Kullanıcı mesaj:Parishan

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Son yorum: Sakhalinio tarafından 3 yıl önce İyi vikiler başlığına

Hoş geldin![kaynağı değiştir]

Hoş geldiniz Parishan!

Merhaba, tamamen gönüllü katılımcıların çabalarıyla 285 dilde oluşturulmaya çalışılan ansiklopedinin Türkçe bölümü Vikipedi'ye hoş geldiniz!

  • Bu ansiklopedi beş temel taş üzerinde şekillenir, katkıda bulunmadan önce okumanızda yarar vardır.
  • Katkıda bulunmaktan lütfen çekinmeyin.
  • Denemelerinizi deneme tahtasında yapabilirsiniz.
  • Vikipedi'nin yazım kuralları oldukça basittir ve ansiklopedik bir madde yaratmanın altın kuralları biçem el kitabında ayrıntılı olarak açıklanmaktadır.
  • Yeni bir madde yaratmanızda madde sihirbazı büyük kolaylık sağlayacaktır.
  • Vikipedi'ye başka bir site ya da yazılı materyalde daha önce yayınlanmış herhangi bir içeriğin eklenmesinin, telif politikası ihlali doğurduğu ve bu eklemelerin farkedildiğinde geri alındığı ve/veya silindiğini unutmayın.
  • Deneyimli kullanıcılardan yardım istemekten çekinmeyin; yeni bir katılımcıya yardım etmekten mutluluk duyacaklardır.
  • Tartışma ve kullanıcı mesaj sayfalarında iletilerinizin sonuna, imza atmayı "~~~~" ihmal etmeyin.
  • 18 yaşından küçükseniz çocuk koruma politikasını okumanız tavsiye edilir.
Bizi daha yakından tanımak istiyorsanız
Hakkımızda
Danışmak için
Danışma masası
İletişim için
Köy çeşmesi
Herhangi bir sorunda
Yardım sayfası
İş birliğinde bulunmak istiyorsanız
İş Birliği Projesi
Vikipedi'de neler mi var?
Göz at
En çok sorulanlar Burada
Bulmak istediğim konuya nasıl erişirim? Gezinti
Bir madde için ekleme yapacağım ama telif hakları sorunu ne olacak? Kaynaklar
Madde hakkında nasıl tartışırım? Tartışma sayfasını kullanın
Bir madde için yapıcı eleştiri nasıl yapılır? Tavsiye
Bir kullanıcı ile sorunum var. Ne yapmalıyım? Nezaket (yorum yaparken katılımcıya değil konuya odaklanın) ve Sorun çözümü

Kolay gelsin. --Vikipedist 08:05, 31 Temmuz 2008 (UTC)

Mashadov ne yapalım? Takabeg ileti 02:52, 15 Nisan 2009 (UTC)

Lütfen Vikipedi sayfalarını boş içeriklerle değiştirmeyin. Vikipedi'de boş sayfalar yeni kullanıcılar için yanıltıcı olabileceğinden zararlıdır.

Şayet çift madde durumundaysa, lütfen uygun olan sayfaya yönlendirme yapınız. Eğer sayfa vandalizme uğramışsa, lütfen uygun haline geri döndürünüz. Eğer sayfanın içeriğinin uygun olmadığını düşünüyorsanız, uygun bir içerikle değiştiriniz.

Eğer sayfa için umut olmadığını düşünüyorsanız, işleyiş için silme politikasına göz atabilirsiniz. Vikipedi'ye katkı sağladığınız için teşekkürler.
Takabeg ileti 00:00, 14 Temmuz 2009 (UTC)

Aslında temizlik lazım. Bu konuda haklı olabilirsiniz. Ancak yaptığınız doğru değildir. Yani kaldırdığınız kısım kaynaklı olduğu için tamemen silmek doğru değildir. Özetlenebilir ve İngiliz Vikideki kaynakları ekleyebilirsiniz. Takabeg ileti 00:02, 14 Temmuz 2009 (UTC)


Üzeyir Hacıbeyov etnik grup açısından Azeri olabilir ama Sovyet bestecilerindendir. SSCB Halk Sanatçısı nişanı aldı. Stalin Nişanı da. Takabeg ileti 00:21, 14 Temmuz 2009 (UTC)

Kara Karayev de Sovyet bestecilerdendir. Takabeg ileti 00:25, 14 Temmuz 2009 (UTC)

O halde Lütfen kendinizi gülünç yere koymayın. Belki size sütün beyaz olduğunu ispat eden bir kaynak da lazım? ne demek ? SSCB'li olması gülünecek şey midir? Takabeg ileti 00:27, 14 Temmuz 2009 (UTC)


Gülünç onun SSCB'li olduğu değil, sizin 'Azeri bestecileri' kategorisini malum sebepten silmeniz ve Hacıbeyov'un Azeri bestecisi olduğunu ispat eden kaynak talep etmenizdir. Parishan 02:20, 14 Temmuz 2009 (UTC)

Herşeyden önce SSCB dönemin bestecileridir. Yani kategori olarak Kategori:Sovyet besteciler'e girer. Ve Kategori:Azeri asıllı SSCB'liler kategorisi zaten Kategori:Azeriler'in alt kategorisidir. Takabeg ileti 02:35, 14 Temmuz 2009 (UTC)

Hayır, ilk önce o Azeri bestecisidir. Evvela, büyük bestelerinin çoğunu Sovyetler Birliği'nin yaranmasından önce yazdı. İkinci olarak, SSCB çokuluslu bir kurum idi. SSCB'de bile Hacıbeyov'un besteleri öncelikte Azeri kültürüne bir katkı gibi kabul edilirdi. Parishan 02:53, 14 Temmuz 2009 (UTC)

Günümüzde Azerbaycan Cumhuriyeti tarafından ileri sürülen yorumlara doğrudan o dönemlere bakmakta fayda var. Takabeg ileti 02:56, 14 Temmuz 2009 (UTC)

O "yorumların" ekseriyeti sizin özel uydurmalarınız, nefret duyduğunuz Azerbaycan ile ilgili olan ve birçok kez açığa çıkardığınız özel önyargınızın neticeleri. Parishan 03:10, 14 Temmuz 2009 (UTC)
Ne uydurma yaw. Gerçek gerçektir. Takabeg ileti 03:11, 14 Temmuz 2009 (UTC)
Birde neden Azerbaycan'dan nefret edeyim ? Azerbaycan Cumhuriyeti istikametinden gelen propaganda ağırlıklı milliyetçi değişikliklerle mücadele ediyorum sadece. Bu propagandalardan farkedemediniz mi? Takabeg ileti 03:15, 14 Temmuz 2009 (UTC)

Ya? Hacıbeyov'un Azeri değil, Sovyet bestecisi olduğu gibi "gerçek" mi? Hiç değilse, önyargılı olmanızı boynunuza alıp itiraf edin. Parishan 03:42, 14 Temmuz 2009 (UTC)

Azeri değil diye kim söyledi? Sovyet bestecisidir. SSCB'lidir ve etnik kökeni nedir diye sorulduğunda Azeridir deriz. Önyargılı yaklaşmazsanız güzel katkıda bulunabileceğinize inanıyorum. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 03:47, 14 Temmuz 2009 (UTC)


Ben o isimleri ingilizce diliyle yazmak zorundayım çünkü Eurovision.tv deki yazıyla aynı olsun diye ayrıca Türkçe ile de uyumlu... iyi çalışmalar. On 15 ileti 20:19, 27 Aralık (UTC)

karışma bana ok? iyi çalışmalar. On 15 ileti 08:59, 28 Aralık (UTC)

İyi vikiler[kaynağı değiştir]

Sevgili Parishan, Vikipedi'ye katkılarınız için çok teşekkürler. Covid-19 önlemleri kapsamında pek çoğumuzun evinden çıkmadığı şu dönemi elimizden geldiğince Türkçe Vikipedi'ye katkı için kullanmak en güzel uğraş! Türkçe Vikipedi'nin her alanda uzman kişilerin bilgisine, emeğine çok ihtiyacı var ve katkılarınız çok değerli. Elinize sağlık.

Eğer Vikipedi'ye katkılarınız sırasında sorunuz, yardıma ihtiyaç duyduğunuz bir konu olursa deneyimli bir vikipediste veya Köy Çeşmesi'ne mesaj bırakabilirsiniz. Ayrıca birine hızlıca ulaşabilmek için Wiki-dışı bir ortamı kullanmak isterseniz şu adresteki Telegram grubuna da katılabilirsiniz.

Size Türkçe Vikipedi başta olmak üzere Türkçe özgür bilgi ve içeriğin gelişimi ve desteklenmesi için çalışan Wikimedia Topluluğu Kullanıcı Grubu Türkiye (WMTR) adlı oluşumu da tanıtmak isterim.

WMTR üyeleri üniversiteler, kütüphaneler ve müzelerle çalışarak Vikipedi'yi geliştirmeye, katkıları arttırmaya çalışmakta. Bir süre önce İstanbul'da Salı akşamları düzenli olarak vikipedistler arasında sosyal buluşmalar gerçekleştirilmeye başladı. Şimdi bu buluşmalar çevrimiçi olarak İstanbul ve İstanbul dışından dileyen tüm vikipedistlerin katılımı ile gerçekleşiyor. Müsait olduğunuz bir zaman dilerseniz bu toplantılara da bekleriz. Tarafıma e-posta ile ulaşabilirseniz adresinize davet göndermek isteriz.

Kolay gelsin ve iyi vikiler Sakhalinio (mesaj - e-posta) 22.49, 8 Temmuz 2020 (UTC)Yanıtla