Kullanıcı mesaj:Silbus

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

türkiyedeki tarihi kaynak yetersizliğini nasıl en aza indirebiliriz?

tarihçe değişikliği[kaynağı değiştir]

mrb sayın garbino köyümün tarihçesi vikepediye yazdım fakat sizin onaylamadğınızı gördüm eğer köyümüzün tarihini bizden iyi biliyorsanız siz değiştirin yanllış ve eksik kalmasın bizimde vikepediden değiştirme gereğimiz kalmasın ..

Merhabalar, Vikipedi'de özgün düşüncelere yer yoktur. Yazdığınız metin, ansiklopedik içerikten oldukça uzak ve yorum niteliğinde olduğu için reddedildi. Ben köyünüzü elbette sizden iyi bilemem ancak, Vikipedi politikalarını iyi biliyorum. Vikipedi ne değildir? sayfasına lütfen göz gezdiriniz.. --Garbino ileti 23:19, 27 Mart 2013 (UTC)

peki vikepedi politikasını biliyorsanız orada yazan yanlışlıklar hakkında ne diecekseniz yanlış bilgilerle dolu bu konuda sizin hümanizm çercevede ve daha duyarlı olmaya davet ediyorum özgün bir şey yok eğer orada benim yaşadığım köyle ilgili bir konu varsa ya tamamen kaldırın yada gelip bizzati köy halkından öğrenip sorgulayıp realist bir şekilde kaynak oluşturun uzun süreden beri 3 yıldır takip ediyorum bu köyle ilgili yaptğınız değişikleri 3 türlü köken uydurdunuz bu süre içinde ve tamamen yalnış bilgiler bu konuda duyarlı olmaya dave ediyorum ortak bir uzlaşıda çözmemizi öneriyorum

mrb sayın garbino benim problemim hala çözülmedi çözmeme rehberde olunmadıı gereğini yapınız lütfenBu imzasız yazı Silbus (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhabalar, kendi mesaj sayfanıza yazdığınızdan sebep mesajınızdan haberdar olmamışım. Öncelikle burada yaptığınız değişiklik yorum niteliğindedir. Bu bilgileri doğrulanabilir birçok kaynakla ve en önemlisi ansiklopedik bir şekilde gerçekleştirmediğiniz sürece ben ya da başka bir devriye arkadaşım tarafından muhtemelen yine reddedilecektir. Tekrar hatırlatmak isterim ki, Vikipedi öyle olduğunu düşündüğümüz şeyleri önemsememektedir. Bunun dışında bu değişikliğiniz ise tamamen, yorumdan ibarettir ve kabul edilemez. Lütfen bu sayfaya da ayrıca göz gezdiriniz. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 20:41, 31 Mart 2013 (UTC)


sayın garbino peki gerçekleri nasıl değiştirebilirim nasıl ekleyebilirim buraya şimdi köyün tarihini ancak köyden sorarak öğrenebilirsnz başka bir şekilde öğrenmenizin yol varsa siz değiştirinBu imzasız yazı silbus (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Mesajımı okuduğunuza emin misiniz?.. Şöyle yapalım, değişikliğinizi tekrar edin ve başka bir devriye incelesin. Benim, yukarıda ki mesajım dışında söyleyebileceğim başka bir şey yok ne yazık ki.. Sevgiler.. --Garbino ileti 20:49, 31 Mart 2013 (UTC)
sayın gabriono doğrulabilir niteliğinde kaynaktan bahsetmişsinz ama öyle bir kaynak yok malesef tek kaynak yaşayan insanlarBu imzasız yazı silbus (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
Vikipedi için, girilen bilginin doğrulanabilir olması çok önemlidir. Bakın mesela; köy ya da ilçe maddelerinde, kaynaksız gerçekleştirilen muhtarlık eklemelerini de kaldırıyoruz. Çünkü bunlar doğrulanabilir eklemeler değil. Ama benim tekelimde değilsiniz. Bir önceki mesajımda da bahsettiğim gibi değişikliğinizi geri almaksızın -bunu yaparsanız, vandalizm yapmış olarak algılanabilirsiniz- tekrar edebilirsiniz. Başka devriye arkadaşlarımızın da incelemesini sağlamış oluruz. Ancak tek sorun, doğrulanabilir bilgi de değil. Lütfen değişikliğiniz ve bundan sonra ki değişiklikleriniz adına Biçem el kitabı sayfamıza göz gezdiriniz. Bu sayfa ansiklopedik bir içeriğin nasıl oluşturulacağına dair gerekli bilgi ve açıklamaları yapmaktadır. Bunun dışında; "köyümüz" "büyüklerimiz" vs. gibi nesnel ifadelerden özellikle kaçınmanızı rica ederim. İyi geceler..--Garbino ileti 00:33, 1 Nisan 2013 (UTC)

sayın gabrino ha sen ha başkası ne fark eder başka admine mesaj atıp aynı cevapları duymaya gerek yok ben çözüm önerisi bekliyorum senden yani kaynak yoksa ne yapmalyız ??Bu imzasız yazı silbus (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

:).. Bu konuda 4 kez aynı şeyleri tekrar ettim. ([1], [2], [3], [4]) Nesnel ifadeler içeren, değişikliklerden sakınmalı ve tarihi değişikliklerde en azından doğrulanabilir bir kaynak bulmaya çalışmanızı rica ediyorum. Ayrıca ansiklopedik bir şekilde değişiklik gerçekleştirmenizi de.. Hala bir sonuca varamıyorsanız -ki mesaj başlığından da ciddiyetinizi sorgulamaya başlamak üzereyim-, benim aciziyetimdir. Lütfen başka bir devriye arkadaşıma danışınız. --Garbino ileti 23:05, 1 Nisan 2013 (UTC)