Kullanıcı mesaj:Sabri76/geçmiş15

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Kara Cuma (Parti)[kaynağı değiştir]

Kara Cuma (Parti) adlı maddede KD sorunu var mı bir bakabilir misin?--вяí¢αи76ileti 10:00, 1 Ekim 2011 (UTC)

verilen kaynaklar böyle bir şeyin varlığı için yeterli kanıt bence. --ki bl 10:11, 1 Ekim 2011 (UTC)
Varlığından eminim zaten... Başka vikilerde bu madde bulunmayınca acaba başka bir maddeyle birleştirilebilir mi diye araştırdım ama bulamadım...--вяí¢αи76ileti 10:18, 1 Ekim 2011 (UTC)
ingilizcede mevcut. --ki bl 10:28, 1 Ekim 2011 (UTC)

Sinan Sülün Sayfası Hk.[kaynağı değiştir]

Merhaba, Ayın 25'inde Sinan Sülün sayfasında yer alan resimle ilgili bir lisans uyarısı almıştım. Bu yedi gün içerisinde lisans problemini halletmem söyleniyordu. Ben zamanımın olduğunu düşünürken sayfanın komple silindiğini gördüm.

Yazar'ın kitabı Sel yayıncılıktan çıktığı için yazar hem bana hem Sel Yayıncılığa aynı biyografiyi ve fotoğrafını iletti. Bu içeriğin kendisi tarafından sağlandığını ve yayınlanmasına izin verdiğini nasıl ispatlamam mümkündür? İspat sağlandığında sayfayı geri getirmek mümkün olacak mı?

Teşekkürler iyi çalışmalar Halil Kabaca halil_kabaca@hotmail.com Bu imzasız yazı Halilkabaca (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

VP:OTRS sayfasından bilgi alabilirsiniz ama ben de tam olarak bilmiyorum--вяí¢αи76ileti 21:35, 7 Ekim 2011 (UTC)

Tekrar Merhaba, Sel Yayıncılık sayfasına istediğiniz ibare eklendi. Sinan Sülün sayfasını geri getirmeniz mümkün mü ? Teşekkürler iyi çalışmalarBu imzasız yazı Halilkabaca (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

O yazı için ibareyi görüp geri getirdim. Ancak sitede her haklı saklıdır ibaresi halen bulunduğundan başka bir yazıyı aynen alamazsınız. Kolay gelsin...--вяí¢αи76ileti 13:39, 21 Ekim 2011 (UTC)

mehmet narlı[kaynağı değiştir]

hocam oluşturmaya çalıştığım mehmet narlı sayfası (Genel 9 - Telif hakkı ihlali yaratan sayfa: www.siirceler.com/default.asp?anabolum=siirdetay&siir_id=9459) sebebiyle silinmiş. Mehmet Narlı benim üniversitede hocamdı. oluşturduğum sayfadaki bilgileri kendisi göndermişti. burada bir telif hakkı söz konusu olabilir mi? sayfanın yeniden oluşturulması konusunda ilgilenirseniz sevinirim.--Yulanga 23:10, 1 Ekim 2011 (UTC)

Selamlar. Bir sitedeki içerik aynen Vikipedi'ye eklendiği için telif hakkı ihlali yarattı. Maddenin aynı anlama gelcek şekilde kendi cümlelerinizle yazmanız gerekir ya da VP:OTRS olayını kullanmalısınız. Ancak OTRS konusunda yeterli bilgim yok...--вяí¢αи76ileti 21:58, 7 Ekim 2011 (UTC)

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı[kaynağı değiştir]

Sadir Durmaz Sayfası[kaynağı değiştir]

Merhaba Sabri Bey, bu gün eklediğim Sadir Durmaz sayfasını silmişsiniz gördüğüm kadarıyla, eklediğim kişi kendi babam olup, halka açık olan Milliyetçi Hareket Partisi'nin sitesinden alınmış bilgileri içermektedir. Siyasi partilerde görev alan kişilerin özgeçmiş vesair bilgileri halka açık olup herhangi bir telif hakkı ihlali söz konusu değildir. Google arama motorlarında bile çıkan ve halka mal olmuş bilgileri telif hakkı olduğunu belirterek silmenizi gerçekten yakışıksız bulduğumu belirtmek istiyorum. Eğer düzeltme şansınız varsada bu yanlışı düzeltmenizi rica ediyorum. İyi günler dilerim. İbrahim Taha Durmaz Bu imzasız yazı Tahadurmaz (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Selamlar. Bir sitedeki içerik aynen Vikipedi'ye eklendiği için telif hakkı ihlali yarattı. Maddenin aynı anlama gelcek şekilde kendi cümlelerinizle yazmanız gerekir ya da VP:OTRS olayını kullanmalısınız. Ancak OTRS konusunda yeterli bilgim yok... Sonuç olarak, Vikipedi'de aynen kopyalanan içeriği kabul etmiyoruz.--вяí¢αи76ileti 22:19, 7 Ekim 2011 (UTC)

Buluşmaya davetlisiniz![kaynağı değiştir]

Sevgili Sabri76/geçmiş15,

Jimmy Wales, yarın bir konferans için İstanbul'da olacak ve konferanstan sonra vaktinin bir kısmında Türkiye'deki Vikipedistler ile buluşmayı planlıyor.

Sizin de buluşmaya katılımınız bizim için önemli. Konu ile ilgili gelişmeleri köy çeşmesinden takip edebilirsiniz.

Güvenlik tedbirleri gereği görüşmeye katılacak kişilerin isimlerinin önceden belirlenip bildirilmesi gerekiyor.

İsminizin listeye eklenmesi için en kısa sürede bana e-posta veya mesaj atmanız gerekli.

İletişim ve ulaşım konusunda herhangi bir sorun yaşarsanız bana e-posta gönderebilir veya mesaj sayfamdan bana yazabilirsiniz.


Önemli: Ayrıca bir telefon numarası belirtmeniz yarınki iletişim için kolaylık sağlayacaktır ve önemlidir. E-postanıza yanıt olarak kendi telefon numaramı size ileteceğim.


Görüşmenin tarihi ve saati:

5 Ekim 2011 Çarşamba - 16:00, Lütfen belirtilen saatten daha önce alanda bulunmaya özen gösteriniz görüşmenin kısa sürmesi planlanıyor

Görüşmenin yapılacağı yer:

İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı, Harbiye, İstanbul


Bu mesaj, İstanbul'da yaşadığını belirten Vikipedistlere, bilgilendirme amacıyla gönderilmiştir.

Yarın görüşmek ümidiyle... Nazif İLBEK 20:57, 4 Ekim 2011 (UTC)

Kategori unutmak hata mı?[kaynağı değiştir]

Kategori unutmak hata mı? Vikipedi yardımlaşma ortamı ise başkalarına da iş kalsın :) Şaka bir yana ciddi soruyorum. Eklediğin için teşekkürler. --foPen bana ileti gönder 21:35, 4 Ekim 2011 (UTC)

Deneyimli bir kullanıcı için bence hata. Rica ederim. O kadar çok iş birikiyor ki, yetişemediğimizden deneyimli kullancılarımız iş bırakmasın istiyoruz. Kolay gelsin...--вяí¢αи76ileti 22:28, 7 Ekim 2011 (UTC)

kontrol isteği[kaynağı değiştir]

Selamlar. YMD'de ilginç bir kullanıcıyla karşılaştım. Şu katkıları OTRS diyor ama OTRS'yi nasıl kullanacağımı bilmediğimden bu katkıları kontrol edemedim. Bakarsan sevinirim. Kolay gelsin...--вяí¢αи76ileti 14:00, 1 Ekim 2011 (UTC)

Selam Sabri. burada şablonun kullanımıyla ilgili hata var tabii de, konuyu otrs ile ilgilenen kullanıcılara sormanda fayda var. Elma olabilir. Kolay gelsin.--Gökhan 14:00, 7 Ekim 2011 (UTC)

Gençlerbirliği sezonu[kaynağı değiştir]

Selamlar. Üşene üşene en sonunda aylar sonra Gençlerbirliği SK 2010-11 sezonu maddesini bitirebildim. Bir eksiği kalmadığını düşündüğümden proje sayfasında "çalışma sürüyor" ifadesini "bitti" olarak değiştirdim ama yine de bakabilir misin, bir eksiği kalmış mı diye... Bundan önceki sezonlara da işlerim hafiflediğinde başlarım. Kolay gelsin--вяí¢αи76ileti 09:44, 8 Ekim 2011 (UTC)

bence cok güzel olmus, eline saglik. bence gecmis sezonlari islemeden önce güncel sezonu (su an 2011-12 sezonu) güncel hale getirirsen daha iyi olur. ondan sonra gecmis sezonlara el at bence. bende diger takimlarin sezon maddelerini güncellemekle mecgulum. üc takim haricinde tüm kadrolar güncel durumda. o üc takimi yapayim. ondan sonra her maddeyi dolgun ggöstermek icin birkac satir yazmam gerekecek. eger takim üstlencek birini taniyorsan su listeden isteyen istedigi takimi alsin. tek basima zor yetistiriyorumda.
hayirli calismalar--Xberger 13:37, 8 Ekim 2011 (UTC)
  • Merhaba Sabri, şunun ilk engelini alması lazım. Kolay gelsin...Vikiçizer 16:48, 12 Ekim 2011 (UTC)

Ahmet Rıza Korkut sayfasını neden sildiğinizi sorabilir miyim??[kaynağı değiştir]

www.ahmetrizakorkut.com.tr/Hakkimda.php telif ihlali yaratan sayfa demişsiniz. info@ahmetrizakorkut.com.tr adresinizden tarafınıza bilgi ve resimlerin kullanılabileceğine dair izin maili gönderilmesine rağmen bu sayfayı neden sildiğinizi samimi olarak sormak istiyorum!Bu imzasız yazı 85.99.102.34 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Durumu OTRS ile ilgilenen Vito, Elmacenderesi ve Taysin gibi kullanıcılara danışmalısınız. Kolay gelsin...--вяí¢αи76ileti 13:39, 21 Ekim 2011 (UTC)
Selamlar.Gecikmiş cevap için kusura bakma. Sistem kabaca OTRS yetkisi olan kişilerin gönderilen maillere ticket numarası vermesi mantığı ile çalışıyor. Bizde bu adrese erişim yetkisi olanlar Vito, Elma ve Taysin. Liste de burada [1]. Sen böyle bir iddia ile karşılaştığında maddenin tartışma sayfasına bu şablonu eklersen ilgileneceklerdir. Ancak yine de izleme listene eklemende fayda olur. Kolay gelsin. --Eldarion 07:50, 17 Ekim 2011 (UTC)

Merhaba, ufrad sayfasını teklif haklarını nedeği ile silmişiniz ve kaynak olarak franchise-net.com.tr yi göstermişiniz. Yazılan yazıların orginal hali incelerseniz ufrad.org.tr sitesinde mevcuttur ve kaynağı ufrad.org.tr dir.Bu imzasız yazı 95.14.25.133 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Kaynağı orası olsa da aynen alınması VP:TELİF politikasını ihlal etmiştir. Bu nedenle silinmiştir. Kolay gelsin...--вяí¢αи76ileti 13:39, 21 Ekim 2011 (UTC)

ODTÜ Mimarlık hakkında[kaynağı değiştir]

Merhaba Sabri. Nasılsın? İyisindir umarım. SL yapmak istediğim bir madde var da o madde için birkaç fotoğrafın çekilmesi gerekiyor. Bu hususta köy çeşmesinde de bir duyuru yaptım. ODTÜ'de okuduğunu profilinde yazmışsın da acaba sana zahmet olmazsa ODTÜ Mimarlık Fakültesi'nin bir veya birkaç fotoğrafını çekmen ve Vikipedi'ye yüklemen mümkün müdür? Kolay gelsin, sevgiler. Mimar77 15:25, 18 Ekim 2011 (UTC)

Selamlar. İyiyim. Çekip yüklerim bu pazar, kolay gelsin--вяí¢αи76ileti 13:39, 21 Ekim 2011 (UTC)

Kulalnıcı sayfasına saçma sapan yazılar yazan bir kullanıcı. Biraç vandalizm açığını bekleyip mi engellemeli, şeytan diyor ki, ver engeli zamanını başka işlere harcasın. İşi gücü yok, saçma sapan yazılar yazıyor kullanıcı mesaj sayfasına... Hey Allahım kimlerle uğraşıyoruz--вяí¢αи76ileti 08:17, 22 Ekim 2011 (UTC)

mesajını görünce, şu her yere 'katılıyorum' yazan ıp'den söz ediyorsun sandım. bu da enteresanmış gerçi.uyarılara rağmen devam ederse ne yapılması gerektiği belli. kolay gelsin. --ki bl 08:21, 22 Ekim 2011 (UTC)

Futbolcu maddelerindeki Tabelalar[kaynağı değiştir]

Merhaba,

birkac günden beri maddelerde neredeyse tüm tabelalar eskisi gibi görünmuyor. Maddelerde bir degisiklik yapilmadigi halde tabelalar bir tuhaf görünüyor.

Örnekler: Eren Albayrak, Yekta Kurtuluş

Bir ilgilnenebilirsen iyi olur, cünkü neredeyse tüm süper lig ve 1. lig futbolcularinin maddelerinde ayni sorun var.

hayirli vikiler--Xberger 09:23, 31 Ekim 2011 (UTC)


kontrol hatası[kaynağı değiştir]

Selamlar. Şu değişikliği yanlışlıkla kontrol edildi diye işaretlediğini fark ettim. Maddenin geçmişini araştırırsan kişinin ölmediği konusunda Eldarion'un hatayı fark edip düzeltmesi ve benim ardından rötüş yaptığımı görebilirsin... Yaşayan bir kişinin öldüğünü yazan bir değişiklik gördüğünde bunu araştırıp öyle kontrol etmen daha sağlıklı olacaktır. Kolay gelsin--вяí¢αи76ileti 21:36, 1 Kasım 2011 (UTC)

  • Ov! Çok özür diliyor ve teşekkür ediyorum. Kaynakça olarak gösterilen bağlantıyı yeni bir sekmede açmıştım ama o saatlerdeki yoğunluktan dolayı okumayı atlamışım. Başka bir tane daha vardı ölüm bilgisi, onunla ilgili olarak bilgi bulamadığımdan ötürü reddetmiştim hatta. Tekrar çok teşekkür ederim, kolay gelsin. Utku TanrıvereMesaj 21:40, 1 Kasım 2011 (UTC)

Teşekkür ve istek[kaynağı değiştir]

selam sabri kolay gelsin; vikipediye ilk başladığımda hoşgeldin mesajını atan ve vikipediyi tanıma ma sebeb olan ilk kişisin teşekkür ederim sabri sana.Senden son bir isteğim var şu benim kullanıcı sayfamı silmen.Kendine iyi bak sabri en güzel yıllar senin olsun, başarılar dilerim hayatında'da ,vikipedi de hoşçakal--Amadoni 19:12, 2 Kasım 2011 (UTC)

Tamam silerim. Sanırım hoş geldin mesajı dışında muhabbetimiz olmamış. Vikipedi'den ayrılmana üzüldüm zira aktif kullanıcı sıkıntımız var farkındasındır. Sana da hayatta başarılar dilerim...--вяí¢αи76ileti 09:00, 5 Kasım 2011 (UTC)

Sildiğin maddeler[kaynağı değiştir]

Sildiğin maddelerin IP adreslerine neden silindiklerini yazıyor musun? Yazmıyorsan silerken yorumda IP'yi belirt ben IP'ye açıklama yaparım. --Kirov Airship 23:13, 3 Kasım 2011 (UTC)

İlgilendiğin için teşekkürler. IP adresleri sürekli değiştiğinden açıklama yazsam da görme ihtimali çok düşük çünkü genelde bilgisayarı kapatıp açtığında IP değişiyor. Bu nedenle sadece kayıtlı kullanıcılara uyarı mesajı atıyorum...--вяí¢αи76ileti 09:00, 5 Kasım 2011 (UTC)

telif ihlali içeren maddeler[kaynağı değiştir]

Selamlar. 1 seneye yakındır, yakın zamanda ölen kişiler hakkında madde başında ''' ''' yerine [[ ]] kullanan bir anonim kullanıcı var. Gridği maddelerin %90'ı telifli oluyor yani haber sitelerinden içeriği aynen alıp madde yapıyor. Maddelerine taslak şablonu koyduğunu görünce haber vereyim dedim. Kendisi maddelerini silmeme kızsa da birkaç kere açıklasam da durmuyor. Sürekli sildiğim maddeleri yeniden yapmış mı diye kontrol etmek zorunda kalıyorum. YMD'de telif haklarının ihlaline de dikkat etmeni rica ederim...--вяí¢αи76ileti 22:59, 3 Kasım 2011 (UTC)

Atlamışım demek ki, hangi madde idi? Uyarın için teşekkürler daha fazla dikkat ederim ~Tarkovsky~ 01:51, 5 Kasım 2011 (UTC)
Örneğin, [2]. Bu amddede telif ihlali olmayabilir ama genelde bu tip maddelerde oluyor. İşin kötü yanı kulllanıcıyı telif konusunda bilgilendiremiyorum çünkü sürekli farklı IP'den girip katkı yapıyor. Bilgisayarı açıp kapattığında statik değilse IP'ler değişir...--вяí¢αи76ileti 09:00, 5 Kasım 2011 (UTC)

{{Niye siliyosun yazdıklarımı sizde başka yerlerden kopyalayıp kaynak gösteriyorsunuz SAbri bey}Bu imzasız yazı 92.45.249.99 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Selamlar. Kullanıcı hesabınız olmadığı için size açıklayamıyorum çünkü sürekli farklı IP numaralarından katkı yapıyorsunuz ve VP:TELİF sayfasını okumanız gerekiyor. Mesaj sayfamın altına baksanız görebileceksiniz... Vikipedi'de kaynak gösterilse bile aynen kopyalayıp yapıştırmak telif haklarını ihlal eder. Örneğin %40'ı geçmemelidir kaynaktan alıntılanan kısım...--вяí¢αи76ileti 09:00, 5 Kasım 2011 (UTC)

Dava sürerken önemli bir sayfa silmek doğru mudur[kaynağı değiştir]

Vikipedi:Kukla şüphelileri/Amadoni davası kapanmamışken Kullanıcı Amadoni'nin sayfasını silmeniz doğru mudur. Dün katkı yapmaya başlayan Kullanıcı:Yolcular ile Kullanıcı:Amadoni adlı kullanıcıların aynı kişi olduklarını gösterecek kanıtlara ulaşamıyorum ve Dava sonuçlanıncaya kadar ilgili kullanıcı sayfasının silinmemesi gerektiğini düşünüyorum --Kmoksy 10:04, 5 Kasım 2011 (UTC)

Tartışmayı okumamıştım, haklısın, dava bitene kadar silinmemesi doğrudur...--вяí¢αи76ileti 12:35, 5 Kasım 2011 (UTC)

Sabri kararına saygım var ama artık süresiz engellenmek istiyorum kmoksy nin içi ancak rahatlar engellenmek için ne yapabilirim.Öyle ise kukla şüphelisi diye taktim ettiği ip numaralarını üstüme alıyorum benim diye yazacağım Vikipedi:Kukla şüphelileri/Amadoni sayfasına.kmoksy de sevinir itiraf etti diye çifte bayram etsin engellenmem için iyi fırsat iyi akşamlar sabri--Amadoni 19:39, 5 Kasım 2011 (UTC)

YMD kontrolü[kaynağı değiştir]

Tamam, yapalım. Fırsat buldukça bakmaya çalışırım. --Superyetkinileti 13:27, 5 Kasım 2011 (UTC)

Bana uyar ama önce yeni dosyalardan başlamayı planlıyorum. Yarın akşama yeni maddelere geçerim muhtemelen.--Reality 17:39, 5 Kasım 2011 (UTC)

Türkiye milli takım maçları[kaynağı değiştir]

Selamlar. Emyil/Deneme sayfasında milli takımın gollerini İngilizce'deki bir seçkin ieçriğe göre yazmaya niyetlenmişsin. Ancak ben çok zaman aldığı için yavaş yavaş ilerlediğim İngilizce vikipedide 1962 yılını bitirmek üzereyim. İngilizce'de bitirdikten sonra aynısını Trükçe Vikipedi'ye de uyarlamayı planlıyordum ama sen bu şekilde bir madde oluşturacaksan ikimizin de yoğun emeklerinin çakışması söz konusu... Senin kullanmak istediğin kalıpta hakem adı, rakip takımın golcüleri ve seyirci sayısı gibi parametreler bulunmadığından İngilizce'de yaptığım tarzdaki (futbol sezonları maddelerinde yazdığımız maç bilgileri gibi) bir içeriğin daha faydalı olacağı kanısındayım. Bilmem ne düşünüyorsun? --вяí¢αи76ileti 00:28, 14 Ekim 2011 (UTC)

Selam Sabri. Yoğunluktan dolayı uzun zamandır giremediğim için geç gördüm mesajını. O listeye bir hevesle başlamıştım ama nerdeyse 500 maçı teker teker yazmaya ayıracağım vakitle çok daha fazla seçkin içerik hazırlayabileceğimi düşünerek yarıda bıraktım kısacası devam etmeyeceğim o liste üzerindeki çalışmama. Diğer konuya gelirsek evet senin hazırladığın şablon daha kullanışlı olmuş. İyi bayramlar. İyi çalışmalar. Emyilmesaj 00:41, 6 Kasım 2011 (UTC)

Resim ekleme[kaynağı değiştir]

Resim eklerken izinler kısmına ne yazmam gerekiyor? akil13ileti 10:05, 6 Kasım 2011 (UTC)

Hangi lisansa uygun ve ne amaçlı bir eklendiğine göre değişir. Bu konuda uzman değilim ama benzer konu hakkında ya da benzer maddeler için eklenmiş diğer resim dosyalarının kullanımına bakabilirsin...--вяí¢αи76ileti 12:42, 7 Kasım 2011 (UTC)

Selamlar. Girdiğin Hiç Gelme Gideceksen ile Sensiz İstanbul'a Düşmanım maddelerini kategori, bilgi şablonu gibi ilavelerle standart bir madde haline getirirsen çok daha güzel olur. Zira, deneyimli bir vikipediste bu tip madde girişleri yakışmıyor bence. Maddelerin eksiklerini kapatman dileğiyle...--вяí¢αи76ileti 21:07, 6 Kasım 2011 (UTC)


Merhaba Sabri. Mihver Devletleri ve Müttefik Devletler sayfalarında yoğun IP vandalizmi var. İlgilenebilir misin lütfen?--Abuk SABUK msj 17:29, 7 Kasım 2011 (UTC)

Merhabalar. Reality ilgilenmiş--вяí¢αи76ileti 17:30, 7 Kasım 2011 (UTC)

Sabri76, Halil Vedat Firatli hakkinda bir kac kere giris yaptim. Her seferinde silindi. Ne yanlis yaptigimi anlamiyorum. Yazdiklarim bilgilerin ansiklopedik ve hepsinin bende orijinal belgeleri var. Acaba sekilde mi hata yapiyorum. Lütfen uyarin. Ahmet CemBu imzasız yazı 92.228.5.168 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhabalar. Silinen maddenin linkini verebilir misiniz, o zaman sorunu daha rahat anlarım...--вяí¢αи76ileti 11:04, 9 Kasım 2011 (UTC)


HALIL VEDAT FIRATLI Sabri76, Halil Vedat Firatli hakkinda bir kac kere madde ekledim, her seferinde silindi. Acaba ne yanlis yapiyorum? Icerigi mi yoksa sekil mi? Lütfen uyarin.Bu imzasız yazı 92.228.5.168 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Şimdi gördüm. Öncelikle madde kayda değerlik politikasına uymuyor. Maddeyi yazarken bunu kanıtlamanız gerek. Bunun yanında VP:TELİF sayfasını okuyup internetten hiçbir bilgiyi aynen kopyala-yapıştır yapıp vikipediye eklememelisiniz. Bunun yanında madde adı olarak da Halil Vedat Fıratlı olarak yazılmalıdır. Bunun dışında, içeriği de diğer benzer maddeler gibi yazılmalıdır ve ansiklopedik bir dil kullanılmalıdır. 5 temel taşın yanında tarafsız bir dil kulalnılmalıdır...--вяí¢αи76ileti 11:13, 9 Kasım 2011 (UTC)

Ben Alman klavyeyle Windows Word le yaziyorum. Türkce eksik karakterleri ekliyorum. Görünüs olarak iyi, acaba bunda bir mahzur var mi? Belge ve resimlerin asli var ama bunlari ekliyemiyorum. Bu is bayagi karisik. Yardimsiz olmayacak. Yardimi nerden alabilirim? Ahmet CemBu imzasız yazı 92.228.5.168 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Türkçe karater olayını sonradan üzerinden geçerek düzeltebilirsiniz. Bugün sitede fazla aktif olamayacam ama yardım ederim elbet ancak maddenin yukarıda belirttiğim gibi kayda değerliğinin dipnot şeklinde kaynak gösterilerek →Vikipedi:Kaynak gösterme yazılması gerek. Uğraştıracak bir olay... Resim olayına ise maddenin kayda değerliği ispatlanmadan girmek boşuna uğraş olabilir. Eğer kayda değerliğini kanıtlayabilecek bir madde yazacaksan özgür olarak çalışmaya başlayabilirsin ama emeğinin sonunda maddenin vikipedide yer alacak ansiklopedik niteliklere sahip bir madde olarak kalacağının garantisini kimse veremez. Madde yazdıktan sonra haber verirsin, ben ilgili sayfada maddeyi tartışmaya açarım, kalsın, ansiklopediktir sonucu çıkarsa madde kalır. Kolay gelsin...--вяí¢αи76ileti 11:29, 9 Kasım 2011 (UTC)

Halil Vedat Firatli mutlaka kayda degerdir. Istanbul Milli Egitim Müdürlügü ve Güzel Sanaatlar Umum Müdürlügü yapmistir. Bu nitelikle Türkiye de ilk kez Ankara Opera binasini yaptirmis ve Türk balesini baslatmistir. Su anda Milli Egitim Bakanliginin Yesilköy de bir Ilkögretim Okulu onun adini tasimaktadir. Bu demektir ki Milli Egitim Bakanligi onu kayda deger bulmakta. Bunlarin hepsini yazilarimda bildirdim. Yanliz dedigim gibi belgeleri gecemedim.Bu imzasız yazı 92.228.5.168 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. Ahmet Cem

O halde maddeyi yazıp kaynakları da aşağıdaki gibi gösterebilirsin. Ama kullanıcı hesabından girmediğinden ve anonim IP numaraları sürekli değiştiğinden o mesaj sayfasını göremeyeceksin. Bu nedenle http://tr.wikipedia.org/wiki/Kullan%C4%B1c%C4%B1_mesaj:92.228.5.168 sayfasını bir yere not etsen iyi olur. Orada nasıl kaynak göstereceğini de yazdım. Sana yol gösterir ve bir örnek de vereyim. Gösterdiğin kaynakça kullanımı Matthias Sindelar sayfasında olduğu gibi görünür. Ben şimdi çıkmalıyım, sana kolay geslin, sorun olursa sorarsın, en geç 1 gün içinde cevaplarım ama kayıtlı olmadan mesaj yazdığın için sadece kendi mesaj sayfamda cevaplarım, oradan bakabilirsin ya da kullanıcı hesabından girip yazarsın, öyle cevaplarım...--вяí¢αи76ileti 11:41, 9 Kasım 2011 (UTC)

Bendeki kaynaklarin cogu Halil Vedat Firatli özel belgeleri. Örnegin: Meslek sicil defteri, Kendisine yazilan mektuplar. Bunun disinda okulun internet sitesi, kitablar filan var. Bunlarin hepsini belgelemek mümkün. Kaynak konusunda girisin sonunda kaynak göstererek, dediginize uymaya calisacagim. Tabii özel belgeleri ancak scan olarak eklemek mümkün. Ilk önce bir baslangic yapalim, sonra daha iyilestirebilirim. Ahmet Cem


Yönlendirme[kaynağı değiştir]

Merhaba Sabri76. Teknik direktör şablonlarında bir ve birden fazla boş yönlendirme var ve bunlar kullanılmamakta. Sizce bunlara sil etiketi konulup silinmesinde bir sakınca var mı?--Türk Süvarisi ileti 18:08, 9 Kasım 2011 (UTC)

İyi bir kaynak[kaynağı değiştir]

Selamlar. Deneme sayfanı gördüm. 2010 yılının sonuna kadar olan milli olma istatistiklerine şu sayfadan ulaşabilirsin. Çok faydalı bir site ama paralı üye olmadığımızdan sitede hergün en fazla 20 sayfa görüntüleme hakkımız var. Yani gereksiz yere sitede bir sayfaya girmemek gerek. Kolay gelsin...--вяí¢αи76ileti 10:32, 10 Kasım 2011 (UTC)

kaynak icin tesekkürler. ama kaynakta hata var galiba. calismiyor. bu ara bu liste bittikten sonra seckin liste olarak aday olarak sunmayu düsünüyorum. Yani uyanik bir kullanici benden copy&paste yapip önce davranirsa lütfen sahit ol. ilk ben baslattim...:-)

Hayirli vikiler--Xberger 10:39, 10 Kasım 2011 (UTC)

Rica ederim de, bir dakika. Link çalışmıyor mu demek istedin? O zaman sana linkteki bilgileri kopyalayıp yapıştırayım senin çalışma sayfana... Hem başka biri alıp da yaparsa (ki pek olası görmüyorum) bile sonuçta kazanan Vikipedi olur ama Vikipedi'de hiçbir maddenin hiçbir kullanıcıya ait olma durumu olmadığından başka birinin alıp yapması hatta aday göstermesi kimse için sorun olmaz. Bizler bu siteyi ilerleten isimsiz kahramanlarız. Adlarımız değil, yazdığımız ve düzenlediğimiz maddeler inmsanların gözüne görünür. Vikipedi'yle ilgisi olmayan insanların hiçbiri de sayfanın geçmişine bakıp kimler katkı yapmış diye bakmaz, emin ol--вяí¢αи76ileti 10:47, 10 Kasım 2011 (UTC)

Selam. Zamanında şunu onaylamışsın; ancak doğrusu salı idi :) Bu arada üstteki bağlantı bende çalışıyor. İyi günler...--Rapsar da ne ki? 11:09, 10 Kasım 2011 (UTC)

Kara Perşembe ya da Kara Cuma demek kulağa daha doğru gibi gelmişti. Salı gününü seçerek yanlış yapmışlar ya neyse. Teşekkürler. Kolay gelsin...--вяí¢αи76ileti 10:33, 11 Kasım 2011 (UTC)

MERHABA SABRİ BEY; BEN BEA TV BÜNYESİNDE GÖREV ALMAKTAYIM. AÇMIŞ OLDUĞUNUZ BEA TV MADDESİ İÇERİĞİNDE YANLIŞ VE EKSİK BİLGİLER BULUNMAKTA. BUNLARI DEĞİŞTİRME VE YENİLEMEMİZ GEREKİYOR. AYRICA BEA TV MADDESİNİ SADECE BİZİM HESABIMIZA ALMAMIZ SÖZ KONUSU OLABİLİYOR MU? BU KONUDA YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİZ. İYİ ÇALIŞMALAR.Bu imzasız yazı Burcu kalyon (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Öncelikle internette büyük harf kullanarak yazı yazmak bağırmak anlamına gelmektedir. Lütfen bunu yapmayın. İkincisi, maddelerdeki yanlışları herkes düzeltebilir, tek farkı değişikliklerin editör kullanıcıların onayından geçmesi gerekliliğidir. Vikipedi özgür bir ansiklopedi olduğundan hiçbir madde devlet dahil hiçbir kurumun tekeli altına alınamaz. Kullanıcı hesabı olan olmayan herkes maddeleri değiştirmekte özgürdür. Eğer bir maddeye ısrarla yanlış bilgi ekleniyor yahut değişikliklerde sürekli geri almalar suretiyle herhangi bir şekilde değişiklik çatışması/çakışması yaşanıyorsa Vikipedi resmi politikaları çerçevesinde gereği yapılır. Site işleyişini öğrenmeniz açısından bu sayfaları okumanızı tavsiye ederim. Bir de madde içerisinde reklam içeren ifadeler kullanmışsınız. Onları kaldırdım. Hiçbir ansiklopedide tanıtıcı amaçla da olsa reklam içeriğine yer verilmez. Örneğin Britannica'nın hiçbir maddesinde reklam göremezsiniz, aynı zamanda tarafsızlıktan da ödün vermez. Tarafsızlığın sağlanması da Vikipedi için önemlidir. Kolay gelsin...--вяí¢αи76ileti 11:18, 11 Kasım 2011 (UTC)

hazirladigim liste[kaynağı değiştir]

Merhaba sabri,

hazirladigim listede seninde kayit yaptigini gördüm. istersen sen yukardan gel, yani en fazl milli olanlardan asagi dogru, bende asagidan kayit yapayim. böylece orta yerde bulusuruz. kaynak olarak eu-football.info yu vermissin. Bence tff daha güvenilir kaynak aslinda ama tabi bu tercih meselesi. Ben henüz aktiv olan futbolculari kalin yazilis sekliyle yaziyourm. sende istersen böyle yap. güncellemede daha kolay olur.

liste bitsin büyük katki yapmis oluruz.

selamlar--Xberger 11:13, 11 Kasım 2011 (UTC)

Merhabalar. Yukarıdan gelirim ama fazla aşağıya inmem çünkü aşağıya indikçe sayı çok fazla artıyor. 20'den aşağı milli olanlara müdahale etmem sanırım. Evet ben de kalın yazıyorum onları... 20'nin aşağısında bulunan çok fazla sayıdaki futbolcuyu sana bırakıyorum o zaman. Kolay gelsin...--вяí¢αи76ileti 11:17, 11 Kasım 2011 (UTC)
bide hazir konusmusken sunu halledelim. Ben bilgi kutusunda günceleme tarihini güncellenmeden degistirilen mac sayilarini sorgusuz sugalsiz geri alacam. Cünkü bunlar %99 ihtimalle yanlis oluyor. Sadece güncelleme tarihide güncellendigi zaman kontrol edip onay verecem. böylece hepimizin isi hafifler. Senden bu konuda destek bekliyorum.
listede kayit meselesindede sen yapabildigini yap gerisi ben hallederim. bu arada genclerbirligi 2011-12 sezon maddesi eline bakiyor :-)
--hayirli vikiler--Xberger 11:23, 11 Kasım 2011 (UTC)

Açıklama ve yardımınız için çok teşekkürler. Kolay gelsin.

Bilgisayar tabanlı bilişim sistemi[kaynağı değiştir]

Merhaba Sabri76,

Bilgisayar tabanlı bilişim sistemi sayfasını yönetim bilişim sistemi sayfasına yönlendirmişsiniz. Halbuki "bilgisayar tabanlı bilişim sistemleri" yönetim bilişim sistemlerini de kapsayan daha genel bir konudur. Bilgisayar tabanlı bilişim sistemleri arasında, yönetim bilişim sistemlerinin yanısıra, karar destek sistemleri ve iletişim ve işbirliği sistemleri de bulunmaktadır. Vermiş olduğum kaynaklara bir göz atma ve yaptığınız değişikliği geri alma hususlarını sizin sağduyunuza bırakıyorum :)

İyi çalışmalar,

Murat Albayrakoglu 21:24, 12 Kasım 2011 (UTC)

İngilizce vikipedide aynı sayfada gösterilince alt başlıkları olarak düşünmüştüm. O halde geri getiriyorum. Kolay gelsin...--вяí¢αи76ileti 21:30, 16 Kasım 2011 (UTC)

Çok teşekkür ederim. Murat Albayrakoglu 10:47, 17 Kasım 2011 (UTC)

Tanınmış bir ölünün fotoğrafı hk.[kaynağı değiştir]

Merhabalar Sabri, şu fotoğrafın lisans ve açıklama bilgileri doğruysa benzer bir yükleme yapacağım. Öncesinde danışmak istedim. İyi çalışmalar. Utku TanrıvereMesaj 14:16, 13 Kasım 2011 (UTC)

Şunu örnek alabilirsin--вяí¢αи76ileti 21:29, 16 Kasım 2011 (UTC)

Selam. Şurada fikirlerini bekliyorum. Bu arda bu mesaja geri dönüş yapmana gerek yok :)--Rapsar da ne ki? 15:09, 15 Kasım 2011 (UTC)

Sabri,

Sanırım günlerdir bu kişinin maddeleri ne hale getirdiğini takip etmiyorsun, ben bizzat takip ediyor ve yaşıyorum ve ayrıca merak etme, süreli şekilde aldığımız tüm madeleri süresi bittiği an geri alarak vandalizme devam ediyor, hiç bir hizmetlinin olmadığı bir an yapılacak vandalizmleri düşündün mü peki? Ve ayrıca merak etme, süresiz şekilde aldığımız korumalar, gerçekten süresiz değil, kişi bu vandalizmlerini bitirdiği zaman açılacak korumalardır. Dikkatli incelemeni ve bana bu şekilde yaklaşmanı beklerdim, zira SD de nobet tutar oldum. --e.c. 21:11, 16 Kasım 2011 (UTC)

Burayı sanırım hiç incelemedin, alınan tüm korumalar süresiz. --e.c. 21:16, 16 Kasım 2011 (UTC)

Günlerdir Yahudiler ile ilgili farklı maddelerde sürekli birer ikişer vandalizm oluyor diyorsan, haklısın. Biraz araştırınca gördüm (link de değişiklik çakışması oldu ama mesajını alır almaz direkt orayı incelemiştim). Zaten vandalın aynı dakikada tüm bu sayfalarda vandalizm yapması için 7-8 sayfayı art arda kaydet tuşuna basması gerekiyor, tabii anonimler bot kullanmaya başlamamışsa... Bu durum da sanırım Vikipedi'nin OHAL'i sayılabilir. Alttan da fazladan yükseltmek için aldığım dersler dolayısıyla fazla aktif olamıyorum, yoksa nöbeti zaman zaman ben de devralırdım. Nöbette kolaylıklar dilerim...--вяí¢αи76ileti 21:20, 16 Kasım 2011 (UTC)

Abdullah Avcı[kaynağı değiştir]

Merhaba,

Abdullah Avcı bu siralar gündemde oldugu icin boyna maddesine degisiklik yapiyorlar. ortada henüz bir resmi aciklama yok. 2 Gün korumaya alalim sonra gerekn degisikliyi yapariz.

Geri almakla cok zaman harciyoruz.

hayirli calismalar--Xberger 14:45, 17 Kasım 2011 (UTC)

Görevi kesinleştiği için daha fazla vandalizm olacağını düşünmüyorum. Neyseki spekülasyon dönemi fazla uzun sürmedi--вяí¢αи76ileti 15:58, 17 Kasım 2011 (UTC)
Böyle durumlarda aslinda direkt iki gün korunmaya alinsa en temizi olru bence--Xberger 16:01, 17 Kasım 2011 (UTC)
Avcı'nın göreve getirilme sürecinde 2 gündür yaşanan spekülasyonlardan sonra göreve geldikten sonra bir vandalizm yapılmamış. Şu an koruma gerekmiyor, kolay gelsin...--вяí¢αи76ileti 16:13, 17 Kasım 2011 (UTC)
simdi korunmaya gerek kalmadigini biliyorum. ama iki günden beri geri aldiginmiz entryler eger iki gün önce korunmaya alinsaydi gerek kalmazdi. Yapilan degisiklikler vandalizm degil. Ya sepülasyon, ya düzensiz kayitlat, yada argo yapilmis kayitlardi...-Xberger 16:15, 17 Kasım 2011 (UTC)

Merhaba Sabri. Şu vandal bu gece de iş başında. Kolay gelsin.--Abuk SABUK msj 23:38, 23 Kasım 2011 (UTC)

Haber verdiğin için sağ ol. Bu antisemitist profesyonel vandal yüzünden 100'e yakın IP numarası engellenmiştir zannımca... 2 günlük engel verdim, zaten IP değiştirmek onun için sorun değil--вяí¢αи76ileti 23:44, 23 Kasım 2011 (UTC)

Evet beş dakika sonra geri geliyor. Ne azim varmış adamda (vandalların erkek olduğunu kabul ediyoruz :) --Abuk SABUK msj 23:47, 23 Kasım 2011 (UTC)


  • Nazif'e ve Khutuck'e katılıyorum. Süresiz engel oldukça ağır... Topluluğun sabrını sürekli zorlayıp sürekli engellenen ve en son aldığı 6 aylık engelden sonra Vikipedi'ye girmeyen Takabeg'e bile süresiz engel verilmemişken Koc61'e tahammülü zorlamaktan süresiz engel vermen çifte standarttı ve kesinlikle yanlıştı ama biraz geç kalmışım fark etmekte, zira kullanıcı yapacak bir şey olmadığını gördükten sonra Vikipedi'yi gözünden silmiş. Aktif kullanıcı sıkıntısı yaşadığımız şu günlerde maalesef deneyimli bir kullanıcıyı mı kaybettik yoksa kullanıcılara olan hoşgörümüzü mü kaybettik, emin değilim...--вяí¢αи76ileti 20:00, 27 Kasım 2011 (UTC)
  • merhaba Sabri76, yazdığın mesaja vereceğim cevapları zaten diğer kullanıcılara da yazdım, oradan takip edebilirsin. Yaptığım engelleme hoşgörüyü kaybetmekle ilgili değil, kullanıcının davranışları ile ilgilidir. 3 kere hizmetliliğe aday olan birisinin engelleme politikasını çok iyi bilmesine rağmen son zamanlarda sürekli şikayet etmekten başka bir iş yapmaz olmuş, vikipedinin ansiklopedi olmasını bir kenara koyup bir sosyal medya sitesi, forum sitesi gibi davranmaya çalışmış. dolayısıyla aktif kullanıcı olarak yarardan çok zarar veriyordu. değişmeyeceğini de Vikipedi:Denetçi isteği/Dava/Koc61 2 kanıtladı sanırım. Kolay gelsin. --Mskyrider ileti 20:06, 27 Kasım 2011 (UTC)
Teşekkürler, gerekçelerini anlıyorum fakat keşke Takabeg'e yapıldığı gibi devam etmesi halinde engellemeleri kademeli bir şekilde arttırılsaydı yahut süresiz engellenmeden önce herhangi bir kuklacılık faaliyeti tespit edildikten sonra süresiz engellenseydi vicdanen daha rahat olacaktım ancak bu direkt süresiz engellemenin onu daha da kışkırttığını düşünüyorum. Ancak şunu da kabul ederim ki bahsettiğim süreçlerin yaşanması durumunda yine de benzer bir tutum sergileyebilecekti belki ama sadece süreç geciktirilecekti. Yine de böyle olması vicdanen rahat olurdu ama inisiyatifinle verdiğin bu karar şu andan sonra tartışmaya açık olmasa da ilk verildiği gün oldukça tartışmalıydı. Bir de bir an eğer engellediğin gün bunu görseydim seni şikayet edebileceğimi düşündüm ancak aklıma olayın farklı bir boyutu geldi. Seni bir davranışından ötürü şikayet etsem başka bir bürokrat mı davaya bakacak? Ya başka bir bürokrat aktif olmaz da aktif olan tek bürokrat şikayet edilirse ne olacak? Kimi kime şikayet ediyorsun durumu oluşmayacak mı? Meta'yı mı olaya karıştırmak gerekecek ve hakem olmaları mı istenecek? İnfocan'ın halem kurulu önerisi vardı ama bu konuda somut bir adım atılmadı sanırsam...--вяí¢αи76ileti 20:16, 27 Kasım 2011 (UTC)

Amadoni'nin kuklası[kaynağı değiştir]

Amadoni'nin kuklası tarafından biraz önce mesaj sayfama atılan mesaja bakabilir ve gereğini yapabilir misiniz --Kmoksy 20:20, 29 Kasım 2011 (UTC)

ODTÜ Mimarlık fotoğrafları[kaynağı değiştir]

  • Selamlar. Kusura bakma, çeker çekmez yüklemeye üşendim. Genelde Commons'a fotoğrafları toplu yüklüyorum. Umarım işine yarar[3], [4] ve [5]--вяí¢αи76ileti 18:07, 1 Aralık 2011 (UTC)
  • Çok teşekkür ederim. O listeyi SL adayı yapabilmem için çok az engel kaldı. Zahmet oldu eksik olma. Mimar77 18:11, 1 Aralık 2011 (UTC)
Ne zahmeti her gün yürüyerek önünden geçtiğim yerdi, liste seçilecek gibi zaten, kolay gelsin--вяí¢αи76ileti 18:13, 1 Aralık 2011 (UTC)

eklenen fotoğraflar[kaynağı değiştir]

Face'te yazmıştın, fotoğrafları yükledim. İçlerinde en iyi poz veren Özgür'dü. Tip olarak tanımadığım diğer oyuncları çekemedim ama bir sonraki antrenman ziyaretinde fotoğrafı olmayan futbolcuların resimlerine bakıp öyle gideceğim...--вяí¢αи76ileti 18:57, 1 Aralık 2011 (UTC)

eline saglik, cok güzel olmus. ben bu arada milli takimda oynamis tüm futbolcunarin listesini yükledim. Seckin liste olmasi icin biraz daha caba sarfetmem gerekecek. 1920-1960'lara kadar oynana milli futbolcularin internetde resimleri dolayiniyor. Bu resimler icin kimsenin bir hakki yoktur herhalde? Yükleyip maddelere resimler koysak olurmu?
hayirli vikiler--Xberger 19:10, 1 Aralık 2011 (UTC)
Eğer o futbolcular vefat etmişse ve Vikipedi'de resmi yoksa kaynak gösterek adil kullanıma uygun bir şekilde yükleyebileceğimizi biliyorsundur. Bir de fotoğrafın üzerinden 70 yıl geçtikten sonra herhangi bir telif hakkı kalmıyor.--вяí¢αи76ileti 19:21, 1 Aralık 2011 (UTC)

Kullanıcı:Türk Süvarisi[kaynağı değiştir]

Merhaba,

vikipedi'de son zamanlarda Kullanıcı:Türk Süvarisi adinda bir kullanici faaliyet göstermeye basladi. Genel olarak olumlu seyler yapilyor. Ama bazende mantik disi ve delidolu degisiklikleride oluyor. Kendiysiyle iletisime gecmeye calistim, görmemezlikden geliyor. Mesela ben bilindigi gibi Süper Lig ve 1. Lig takimlarinin tüm maddelerin güncel tutmaya calisyorum. Bu dorultuda Adanaspor kadrosunu güncellemistim. Eleman söyle bir degisiklik yapmis:Tikla. Yani benim güncel kadroyu silip gecen sezonkiyi yerlestirmis. Buna benzer birkac seyi var. Iletisime gecse konusup, yol gösterile bilir. ama gecmiyor. Ilgilensen bir gereksiz yükden kurtarirsin bizi.

hayirli pazarlar--Xberger 13:13, 4 Aralık 2011 (UTC)

Valla benim şu an yapabileceğim bir şey yok. Hiçbir kullanıcının mesajına cevap atmayıp kafasına göre değişiklikler yapsaydı uyarmak gerekliydi ancak Rapsar'la diyaloglarından anladığım kadarıyla olumlu katkılar yapmaya çalışıyor. Hatalarını gördükçe ona belirtmen elbette önemli...--вяí¢αи76ileti 12:27, 5 Aralık 2011 (UTC)
yazdiklarimi okumadin herhalde :-) Kullaniciya msj attim cevap vermiyor ama bildigindende sansmiyor. Adanaspor'un gecen sezonki kadrosunu geri getirmis! Böyle biri iletisime girmiyorsa ve yanlis bilgiler eklemekte devam ediyorsa senin birsey yapman gerekli!--Xberger 12:39, 5 Aralık 2011 (UTC)
Okudum, sen rahat ol. Yaptığı bilinçli bir vandalizm gibi gözükmedi. Aslında benim de bir iki ay önce yazdığım bir mesajı cevaplamamıştı ama çok da gözüme batmadı. Eğer aynı değişiklikleri tekrar ediyorsa ya da bir değişiklik savaşına giriyorsa haber verirsin, iletişime geçerim.--вяí¢αи76ileti 20:35, 5 Aralık 2011 (UTC)

Sabri merhaba. Kısa ve öz: Özel:Katkılar/88.239.53.142 Kolay gelsin. :) Utku TanrıvereMesaj 12:08, 5 Aralık 2011 (UTC)

Sen de sağ ol--вяí¢αи76ileti 12:22, 5 Aralık 2011 (UTC)

Hızlı Silme Komutu Hk.[kaynağı değiştir]

Merhaba Sabri Bey. Vikipedist olarak bir sayfa oluşturduk. Tiyatro alanındaki önemli çalışmalarından dolayı "Şenol TİRYAKİ" sayfası oluşturduk . Ancak; Hızlı Silinme Politikası gereği silinmek üzere etiketlendi. Bir Hizmetlinin incelemesi gerekiyor. İki gündür sebebini araştırmama rağmen bulamadım. Daha önce oluşturduğum sayfalarda böyle bir durum olmamıştı. Sizden ricam, bunun sebebi yahut neyi atladığımızın sebebini bize bildirebilirseniz müteşekkir kalacağım. Greenworld turkey 19:03, 6 Aralık 2011 (UTC)

Seksen anlatmış--вяí¢αи76ileti 14:37, 6 Ocak 2012 (UTC)

Merhaba Sabri Bey Mesajınız için teşekkürler. malesef pek Viki diline hakim değilim, bu yüzden pek kullanamıyorum özelliklerin ve şablonlarda sorunum var. saygılar--Uzakyol 00:22, 7 Aralık 2011 (UTC)

Futbolcu maddeleri[kaynağı değiştir]

Selamlar. şu değişikliğimi dikkate alarak maddeleri yazabilir misin, standardizasyon için önemli de, kolay gelsin...--Sαвяí¢αи76ileti 13:39, 7 Aralık 2011 (UTC)

Fark ettiklerimi düzelttim. Ancak özellikle {{0}} işaretlerinin 2'şer tane olması tablolarda okuma sırasında standartlardan uzaklaşmaya neden oluyor, sütun kaymaları oluşabiliyor, bilginize. -- Anerka 14:04, 7 Aralık 2011 (UTC)

Mekanik enerji[kaynağı değiştir]

Merhaba Sabrican umarım iyisindir. :) Yine bir madde açmak istiyorum fakat başka bir maddeye yönlendirildiği için açamıyorum. Örneğin şu maddeyi çevirdim fakat Türkçe karşılığı olan "Mekanik enerji"yi girmeye kalkıştığımda kinetik enerjiye yönlendiriyor. Ne yapabiliriz? Kolay gelsin. --Anylai 17:44, 8 Aralık 2011 (UTC)

Kaç ay önce Gorgoroth (müzik grubu) için de aynı şeyi sordum fakat cevap vermemiştin. Gorgoroth yapmak istiyorum fakat yönlendirme olduğu için olmuyor. Eğer bir fikrin yoksa başkasına sorayım. Kolay gelsin. --Anylai 20:00, 8 Aralık 2011 (UTC)
Merhabalar. Bugün birçok insandan duyduğum lafı sana ileteyim, "iyi diyelim, iyi olalım". Dersler çok ağırlaştı hiç sorma. Geçmişte cevap vermediysem gözümden kaçmış olmalı... kinetik enerjiye yönledirilmesi 2006 yılında bir kullanıcı tarafından yapılmış. O yönlendirmeyi sildiğimden şimdi maddeyi açabilirsin. Gorgoroth (müzik grubu) gibi sayfa adını değiştirirken izin vermeyen yönlendirme olaylarında VP:STT sayfasını kullanabilirsin. Gorgoroth diye Orta Dünya'da bir yer varmış bu nedenle parantez içinde müzik grubu ibaresi konulmuş. Yoğun olduğumdan odaklanamadım şu an ne yapabileceğime... O sayfada isteğini belirtmen sorunu çözebilir. Kolay gelsin...--вяí¢αи76ileti 20:16, 8 Aralık 2011 (UTC)
Evet biliyorum bayağı yoğunsun hem okuldan hem hizmetlilik görevinden dolayı. Yardımların için teşekkürler. Sayende maddenin girişini yaptım. İyi çalışmalar --Anylai 20:28, 8 Aralık 2011 (UTC)

Fin İç Savaşı[kaynağı değiştir]

Selamlar. Fin İç Savaşı maddesini unuttun mu bilmiyorum ama bitmesi halinde çok iyi bir şeçkin madde olabilir...--вяí¢αи76ileti 22:21, 8 Aralık 2011 (UTC)

Hatırlatma için çok teşekkürler. Unutmuşum sanırım yoğunluktan, son bir gayretle tamamlamaya çalışayım başladığım işi...эртлй 07:32, 9 Aralık 2011 (UTC)

Selamlar. Şununla alakalı bir şikayetim vardı şikayet sayfasında. Kapatılmadı bir türlü. Bir bakabilir misin?--Rapsar da ne ki? 11:16, 10 Aralık 2011 (UTC)

Selamlar. Okuyup, düşünüp karar vermek için üşendim şimdi biliyor musun, başka biri kapatır umarım--вяí¢αи76ileti 14:45, 10 Aralık 2011 (UTC)
  • Selamlar. Cekli'nin girdiği maddeyi kontrol edip düzeltmeler yaptım. [6] [7] [8] Sırf fazla cümle yazıp puan almak amaçlı kurulan cümleler, imla hatası bulunan cümlelerden beni daha çok fıtık etti. Acaba diyorum, iş birliği projesinde satır sayısına göre mi puanlama yapılsa, ama şimdi düşündüm de, o zaman da fazla satır boşluğu bırakılabilir...--вяí¢αи76ileti 15:45, 10 Aralık 2011 (UTC)
    • Puanlama konusunda maalesef bazı açıklar var bu açıkça görünüyor ancak bunu nasıl çözeriz konusunda ciddi soru işaretleri var. Örneğin sizin düzeltmeleriniz sonucunda 42 cümleye düşüyor Bu madde ancak bu durumda Cekli'den puan düşülmemesi gerektiğini düşünüyorum size bu düzeltmelerden dolayı puan verilmesi gerekiyor. Şimdilik kurallar gereği bu şekilde uyguluyoruz ancak yeni yılla birlikte yeni düzenlemeler gelecektir.--xrazymesaj 16:17, 10 Aralık 2011 (UTC)
  • O zaman umarım yeni yılla yeni düzenlemeler gelir bu arada düzenleme yaptım diye puan vermenize gerek yok, imlanın ve düzenin dışında sırf fazla cümle olsun diye kısa kısa konulmuş birkaç cümleyi de akıcılığı sağlayarak birleştirdim. Bazı cümleler ansiklopedinin resmi yazım diline yakışmayabiliyor. Örneğin; "... tarihinde doğdu. Annesi ...'ydı. Babası ise ...'ydı." yerine ... "tarihinde doğan X kişisinin annesi ..., babası ise ...'ydı." demek akıcılık bakımından daha uygun geliyor ancak bu durum cümleyi uzatırken projeden alınan puanı da azaltıyor. Eğer sadece puanla haftanın madalyasını kazanma amacıyla bu yapılıyorsa yanlış olmasının yanında maddenin okunmasını da zorlaştırıyor...--вяí¢αи76ileti 16:46, 10 Aralık 2011 (UTC)
    • Kesinlikle. bu konuda size katılıyorum cümlenin içeriğine maalesef bakamıyorum bu puanlama sisteminde en azından baksam bile sizin belirtiğiniz hususta herhangi bir eleştiride bulunamıyorum. Bu tür sıkıntılı durumlar için kanaat diye bir şey çıkarmıştık ancak bu sadece eklemek içindi yani artı kanaat kullanıyorduk. belki yeni yılda eksi kanaat diye bir şey çıkartılabilir. --xrazymesaj 16:58, 10 Aralık 2011 (UTC)
  • Selamlar Sabri abi, nasılsın? Uzun zamandır konuşamıyoruz. Dün Revan Hanlığı maddesini gördüm. Onu yakın zamanda SM yapacak mısın? Elimde Richard Tapper'in İran'ın Sınır Boylarında Göçebeler adlı kitabı var. Ondan da yararlanabiliriz. Ayrıca aklıma gelmişken söyleyeyim, "Kırmızı Gül Demet Demet" adlı bir türkü var. "Şol Revan'da balam kaldı" diyor bir dizesinde hatta. Ona da yer verebiliriz. Saygılar... GökçeYörük 19:03, 10 Aralık 2011 (UTC)
Yoğunluk işte... O maddeyi bir yılı aşkındır yakın zamanda SM yapmak istiyorum ama o kadar yavaş ilerliyorum ki, bir SM ilerlemesinde yavaşlık rekorunu kırmışımdır. Hizmetlilik sorumluluklarım dışında YMD'de çok fazla atlanan madde oluyor ve onlarla ilgileniyorum. Sonuç olarak fazla zaman ayıramıyorum. Richard Tapper'ın o kitabında ilgili kısımları eğer kısaysa bana sayfa kaynağı göstererek yazabilir misin? Eğer birkaç sayfa varsa da tarayıp e-postayla e172238@metu.edu.tr adresine atabilir misin? Bir de, bahsettiğin türkünün madde için pek faydalı olacaını düşünmüyorum. Eğer Erivan maddesi olsaydı ilginç bir konu olurdu ancak, Revan Hanlığı ile ilgiliye benzemiyor...--вяí¢αи76ileti 14:37, 6 Ocak 2012 (UTC)

Selamlar. Girdiğin maddeleri kontrol edip düzeltmeler yaptım. [9] [10] [11] Fazla cümle yazıp fazla puan kazanmak için değil de, maddede okuma kolaylığı sağlarsan daha iyi olur. Kısa ve kesik cümleler maddenin akıcılığını bozmakta, bunun dışında küçük imla (gramer) hataları vardı, onları düzelttim...--вяí¢αи76ileti 15:59, 10 Aralık 2011 (UTC)

Tarzınıza saygıyla yanaşarak bildirmek isterim ki, kısa ve kesik cümlelerin maddenin akıcılığını bozma fikrine katılmıyorum. Bunun dışında küçük imla (gramer) hataları yapmam mümkün olabilir. Zaten her kesin öyle hatalar yapma perspektivi vardır. Yazdığım maddelere emek sarf etdiğiniz için teşekkürler! Saygılarımla, ----Safir yüzüklü CekliAltından konuş 05:22, 12 Aralık 2011 (UTC)

futbolcu biyografileri[kaynağı değiştir]

Selamlar. şuradan da görebileceğin gibi futbolcu şablonlarında kilo ve takma ad bilgilerini kullanmıyoruz. Bilgine...--вяí¢αи76ileti 08:26, 12 Aralık 2011 (UTC)

Takma adlı versiyonu bir yerden kopyalamış olmalıyım. Açtığım maddeleri düzeltmişsiniz, teşekkür ederim. Bundan sonra dikkat edeceğim. ----anerka'ya söyleyin 11:29, 12 Aralık 2011 (UTC)

Dört Büyüklere futbolcu listesi[kaynağı değiştir]

Merhaba sabri,

bildigin gibi gecenlerde Türkiye Millî Futbol Takımı oyuncuları listesi actim. Daha sonra kalima gelen bir fikir ise Dört büyükler icinde futbolcu listesi acilabilecigi. Örnek olarak mesela şu listesi alinabilir. Tek düsüncem liste nasil olmasi. Ya kulüp tarihinin kurulmasindan sonra tüm futbolculari iceren bir liste acilmali yada sadece süper lig zamaninda oynamis futbolculari iceren bir liste. yada iki ayri liste acilmali. nasil yapalim? --Xberger 12:47, 12 Aralık 2011 (UTC)

Merhaba sabri, soruna cevap yazmayi unuttun galiba? iyi vikiler--Xberger 13:20, 17 Aralık 2011 (UTC)
Merhabalar. Yoğunluktan mesajları cevaplayamadım. Kusura bakma... 4 büyükler için ayrı ayrı açılabilir elbette... Süper Lig öncesi futbolcuları içerebilir. Zaten Trabzonspor geç kurulduğundan öyle bir sorun yaşanmaz ancak diğer üç takım için tüm futbolcuların yapılması daha uygun olabilir. Sonuçta Süper Lig öncesinde top koşturmuş kulüpler tarafından efsaneleştirilmiş futbolcular da var...--вяí¢αи76ileti 14:37, 6 Ocak 2012 (UTC)

Küresel hasap[kaynağı değiştir]

Merhaba Sabri. Bu aralar zamanımı kardeş projelerde geçirme gibi bir arzum var. Yalnız, projelerde eski kullanıcı adım ile geçiyorum dolayısıyla diğer projelere geçiş yaparken sorun yaşıyorum. Bu noktada bürokrat olarak Vikisözlük'teki sayfamı Vitruvian'a taşıyabilir misin? Yoksa orada da bir ad değişikliği başvurusu mu yapmalıyım? --Şafak 19:00, 12 Aralık 2011 (UTC)

Taşıdım mı hatırlamıyorum ama neyi neye taşıyacağımı da bilmiyorum--вяí¢αи76ileti 14:37, 6 Ocak 2012 (UTC)

  • Merhaba Sabri, abartma ile ilgili yorumunu okudum, bilmiyorum bir Khutuck'a sor istersen 8-10 daha diyor, ben de olsun diyorum. Utku Tanrı oylamasını umarım satır satır okuyacak vakti kendine ayırırsın, ee hizmetlisin ayır bence:) Oradan buraya geldik, 2 aylık kullanıcılar yerine eski kullanıcıları tercih ederim, işin özeti budur. Khutuck da küfür, serinkanlılık, tezcanlılık vs. gibi kusurların önemli olmadığının canlı örneğidir. Vikipediye bir de buradan şerbet verelim, belki bir canlanma olur...Vikiçizer 19:58, 12 Aralık 2011 (UTC)

Izleme listem[kaynağı değiştir]

Burasıyla ilgilenebilir misiniz? https://tr.wikipedia.org/wiki/MediaWiki:Mywatchlist --Kirov Airship 17:09, 14 Aralık 2011 (UTC)

Reklamla ilgili veya kişinin kendisi ile ilgili madde açması halinde kullanılan şablonlar neredeydi? milesbroke 19:10, 16 Aralık 2011 (UTC)

Belli ki oldukça meşgulsün bu aralar. Şurada görüleceği üzere gerekenleri yapmaya çalıştım. Umarım olmuştur, kolay gelsin. --Vitruvian 15:27, 18 Aralık 2011 (UTC)

Reality'e de danıştım gerekeni açıkladı, her şey halloldu. Tekrardan kolay gelsin. --Vitruvian 18:51, 18 Aralık 2011 (UTC)

Kendi çektiğim fotoğrafları nasıl ekleyebilirim?[kaynağı değiştir]

Merhaba,

Kendi çektiğim fotoğrafları nasıl ekleyebilirim? Önce Commons'a mı üye olmam gerekiyor? ve de siteye nasıl ekleniyor? Kaynak nerede gösteriliyor? ASlında çok fazla şey var sormak istediğim ama adım adım öğrenmeye çalışıyorum. Eğer vaktiniz varsa, bana bazı ödevler vererek Vikipedi'yi öğrenmeme yardımcı olabilir misiniz? Yoksa benim için biraz zaman alacak... teşekkür ederim.. SeyreyLeDunyayi 14:11, 23 Aralık 2011 (UTC)

Merhabalar. Geç cevap için özür dilerim... Eğer özgür lisanlı bir fotoğraf varsa (genellikle kendi çektiğiniz) onu commons'a yükleyerek diğer vikipedilerde de kullanılmasını sağlayabilirsiniz. şu sayfayı ve sağ üst köşede bulunan diğer sayfaları okumanı tavsiye ederim. Kolay gelsin...--вяí¢αи76ileti 14:37, 6 Ocak 2012 (UTC)

Selam Sabri, hizmetlilik oylamamdaki desteğin için çok teşekkür ediyorum. Sizin gibi denyimli bir kullanıcının beni desteklemesinden ayrıca memnun oldum. Hizmetlilik görevini en güzel şekilde yerine getirmeye özen göstereceğim. Kolaylıklar dilerim.---- Akhilleus ileti 16:46, 25 Aralık 2011 (UTC)