaj) 20:28, 23 Mart 2013 (UTC)

Allah beni yok etmesin.. :).. İnanın 2 ay önce yaptığım inceleme ile ilgili olarak ne desem boş.. Sonuçta Türk harakiriciler kategorisi de onaylamamışım. :) Sürüm kontrolünde önceliğin vandalizm olduğunu biliyoruz. Ben böyle bir kategori eklemenin vandalizm, kabul etmenin de hesap verecek bir durum teşkil ettiğini düşünmüyorum. Belki TBA ihlali olabilir, o da bu durumda görecelidir. Eğer ortada bir yanlış varsa ve düzelttiyseniz teşekkür ederim.. Tek başına kategori eklemeleri çok sık karşılaşılan şeyler değil, başka düzenleme olmaksızın tek başına kategori eklemesi olduğunda da, madde içeriğinden kategoriyi doğrulayamazsam incelemeyi bırakıyorum. Bunu kabul edişimin ardında yatan gerekçeyi hatırlayacak fil hafızasına da ne yazık ki sahip değilim.. :) Sevgiler.. --Garbinoileti 21:38, 23 Mart 2013 (UTC)
Kişinin kendisiyle ilgili açıklaması, maddede buna dair herhangi bir kaynak bulunmuyor. Sorumu "hesap sormak" olarak değerlendirmenize anlam veremedim. Maddeye birçok kez bu kategori eklendi ve kaldırıldı. Durumdan haberdar olmanız aynı değişikliğin önüne geçilebilmesi açısından önemli. İyi akşamlar. esc2003 (mesaj) 22:10, 23 Mart 2013 (UTC)

Kopyala-yapıştır[kaynağı değiştir]

Sihirbazı yaparken lazım oldu. :)

Vito Genovese 23:41, 23 Mart 2013 (UTC)

Yeni Madde Hakkında Yardım Ricası...[kaynağı değiştir]

Merhaba,

Ben Yrd. Doç. Dr. Vedat Akman. Tesadüfen Utku ile yazışmanızı gördüm. Utku'dan aşağıdaki hususta yardım istemiştim ancak sanırım bu aralar çok yoğun ve yurtdışında. Belki siz Utkuyla irtibat kurabilirsiniz e-mailide çalışmıyor. Başka kimden bu konuda yardım isteyeceğimi bilemediğimden size yazıyorum. Biz yaklaşık 3 yıldır Pittsburgh Üniversitesi ile birlikte çıkardığımız bu iki yayın hakkında başka bir user tarafından oluşturulmuş viki maddesi için yardım rica edecektik. Bu dergiler SSCI için incelemede ve de Econlit için mevcuden Türkiyede Sosyal Bilimler Endeksi (ASOS), ABD de EBSCOHOST ve diğer uluslararası indekslerde taranıyor yani umut veren ciddi hakemli yayınlar193.140.183.2 14:11, 25 Mart 2013 (UTC) http://tr.wikipedia.org/wiki/Emerging_Markets_Journal193.140.183.2 14:11, 25 Mart 2013 (UTC) http://tr.wikipedia.org/wiki/Cinema_Journal193.140.183.2 14:11, 25 Mart 2013 (UTC) Utku bu konuda bize daha önce yardımcı olmuştu hatta dergilerde kısmı görev aldı. Çok iyi bir arkadaş. Bu maddeleri incelemeye vaktiniz olursa çok sevinirim. Çok emek verildi bu yayınlara herkese ücretsiz hem online hem basılı... Vaktiniz için şimdiden çok teşekkür ederim.193.140.183.2 14:11, 25 Mart 2013 (UTC) Bu ricanın bir benzeri Utku'nun mesaj tahtasında da var. Sanırım Viki tatilde ve çok yoğun.

İlaveten bu yıl 2012 JCI İstanbul Crossroads galamızı (7 incisini) başarı ile tamamladık. 193.140.183.2 14:11, 25 Mart 2013 (UTC) http://tr.wikipedia.org/wiki/Crossroads_Uluslararas%C4%B1_K%C4%B1sa_Film_Festivali193.140.183.2 14:11, 25 Mart 2013 (UTC) Şu an mevcut vikipedia sayfamıza aşağıdaki güncel bilgileri eklememizde yardımcı olmanız mümkünmü biz başaramadık:-( lütfen. Çok teşekkür ederiz. Madde özgündür. Tüm yardımlarınız ve desteğiniz için festival ekibim adına ayrıca teşekkür ederim. Sevgi ve saygılarımla, Yrd. Doç. Dr. Vedat Akman 193.140.183.2 14:11, 25 Mart 2013 (UTC) Aşağıda eklemeyi başaramadığımız bilgiler JCI Istanbul Crossroads Kısa Film Festivali viki sayfasınahttp://tr.wikipedia.org/wiki/Crossroads_Uluslararas%C4%B1_K%C4%B1sa_Film_Festivali193.140.183.2 14:11, 25 Mart 2013 (UTC)

Crossroads 2012 Yılı Jürisi193.140.183.2 14:11, 25 Mart 2013 (UTC)

Prof. Dr. Ebru Güzelcik Ural - Beykent Üniversitesi Rektör Yardımcısı

Prof. Dr. Oğuz Makal - Beykent Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı

Bülent Doruker – Yapımcı ve DFC Türkiye Direktörü

Yrd. Doç. Dr. Murat Akser - Kadir Has Üniversitesi Öğretim Üyesi

Ege Ellidokuzoğlu - Yapımcı /Görüntü Yönetmeni

Murat Karahüseyinoğlu - Senarist/Yönetmen


2012 Yılı ÖDÜLLER 193.140.183.2 14:11, 25 Mart 2013 (UTC)

JCI Istanbul Crossroads 7. Uluslararası Kısa Film Festivali’nde

Birincilik ödülü

Hala - Yönetmen: Veysel Akşahin

İkincilik ödülü

The Wind Will Tell Something - Yönetmen: Ali Mardomi

Üçüncülük ödülü

Dedeler En İyisini Bilir - Yönetmen: Nehir Tuna

Çok teşekkür ederim ilginiz ve yardımınız için sevgiler, Yrd. Doç. Dr. Vedat Akman 193.140.183.2 14:11, 25 Mart 2013 (UTC)

Merhabalar, Utku'nun şuan okul hayatı ile ilgilenmesi gerektiğinden, pek Vikipedi'ye zaman ayıramamakta. Mümkün olduğu en kısa sürede yeniden etkin olacaktır. Konumuza dönersek, biraz karışık geldi ama algılamaya çalıştığım kadarıyla yardımcı olacağım.. Öncelikle kayda değerlikpolitikamızdan bahsedeyim. Vikipedi'ye eklenen her türlü içeriğe konu kişi ve/veya oluşumun kayda değerlik kıstaslarımızı karşılaması gerekmektedir. Bu doğrultuda geliştirilmediği gözlenen ve kayda değerliği ispatlanmış içerikten yoksun;bu ve bu maddeleri silinmesi adına etiketlemek durumundayım. Bu maddeleri eğer geliştiririm diyorsanız, "{{çalışma}}" (kopyalayıp, yapıştırabilirsiniz) şablonunu maddeye ekleyip ve kayda değerliği ispat edecek doğrulanabilir birçok kaynak ile içeriği geliştirebilirsiniz. Bu süreçte hizmetlilerimiz mevcut çalışma durumunu göz önünde bulundurup, silme işlemini öteleyeceklerdir. Ancak 7 gün süre zarfında bir değişiklik gerçekleşmezse, maddelerin silinebilirliği tekrar göz önüne alınacaktır.bu maddeye gelirsek de, içeriğinde biraz düzenleme yaparak, daha uygun bir hale getirdim; 2012 yılını verdiğiniz film bilgileri doğrultusunda bir haber kaynağı ile birlikte ekledim. Jüri bölümlerini kaldırdım. Kazananları da tabloya girerek yeniden düzenledim. Eğer jüri bilgilerinin yer alması gerektiğini düşünüyorsanız belirtmeniz halinde, yeniden madde içeriğine uygun şekilde ekleyebilirim. Sevgiler.. --Garbino ileti 15:42, 25 Mart 2013 (UTC)


Değişiklik hatası[kaynağı değiştir]

Merhaba,

Thrown to the Sun ve Of Oceans and Raindrops sayfalarımıza tamamen yanlış ve hatalı bilgiler giriyorsunuz. Grubun bilgisi dahilinde yaptığım değişikliklere saygı göstermenizi rica ediyorum.

İyi çalışmalar.Bu imzasız yazı YunusemreYener (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhabalar, yapılan radikal değişikliklerde tartışma sayfasını kullanarak, topluluk görüşü almanız; yanlış ya da hatalı bir durum varsa belirtmeniz gerekmekte. Ayrıca maddeye bilgi eklemedim, yapılan hatalı değişiklikleri kabul etmedim. Mesela bu vandalist değişikliği sizce kabul mü etmeliydim?. Ben vandalizm sergilenmediği sürece yapılan değişikliklere saygı göstermek zorundayım zaten. Ayrıca ben sizin hiçbir değişikliğinizi incelememiş veya reddetmemişim. Bu durumdaKullanıcı:Erci1970'de siz oluyorsunuz sanırım. Çünkü onun maddelerde ki iki değişikliğini reddetmişim. Eğer öyleyse sadece tek bir kullanıcı adı üzerinden katkı yapabileceğinizi hatırlatmak isterim. Yok o kullanıcı adı size ait değilse, vandalizmi savunmamanız için de ben size rica ediyorum.. Tarafınızdan yapılan değişiklikler kabul edilmiştir. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 13:35, 27 Mart 2013 (UTC)

Sayfa Vandalizm / Onay[kaynağı değiştir]

Thrown to the Sun ve Of Oceans and Raindrops maddelerinde YunusemreYener isimli kişi vandalizm yapmaktadır. Kendisi daha önce de sayfaya farklı nicklerle (Mirameli, Erci1970) zarar vermiştir. Rapsar'a da söyledim, bu kişinin değişiklerini kabul etmeyin.

Bu 2 madde'de, yaptığım düzenlemeleri kabul ederseniz sevinirim. İyi çalışmalar ve iyi akşamlar dilerim. Lütfen maddeleri denetlerken daha dikkatli olunuz. Vikipedi hepimizin ansiklopedisi. Teşekkürler.

--Ersan Karacan (mesaj) 16:49, 27 Mart 2013 (UTC)

Devriyelerin öncelikli görevi vandalizm kontrolüdür. Kullanıcının son değişiklikleri vandalizm olarak görülmediğinden, ayrıca açıklamalarına dayanarak kabul edilmiştir. Ancak bahsettiğiniz gibi birçok farklı kullanıcı adı üzerinden işlem yapıyor muhtemelen. Bu sebeple, kullanıcı hakkında bir şikayet oluşturabilirsiniz. Bunun dışında, değişikliğiniz Kullanıcı:Rapsar tarafından kontrol edilmiş ve onaylanmış. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 21:58, 27 Mart 2013 (UTC)

Vedat AKMAN-Teşekkür ve Yardım Lütfen[kaynağı değiştir]

Garbino Merhaba,

İlk önce yardımların için çok teşekkür ederim. Sana geç döndüğüm için özür dilerim malesef evde sağlık sorunlarından dolayı geç dönebildim. JCI Istanbul Crossroads'a yaptığın düzenleme mükemmel olmuş. Amacımız genç kısa filmcilere destek olmaktı ne mutlu artık eserlerini (başarılarını) vikipedia'da görüp paylaşabilecekler. Bu arada geçen yıl ikinci olan kısa film ünlü Cannes Film festivalinde ayrıca özel ödül aldı. (Bizden sonra:-) Bu arada senin söylediğin gibi EMAJ http://tr.wikipedia.org/wiki/Emerging_Markets_Journal(emaj)88.238.233.154 21:24, 27 Mart 2013 (UTC)ve CINEJ http://tr.wikipedia.org/wiki/Cinema_Journal(Cinej)88.238.233.154 21:24, 27 Mart 2013 (UTC) sayfalarıyla ilgili yorumlarını bu sayfaları ekibimizde hazırlayan arkadaşımızla paylaştım ve sayfaları geri alıp tekrar söylediğin gibi düzenledi. Umarım bu sefer olmuştur. Mutlaka bir kaç yerde hata olmuştur ancak yardımcı olursan sevinirim. Ben bu işlerden hiç anlamadığımdan hep yardım istiyorum üzgünüm. Bu iki dergininde adı D-Scripe projesi altında http://en.wikipedia.org/wiki/D-Scribe_Digital_Publishing88.238.233.154 21:24, 27 Mart 2013 (UTC) ingilizce wikipedia da geçiyor ancak sadece adları var. Umarım bu sefer doğru olmuştur. Tekrar tüm yardımların ve bu süreci keyifli hale getirdiğin için çok sağol. Beykent Üniversitesine yolun düşerse mutlaka bir kahve içmeye beklerim. Sevgiler, Yrd.Doç.Dr. Vedat Akman88.238.233.154 21:24, 27 Mart 2013 (UTC)

Garbino tekrar Merhaba,
Senden rica etsem yukarıda bahsi geçen maddeleri sende bir kontrol edermisin lütfen. Gözden kaçan bir teknik detay varsa yardımınla düzeltilebilir veya geliştirilebilir.. Bu noktada tüm önerilerine açığız. Çok teşekkür ederim. Sevgiler, Vedat Akman88.238.233.154 21:49, 27 Mart 2013 (UTC)
Merhabalar, öncelikle nazik davetiniz ve güzel söylemlerinize teşekkür ederim. İlgili maddeler biraz daha geliştirilmiş görünmekte ancak, halen kayda değerliklerinin tam olarak ispatlandığı söylenemez. Bu sebeple sil etiketi yerine, kayda değerlik şablonu koydum. Kayda değerlikkonusunda gerekli düzeltmeler yapılırsa, şablon kaldırılır. Tam tersi durumda muhtemelen silinmesi durumu göz önüne alınır. İlgili kısa film yarışması maddesine gelirsek, boş bir vaktimde bakınıp, Cannes ile ilgili haberleri de bulup eklemeye çalışırım. Samsun'da yaşadığımdan; davetinize icabet etmem zor ancak, kahvenizi içmiş kadar oldum hocam.. :) Sevgiler.. --Garbino ileti 22:12, 27 Mart 2013 (UTC)

tarihçe değişikliği[kaynağı değiştir]

mrb sayın garbino köyümün tarihçesi vikepediye yazdım fakat sizin onaylamadğınızı gördüm eğer köyümüzün tarihini bizden iyi biliyorsanız siz değiştirin yanllış ve eksik kalmasın bizimde vikepediden değiştirme gereğimiz kalmasın ..Bu imzasız yazı Silbus (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhabalar, Vikipedi'de özgün düşüncelere yer yoktur. Yazdığınız metin, ansiklopedik içerikten oldukça uzak ve yorum niteliğinde olduğu için reddedildi. Ben köyünüzü elbette sizden iyi bilemem ancak, Vikipedi politikalarını iyi biliyorum.. Vikipedi ne değildir?sayfasına lütfen göz gezdiriniz.. --Garbino ileti 23:19, 27 Mart 2013 (UTC)

Kontrol Talebim[kaynağı değiştir]

Merhaba Garbino, valla hakkını ödeyemem. Sistemi kavramam konusunda ki tüm samimi cevapların için teşekkür ederim. Şurada ki başlığımı rica etsem kontrol eder misin? Açıkcası çok fazla bir veri yok şimdilik ama oldukça da güncelleyeceğim.Badursun (mesaj) 09:21, 28 Mart 2013 (UTC)

Merhaba, rica ederim ne demek :).. Yarattığın çalışma kayda değerlik sorunu çıkartabilir aslında. Tek bir kaynak eklemişsin. Mesela, "Mondial yıllık 192.000 motosiklet üretim kapasitesine sahip" böyle bir eklemenin kesinlikle bir kaynağa ihtiyacı var. Bunun dışında madde olarak yaratırsan, kayda değerlik şablonu ekleyerek onaylarım. Ancak, dediğin gibi geliştirmen gerekmekte. Bu haliyle kalırsa, VP:SAS sürecine dahil olabilir ilerde. Sevgiler.. :) --Garbino [[Kullanıcı mesaj:Garbino|<font color="#008000
Aslına bakarsan dış bağlantılar da ki haberde vardı fakat dediğin gibi referans olarak eklemeyi unutmuşum. Şimdi onu ekledim, haber sitelerinde ve cihan da özellikle bir çok haber çıkıyor fakat genelde etkinlikleri ile ilgili bilgiler mevcut. Şimdi biraz daha ekleme yaptım eğer uygun görürsen madde olarak oluşturmak isterim. son hali Şurada. Teşekkürler. Badursun(mesaj) 18:30, 28 Mart 2013 (UTC)
Merhabalar, çalışma şuan yeterli görünmekte. Maddeleştirebilirsin.. Madde adını Mondialolarak atarsan ve o kalabalık Uğur adlandırmasını yok edersen iyi olur gibi :) Okurken sonu gelmek bilmedi.. "ltd, şti, aş, klm, nel..." :)) Bide bulabildikçe kaynak bulup geliştimen önemli belirtmek isterim.. Sevgiler :).. --Garbino ileti 21:47, 28 Mart 2013 (UTC)
Düzenledim, ünvanı yine yazmak gerekir o yüzden kutunun üstüne yerleştirdim. Şöyle ki internette genelde firmaların ünvanları aranır bu bilgi de madde de bulunması iyi olur diye düşünüyorum. Gerek yok dersen kaldırabilirim. Buradan görebilirsin. Badursun (mesaj) 06:13, 29 Mart 2013 (UTC)
YesY Tamamdır. İçerik onaylandı. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 12:22, 29 Mart 2013 (UTC)
Teşekkürler, şimdi çalışma sayfamda başka bir madde (şirket) hazırlayacağım sonra da girmek istediğim farklı maddeler var, üretilebilir, tüketilebilir araçlar falan (firindestek com da görebileceğin cihazlar gibi). Seni yine rahatsız ederim, kulaklarımı çınlatmak serbest :) Badursun (mesaj) 12:38, 29 Mart 2013 (UTC)
Elbette :).. İyi günler --Garbino ileti 12:44, 29 Mart 2013 (UTC)

Garbino Merhaba,

Tüm yardımların için çok teşekkür ederim. Senin belirttiğin hususları düzelttik ve umarım bu sefer yeterli olur ve kayda değer bulunur. Amacımız Amerika'nın önde gelen araştırma üniversitelerinden biri olan Pittsburgh bünyesinde herkese ücretsiz bilimsel yayınlar çıkarmaktı. Bu vesile ile ülkemiz akademisyenlerininde bundan faydalanmasını arzu ettik. Pittsburgh üniversitesi akademik konularda çok seçici ve işbirliğini sağlamak hiç kolay olmadı. Ama iki sene gibi kısa bir zaman zarfında ortaklık protokolune imza attık. Senden ricam lütfen EMAJ Emerging Markets Journal ve CINEJ Cinema Journal dergilerimize tekrar göz atman. Umarım bu sefer arzu edilen şekilde olmuştur çünkü gerçekten elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştığımızı bilmeni isterim. Sonuç her ne olursa olsun sana bize göstermiş olduğun sabır ve tecrübelerini bizlerle paylaştığın için teşekkür ederim. Yolun Istanbul'a düşerse lütfen üniversitemize beklerim. Bu arada JCI Istanbul Crossroads ta odul alıp Cannes e giden odullu kısa filmcimiz hakkında sana bahis ettigim haberlerden bir demet belki viki sayfamıza katkısı olur diye düşündüm.78.183.71.108 15:47, 28 Mart 2013 (UTC)

http://www.dha.com.tr/merve-uygunun-filmi-inout-cannes-film-festivalinde_308691.html78.183.71.108 15:47, 28 Mart 2013 (UTC)

http://www.stargazete.com/sanat/kisa-film-inout-cannes-yolcusu/haber-http://www.kampushaber.org/istanbul-sehir-universitesi/zeynep-merve-uygun-un-filmi-in-out-a-odul-yagmuru-114625.html78.183.71.10815:47, 28 Mart 2013 (UTC)

http://www.zaman.com.tr/cmts_delikanli-adamlara-etek-giydirdi_1331391.html78.183.71.108 15:47, 28 Mart 2013 (UTC)

http://www.sabah.com.tr/kultur_sanat/sinema/2012/05/12/uygunun-filmi-inout-cannesda#78.183.71.108 15:47, 28 Mart 2013 (UTC)

http://www.hurriyet.com.tr/kultur-sanat/haber/20506153.asp78.183.71.108 15:47, 28 Mart 2013 (UTC)

http://outgoing.upjet.com.tr/en/pages/news/409/78.183.71.108 15:47, 28 Mart 2013 (UTC)

http://www.kampushaber.org/istanbul-sehir-universitesi/zeynep-merve-uygun-un-filmi-in-out-a-odul-yagmuru-114625.html78.183.71.10815:47, 28 Mart 2013 (UTC)

En içten saygı ve sevgilerimle, Yrd. Doç. Dr. Vedat Akman78.183.71.108 15:47, 28 Mart 2013 (UTC)

Merhabalar, rica ederim faydam dokunuyorsa ne mutlu.. Belirttiğiniz kaynaklardan, JCI İstanbul Crossroads'ın geçtiği iki tanesini ilgili maddeye ekledim. Gerçekten büyük bir başarı gösterilmiş, hocamızı tebrik ederim. Diğer maddeler de sorun hala kaynak, kaynak belirtilmesi gerek yerlere "[kaynak belirtilmeli]" etiketi koydum. Bu belirttiğiniz üniversite kabulü aşaması da kaynaklarla madde de yer bulursa, tadından yenmez. :) Bunun dışında maddeler taslaklandı ve bir kategoriye dahil edildi. Yalnız tekrar etmeliyim ki geliştirilmesi hala şart. :) Tekrar tüm güzel söylemlerinize teşekkür ederim.. Yalnız bir kullanıcı adı alsanız bence çok iyi olur.. :) Sevgiler.. --Garbino ileti 16:48, 28 Mart 2013 (UTC)
Garbino Merhaba,
Çok teşekkür ederim faydalı yorumların ve yardımın için acaba EMAJ ve CINEJ için aşağıdaki linkler yeterli olurmu kaynak için çünkü diğer sitelerin çoğu şifreli indeksler yani EMAJ için;
http://www.khas.edu.tr/news/244/455/ueniversitemiz-oegretim-Elemanlari-Tarafindan-Olusturulan-iki-Bilimsel-Hakemli-Dergi-EMAJ-ve-CINEJ-University-of-Pittsburgh-Yayini-Olarak-cikacak.html
http://www.kampushaber.org/kadir-has-universitesi/universitemiz-ogretim-elemanlari-tarafindan-olusturulan-iki-bilimsel-hakemli-dergi-emaj-ve-cinej-university-of-pittsburgh-yayini-olarak-cikacak-33813.html
http://parayoneticileri.org.tr/risk-yonetimi.pdf
http://educationviews.org/a-sample-of-journals-using-open-journal-systems/
http://oscp.library.pitt.edu/emaj-emerging-markets-journal/
http://asosindex.com/journal-view?id=269
http://pkp.sfu.ca/node/4077
http://www.econis.eu/PPNSET?PPN=687719801
http://en.wikipedia.org/wiki/D-Scribe_Digital_Publishing
CINEJ içinde;
http://www.khas.edu.tr/news/244/455/ueniversitemiz-oegretim-Elemanlari-Tarafindan-Olusturulan-iki-Bilimsel-Hakemli-Dergi-EMAJ-ve-CINEJ-University-of-Pittsburgh-Yayini-Olarak-cikacak.html
http://www.kampushaber.org/kadir-has-universitesi/universitemiz-ogretim-elemanlari-tarafindan-olusturulan-iki-bilimsel-hakemli-dergi-emaj-ve-cinej-university-of-pittsburgh-yayini-olarak-cikacak-33813.html
http://educationviews.org/a-sample-of-journals-using-open-journal-systems/
http://breaking-the-stereotype2009-2010.over-blog.org/
http://www.independent.co.uk/incoming/istanbul-the-most-oriental-european-capital-of-culture-1839048.html
http://breaking-the-stereotype2009-2010.over-blog.org/article-cinej-has-asked-images-to-share-their-cfp-for-vol-1-no-2-97715143.html
http://www.cmstudies.org/forums/posts.asp?topic=541349
http://iletisim.marmara.edu.tr/
Çok sağol eğer yardımcı olursan minettar olurum biraz kafam karıştı toparlayamıyorlum hangisinin iyi hangisinin iyi olmadığını istenilen için... Sevgiler, Vedat Akman78.183.71.108 17:46, 28 Mart 2013 (UTC)
Garbino tekrar Merhaba,
Gece ve halen kaynak bakıyorum bir ara bu organizasyonla işbirliği yapmıştık
http://www.kongretoplanti.com/default.asp?goster=kongredetayi&id=4584
umarım faydalı olur ben bakmaya devam edeceğim ancak internette fazlası kalmadı. Sabrın ve ::vaktin için çok teşekkür ederim. Çok vaktini aldım. Sevgiler, Vedat ::Akman78.183.71.108 20:51, 28 Mart 2013 (UTC)
Merhabalar, tamamdır artık. Kayda değerliklerini ispat edecek kaynaklara ulaştık. Üniversite haberleri ve dökümanları gayet yeterli. Maddeler düzenlendi ve kayda değerlik şablonları kaldırıldı. Çabanıza ve bunca zaman kaynak aramanıza ne desem boş.. :) Ellerinize sağlık.. Sevgiler..--Garbino ileti 21:41, 28 Mart 2013 (UTC)
Garbino çok teşekkür ederim :-) En içten saygı ve sevgilerimle, Vedat Akman78.183.71.108 23:10, 28 Mart 2013 (UTC)

Son Bir Rica Lütfen[kaynağı değiştir]

Garbino Merhaba,

Son bir ricam olacaktı... http://tr.wikipedia.org/wiki/Vedat_Akman78.183.71.108 23:28, 28 Mart 2013 (UTC) sayfasında acaba EMAJ ve CINEJ in viki sayfalarına dergilerin adlarının olduğu yerlerden metin içinde link verip yönlendirmek mümkün olurmuydu. Gerçekten çok minettarım tüm yardımların için başka bir şey istemeye utanıyorum ancak bu iyi olur diye düşündüm madde için... Saygı ve sevgilerimle, Vedat Akman78.183.71.108 23:28, 28 Mart 2013 (UTC)

Merhabalar, maddeye içbağlar eklendi. Bir önceki mesajınıza ilaveten, ben de olumlu geri dönüşlerinize ve kaynak bulma çabanıza teşekkür ederim. Sevgiler, iyi geceler.. --Garbino ileti 23:43, 28 Mart 2013 (UTC)

Sayfaya Vandalizm[kaynağı değiştir]

Selam Garbino merhaba İkizdere maddesine kullanıcı çoşkun1919 tarafından sürekli zarar verilip kaynaksız kişisel bilgiler yazılmakta bir el atarsanız maddenin selameti için hayırlı olur.teşekkürler kolay gelsin.--78.164.174.175 13:54, 29 Mart 2013 (UTC)

Merhabalar, bildiriminiz için teşekkürler. Değişiklik geri alındı, kullanıcı uyarıldı. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 14:01, 29 Mart 2013 (UTC)

Tekrar teşekkürler sayın Garbino, sizede iyi çalışmalar --78.164.174.175 14:05, 29 Mart 2013 (UTC)

Hizmetlilik başvurusu[kaynağı değiştir]

Selamlar Garbino. Emrivaki yaparak seni hizmetli adayı gösterdim. Hizmetlilik haklarını alman, Vikipedi'nin iyiliğine olacaktır diye düşünüyorum. Kabul etmen dileğiyle :)--RapsarEfendim? 22:32, 29 Mart 2013 (UTC)

Teşekkür ederim. Artık reddetmeyeceğim. :).. Hayırlısı hangisiyse o olur.. Sağol Rapsar.. --Garbino ileti 22:41, 29 Mart 2013 (UTC)
Hadi bakalım hayırlısı o zaman :)--RapsarEfendim? 22:43, 29 Mart 2013 (UTC)

Engellendi, teşekkürler. --Superyetkinileti 14:58, 31 Mart 2013 (UTC)

mrb sayın garbino benim problemim hala çözülmedi çözmeme rehberde olunmadıı gereğini yapınız lütfenBu imzasız yazı Silbus (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhabalar, kendi mesaj sayfanıza yazdığınızdan sebep mesajınızdan haberdar olmamışım. Öncelikle burada yaptığınız değişiklik yorum niteliğindedir. Bu bilgileridoğrulanabilir birçok kaynakla ve en önemlisi ansiklopedik bir şekilde gerçekleştirmediğiniz sürece ben ya da başka bir devriye arkadaşım tarafından muhtemelen yine reddedilecektir. Tekrar hatırlatmak isterim ki, Vikipedi öyle olduğunu düşündüğümüzşeyleri önemsememektedir. Bunun dışında bu değişikliğiniz ise tamamen, yorumdan ibarettir ve kabul edilemez. Lütfen bu sayfaya da ayrıca göz gezdiriniz. İyi çalışmalar.. --Garbinoileti 20:41, 31 Mart 2013 (UTC)

sayın garbino peki gerçekleri nasıl değiştirebilirim nasıl ekleyebilirim buraya şimdi köyün tarihini ancak köyden sorarak öğrenebilirsnz başka bir şekilde öğrenmenizin yol varsa siz değiştirinBu imzasız yazı silbus (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Mesajımı okuduğunuza emin misiniz?.. Şöyle yapalım, değişikliğinizi tekrar edin ve başka bir devriye incelesin. Benim, yukarıda ki mesajım dışında söyleyebileceğim başka bir şey yok ne yazık ki.. Sevgiler.. --Garbinoileti 20:49, 31 Mart 2013 (UTC)
sayın gabriono doğrulabilir niteliğinde kaynaktan bahsetmişsinz ama öyle bir kaynak yok malesef tek kaynak yaşayan insanlarBu imzasız yazı silbus (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
Vikipedi için, girilen bilginin doğrulanabilir olması çok önemlidir. Bakın mesela; köy ya da ilçe maddelerinde, kaynaksız gerçekleştirilen muhtarlık eklemelerini de kaldırıyoruz. Çünkü bunlar doğrulanabilir eklemeler değil. Ama benim tekelimde değilsiniz. Bir önceki mesajımda da bahsettiğim gibi değişikliğinizi geri almaksızın -bunu yaparsanız, vandalizm yapmış olarak algılanabilirsiniz- tekrar edebilirsiniz. Başka devriye arkadaşlarımızın da incelemesini sağlamış oluruz. Ancak tek sorun, doğrulanabilir bilgi de değil. Lütfen değişikliğiniz ve bundan sonra ki değişiklikleriniz adına Biçem el kitabı sayfamıza göz gezdiriniz. Bu sayfa ansiklopedik bir içeriğin nasıl oluşturulacağına dair gerekli bilgi ve açıklamaları yapmaktadır. Bunun dışında; "köyümüz" "büyüklerimiz" vs. gibi nesnel ifadelerden özellikle kaçınmanızı rica ederim. İyi geceler..--Garbino ileti 00:33, 1 Nisan 2013 (UTC)