Kullanıcı mesaj:Nushirevan11/Mesaj Arşivim

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Bağımsız Kaynak[kaynağı değiştir]

Merhaba, Mahmut Ustaosmanoğlu maddesine eklenen silsile için bağımsız kaynak istemek peygamberler silsilesi için dini kaynak harici kaynak istemekle eş değer değil midir? İsmailağa Cemaati kendisi bu silsilenin böyle olduğuna inanıyor. Ali Haydar Ahıskavî'den şeyhlerinin postnişinliği aldıklarını ifade ediyorlar. Kuran için Kuran dışından bir kaynak getirilebilirse bu bilgi içinde cemaat dışı bir kaynak getirilebilir. Bu konudaki düşünceniz mesnetsiz ve mantıkî bir yönü yok. Ayrıca İngilizce Mahmut Ustaosmanoğlu maddesinde hiçbir kaynak belirtilmeden aynı silsileye yer verilmiştir. Tarikatın kendi kabul ettiği silsile için dışardan kaynak aramak abestir. Bu konuyu üst görevlilerden birine sormanızı rica ediyorum. --Umitk aydin (mesaj) 15:50, 21 Ekim 2016 (UTC)

Cevap Cevap Maalesef birilerinin bir şeye inanması onu ansiklopediye taşımaya yetmiyor. Doğrudur ya da yanlıştır demiyorum bakın, ansiklopediye taşımaya yetmiyor. Cemaatin biz böyle inanıyoruz ve burada da böyle yer alacak demesi ansiklopedik bir dilden uzak ve anlamsız. Kendi sitenizde bunu yapabilirsiniz ama buraya bu bilgiye ekleyemezsiniz. Zira bunu sadece bu cemaat kabul ediyor. Bunun gerçekte böyle olmadığının herkes açısından böyle kabul edildiğini kanıtlamak için de bağımsız kaynaklara gerek vardır, cemaatin "propaganda" amaçlı yarattığı kendi sitesi değil. Ayrıca Kuran ile cemaati bir tutamazsınız. Cemaat bir kurumdur bir dinin kitabı veya başvuru noktası değil. Burada herkes aynı yetkidedir. Tüm kullanıcılar aynı Politika ve yönergelere göre hareket eder. Benim yaptığım da diğer kullanıcılarında yapacağı şey de bu. Ama illa bir "üst" merci arıyorsanız konunun geçmişine bakabilirsiniz. Aynı geri alma işlemini hizmetli yetkisine sahip bir arkadaşımız da "kaynak" isteyerek yapmış. İngilizce vikipediye de gelirsek o kısım buraya bağlamıyor maalesef ingilizce vikipedi, türkçe vikipedi, rusça vikipedi vs.vs.vs. hepsinin ayrı kendine has politika ve yönergeleri vardır. Veya yapılan değişiklik diğer kullanıcıların dikkatinden kaçtı bilemem. Dediğim gibi politika ve yönergelerimiz farklı. -- Pragdonmesaj 17:31, 21 Ekim 2016 (UTC)
Cevap Cevap Ansiklopedik bilgi demek nesnel bilgi demek değildir. Ansiklopedik bilgi bir inanç veya değer yargıları hakkında bilgi verirken o inancın mensuplarının neye inandığını o inancın ne olduğunu anlatmaktır. İslam hakkında bilgi verirken Hristiyan ve Yahudilerle ortak paydayı mı gözeteceğiz yoksa İslam'ın kaidelerini mi yazacağız? Muhammed'in peygamber olmadığına milyonlar inanıyor ancak sadece kendi mensupları peygamber olduğuna inanıyor. Şimdi Muhammed'in peygamberliğini wikipedia'ya yazmak için bir gayri müslim kaynak mı gerekiyor? İsmailağa Cemaati mensupları bu silsileye inanıyor. Ansiklopediye silsileyi ekleyerek bunu demek istiyoruz. Mahmut Ustaosmanoğlu'nun şeyh olduğunu herkes mi kabul ediyor? Niçin tanıtım cümlesine şeyh yazmışsınız? Çünkü cemaati kendisini şeyh olarak kabul ediyor. Tartışma kısmına baktım ancak mantıkî bir nedeniniz yok. Siz ansiklopedik bilgi ile nesnelliği birbirine karıştırmışsınız kusura bakmayın. Cevabınız için teşekkürler. --Umitk aydin (mesaj) 21:09, 21 Ekim 2016 (UTC)
@Umitk aydin Ortada bir karıştırma yok. Mantıki nedenimiz politika ve yönergelerimizdir. Bunlara bir itirazınız varsa ilgi politikanın tartışma sayfasında fikrinizi belirtip tartışabilir ve ortak paydada buluşulursa değiştirebilirsiniz. Muhammedin peygamber olduğunu kanıtlayan binlerce, milyonlarca bağımsız güvenilir kaynak mevcut. Böyle bir örnekleme (karşılaştırma) kabul edilir değil. Hala inatla bir din ve onun peygamberinin varlığı ile cemaat karşılaştırması yapıyorsunuz. Bağımsız kaynaklar karşıt görüşlerden olmak zorunda değil. Misal bir ayet için Hamdi Yazır'ın bir eseri kaynak olarak kabul edilebilir. veya hürriyet vb ulusal basına yansımış "muhammed peygamber" söylemi kayda değerliğe ispattır. yazılan yayınlanmış makalelerde buna değinilmiş olması onu kayda değer yapar. Lüzumundan fazla açıklama yaptım. Zira ilgili tüm bilgiler yukarıda verdiğim politika ve yönergelerde mevcut. Bu yönergeler dışına çıkılamaz. Yönergeleri ve politikaları yeniden okumanızı tavsiye ediyorum. İyi çalışmalar.--Pragdonmesaj 22:17, 21 Ekim 2016 (UTC)

Alemşah Halime Begüm[kaynağı değiştir]

Yine mi bu demeden konuyla ilgili bir kaç şey belirtip hemen gideceğim :) (Gördüğüm eksiklikler ile ilgili). Öncelikle elinize sağlık değerli bir madde olmuş. Ancak bir kaç noktaya değinmekte fayda görüyorum zira kaynaklandırma konusunda biraz eksik olduğunu düşünüyorum (Naçizane düşüncem). Öncelikle madde içerisinde yazdığınız "1501 yılında Sünni olduğu için oğlu Şah İsmail tarafından öldürüldüğü iddia edilmiştir" kısmına haklı olarak kim iddia etmiş?, nerede iddia edilmiş? soruları geliyor insanın aklına. bu tarz cümleler söylem olarak kalır ve bunun kanıtlanması gerekir. Evet girip googleda vs araştırılıp öğrenilebilir bir bilgi belki ama bu buraya yazılıyorsa kaynağını da belirtmek gerek zira ansiklopediler iddialardan oluşan bir yapı değildir, kesin, saf bilgiyi verir. Gösterdiğiniz youtube kaynağı malesef bu cümleyi bilgi haline getirmeye yetmiyor. Tufan Gündüz'ün direkt bu konu (bu iddia) hakkında yazdığı kitap, kitabın bir bölümü veya makalesi bu iddiayı ansiklopedik bir bilgi haline sokar. Şu haliyle bu cümle sizin kişisel görüşünüzden başka bir şey ifade etmiyor. Maddenin genelinde bu durum söz konusu. Madde gerçekten değerli ve güzel ancak ciddi bir kaynaklandırma sorunu çıkıyor ortaya ve bu durum ileride maddenin tamamen silinmesine yol açabilir. Bunun için size naçizane tavsiyem Vikipedi:Kaynak gösterme ve Vikipedi:Güvenilir kaynaklar yönergelerine bir göz atmanız. Niyetim size germek değil sadece oluşturulan maddelerde bir standardı yakalamak. O yüzden biraz önceki konuşmada gerdiysem sizi özür dilerim :) Bunun dışında yine kaynaklandırma gibi yönergeler ile ilgili danışmak istediğiniz bir şey olursa çekinmeden sorun lütfen. İyi çalışmalar. --Pragdonmesaj 23:07, 21 Ekim 2016 (UTC)

@Pragdon Estağfurullah. Bir makaleden bu madde özetlenmiştir. Her önemli cümleye aynı makaleyi kaynak olarak vermek anlamsız olur diye düşündüm. Alemşah Halime Begüm hakkında çok kaynak ve bilgi yok. 1501 yılında oğlu tarafından öldürüldüğü Reha Çamuroğlu ve İskender Pala tarafından iddia ediliyor. Ben de bunu belirterek bu iddianın yanlış olduğunu oğlu tarafından öldürülmediğini ifade ediyorum. Teşekkürler. :) --Umitk aydin (mesaj) 23:24, 21 Ekim 2016 (UTC)


Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz. Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, ancak Vikipedi'ye özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) olmayan hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Kısa bilgi almak için buraya tıklayınız. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler! --SakhalinioBuyrun beniiiim? 21:27, 1 Aralık 2016 (UTC)
:@Sakhalinio Hoş bulduk. Beni aydınlattınız. Bundan sonra daha dikkatli olacağım. İyi dilekleriniz ve uyarınız için teşekkürler.--Umitk aydin (mesaj) 15:06, 2 Aralık 2016 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği daveti[kaynağı değiştir]

VikiProje Sovyetler Birliği Daveti
İyi günler, iyi Vikiler.
Sovyetler Birliği ile ilişkili tarih, politika, bilim, coğrafya, ekonomi, askeriye, hukuk, eğitim, felsefe, kişi, toplum vb. gibi konularda maddeler açmayı ve var olan maddeleri düzenleyerek kaliteli hale getirmeyi amaçlayan VikiProje Sovyetler Birliği projesine davetlisiniz.

Projeye katkıda bulunmak için katılımcılar listesine isminizi ekleyin, iş bölümü ve hedefler kısmına yapmayı düşündüğü katkıları yazarak benzer ilgi alanına sahip kişilerle birlikte hareket edin. Bununla birlikte bu ayın iş birliği projesine katılarak projenin gelişmesine katkıda bulunun. İşbirliği projesinde pek çok ödül sizi beklemekte.

Ayrıca çalışılan maddeleri ve düzenlenmesi gereken maddeleri inceleyebilir veya anket ve oylamalara katılarak görüş bildirebilirsiniz.

Proje hakkında daha fazla bilgi ve katılım için TIKLAYIN.

--Ahmet Turhan (mesaj) 03:08, 6 Aralık 2016 (UTC)

Silme gerekçesi[kaynağı değiştir]

Yalnızca tartışma şablonunun bulunduğu sayfalar oluşturulmamakta. Bilginize. --Superyetkinileti 15:45, 9 Aralık 2016 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği - Bunları biliyor muydunuz?[kaynağı değiştir]

Merhabalar. VikiProje Sovyetler Birliği proje ana sayfasının sağ altında görülecek ve her 15 günde bir yenilenecek olan Bunları biliyor muydunuz? kısmı oluşturuldu. Arşive 113 madde eklendi. Proje konuları hakkındaki 5 farklı bilgi düzenli periyotlarla bu kısımda aktarılacaktır. Bilgilere göz atmak, düzenlemek ve metin eklemek için siz de ilgili sayfayı ziyaret edin.

İyi çalışmalar, iyi Vikiler! --MediaWiki message delivery (mesaj) 02:32, 13 Aralık 2016 (UTC)

Merhabalar, Turgut46 kullanıcı adınızı değişik renk ve yazı stiliyle yazıyorsunuz. Bunu nasıl yapıyorsunuz? Her daim mesajın sonuna yazım kodlarını mı giriyorsunuz? --Nushirevan11 (mesaj) 02:35, 18 Aralık 2016 (UTC)

İmzanızı Tercihler bölümünden değiştirebilirsiniz. --Turgut46 06:22, 18 Aralık 2016 (UTC)
@Turgut46 Nezaketiniz için teşekkürler. --Nushirevan11 (mesaj) 06:26, 18 Aralık 2016 (UTC)

Sovyetler Birliği İşbirliği projesinde hedefe ulaşıldı[kaynağı değiştir]

VikiProje Sovyetler Birliği İşbirliği Projesi'nde belirlenen konularla ilgili 40 madde açma hedefine bugün itibariyle ulaşıldı. Tüm katılımcılara verdiği emekler için teşekkürler!

Buna karşın, işbirliği projesi hala devam ediyor. 31 Aralık 2016 günü sona eren projeye dair 61 madde halen açılmayı bekliyor. Projeye katılımlarınızı bekliyoruz.

--MediaWiki message delivery (mesaj) 21:00, 19 Aralık 2016 (UTC)

Vikiproje Sovyetler Birliği'nde Ocak 2017'ye son günler[kaynağı değiştir]

Yeni yılınız şimdiden kutlu olsun!

Önümüzdeki dönem olan Ocak 2017'ye dair VikiProje Sovyetler Birliği İşbirliği Projesi hedeflerini belirliyoruz. Bir sonraki ayın işbirliği projesi ve proje ana sayfasında gösterilecek ayın görseli, bu kapsamda görüşlerinizi beklemekte. Bunun dışında yapılmasını istediğiniz her türlü etkinlik, faaliyet ya da projeyi burada belirtebilirsiniz.

Bu kapsamda fikir ve önerilerinizi anket ve oylamalar kısmına eklemeniz projenin geleceği açısından önemli. Kollektif katkılarla ilerleyen projeye katılımlarınızı ve önerilerinizi bekliyoruz. --MediaWiki message delivery (mesaj) 21:28, 25 Aralık 2016 (UTC)

Proje katılımcı[kaynağı değiştir]

VikiProje Sovyetler Birliği kapsamında geçmişte projeye emek veren, katılım sağlayan veya ileride sağlayacak kullanıcı olarak katılımcılar listesine adınızı eklemeyi unutmayın. Kolektif bir şekilde proje konuları ile ilgili maddelerin düzenlenmesini, geliştirilmesini ve yeni maddeler açmayı amaçlayan projemizde sizin de isminiz yer alsın.

Ayrıca kullanıcı sayfanıza {{Kullanıcı VP Sovyetler Birliği}} veya {{Kullanıcı SSCB}} şablonlarını da ekleyebilir, veya konu ile ilgili olduğunu düşündüğünüz kullanıcılara {{VikiProje Sovyetler Birliği-Davet}} şablonunu yollayabilirsiniz. --MediaWiki message delivery (mesaj) 18:29, 29 Aralık 2016 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği'nde 2016 geride kaldı[kaynağı değiştir]



VikiProje Sovyetler Birliği'nde 2016 yılı geride kaldı
7 Ekim 2016 tarihinde oluşturulan VikiProje Sovyetler Birliği'nde 2016 yılı geride kaldı. Proje 2016 yılında katılımcıların katkılarıyla pek çok gelişmeye imza attı. Bu kapsamda;

Projeye katkı sunmak için öncelikle katılımcılar listesine isminizi ekleyin. Proje kullanıcı şablonu olan {{Kullanıcı VP Sovyetler Birliği}} şablonunu profilinize de ekleyebilirsiniz. Katkı sunmak istediğiniz alanları iş bölümü ve hedefler kısmına ekleyerek diğer kullanıcılarla ortak hedeflere yönelin ve üzerinde çalıştığınız maddeleri çalışılan maddeler kısmına ekleyin. Ayrıca düzenlenmesi gereken maddeler ve madde istek sayfalarına da göz atmak isteyebilirsiniz.

Proje katkılarınızla büyümeye devam edecek. Yeni yılda şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

--MediaWiki message delivery (mesaj) 20:57, 30 Aralık 2016 (UTC)

VikiProje Azerbaycan Ocak ayı işbirliği daveti[kaynağı değiştir]




Azerbaycan Ayın İşbirliği Daveti

İyi günler, iyi Vikiler.
Azerbaycan ile ilişkili konularda katkı sağlamayı amaçlayan VikiProje Azerbaycan projesi kapsamında her ay tekrarlanan Azerbaycan İşbirliği Projesine davetlisiniz.

Bu ayın proje konusu {{VikiProje Azerbaycan}} şablonunu Azerbaycan alanındaki maddelerin tartışma sayfalarına yerleştirmek olarak belirlenmiştir. Hedef 2000 maddeye şablon eklemektir.

Her ay planlı bir şekilde Azerbaycan ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan işbirliği projesinin bu ay ki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz yeterli.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Ayrıca davet mesajları toplu olarak gönderilmektedir eğer bu mesajları devamlı almak istemiyorsanız adınızı toplu listeden kaldırabilirsiniz.

Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

--MediaWiki message delivery (mesaj) 10:36, 31 Aralık 2016 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği Ocak 2017 işbirliği daveti[kaynağı değiştir]




Sovyetler Birliği Ayın İşbirliği Daveti

İyi günler, iyi Vikiler.
Sovyetler Birliği ile ilişkili konularda katkı sağlamayı amaçlayan VikiProje Sovyetler Birliği projesi kapsamında her ay tekrarlanan Sovyetler Birliği İşbirliği Projesine davetlisiniz.

Bu ayın proje konusu Sovyetler Birliği ile ilgili taslak maddeleri kategorisi ve taslak-sınıf Sovyetler Birliği maddeleri kategorisindeki maddelerin geliştirilmesidir.

Her ay planlı bir şekilde Sovyetler Birliği ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan işbirliği projesinin bu ay ki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz yeterli. Proje kapsamında verilen pek çok ödül sizi bekliyor.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

--MediaWiki message delivery (mesaj) 14:22, 1 Ocak 2017 (UTC)

Merhaba! Açmış olduğunuz Ahmet Burak Erdoğan maddesi tarafımdan "M6:Kayda değer olmayan kişi" gerekçesiyle hızlı silme etiketiyle etiketlenmiştir. Düşüncelerinizi maddenin tartışma sayfasında belirtebilirsiniz. Saygılarımla chansey Mesaj 20:46, 3 Ocak 2017 (UTC)

@Chansey Merhaba, hızlı silme etiketiyle etiketlemek doğru değildir. SAS'a aday gösterebilirsiniz ancak bu yaptığınız ben doğruyu bilirimden öteye gitmemektedir. --Nushirevan11☾★ 21:07, 3 Ocak 2017 (UTC)

Ahmet Burak Erdoğan silinmeye aday gösterildi[kaynağı değiştir]

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Ahmet Burak Erdoğan) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Ahmet Burak Erdoğan sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler.--chansey Mesaj 21:20, 3 Ocak 2017 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği işbirliği projesinde son 10 gün[kaynağı değiştir]

VikiProje Sovyetler Birliği kapsamında gerçekleştirilen Sovyetler Birliği ile ilgili taslak maddeleri kategorisindeki maddeleri geliştirmek projesinde son 10 güne girmiş bulunmaktayız.

Sovyetler Birliği ile ilgili taslak maddeleri kategorisi ve taslak-sınıf Sovyetler Birliği maddeleri kategorisindeki maddelerin taslak seviyesinden çıkartılıp Türkçe Vikipedi'ye gelişmiş maddele olarak kazandırılması amaçlayan proje 15 Ocak 2017 günü sona eriyor, projeye yeni katkılar sunmanın tam zamanı. Proje sonunda ilk üçe giren katılımcılar ödül alacaktır, işbirliğine katkılarınızı bekliyoruz.

--MediaWiki message delivery (mesaj) 19:54, 5 Ocak 2017 (UTC)

Selam Azerice sayfasini Azerbaycan dili maddesine taşımışsınız peki neye dayanarak veya hangi tartışma veya oylama sonucu yaptınız bunu? Eğer gosterdiginiz kaynaga gore ise yaptiginiz şey külliyen yanlış çünkü o kaynak azerice ve sanırım bilmiyorsunuz ama azerice de dil kalıpları öyledir mesela azericeye onlar "Azərbaycan dili" , türkçeye "Türk dili" derler sizin kaynaginaza gore butun dillerin adini degistirmemiz gerekir bu durumda ?--By erdo can • msj 06:50, 8 Ocak 2017 (UTC)

  • Merhaba. Lütfen tartışmalı konularda, keyfî olarak taşıma yapmayalım, tartışma sayfasını kullanalım. İyi çalışmalar.--RapsarEfendim? 09:43, 8 Ocak 2017 (UTC)
Yine topluluğun fikrini sormadan kritik taşımalar yapıyorsunuz. Bu tutumunuzu devam ettirmeniz durumunda bir hizmetliye taşıyacağım konuyu. Lütfen bu tarz taşımaları geri alıp, tartışma sayfasında konuyu gündeme getirerek konuyla ilgili diğer kullanıcılarla fikir alışverişinde bulunalım. İyi akşamlar.--RapsarEfendim? 17:34, 9 Ocak 2017 (UTC)
@Rapsar Türkçe Vikipedi'de madde adlarında unvanlar yer almıyor. Bu kurala istinaden taşıma yapıyorum. Trabzonlu tabiri yanlış bir tabir. Bu durum çok aşikar olduğu için ve başka ülkelerin Wikipedilerinde Trabzonlu olarak yazmadığı için değiştirdim herhangi başka bir amacım yok. Hizmetlinin kontrol etmesi için lütfen başvurun. İyi vikiler. --Nushirevan11☾★ 17:39, 9 Ocak 2017 (UTC)
Sizin yaptığınız bildirimler bana gelmiyor nedense, anlayamadım. Trabzonlu unvan mıdır tartışılır ama yüzlerce Osmanlı maddesi var buna benzer (artı "paşa" kısmı da var). Bu maddelerin hemen hemen tamamını bir kullanıcı oluşturdu, en azından onun düşüncesine de başvurulabilir.--RapsarEfendim? 18:24, 9 Ocak 2017 (UTC)
Saygıdeğer @Rapsar Bi bilgim yok o konuda. Trabzon İmparatorluğu imparatorları İngilizce Wikipedi'de "of Trebizond" şeklinde geçiyor. Bu tabir Trabzonlu demek değil ve aynı zamanda bugünkü Trabzon'u karşılamıyor, Trabzon İmparatorluğunu karşılıyor. Aynı maddelerin Yunanca sayfalarına baktım. O sayfalarda Trabzon takısı yok. Haklısınız Türkçe Vikipedi'de Paşa ve Şeyh takılı maddeler var. Bana göre onların büyük çoğunluğu o isimlerle kalıplaştığı için ve onları belirgin kılacak soyadları olmadığı için o şekilde kullanılıyor. Misal Şeyh Şaid, Saidi Nursi, (soyadı olduğu halde yaygın kullanımdan ötürü) Şeyh Şamil ve Şeyh Bedreddin vb. İslam Ansiklopedisi'ne de baktım: Trabzonlu ifadesi geçmiyor. Sanırım sayfayı oluşturanlar İngilizce Wikipedi'den direk çevirmişler. --Nushirevan11☾★ 18:56, 9 Ocak 2017 (UTC)
Şimdi geldi bildirim, ilginç. Benim madde adlarıyla alakalı bir yorumum yok, olmadı. Bu gibi kritik değişikliklerde tartışılması gerektiğinden bahsettim yalnızca. Arapça transliterasyon yaparken Ahmet>Ahmed taşıması yapmaya benzemiyor yani bunlar pek ya da madde adından "kral, prens" gibi takıları atmaya da benzemiyor. İyi akşamlar.--RapsarEfendim? 19:03, 9 Ocak 2017 (UTC)
@Rapsar Bir kısmını değiştirdim. Devam edeyim mi? --Nushirevan11 ☾★ 19:22, 9 Ocak 2017 (UTC)

Yanlış gerekçe ile silinmeye aday gösterilen maddeler[kaynağı değiştir]

Telif hakkı ihlal etmemesine rağmen maddeleri silinmeye aday gösteriyorsunuz. Geçersiz nedenlerle maddeleri ellemeyin lütfen.Bu imzasız yazı Mithrandirt (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Yanlış olan bir şey olduğunu düşünüyorsanız[kaynağı değiştir]

Tartışma sayfası açınız. Yaptığınız açıklamaya verdiğim cevabı dikkate alırsanız sevinirim.

3 Geri Dönüş İhlali[kaynağı değiştir]

Merhaba! Abdullah bin Amr maddesinde 3 Geri Dönüş kuralı ihlali yaptığınızı tespit ettim. Bu tip değişiklik savaşlarının Vikipedi'ye zarar verdiği tecrübelerle sabittir. Ayrıca bu kapsamda yaptırıma da uğrayabilirsiniz. Durum hakkında ise geri almak yerine bir hizmetliye başvurmanızı tavsiye ediyorum. İkazımı dikkate almanızı temenni ediyorum. Saygılarımla... chansey Mesaj 19:56, 10 Ocak 2017 (UTC)

@Chansey Merhaba, bilmiyordum, teşekkürler. --Nushirevan11 ☾★ 20:01, 10 Ocak 2017 (UTC)
Rica ederim... Hizmetlimize durumu rapor ettim. Madde ve durumla ilgilenecektir... Saygılarımla... chansey Mesaj 20:02, 10 Ocak 2017 (UTC)



Bilgilendirme simgesi Merhaba Nushirevan11, ben ÜNLÜ. (Zerzevan Kalesi adlı sayfadaki) adındaki sayfayı Aktüel Arkeoloji kendi sitesinde paylaştığından telif hakkı Aktüel Arkeoloji'de diye silinecekler arasına almışsın ama Aktüel Arkeoloji'ye de metaryelleri kazı başkanı vermiştir ve Aktüel Arkeoloji bunu kendi sitesinde belirtmiştir. Ayrıca Zerzevan Kalesi de vikipedi sayfasında kaynaklar arasında Aktüel Arkeoloji de eklemiştir. Kısacası Zerzevan Kalesi'nin telif hakkı Aktüel Arkeoloji'de değil Zerzevan Kalesi kazı başkanında olduğundan rica etsem Zerzevan Kalesi vikipedi sayfasını silinecekler arasından çıkarabilir misin? Eğer hatalı olduğumu düşünüyorsan veya sormak istediğin bir soru varsa mesaj sayfam aracılığıyla benimle iletişime geçebilirsin. Teşekkürler!

Merhaba Nushirevan11. Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Şehzade Abdullah (I. Süleyman'ın oğlu) (2. aday gösterme) sayfasını 2. adaylık olduğunu belirtmeden açmaya çalışınca olmamıştı, düzelttim, adınıza bu sayfayı açtım. Orada söyleyeceklerinizi düzenleyip kendiniz imzalarsanız iyi olur. Kolay gelsin...Vikiçizer (mesaj) 19:44, 12 Ocak 2017 (UTC)

@Vikiçizer Başka bir kullanıcıdan yardım talep etmiştim ancak o yapmadan siz yaptınız. Teşekkürler. --Nushirevan11 ☾★ 19:50, 12 Ocak 2017 (UTC)
@Nushirevan11 Ulusal Sosyalist Türkiye Partisi adlı makalede mesela nasıl bağımsız kaynaklar olmalı ? ak medyada yayın değeri görmemesi sebebi midir ? Yeterince kaynak var araştırınca... Kayda değer görülmemesi normaldir ancak dikta rejimi wikipedia'yı da sarmış belli ki... (Wikipedia'da yeniyim) İnformancer (mesaj) 01:11, 12 Şubat 2017 (UTC)

Merhaba, şu sayfaları >> III. Mehmed, Büyük Selçuklu İmparatorluğu kontrol edebilir misiniz? İyi çalışmalar. --Nushirevan11 ☾★ 20:16, 12 Ocak 2017 (UTC)

  • Merhaba, memnuniyetle, 15/01/2016 pazar gününe kadar.Mirada Mesaj 20:26, 12 Ocak 2017 (UTC)
@Mirada Beş on kaç dakkaya halledemez misiniz, çok mu yoğunsunuz? --Nushirevan11 ☾★ 20:28, 12 Ocak 2017 (UTC)
Beş on dakikaya nasıl kontrol edilecek bu maddeler, bu nasıl bir talep? Kontrol nasıl olacak, daha somut lütfen Mirada Mesaj 17:32, 13 Ocak 2017 (UTC)
@Mirada İki madde kaç dakikaya kontrol edilebilir? Başka kullanıcılar veya ben 5-10 dakkaya kontrol edebiliyorum. Kontrolden kasıt sayfayı yeni baştan yazmak değil yapılan bi kaç değişikliği kontrol etmek sadece. Bu durum ne kadar sürebilir? Bir, iki saat mi? --Nushirevan11 ☾★ 17:52, 13 Ocak 2017 (UTC)

Share your experience and feedback as a Wikimedian in this global survey[kaynağı değiştir]

  1. ^ This survey is primarily meant to get feedback on the Wikimedia Foundation's current work, not long-term strategy.
  2. ^ Legal stuff: No purchase necessary. Must be the age of majority to participate. Sponsored by the Wikimedia Foundation located at 149 New Montgomery, San Francisco, CA, USA, 94105. Ends January 31, 2017. Void where prohibited. Click here for contest rules.

VikiProje Sovyetler Birliği İkinci Ocak 2017 işbirliği daveti[kaynağı değiştir]




Sovyetler Birliği Ayın İşbirliği Daveti

İyi günler, iyi Vikiler.
Sovyetler Birliği ile ilişkili konularda katkı sağlamayı amaçlayan VikiProje Sovyetler Birliği projesi kapsamında her ay tekrarlanan Sovyetler Birliği İşbirliği Projesine davetlisiniz.

Bu ayın proje konusu Sovyet filmleri listesindeki maddeleri oluşturmak ve listede yer alan filmlere yönetmen, oyuncu, tür bilgilerini eklemek olarak belirlenmiştir.

Her ay planlı bir şekilde Sovyetler Birliği ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan işbirliği projesinin bu ay ki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz yeterli. Proje kapsamında verilen pek çok ödül sizi bekliyor.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Not: Bu ayki proje VikiProje Sinema İkinci Ocak İş birliği projesi ile ortak olarak yürütülmektedir. Bir projeye katılan kullanıcı diğerine de katılmış sayılır.

Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

--MediaWiki message delivery (mesaj) 21:51, 15 Ocak 2017 (UTC)

Ocak ayı sona eriyor[kaynağı değiştir]

VikiProje Sovyetler Birliği kapsamında gerçekleştirilen Sovyet filmleri listesini düzenleme projesinde son 5 güne giriyoruz. 50 madde olan proje hedefine dair an itibariyle 14 madde (28%) tamamlandı. Projenin bitimi olan 31 Ocak 2017'ye kadar katkılarınızı bekliyoruz.

Bununla birlikte Şubat 2017 için anket ve oylamalara dair görüşünüze ihtiyacımız var. Buraya görüşlerinizi aktarmanız, gelecek aya dair ayın görseli ve işbirliği projesi konularında oylama yapmanızı temenni ediyoruz.

Bol katkılar iyi Vikiler. --MediaWiki message delivery (mesaj) 14:19, 27 Ocak 2017 (UTC)

Bana bildirin[kaynağı değiştir]

Anladığım kadarıyla uzun bir süredir benim oluşturmuş olduğum maddeleri inceliyorsunuz. Elbette bu maddelerde hatalar olmuş olabilir, bu tarz hataları bulmanız beni mutlu ediyor. Ancak benim emek verdiğim maddeleri silinmeye aday göstermeden önce düzeltmem için bana bildirmeniz daha iyi olacaktır. Yada kendiniz hataları düzeltmek için çaba sarfederseniz tr.wikipedia'ya bir madde kazandırmış olursunuz. Yoğun olduğum için burayla ilgilenemedim, o sırada 2 tane madde sayenizde silinmiş. Yoğunluğum bittikten sonra o maddeleri wikipedia'ya kazandırabilirdim. Birisinin de içeriğinin telif olduğunu belirtip çoğu bilgiyi çıkartmışsınız (umarım o maddenin, siz düzenledikten sonra telif ihlali içermeye devam ettiğini biliyorsunuzdur). İş birliği içerisinde olursak daha iyi şeyler başaracağımıza inanıyorum.

Merhaba, bu sayfayı silinmeye aday göstermişsiniz, gerekçesini de ilgili sayfaya ekleyebilirseniz sevinirim...эртлй ილეტი იაზ 06:36, 30 Ocak 2017 (UTC)

Selamlar bunun sana göresi bana göresi olmaz :D Hemen hemen aynı içeriği veren kaynakları tekrarlamıyoruz. Maddenin ilgili kısmını yazarken özellikle tüm içeriği kapsayacak bir kaynak aradım ve ona göre ekledim. O yüzden lütfen kaynağı tekrar eklemeyiniz, isterseniz tartışma sayfasına gidebilirsiniz. -MHIRM. 22:24, 30 Ocak 2017 (UTC)

@MHIRM Bana bu iddianızın gerekçesini somut yazılı olarak gösterin tekrar geri almayayım. Uzunca bir paragrafın ara cümlelerinde farklı sitelerden pekala kaynak gösterilebilir. Bu güçlendirici bir durumdur. --Nushirevan11 ☾★ 22:32, 30 Ocak 2017 (UTC)
Sayfaya Cumhuriyet kaynağını daha önceden eklemişsiniz ancak BBC daha kapsayıcı olduğu için onunla değiştirmiştim; ben ekledim o olsun gibisinden bir tribe gerek yok açıkçası :) Bu genel bir akademik kullanımdır, mesela tek bir paragrafın sonuna kaynak gösterirsiniz ve bu tüm o paragrafın kaynağı olarak gözükür. CMS kurallarını internette bulabilirsiniz. Ancak diyorsanız ki önceki kısım kaynaksız gözüküyor; tamamdır, o zaman da bbc için "ref name" girerek atıfta bulunabilirsiniz. Hemen hemen aynı içeriğe sahip kaynakları tekrarlayarak sayfa şişirmiyoruz (güçlendirmek değil), içerik tartışmalıysa birkaç kaynaktan desteklemek okey ancak burada böyle bir durum yok. Sevgiler. -MHIRM. 22:41, 30 Ocak 2017 (UTC)
@MHIRM Dediğinizin mantıklı olduğunun farkındayım ancak daha önce emek vererek bir metin oluşturmuştum ancak silerek yeni bir metin oluşturmuşsunuz. Buna biraz darıldım. :) Bu yüzden biraz şernazlık yaptım. Kolay gelsin, sevgiler. --Nushirevan11 ☾★ 22:46, 30 Ocak 2017 (UTC)
Silme demeyelim, genişletme diyelim :) Sonuçta onu eklediğinizi görüp hmm bunu daha uzun bir şekilde yazayım demiştim. İyi geceler. -MHIRM. 23:12, 30 Ocak 2017 (UTC)

VikiProje Azerbaycan İşbirliği Projesi Yeni Katılımcı Yıldızı[kaynağı değiştir]


VikiProje Azerbaycan İşbirliği Projesi Yeni Katılımcı Yıldızı
Tebrikler. VikiProje Azerbaycan kapsamında bir projeye katılmanız şerefine Yeni Katılımcı Yıldızı ödülünü kazandınız. Gelecekteki iş birliği projelerine katılımınızın devamını bekleriz.

--By erdo can • msj 08:42, 1 Şubat 2017 (UTC)

VikiProje Azerbaycan Şubat ayı işbirliği daveti[kaynağı değiştir]




Azerbaycan Ayın İşbirliği Daveti

İyi günler, iyi Vikiler.
Azerbaycan ile ilişkili konularda katkı sağlamayı amaçlayan VikiProje Azerbaycan projesi kapsamında her ay tekrarlanan Azerbaycan İşbirliği Projesine davetlisiniz.

Bu ayki proje, Azerbaycan sineması maddelerinin oluşturulması olarak belirlenmiştir. Hedef 50 madde oluşturmaktır

Her ay planlı bir şekilde Azerbaycan ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan işbirliği projesinin bu ay ki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz yeterli.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Ayrıca davet mesajları toplu olarak gönderilmektedir eğer bu mesajları devamlı almak istemiyorsanız adınızı toplu listeden kaldırabilirsiniz.

Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler! --MediaWiki message delivery (mesaj) 09:00, 1 Şubat 2017 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği ilk Şubat 2017 işbirliği daveti[kaynağı değiştir]




Sovyetler Birliği Ayın İşbirliği Daveti

İyi günler, iyi Vikiler.
Sovyetler Birliği ile ilişkili konularda katkı sağlamayı amaçlayan VikiProje Sovyetler Birliği projesi kapsamında her ay tekrarlanan Sovyetler Birliği İşbirliği Projesine davetlisiniz.

Bu ayın proje konusu Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği'nin özerk cumhuriyetleri şablonundaki kırmızı bağlantılı maddelerin oluşturulması olarak belirlenmiştir.

Her ay planlı bir şekilde Sovyetler Birliği ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan işbirliği projesinin bu ay ki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz yeterli. Proje kapsamında verilen pek çok ödül sizi bekliyor.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

--MediaWiki message delivery (mesaj) 12:23, 1 Şubat 2017 (UTC)

Son değişiklikleri kontrol ederken "eski hâline getir" butonunun kurbanı olduk, kusura bakmayın :) --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 13:46, 4 Şubat 2017 (UTC)

Selam Nushirevan11, Yeni devriyelik görevinizde başarılar. Başlamadan önce birkaç hatırlatma yapmak istiyorum. Öncelikle aşağıdaki yönerge ve politikaları yeniden okumanız sizin için faydalı olabilir:

Bunlarla ilgili anlamadığınız herhangi bir yer varsa bana, herhangi bir devriyeye ya da hizmetli arkadaşlarımdan birine sorabilirsiniz. Biliyorsunuz ki size yardım etmekten zevk duyarız. :)

Şimdi buraya kadar her şeyi anladıysanız okuyucuya gösterilmeden önce devriyeler tarafından incelenmeyi bekleyen değişiklikleri Özel:BekleyenDeğişiklikler sayfasından incelemeye başlayabilirsiniz. Özel:Doğrulamaİstatistikleri sayfasından çalışkan devriye arkadaşlarımızı görebilirsiniz. Her değişikliği kabul etmek ya da reddetmek zorunda değilsiniz. Anlamadığınız veya emin olamadığınız değişikliği pas geçiniz. Böylece konunun uzmanı bir arkadaşımız ilgilenebilir. Özel:Tercihler#mw-prefsection-gadgets sayfasında işinizi kolaylaştırabilecek bazı küçük programlar var. Gerekçe yardımcısı bunların olmazsa olmazı diyebiliriz.

Eskiden beri bekleyen değişiklikleri incelemek dışında yeni eklenen katkıları da canlı olarak takip edebilir ve kontrol edebilirsiniz. Vikipedi:Huggle programı bunu yapmanızın en kolay yolu. Program bir değişikliği geri aldığınızda kullanıcıya uygun bir uyarı mesajı da gönderiyor. Ayrıca programda diğer çevrim içi Huggle kullanıcıları ile fikir alışverişi yapabileceğiniz bir chat penceresi de var.

Tekrardan tebrikler. Haydi kolay gelsin. chansey Mesaj 10:46, 6 Şubat 2017 (UTC)

@Chansey@Chansey Çok teşekkür ederim nezaketiniz için. Mesajınızı okudum ve politikaları tekrar okuyacağım. Bi sorum var. Bazi maddelerde bir kaç değişiklik oluyor. Birini kabul edip birini reddetmek durumu oluyor. Bunu kısa yoldan yapabilme imkanı var mı? --Nushirevan11 ☾★ 11:06, 6 Şubat 2017 (UTC)

Merhaba! Beni yanlış anlamamanız ve samimiyetime güvendiğinizi düşünerek bir tavsiyede bulunmak istiyorum. Bu gibi geri almalarınızı yapmadan önce arama motorları vasıtasıyla ufak çaplı bir araştırma yapmanız halinde hem maddelerimizin gelişmesini temin etmiş, hem de katkısı geri alınan kullanıcılarımızın (ki çoğu görece yenidir ve kaynak göstermeyi bilmiyordur) şevkini kırmamış oluruz. Benim devriyelik anlayışımın maddeyi silmekten veya içerik çıkarmaktan ziyade, maddeyi geliştirmek, eklemeleri kaynaklandırmak ve yeni kullanıcılarımızın sehven yaptığı hataların düzeltilmesi üzere olmasının da bu düşüncemde bir payı olduğunu düşünüyorum. Geri almak gerçekten çok kolay. Mühim olan maddeyi geliştirmektir. Saygılarımla, iyi vikiler! chansey Mesaj 22:01, 9 Şubat 2017 (UTC)

@Chansey Merhaba, direk geri almadım önce o ismi google'da aradım ancak Cem Ceminay'la ilişkili bir site göremedim. Siz daha dikkatli bakmışsınız. İyi geceler. --Nushirevan11 ☾★ 22:04, 9 Şubat 2017 (UTC)

telif dikkat[kaynağı değiştir]

merhaba, parantezlerine kadar aynen alınmış metnin telifli olmadığı yönündeki ifadeniz bu konuyu incelemeniz gerektiğini gösteriyor. kolay gelsin.. --kibele 20:15, 10 Şubat 2017 (UTC)

@Kibele Merhaba, metni irdeledim ancak telif ihlali olarak gösterdiğiniz turkcebilgi.com sitesi aramalarımda çıkmadı. Gözden kaçmalar, dikkatsizlikler olabiliyor. İyi çalışmalar. --Nushirevan11 ☾★ 00:08, 12 Şubat 2017 (UTC)

Şubat ayı ilk projesi sona eriyor[kaynağı değiştir]

VikiProje Sovyetler Birliği kapsamında gerçekleştirilen Sovyetler Birliği'nin özerk cumhuriyetleri ve idari bölümleri maddelerinin oluşturulması projesinde son günler. 25 madde olan projeye dair 14 Şubat 2017'ye kadar katkılarınızı bekliyoruz.

Bol katkılar iyi Vikiler. --MediaWiki message delivery (mesaj) 12:47, 11 Şubat 2017 (UTC)

Özgür Dogruöz (şarkıcı)[kaynağı değiştir]

merhabalar santçı Discogs da kayıtlı..Ayrıca kültür bakanlıgı onaylı bandurollu 2 adet albümü vardır.neden hızlı silme olarak ekliyorsunuz.Lütfen geri alabilirmisiniz.

sait molla sayfasına girerseniz. giriş kısmında ingiliz ajanı olarak tabir edildiğini görürsünüz. ortada bir yorum yok. Dava42 (mesaj) 18:02, 13 Şubat 2017 (UTC)

@Dava42 Metnin içinde İngiliz ajanlığı ile itham edildiği yazıyor. Tam bir kesinlik olmadığını düşünerek çıkardım. Ayrıca Şeyh Said'de İngiliz ajanıymış gibi anlaşılıyor. Pek yapıcı bir cümle olarak gözükmedi. İyi çalışmalar. --Nushirevan11 ☾★ 18:13, 13 Şubat 2017 (UTC)

sait molla sayfasında, maddenin ilk paragrafına dikkat ederseniz ingiliz ajanı olduğu bir "iddia" veya "itham" şeklinde verilmemiş. kesin bilgi olarak verilmiş. şeyh saidin ingiliz ajanı olarak anlaşılması için arada "ve" bağlacının olmaması gerekirdi diye düşünüyorum. herneyse. Dava42 (mesaj) 18:30, 13 Şubat 2017 (UTC) @Dava42 Oraya yazıldı diye İngiliz ajanı mı oluyor? İlk kısmını da okudum son kısmınıda okudum. Said Nursi içinde Kürtçü diyorlar. Şimdi bunuda kaynak göstererek yazalım mı? Sait Molla'nın sayfasında bu itham dillendirilir kaynak gösterilerek ancak başka sayfada kaynaksız açıklamasız yer vermek yapıcı bi tutum değil bana göre. --Nushirevan11 ☾★ 18:36, 13 Şubat 2017 (UTC) kesin bilgi olarak görüldüğü için vikipedinin giriş kısmında yazılmış, verdiğiniz örnek konuyla uyuşmuyor ki. said nursi sayfasında, sait mollanın ingiliz ajanı olduğuna dair kaynak sunmama gerek yok çünkü sait molla sayfasında kesin bilgi olarak verilmiş eğer dediğiniz gibi yapmaya kalkışsak sayfalar dolusu kaynak oluşurdu sanırım. yani bi örnek vereyim recep tayyip erdoğanı BAŞKA bi sayfa da 12. cumhurbaşkanı olarak ifade ettiğimiz de 12. cumhurbaşkanı olduğuna dair kaynak vermem gerekmez sadece bağlantı vermem yeterlidir. çünkü bu kesin ve çoğunluk tarafından kabul görmüş ve bu yüzden vikipedi sayfasının giriş kısmında kesin bilgi olarak sunulmuştur. iddia değildir yani. verdiğiniz örnekte ki gibi bi iddia dan ibaret değil. Dava42 (mesaj) 19:08, 13 Şubat 2017 (UTC) @Dava42 Herkes tarafından bilinen Erdoğan ile Sait Molla'yı kıyaslamak abestir. Doğan Avcıoğlu'nun kitabı kaynak gösterilmiş ve ele geçen mektupları ve bi kaç kaynak daha. Kesin İngiliz ajanı da olabilir. Detaylı araştırma yapmadım bilemem. Giriş kısmında yazıyor diye de İngiliz ajanı kabul edecek değilim. Bu memlekette herkes birbirini hainlikle suçlar. Said Nursi sayfasında İngiliz ajanı olduğu iddiası pek hoş görünmedi gözüme çıkardım. Sait Molla'yı itham etmekle Said Nursi'yi yücelteceğinizi sanıp rahat edecekseniz ekleyin efenim. İyi çalışmalar. --Nushirevan11 ☾★ 19:14, 13 Şubat 2017 (UTC)

amacım yanlış anlaşılmaları önlemek, bazı insanlar sait mollayı bilerek veya bilmeyerek said nursi ile aynı kişiymiş gibi sunuyorlar. inanın said nursiyi yüceltmek için yazmadım oradaki yazma amacım sait mollayı aşağılamak değil yanlış ithamlara son vermekti. siz ingiliz ajanı olarak kabul etmiyor olabilirsiniz fakat vikipedi kabul etmiş. lütfen olaya su-i zanla bakmayın. kalp kırdıysam özür dilerim. hayırlı çalışmalar diliyorum size. Dava42 (mesaj) 19:26, 13 Şubat 2017 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği İkinci Şubat 2017 işbirliği daveti[kaynağı değiştir]




Sovyetler Birliği Ayın İşbirliği Daveti

Dosya:The Worker and Kolkhoz Woman.jpg
İyi günler, iyi Vikiler.
Sovyetler Birliği ile ilişkili konularda katkı sağlamayı amaçlayan VikiProje Sovyetler Birliği projesi kapsamında her ay tekrarlanan Sovyetler Birliği İşbirliği Projesine davetlisiniz.

Bu ayın ikinci proje konusu Sovyetler Birliği'nde inşa edilen anıtlar ve heykeller kategorisine ait maddeler oluşturulmasıdır.

Her ay planlı bir şekilde Sovyetler Birliği ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan işbirliği projesinin bu ay ki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz yeterli. Proje kapsamında verilen pek çok ödül sizi bekliyor.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

--MediaWiki message delivery (mesaj) 12:31, 15 Şubat 2017 (UTC)

Merhaba eklediğim iki adet kaynak reklam olduğu gerekçesiyle silindi. Kaynaklar reklam amaçlı değil Yeni EBA'nın kullanımına yönelik olarak hazırlanmıştır. Son eklediklerim MEB'e bağlı bir okulun sitesinden alınmadır. Şu anda mevcut sayfadaki dış bağlantı pdf dosyası geçerliliğini büyük ölçüde yitirmiştir çünkü EBA arayüzü tamamen değişmiştir. Fikrett (mesaj) 23:12, 16 Şubat 2017 (UTC)

@Fikrett Merhaba, değişiklik talebiniz onaylandı. İyi çalışmalar. --Nushirevan11 ☾★ 09:38, 17 Şubat 2017 (UTC)

Peter Skellern kontrol[kaynağı değiştir]

https://tr.wikipedia.org/wiki/Peter_Skellern - Maddeye tekrar bakarmısınız bişeyler yapmaya çalıştım eksik olan kısımlarına...--Kostantinopulos... (mesaj) 09:17, 18 Şubat 2017 (UTC)

Merhaba, bilgi kutusuna etki eden değişiklikleri de kontrol eder misiniz? Teşekkürler.--[evolutionoftheuniverse] @trwiki 20:03, 18 Şubat 2017 (UTC)

@Evolutionoftheuniverse Merhaba, bilgi kutusu AWB ile düzeltilmiş. Herhangi bir yapıcı olmayan değişiklik yok. İyi çalışmalar. --Nushirevan11 ☾★ 20:07, 18 Şubat 2017 (UTC)
@Nushirevan11 9 Haziran, 29 Eylül ile değiştirilmiş; onu diyorum. --[evolutionoftheuniverse] @trwiki 20:28, 18 Şubat 2017 (UTC)
@Evolutionoftheuniverse Gözümden kaçmış, düzelttim. Kolay gelsin. --Nushirevan11 ☾★ 20:32, 18 Şubat 2017 (UTC)

Your feedback matters: Final reminder to take the global Wikimedia survey[kaynağı değiştir]

(Sorry for writing in English)

Bilgilendirme[kaynağı değiştir]

Madde geçmişini incelerseniz hizmetlinin bağlantıları çıkardığını görebilirsiniz.

Kısaca bağlantıyı bir daha eklemek yanlış olacaktır. Bu yüzden işe yaramayan ve görüntüyü bozan bağlantısız yerleri çıkardım. Bağlantı eklenemeyeceğine göre kaldırsak iyi olmaz mı? Hizmetli son sözü söylemiş gibi. Bu yüzden değişikliği iki kez yaptım ama iki kez geri alındı sizin tarafınızdan, şimdi olayı anlatmayı tercih ediyorum. Bir kez daha inceler ona göre karar verirseniz çok iyi olur. İyi çalışmalar. --Tuğkan (mesaj) 10:46, 23 Şubat 2017 (UTC)

@Tuğkan bey, hizmetli uygunsuz bağlantıları çıkarmış ve yerlerine eserlerin türünü yazmış. Sizin değişikliğinizi onayladım ve bende hizmetlinin değişikliği minvanlinde değişiklikler yaptım. --Nushirevan11 ☾★ 16:16, 23 Şubat 2017 (UTC)
Türü alt başlıkta yazdığı için bir daha yazınca görüntü kirliliği oluyordu. Konu çözüldüğüne göre sorun yok değerli Nushirevan11. Teşekkür ederim, iyi çalışmalar dilerim. Saygılarımla. --Tuğkan (mesaj) 18:32, 23 Şubat 2017 (UTC)

Bu ayın ve gelecek ayların işbirliği projeleri[kaynağı değiştir]

Bu ayın VikiProje Sovyetler Birliği İşbirliği Projesi olan "Sovyetler Birliği'nde inşa edilen anıtlar ve heykeller kategorisine ait maddeler oluşturulması" projesine son 5 gün. An itibariyle 20 olan madde hedefine dair 10 madde (%50) açıldı, proje bitim tarihi olan 28 Şubat 2017 gününe kadar katkılarınızı bekliyoruz.

Bununla birlikte gelecek aylara dair yapılacak projelerde fikirlerinize ihtiyacımız var. An itibariyle şablonlarda yer alan eksiklikleri giderme, çeşitli konulara dair maddeleri açma, eksik maddeleri geliştirme, seçkin madde üretme konuları gibi 8 farklı proje önerisi mevcut. Lütfen fikirlerinizi ve yeni proje önerilerinizi anket ve oylamalar sayfasına yazın, işbirliği ile Vikipedi'yi geliştirelim. --MediaWiki message delivery (mesaj) 09:49, 24 Şubat 2017 (UTC)

Otomakikmen katkılarımının geri almanızın sebebi neydir? Önyargı mı var?--Drüfft (mesaj) 11:54, 24 Şubat 2017 (UTC)

@Drüfft Gereksiz değişiklik yapmaya gerek yok. Giriş paragrafı tanımdır ve doğru bir tanımdır. Değiştirmeye gerek yoktur. Niçin ön yargım olsun? Yapıcı katkılarınızı onaylamamak haddime değil. --Nushirevan11 ☾★ 11:57, 24 Şubat 2017 (UTC)

Bidar Kadınefendi[kaynağı değiştir]

Merhaba, Bidar Kadınefendi sayfasını yazmaya başlamadıysanız ben yazabilirim. --Nushirevan11 ☾★ 21:47, 24 Şubat 2017 (UTC)

Hemen kaydediyorum. Küçük bir düzenleme yaptım. thecatchercintherye Mesaj 21:49, 24 Şubat 2017 (UTC)
Başlık, ilk hali ile HS'ye kurban gitmesin diye, küçük bir düzenleme yaptım. Sözü, tarih ile çok daha ilgili arkadaşlara bıraktım. Eksik ya da hatalı yazdığım bir yer olmuş ise, düzeltirsiniz. Size, kolay gelsin. thecatchercintherye Mesaj 21:56, 24 Şubat 2017 (UTC)
@Thecatcherintherye İngilizceden çevirmişsiniz sanırım. Pek çok uyduruk bilgi mevcut. Düzeltme yapacağım. --Nushirevan11 ☾★ 21:59, 24 Şubat 2017 (UTC)
Evet. Şimdiden ellerinize sağlık. thecatchercintherye Mesaj 22:01, 24 Şubat 2017 (UTC)

Karamanoğlu mehmed bey[kaynağı değiştir]

benim düzelttiğim konunun yarısını silip niye yanlış bilgiler ile doldurdunuz

@Karamanoğlu Ekrem Telif hakkı ihlali oluşturduğu için onaylanmadı. Bir siteden kopyala yapıştır yapamazsınız. Kendiniz yeniden yazmalısınız. --Nushirevan11 ☾★ 19:48, 25 Şubat 2017 (UTC)

Katkılarınızı inceledim ve tecrübe kıstasları dahilinde olduğunuzu gördüm, lütfen kayda değer olmayan maddeleri ansiklopediye eklememe konusunda birlikte dikkatli olalım. İyi çalışmalar. --e.c. 22:29, 26 Şubat 2017 (UTC)

@Elmacenderesi Siz mi kayda değer olmadığına karar verdiniz? Kaynaklandırılmış bir sayfayı hangi hakla pat diye siliyorsunuz? SAS'a taşımak varken hangi ölçüte istinaden silebiliyorsunuz. Sayfayı tekrar geri almanızı rica ediyorum yoksa tekrar oluşturacağım. --Nushirevan11 ☾★ 13:07, 27 Şubat 2017 (UTC)
Sayfayı tekrar geri getirdim, lütfen kaynakça kısmını biraz daha zenginleştiriniz. --e.c. 18:06, 27 Şubat 2017 (UTC)
@Elmacenderesi Kaynaklandırma yapacağım ancak yine de kayda değer olmadığını düşürseniz lütfen SAS'a aday gösteriniz direk silmeyiniz. Teşekkürler. --Nushirevan11 ☾★ 18:52, 27 Şubat 2017 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği Birinci Mart 2017 işbirliği daveti[kaynağı değiştir]




Sovyetler Birliği Ayın İşbirliği Daveti

İyi günler, iyi Vikiler.
Sovyetler Birliği ile ilişkili konularda katkı sağlamayı amaçlayan VikiProje Sovyetler Birliği projesi kapsamında her ay tekrarlanan Sovyetler Birliği İşbirliği Projesine davetlisiniz.

Bu ayın ikinci proje konusu Sovyet kadınlar kategorisine ait maddeler ve alt kategoriler oluşturulmasıdır.

Her ay planlı bir şekilde Sovyetler Birliği ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan işbirliği projesinin bu ay ki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz yeterli. Proje kapsamında verilen pek çok ödül sizi bekliyor.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

--MediaWiki message delivery (mesaj) 23:03, 28 Şubat 2017 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği Birinci Mart 2017 işbirliği daveti[kaynağı değiştir]




Sovyetler Birliği Ayın İşbirliği Daveti

İyi günler, iyi Vikiler.
Sovyetler Birliği ile ilişkili konularda katkı sağlamayı amaçlayan VikiProje Sovyetler Birliği projesi kapsamında her ay tekrarlanan Sovyetler Birliği İşbirliği Projesine davetlisiniz.

Bu ayın ikinci proje konusu Sovyet kadınlar kategorisine ait maddeler ve alt kategoriler oluşturulmasıdır.

Her ay planlı bir şekilde Sovyetler Birliği ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan işbirliği projesinin bu ay ki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz yeterli. Proje kapsamında verilen pek çok ödül sizi bekliyor.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

--MediaWiki message delivery (mesaj) 23:03, 28 Şubat 2017 (UTC)

Lütfen şu sayfayı inceleyiniz. İyi çalışmalar. --Superyetkinileti 19:34, 3 Mart 2017 (UTC)

@Superyetkin Geçmişi birleştir şablonunu niçin çıkarmıyorsunuz o zaman? --Nushirevan11 ☾★ 19:37, 3 Mart 2017 (UTC)

Burak Şahin tartışması yorumu[kaynağı değiştir]

Merhaba Nushirevan11,

Şu yoruma cevaben, ilgili SAS tartışmasında konuyu da dağıtmamak için buradan yazıyorum.

Nezaket ve kişiler üzerine yorum yapmama ilkelerimizin topluluğumuzun bütünlüğünü korumak için ne kadar önemli olduğunu senin gibi deneyimli bir kullanıcıya anlatmama elbette gerek yoktur. Sen de ne güzel demişsin "azıcık tatlı dil" diye. Kaldırdığım ibareler, ne yazık ki nezaket ve kişiler üzerine yorum yapmama kurallarımız düşünüldüğünde ciddi sıkıntı barındırıyor. Bunu bir sansür olarak görmen üzücü, zira bunların anlık kızgınlığın yansıması olan ve belirttiğim sıkıntıları gerçekten de barındıran yorumlar olduğunu (en kötü ihtimalle makul bir süre geçince) sen de kabul edersin sanıyorum. Bu tür yorumları kaldırmamızı ve bunun soruna dönüşmesi hâlinde daha ağır tedbirler almamızı bize politika ve yönergelerimiz söylüyor.

Kullanıcıların doğrudan birbiriyle yazışır durumda olduğu bir durumda "sen/siz" demiyor olmak, cümleyi edilgenleştirmek, hitabın ya da saptamanın karşıya yönelik olduğunu değiştirmiyor, sorunu nötrleştirmiyor. Konuyu değil karşımızdakini incelemeye başladığımızda, bizi bir arada tutan tüm değerleri dinamitlemiş oluyoruz aynı zamanda. Bir ahlaksızlık saptamasının bu tartışmaya herhangi bir yararı var mı? Yok. Zararını çok rahat görüyor olmalıyız her birimiz.

Biz burada her biri sayısız farklı özelliğe sahip insanız Nushirevan11. Hepimizin bu ansiklopediye katkıda bulunacak farklı özellikleri, farklı yönleri var. Hepimizin sınırı olan bir zamanı, sınırı olan bir enerjisi var. Bana sorarsan, yapmamız gereken katkıyı sağlayacak olan özelliklerimizi sergilemek, katkıda bulunmanın önüne geçebilecek (ve herkeste mutlaka bulunan) diğer özellikleri projenin ulvî amaçlarını gözeterek kontrol altında tutmak ve sınırlı olan zamanımızı en verimli bir şekilde kullanmaya çabalamak. Kurallarımız bunu sağlayabilmek, bunu mümkün kılabilmek için var. Hiçbir kural mükemmel değil, ama şu an için elimizden gelenin en iyisi bu. Umarım gelecekte daha da iyisi olur. Bir topluluk olarak kalmayı başarabilir ve birbirimizi yemeye son verirsek, daha iyisini elbette başarabiliriz.

Vito Genovese 20:59, 3 Mart 2017 (UTC)

Merhaba @Vito Genovese, bu yorumun için teşekkür ederim. Nezaketin için bir kez daha teşekkür ederim. Haklısın o anki kızgınlığım ile yazdım ve dolaylı anlatımı tercih ettim. Tatlı dili kullanması gereken bendim. Bazı kullanıcıların farklı üslubu ve tavrı oluyor. Orada sinirlenmemin sebebi tecrübeli kullanıcının insanları dikkate almamasınaydı. Bir şey yazınca cevap verme tenezzülünde bulunmuyor ancak bunu kötü niyetle yapt ığını düşünmüyorum. Her insanın farklı karakteri oluyor. Farklılıkları idrak etmek önemli. O yorumu yaptığıma sonradan pişman oldum aslında. Bazen kelimelerimi mızrak gibi kullanıyorum. Bu ortamda @Chansey kadar tatlı dilli ve kibar birisini görmedim. Sen de öyle birisin. Tatlı dilli olmak her daim insan kazandırır. İyi çalışmalar. --Nushirevan11 ☾★ 21:14, 3 Mart 2017 (UTC)
bu durumda o sayfadaki 'ahlak' laflarının da kaldırılması gerekiyor.. --kibele 21:31, 3 Mart 2017 (UTC)
söylenenlerin yanlışlığı kabul edildiğine göre bu vahim ifadelerin temizlenmesi gerekiyor.. iyi niyet, kişisel saldırı ve nezaket ihlali mevcut.. @Vito Genovese --kibele 07:44, 4 Mart 2017 (UTC)

@Vito Genovese Kişisel saldırı asla söz konusu değildir. Kimseye ahlaksız demedim. Çarpıtmamak ahlaki kriterle bağdaşmaz. Bu cümle de kişisel saldırı yoktur. Söylenenlerin doğruluğu şüphesizdir sadece yumuşak bir üslup kullanmam gerektiğini düşündüm. --Nushirevan11 ☾★ 08:31, 4 Mart 2017 (UTC)

İlk yanıtın için teşekkür ederim Nushirevan11.
Ahlakla ilgili kısmı bağlamından kopardığın zaman bir tespit gibi görünebiliyor elbette, ancak söylenenlerin içindeki zinciri takip edince bu önermeler birbirine bağlanıyor ve yine karşıdaki kişiye gidebiliyor laf. Şimdi çok abartılı bir örnek vereceğim, yalnızca ne kadar kötüleşebileceğine bir örnek göstermek için: "Bu bir çarpıtmadır. Çarpıtmak ahlaksızcadır. Ahlaksızca davrananlar bu milletin düşmanıdır. Millet düşmanlarının hepsi ölmelidir." diye bir tirad sıraladığımız zaman, dördüncü cümle bağlamdan koparılınca karşımızdakinden bağımsız gibi görünebilir. Ancak önermeler birbirine bağlanınca çok büyük bir sorunla karşı karşıya aldığımız açıktır. Sanırım şu noktada bir çarpıtma iddiasının etik düzlemdeki karşılığını birbirimize göstermenin iletişimimiz açısından hiçbir yararı yok.
Vito Genovese 17:32, 5 Mart 2017 (UTC)

Muhammed Ebu Dhahab[kaynağı değiştir]

Yapmış olduğum bir hatadan dolayı Muhammed Ebu Dhahab'ı Dhab olarak kaydetmiştim. Daha sonradan bunu duzeltmeme rağmen siz doğru olan şeyi yanlışa cevirdiniz. Eski haline dondururseniz mutlu olurum. İsveçSosyalizmi (mesaj) 21:22, 8 Mart 2017 (UTC)

@İsveçSosyalizmi Arapça isimler İngilizce imlaya göre yazılmaz. Dehab diye okunur. Aslında doğru yazımı Dehab'dır, Dhahab değil. --Nushirevan11 ☾★ 21:25, 8 Mart 2017 (UTC)

Yanlız düzeltmenizde "Dahab" yapmışsınız

http://www.worldfootball.net/winner/gre-supercup/ --Vrahomarinaner (mesaj) 23:04, 11 Mart 2017 (UTC)

Kayda değerlik[kaynağı değiştir]

Merhaba, kayda değer olmadığı açık olan sayfaları silmemenizin dayanağı var mı? Bazı hizmetliler direk siliyor. KD olmadığı açık olan sayfada HS'yi geri almanız mantıkî değil. --Nushirevan11 ☾★ 16:16, 12 Mart 2017 (UTC)

Sayın Nushirevan11, sayfalardaki şablonu direk olarak silmeyip geri alarak size bildirim gelmesini sağlıyorum. Sizin KD görmediğiniz bazı sayfalarda ben tereddütte kaldığım için geri alarak SAS taşımanız için not bırakıyorum. Saygılarımla, SakhalinioBuyrun beniiiim? 16:31, 12 Mart 2017 (UTC)

Merhaba Nushirevan11 umarım iyisindir. Suadiye_Camii sayfasındaki geri alman muvacehesinde sana yazma ihtiyacı hissettim. Benim o sayfada bir awb düzenlemem olmuş ve benden önce birisi yanlış bilgiyi doğru ile düzeltmiş. Bu tür düzeltmeler ufak bir araştırma ile geri alınmaya gerek kalmadan neticelendirilebilir.Düzenleme yapan herkes kaynak eklemeyi bilmeyebilir. Kaynak yoksa yine ufak bir araştırma ile geri almak yerine eklenebilir. Lütfen hepimiz biraz daha dikkatli olalım. --IVBaudouin (mesaj) 16:33, 13 Mart 2017 (UTC)

Murat Taşkent sayfasındaki değişiklik hakkında[kaynağı değiştir]

Merhaba, Bir süre önce https://tr.wikipedia.org/wiki/Murat_Taşkent sayfasında yaptığım değişik talebim tarafınızdan iptal edilmiş. Bu sayfada yapmak istediğim değişiklikler, sayfada biyografisi yer alan Murat Taşkent'in gözetimi altında gerçekleştirilmiştir. Sayfanın eski halinde, yanlış bilgilere yer verilmiştir. Tekrar ettiğim bu değişiklikleri onaylanmanızı rica ederim.

@Naugta Merhaba, bilgiler onaylanmıştır. Doğum tarihi Sinematürk'te 1971 olarak geçmektedir. O tarih baz alınmıştır.--Nushirevan11 ☾★ 11:27, 14 Mart 2017 (UTC)


Daha önce yaptığım kapsamlı değişiklik talebi de iptal edilmiş sanırım. O değişiklik esas bilgileri içeriyordu. Bir daha gönderdim. Onaylamanızı rica ederim Naugta (mesaj) 11:33, 14 Mart 2017 (UTC)


Seçkin madde çalışması - VikiProje Sovyetler Birliği işbirliği[kaynağı değiştir]




Sovyetler Birliği İşbirliği Daveti

İyi günler, iyi Vikiler.
Sovyetler Birliği ile ilişkili konularda katkı sağlamayı amaçlayan VikiProje Sovyetler Birliği projesi kapsamında her iki haftada bir tekrarlanan Sovyetler Birliği İşbirliği Projesine davetlisiniz.

Bu ayın ikinci proje konusu Rusya Ulusal Marşı maddesini Türkçe Vikipedi'ye seçkin madde olarak kazandırmaktır.

Her iki haftada bir planlı bir şekilde Sovyetler Birliği ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan işbirliği projesinin dönemki ki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz ve katkı sunmanız yeterli. Proje kapsamında verilen pek çok ödül sizi bekliyor.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

Bu mesaj proje toplu mesaj listesindeki kişilere gönderilmiştir. --MediaWiki message delivery (mesaj) 11:09, 16 Mart 2017 (UTC)

Ali Eren Balikel Sayfasi Hakkinda[kaynağı değiştir]

Ali Eren Balikel sayfasini onemli olmayan kaynak seklinde adlandirarak silinecek sayfalar kategorisine almissiniz. Ali Eren Balikel hakkinda kucuk bir arastirma yapmis olsaydiniz boyle bir girisiminiz olmazdi. Ali Eren Balikel, tipki wikipedia'da var olan Huseyin Ozer gibi Ingiltere'de basarili olmus ender Turk girisimcilerden biridir. Kendisi "The Business UK" isimli Ingiltere'de 5 dilde yayin yapan derginin kapaginda yer alacak kadar basarili ve oradaki Turkler tarafindan ornek alinan hatta bitirme tezlerine konu olan bir girisimcidir. Sabah gazetesi, Milliyet gazetesi, Hurriyet gazetesi gibi Turkiye'nin onde gelen gazetelerinde bircok haber yapilmistir. Daily sabah gibi bircok Ingilizce yayinlanan onemli sitelerde de haberi yapilmistir. Wikipedia'nin Ingilizce olan sitesinde kabul gormus onemli bir Turk girisimcinin sayfasinin yine biz Turkler tarafindan "onemsiz ve silinmeye deger bulunmasi" gercekten dusundurucudur! Lutfen kararinizi bir an once yeniden gozden gecirip sayfanin tipki Ingilizce versiyonda oldugu gibi Turkish Restoranteurs kategorsinde yer almasini saglayiniz.

Dr. Fol

Çalışma şablonu yok diye bir maddedeki çalışmanın sona erdiğini veya devam ettiğine karar veremeyiz. Her kullanıcı bu şablonu kullanmak durumunda değil veya yeni bir kullanıcı bu tür bir şablondan bihaber olabilir. Yeni açılan maddelerin HS ile silinmesi, SAS'a çıkarılması ve kayda değerlik şablonu eklenmesi konusunda çok fazla fevri hareket ettiğinizi görüyorum. Yeni maddeleri birçok kullanıcı takip edip izlemeye alabilir. Bu konuda tek başınıza bir sorumluluk üstlenmenize gerek bulunmuyor. Ayrıca HS etiketi eklemeden önce Google'da aramanızı ve KD'liği bariz maddeleri kaynak eksikliği nedeniyle SAS'a çıkarma konusunda daha titiz davranmanızı tavsiye ediyorum. Son olarak yeni kullanıcıları ısırmayınız ve VP:İNOV'u tekrar gözden geçiriniz. İyi çalışmalar. --Maurice Flesier message 22:23, 17 Mart 2017 (UTC)

@Maurice Flesier Beni irdeleyip yargılayacağınıza kendinize insanlarla konuşurken nasıl muamelede bulunmanız gerektiğine dair tavsiyelerde bulunun. Kibele ile olan tartışmanızın seviyesi ve vardığı sonuç ortada. Hiç bilmiyordum google'da arama nasıl oluyor iyi ki dediniz! Kimse burada amir veya meleklerin hocası değil. Söz konusu şahsın iki albümü çıkmış ancak bir albümü kayda değer bir plak şirketinden çıkmış mı belli değil. Bu sebebe istinaden HS yaptım. Ayrıca kaynaklarda sadece bir iki konserinden bahsedilmiş. Söz konusu KD etiketi eklemenin ısırmak ile bir alakası yok. Her yeni maddeler değerlendirilip ona göre politika belirlenir. Velev ki insanız hata yapmak en tabii yönümüzdür. Ancak üslubu düzgün nezaketli insanların tavsiyesi dikkate alınır.--Nushirevan11 ☾★ 22:50, 17 Mart 2017 (UTC)

kişisel yorum[kaynağı değiştir]

kişisel yorum yapmadan sadece konulara ilişkin konuşmayı öğrenmelisiniz.. --kibele 22:03, 18 Mart 2017 (UTC)

@Kibele Dalga mı geçiyorsunuz? Yazdıklarınızı bir daha okuyun isterseniz. Beni Vikipedi'yi devletin sözcüsü olarak görmekle ve bilgi kirliliği yapmakla itham ediyorsunuz. Ben de yorumlarınızı değerlendirdim zaten. Size yapılan yoruma sansür ama kendiniz yazınca kenara çekilmek ahlakî bir tutum değildir. Buranın amiri değilsiniz!--Nushirevan11 ☾★ 22:07, 18 Mart 2017 (UTC)
yukarıdaki sözleriniz de ihlal dolu. VP:İÜYYKÜD, VP:N ve VP:İNOV'u bir kez daha okuyunuz.. sürekli ahlaktan söz etmekten vazgeçiniz, konulara ilişkin konuşunuz, tartışma sayfalarında kişilerle teke tek konuşmayı değil konuyu yorumlamayı önceleyiniz, her söyleneni üstünüze alınmayınız.. kolay gelsin. --kibele 08:47, 19 Mart 2017 (UTC)
@Kibele umarım yazdıklarınızı kendiniz tekrar tekrar okuyorsunuzdur. İyi çalışmalar.--Nushirevan11 ☾★ 13:01, 19 Mart 2017 (UTC)

İran mimarisi[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar, mimarlık alanında çok güzel katkılarınız var. İran mimarisi sayfasını oluşturmayı düşündünüz mü? İran hem komşumuz hem çok güzel mimari eserleri var hem de Türkler de o ülkeye bir çok katkıda bulunmuşlar. Bu sayfayı açarsanız çok güzel olur. İyi çalışmalar.--Nushirevan11 ☾★ 23:04, 18 Mart 2017 (UTC)
  • Merhabalar. Vaktim olduğunda ülkeler mimarilerine başlamak gibi bir hedefim var. İlk olarak İngilizce Vikipedi'de oluşturulmuş maddelere bakacağım.İran mimarisi maddesi de mevcut orada. İlgin için teşekkürler, kolay gelsin. Mimar77 (mesaj) 00:14, 19 Mart 2017 (UTC)

İbn Hallikân[kaynağı değiştir]

Merhaba, İbn Hallikân sayfasındaki kaynaklı bilgileri çıkarmışsınız. Bu kaynakları çıkarmak yerine Kürt veya Arap olduğu iddia edilir ancak kendisi Bermekî olduğunu söyler şeklinde yazılsa daha iyi olmaz mıydı? Saygılar.--Nushirevan11 ☾★ 17:05, 20 Mart 2017 (UTC)

Merhaba, madde son derece kısa bir içerikten oluştuğu için kökenle alakalı iddialara bu haliyle yer vermemek daha uygun olur diye düşünüyorum. Konumuz olan kısa maddenin içerik kazanmasının ardından bu tip bilgilere yer vermek daha iyi olur bana kalırsa. Vitruvian (mesaj) 13:14, 21 Mart 2017 (UTC)

Koreca/Japonca[kaynağı değiştir]

Korean and Japanese are not accepted in the controversial altaic family.

Korean is classificated by korean and international linguists as an Isolated language.

References: Song, Jae Jung (2005), The Korean language: structure, use and context, Routledge, p. 15, ISBN 9780415328029. Jump up ^ Campbell, Lyle; Mixco, Mauricio (2007), "Korean, A language isolate", A Glossary of Historical Linguistics, University of Utah Press, pp. 7, 90–91, most specialists... no longer believe that the... Altaic groups... are related […] Korean is often said to belong with the Altaic hypothesis, often also with Japanese, though this is not widely supported. Jump up ^ Dalby, David (1999–2000), The Register of the World's Languages and Speech Communities, Linguasphere Press. Jump up ^ Kim, Nam-Kil (1992), "Korean", International Encyclopedia of Linguistics, 2, pp. 282–86, scholars have tried to establish genetic relationships between Korean and other languages and major language families, but with little success. Jump up ^ Róna-Tas, András (1998), "The Reconstruction of Proto-Turkic and the Genetic Question", The Turkic Languages, Routledge, pp. 67–80, [Ramstedt's comparisons of Korean and Altaic] have been heavily criticised in more recent studies, though the idea of a genetic relationship has not been totally abandoned. Jump up ^ Schönig, Claus (2003), "Turko-Mongolic Relations", The Mongolic Languages, Routledge, pp. 403–19, the 'Altaic' languages do not seem to share a common basic vocabulary of the type normally present in cases of genetic relationship.

The "ural-altaic" theory is debunked...

The altaic theory is mostly seen as discredited and has no support by modern linguists anymore. References: "While 'Altaic' is repeated in encyclopedias and handbooks most specialists in these languages no longer believe that the three traditional supposed Altaic groups, Turkic, Mongolian and Tungusic, are related." Lyle Campbell & Mauricio J. Mixco, A Glossary of Historical Linguistics (2007, University of Utah Press), pg. 7. Jump up ^ "When cognates proved not to be valid, Altaic was abandoned, and the received view now is that Turkic, Mongolian, and Tungusic are unrelated." Johanna Nichols, Linguistic Diversity in Space and Time (1992, Chicago), pg. 4. Jump up ^ "Careful examination indicates that the established families, Turkic, Mongolian, and Tungusic, form a linguistic area (called Altaic)...Sufficient criteria have not been given that would justify talking of a genetic relationship here." R.M.W. Dixon, The Rise and Fall of Languages (1997, Cambridge), pg. 32. Jump up ^ "...[T]his selection of features does not provide good evidence for common descent" and "we can observe convergence rather than divergence between Turkic and Mongolic languages--a pattern than is easily explainable by borrowing and diffusion rather than common descent", Asya Pereltsvaig, Languages of the World, An Introduction (2012, Cambridge) has a good discussion of the Altaic hypothesis (pp. 211-216).


Doubt is also cast on the relationship between Turkic, Tungusic and Mongolic languages by comparisons of similarities of the proto-languages. If Altaic is a legitimate family, the similarities would get bigger in the early proto-languages. This is true for all accepted linguistic families (Indo-European, Afro-Asiatic, Sino-Tibetan, Austro-Asiatic and Austronesian). But an analysis of the earliest written records of Mongolic and Turkic languages shows fewer similarities rather than more. This is more easily explained by language contact and areal effect. This means that they do not share a common ancestor. Because of these facts, the existence of an Altaic family of languages is mostly seen as debunked by modern linguists.


So why only turks won´t accept these facts? The behaviour of turks is honorless and ignorant. Turkish wikipedia is a shame... 90.146.213.80 21:56, 22 Mart 2017 (UTC)

Seçkin madde çalışması - Rusya Ulusal Marşı[kaynağı değiştir]

16-31 Mart 2017 tarihleri arasındaki VikiProje Sovyetler Birliği İşbirliği Projesi'nde Rusya Ulusal Marşı maddesini seçkin madde yapmak için çalışma devam ediyor. Bu kapsamda açılması gereken 36 maddelik listede halen eksiklikler mevcut. Katılımcılar listesine adınızı ekleyerek projeye katkılarınızı bekliyoruz.

Bu mesaj proje toplu mesaj listesindeki kişilere gönderilmiştir. --MediaWiki message delivery (mesaj) 23:44, 22 Mart 2017 (UTC)

Merhaba, Orhan Gazi eserlerde, medyada ve halk arasında Orhan Gazi olarak geçiyor ve biliniyor. Orhan Gazi sayfası hangi gerekçe ile Orhan Bey sayfasına taşınmış bilginiz var mı? --Nushirevan11 ☾★ 21:49, 9 Mart 2017 (UTC)

Merhaba- Gec bir cevap oldu ama en azindan bir seyler yapabildim :) Bu tip kritik ad degisikliklerinde tartisma sayfasinda konuyu dile getirip, fikir birligi aranmasi gerekiyor. Bu sebeple sayfa tasima taleplerinde bir geri alma talebinde bulundum. Iyi gunler.--RapsarEfendim? 04:06, 29 Mart 2017 (UTC)
  • Kullanıcı:Nushirevan11, kaydadeğerlik şablonu olan maddeleri uzunca bir süredir SAS sürecine çıkardığınızı görüyorum. Bunların çoğunu kaynak yok, maddeye kaynak girilmemiş diyerek bu sürece sokuyorsunuz. Böyle durumlarda SAS süreci kullanmanız yerine maddeye kaynaksız şablonu eklemenizi öneriyorum. --Mskyrider ileti 17:37, 30 Mart 2017 (UTC)
@Mskyrider öneriniz için teşekkür ediyorum ancak SAS'a taşımadan önce zaten gerekli araştırmayı yapıyorum ve gerekli gördüklerimi SAS'a taşıyorum. Bunların içerisinde kaynaklandırılarak kayda değer olduğu anlaşılanlar pek tabii olabilir. Ayrıca Dur başlığı hiç hoş bir üslup değil. Kolay gelsin.--Nushirevan11 ☾★ 22:31, 31 Mart 2017 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği ilk Nisan 2017 işbirliği daveti[kaynağı değiştir]




Sovyetler Birliği Ayın İşbirliği Daveti

İyi günler, iyi Vikiler.
Sovyetler Birliği ile ilişkili konularda katkı sağlamayı amaçlayan VikiProje Sovyetler Birliği projesi kapsamında her ay tekrarlanan Sovyetler Birliği İşbirliği Projesine davetlisiniz.

Bu ayın proje konusu Azerbaycan'da komünizm şablonundaki kırmızı bağlantılı maddelerin oluşturulması olarak belirlenmiştir.

Her ay planlı bir şekilde Sovyetler Birliği ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan işbirliği projesinin bu ay ki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz yeterli. Proje kapsamında verilen pek çok ödül sizi bekliyor.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

Bu mesaj proje toplu mesaj listesindeki kişilere gönderilmiştir. --MediaWiki message delivery (mesaj) 21:50, 1 Nisan 2017 (UTC)

Anlam ayrımı sayfaları kırmızı bağlantılar içerebilir. Ayrıntılı bilgi için lütfen şu sayfayı inceleyiniz. İyi çalışmalar. --Superyetkinileti 19:00, 3 Nisan 2017 (UTC)

@Superyetkin İçerebilir ancak o sayfada yer verilen maddelerin diğer dillerde sayfası yok. Sadece İngiliz dilinde açılmışlar. Türkçe vikipedi de açılma ihtimalleri çok düşük. Buna rağmen silinmesine karşı çıkmak mantıkî mi?--Nushirevan11 ☾★ 19:02, 3 Nisan 2017 (UTC)

Sayfa taşıma[kaynağı değiştir]

Merhaba, Bolşaya sovetskaya entsiklopediya maddesini taşırken belirttiğiniz taşıma gerekçesi vikipedi politikası mı?--Nushirevan11 ☾★ 19:34, 3 Nisan 2017 (UTC)

Bir filmin, kitabın, dizinin vs. Türkçe yayın adı yoksa orijinal adı ile adlandırılır. Evet. --Cobija (mesaj) 21:11, 3 Nisan 2017 (UTC)

Türkler maddesi[kaynağı değiştir]

İngilizce Turkic People maddesinden tercüme yoluyla Türkler maddesine eklenen bilgiyi silmekle tarafınızı belli etmiş oldunuz. --88.251.43.239 02:24, 4 Nisan 2017 (UTC)

Küresel ısınma[kaynağı değiştir]

Merhaba Nushirevan11,

Benim değiştiğim şeyden çok şey geri aldınız. Hangi değişikler problem varsa detaylar bana verebilir misiniz? Çünkü farklı farklı şey değiştim - belki bazı değişikler iyi bazı hatalar var. Ama hangisi hatalı ve neden hatalı göremem.

Saygılar

Chidgk1 (mesaj) 18:36, 4 Nisan 2017 (UTC)

@Chidgk1 nedensiz içerik sildiğinizden ötürü geri alındı değişiklikleriniz.--Nushirevan11 ☾★ 19:07, 4 Nisan 2017 (UTC)
@Nushirevan11 Nedeni yazdım "Gerekçe: + kaynaksız içerik silinmesi".

Valide Sultan (I. Mustafa'nın annesi)[kaynağı değiştir]

Maddenin tartışma sayfasında belirtmeme rağmen oradan devam edilmemesinden, değişiklik özetinden de münakaşaya girmek istemememden mütevellit buradan yazıyorum. Türkçede "özel ad yerine geçen" diye bir şey yok. Varsa dahi ben bilmiyorum, öğrenirsem iyi olur ama. Mesela Abdülhamid'den bahsederken Kızıl Sultan yazılamaz, kızıl sultan yazılır. Atatürk'ten bahsederken Ulu Önder yazılmadığı gibi. Valide sultan da örneklerdeki gibi lakap değil, unvan. Unvanlar zaten yek halde hiçbir şekilde büyük harfle yazılamaz. --Cobija (mesaj) 19:56, 4 Nisan 2017 (UTC)

@Cobija burada mesele bir unvanın kullanılmış olması değil. Unvan özel isim yerine bir madde adı olarak kullanılıyor. Unvanlar ismin önünde ise büyük harfle yazılır ancak burda Halime Sultan yerine yani ad yerine Valide Sultan adı yazıldığı için büyük harf olmalıdır diye düşünüyorum. Bu şahsın ismini bilmiyoruz, bilinmeyen isim yerine bu unvan kullanılıyor. Kızıl sultan tabiri tırnak içinde büyük harfle kullanılıyor. Burda da tırnak içi durum mevcut bence.--Nushirevan11 ☾★ 20:50, 4 Nisan 2017 (UTC)

Bu "bence" denilip üzerine yorum yapılabilecek bir konu değil. Dil kuralları belli, bu kuralların da arasında özel ad yerine kullanılan tabirler büyük harfle yazılır gibi bir şey var mı? --Cobija (mesaj) 22:46, 4 Nisan 2017 (UTC)

@Cobija burda istisnai bir durum var. Bu şahsın bilinen adı Halime Sultan veya Halime Valide Sultan'dır ancak gerçek adının Halime olduğu bilinmiyor. Halime kısmı çıkınca geriye ......Valide Sultan kalıyor. Adı bilinmediğinden ötürü Valide Sultan adı yerine geçiyor. Mevlana unvanının bir özel isim yerine kullanılması gibi. Bu madde de Valide Sultan adı kedi ismi Pamuk gibi özel bir isim bunu anlatmaya çalışıyorum. İsmi bilinenler hakkında kullanılan unvanlar elbette başka ancak burda isim+unvan'da ismin yeri boş olduğu için unvan ismin yerini tutuyor.--Nushirevan11 ☾★ 23:31, 4 Nisan 2017 (UTC)

Pamuk örneği yanlış ama Mevlana örneği "acaba" dedirtti bana. Bu tartışmayı maddenin tartışmasına aktarıp bir iki kişi daha yorum yaparsa sağlıklı olacak. Hazır yeri gelmişken ifade edeyim, taşıma yapmadan evvel maddelerin tartışma sayfalarına göz atmak elzem. --Cobija (mesaj) 09:22, 5 Nisan 2017 (UTC)

Zeyneb bint Ali[kaynağı değiştir]

Merhaba, Zeyneb bint Ali sayfasına taraflı bir içeriğe sahip olan Wikishia'daki bilgileri direk dahil etmişsiniz. Bu doğru bir tutum değil. Zaten Türkçe Wikishia'da yer alan bilgileri toptan bu sayfaya aktarmanın manası yok. Madde içerisine Şii görüş şöyledir denilerek ince eleyip sık dokuyarak eklemek gerekir. Değişikliği geri almanızı rica ediyorum.--Nushirevan11 ☾★ 13:45, 5 Nisan 2017 (UTC)

Olabildiğince hz. vb. ifadeleri çıkardım. Şii görüş böyledir diyerek maddedeki yanlı kısımları ince eleyip sık dokuyarak düzgün hale getirebilirsiniz. Bu yapılana dek sistemik yanlılık uyarısı yeterli, zaten bu uyarı şablonu bu gibi durumlar için var. İçeriği tamamen kaldırmak gibi şey söz konusu değil. --Cobija (mesaj) 14:27, 5 Nisan 2017 (UTC)

Merhaba Rapsar, hangi durumlarda yanlış yazım olan yaygın kullanımı değil TDK'ya göre doğru yazımı tercih etmeliyiz?--Nushirevan11 ☾★ 17:12, 6 Nisan 2017 (UTC)

Merhaba. İlgili yönergemizin ilgili kısmı şuradadır. İngilizce Vikipedi'deki adlandırmalarda her ne olursa olsun ilk olarak İngilizcedeki yaygın kullanımına bakıyorlar. Türkiye'deki futbol liginin adı Süper Lig mi? Bu lig için en yaygını ne ise onu kullanıyorlar. Belli bir standart hiç yok. Biz ne yaptık peki? Standart olsun dedik ve her ligin özgün adını kullanmaya başladık. İngilizcede bazılaro özgün adla, bazıları özgün adın birebir çevirisi, bazıları ise alakasız İngilizce ifadeler. Onlarda dediğim gibi ilk bakılan yaygınlık, yaygın olan ne ise o. Biz ise "pratikte", seçenekleri önce mantık çerçevesinden geçirip, uygun olanlar arasında yaygınlık aramaya çalışıyoruz. İkilik mümkün mertebe yaratmamaya çalışıyoruz. Bu mantıkla Ermeni Kırımı maddesinin adı mesela Ermeni Soykırımı olmalı, ikisi de yaygın ama ikinci dediğim daha yaygın kullanım (bu aşamada "iddia" gibi bir ifade madde adında değil, giriş cümlesinde olmalı). Görüldüğü gibi bu pratikteki uygulamamız da her zaman uygulanamıyor. Bunun yanı sıra belli dilbilgisi kurallarına da öncelik vermemiz gerekiyot (daha önce demiştim, önce mantık süzgeci sonra kalanlar arasında yaygınık farkı). Esad-Esed örneği mesela, el-Nusra-en-Nusra örneği mesela, Şarapova-Sharapova mesela. Bu üçünde de dilbilgisi bakımından doğru olanlar ilki, ancak yaygın olanlar ikincisi. İlk iki maddede yaygınlığı seçip, üçüncüsünde dilbilgisini seçince ikilik ortaya çıkıyor. Bunu çözümleyemiyoruz ne yazık ki.--RapsarEfendim? 17:37, 6 Nisan 2017 (UTC)
Tam bir netlik yok anladığım kadarıyla. Necmettin Kerim'in yaygın kullanımı Necmeddin Kerim ancak TDK'ya göre doğru yazımı Necmettin Kerim. Şimdi bu durumda hangisini tercih etmeliyiz?--Nushirevan11 ☾★ 17:40, 6 Nisan 2017 (UTC)
TDK'ya göre derken? Arapçaya hakim değilim ama د (dal) harfi var orada gördüğüm kadarıyla. "T" olmasını gerektirecek bir sebep göremiyorum.--RapsarEfendim? 17:55, 6 Nisan 2017 (UTC)
Doğru yazımı konusunda TDK'nın belirlediği kuralı baz almamız gerekmiyor mu? TDK Türkçe imlaya göre yazılmalıdır diyor.--Nushirevan11 ☾★ 17:58, 6 Nisan 2017 (UTC)
TDK sitesindeki kısmı ben böyle hatırlamıyordum... Benim hatırladığım "Latin alfabesi kullanmayan dillerdeki özel adlar, Türkçe okunuşlarına göze yazılır" gibi bir ifadeydi. Şimdi baktım "Kökeni Arapça ve Farsça olan kişi ve yer adları Türkçenin ses ve yapı özelliklerine göre yazılır" demiş. O kadar yetersiz bir sayfa ki... Yer adları tamam da kişi adlarını böyle bir genelleme yapamayız. Hele hele Arapça adında göz göre göre "dal" harfi varsa, biz bunu "t" diye transkripsiyona uğratamayız ("te" harfinin de olduğu unutulmamalı). TDK aşırı aşırı aşırı yetersiz bir sayfa hazırlamış orada. Kendileriyle de çelişmişler.--RapsarEfendim? 18:24, 6 Nisan 2017 (UTC)

Merhaba, SAS kararını geri alıyorsunuz ancak yorum yapmıyorsunuz?! Konunun İngilizce Wikipedia kuralları ile ne ilgisi var? Sadece İngilizce adlandırma üzerinden kaynak bulunabilir denilmiş. Gerekçenizin yorumlar ile alakası yok. Velev ki sayfada üç kaynak var. Ben aday gösterdiğim zaman interviki bağlantısı yoktu. Arama yapınca da yanlış adlandırmadan dolayı bir şey çıkmıyordu. Ancak şimdi Selahaddin Eyyubi'nin kayınpederi olduğu ve Haçlı Seferi'nde önemli rol aldığı ve Şam idarecisi olduğu öğrenildi. Eğer bir görüşünüz varsa SAS'ta belirtirsiniz yoksa geri almanız mantıkî durmuyor.--Nushirevan11 ☾★ 12:30, 12 Nisan 2017 (UTC)

Merhaba. Kimsenin yorum yapma zorunluluğu yok öncelikle, bunu açıklığa kavuşturalım. İngilizce Vikipedi'deki bir yönergeyi dayanak göstererek silinmeye aday sayfa tartışmasını kapatmışsınız. Her Vikipedi projesinin politika ve yönergeleri o projeyi ilgilendirir. Almancadak silme poltikasına dayanarak madde silemeyiz, İtalyancadaki kayda değerlik yönergerine deyanarak madde açamayız. Maddenin kayda değerliğini tartışılacağı yer mesaj sayfaları değil, ilgili silinmeye adaylık sayfası. Ayrıca, kendi başlattığımız, hatta taraf olduğumuz tartışmaları sonlandırma konusu tartışmalı bir konudur. İyi günler.--RapsarEfendim? 14:39, 12 Nisan 2017 (UTC)
Yorum yapma zorunluluğu olduğunu iddia etmedim zaten o sizin iddianız. Ayrıca ben SAS'ı kapatırken nerede İngilizce yönergeyi dayanak göstermişim. Böyle bir gerekçe belirtmedim. Sanırım karıştırdınız. Sadece oyumun gerekçesinde Türkçe adlandırma yanlış olduğu için kaynak bulunamadığından bahsettim. Kesin kayda değer olduğu için kapatmak istedim.--Nushirevan11 ☾★ 14:50, 12 Nisan 2017 (UTC)
Burada İngilizce Vikipedi'deki yönergeye atıf yok mu? Tartışmamız gereken bir konu dahi yok ortada, ben size prosedürü anlattım zaten. Bunun tartışabileceğimiz bir şeyi yok. Kesin kayda değer olduğunu düşünüyorsanız niye silinmeye aday gösteriyorsunuz ayrıca? Lütfen lüzumsuz tartışmalarla vakit kaybetmeyelim.--RapsarEfendim? 15:27, 12 Nisan 2017 (UTC)
Nerede atıf var? Maddenin ilk adı Muinnedin Unur'du ben şimdiki ada taşıdım. Doğru adlandırmaya taşıdım. Bundan bahsediyorum. Bunun İngilizce vikipedi ile ne alakası var? Aday gösterdiğim zaman interviki ekli değildi ve arama yapınca bir şey bulamadım sonradan doğru adlandırmayı görünce kim olduğunu öğrendim. Bilmeden yorum yapıyorsunuz. Konunun İngilizce vikiyle zerre alakası yok.--Nushirevan11 ☾★ 15:47, 12 Nisan 2017 (UTC)
Bakın hala gereksiz yere benim vaktimi alıyorsunuz. Orada "Hizmetli olmayan kapatma" yazarak İngilizce Vikipedi'deki yönergeye bağlantı vermişsiniz. Hizmetliler de Fransızca Vikipedi'deki kriterleri göstererek maddeleri hızlı silsin, olur mu? Bizde olmayan uygulamaları yapmayalım, konumuz bu.--RapsarEfendim? 16:11, 12 Nisan 2017 (UTC)

Azerbaycan konulu işbirliği projesinin bitmesine son 2 gün[kaynağı değiştir]

Bu ayın VikiProje Sovyetler Birliği İşbirliği Projesi olan "Azerbaycan'da komünizm şablonundaki kırmızı bağlantılı maddelerin oluşturulması" projesine son 2 gün. An itibariyle 47 olan madde hedefine dair 18 madde (%38.3) açıldı, proje bitim tarihi olan 15 Nisan 2017 gününe kadar katkılarınızı bekliyoruz.

Ayrıca gelecek döneme dair yapılacak projelerde fikirlerinize ihtiyacımız var. Şablonlarda yer alan eksiklikleri giderme, çeşitli konulara dair maddeleri açma, eksik maddeleri geliştirme, seçkin madde üretme gibi pek çok konuda proje önerileri mevcut. Lütfen fikirlerinizi ve yeni proje önerilerinizi anket ve oylamalar sayfasına yazın, işbirliği ile Vikipedi'yi geliştirelim.

Bu mesaj proje toplu mesaj listesindeki kişilere gönderilmiştir. --MediaWiki message delivery (mesaj) 07:35, 13 Nisan 2017 (UTC)

Geçmiş birleştirme işlemi "emeklerin boşa gitmesini" engellemek için var. Bu, içeriği tek bir yerde toplanabilen şablonlar için uygulanan standart bir yöntem. Bilginize. --Superyetkinileti 17:29, 15 Nisan 2017 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği ikinci Nisan 2017 işbirliği daveti[kaynağı değiştir]




Sovyetler Birliği Ayın İşbirliği Daveti

İyi günler, iyi Vikiler.
Sovyetler Birliği ile ilişkili konularda katkı sağlamayı amaçlayan VikiProje Sovyetler Birliği projesi kapsamında her iki haftada bir tekrarlanan Sovyetler Birliği İşbirliği Projesine davetlisiniz.

Bu ayın ilk proje konusu kaynak eksik olan maddeler kategorisinde yer alan Sovyet konulu maddelere kaynak eklemektir. Burada örnek bir liste yer almaktadır.

Her ay planlı bir şekilde Sovyetler Birliği ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan işbirliği projesinin dönemki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz yeterli. Proje kapsamında verilen pek çok ödül sizi bekliyor.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

Bu mesaj proje toplu mesaj listesindeki kişilere gönderilmiştir. --MediaWiki message delivery (mesaj) 21:51, 15 Nisan 2017 (UTC)

Kolay gelsin[kaynağı değiştir]

Merhaba Nushirevan11, iyi geceler nasılsınız? Şuraya değerli görüşlerinizle katılımlarınızı bekleriz:) Kolay gelsin. chansey Mesaj 21:08, 19 Nisan 2017 (UTC)

Merhaba @Chansey, teşekkür ederim iyiyim. Katılmaya çalışacağım. İyi geceler.--Nushirevan11 ☾★ 21:12, 19 Nisan 2017 (UTC)

Osmanlı Hanedanı[kaynağı değiştir]

Selam. Benzer içeriğe sahip şablonlar birleştirilebiliyorsa eğer birleştirilir, özellikle bölünmez. Osmanlı Hanedanı ile ilişkili tekil şablonlar da ana şablon ile birleşti bu nedenle. Birleştirilen geçmişler üzerine geri alma dahil işlem yapılmaz, şu an geçmişler yaptığınız geri almalar nedeniyle karışık bir durumda. Yaptığınız değişiklikleri geri alıyorum, itirazınız varsa tartışma sayfasını kullanabilirsiniz. Bir de ekleyeyim: VP:3GD'ye dikkat. --Cobija (mesaj) 07:38, 23 Nisan 2017 (UTC)

Merhaba, Niçin benzer şablon olsun? Osmanlı padişah kızları ile Osmanlı padişah eşleri çok mu benzer? Velev ki benzer olsun birleştirilip şişirilip çorba edilmesine ne gerek var. İngilizce Wikipedia'da bile Osmanlı padişah kızları var. İsterseniz bir de Osmanlı şehzadeleri şablonunu da birleştirin tam çorba olsun. Ayrıca Osmanlı padişah eşleri Osmanlı Hanedanı'ndan sayılmaz. Kendi kendinize SAS'a taşımadan sayfalara birleştir etiketi eklerseniz geçmişleri birleştiği zaman bu benim değil sizin hatanız olmuş olur. Gereksiz bir şekilde şablon birleştirmeden önce SAS'ı unutmayın. Anlayamadığım vikipedinin kotası mı yetmiyor ayrı şablona? Bu sizi niye rahatsız ediyor anlayabilmiş değilim. VP:3GD'ye özellikle sizin dikkat etmenizi tavsiye ediyorum.--Nushirevan11 ☾★ 11:49, 23 Nisan 2017 (UTC)

Undoing edits[kaynağı değiştir]

Please don't undo edits such as this one, I'm a native Kurdish speakers and I fixed that typo, yet you undo it anyway. Read the policies of reverting edits, what you did was wrong.Lost Whispers (mesaj) 03:51, 24 Nisan 2017 (UTC)

Mania Akbari[kaynağı değiştir]

Merhaba Nushirevan11, Mania Akbari sayfasındaki yaptığın değişiklikleri geri almak durumunda kaldım. Zira, yaygın kullanım bu yönde. Türkçe kaynaklar dahil hiç bir yerde Ekberi gibi bir tanımlama yok. Bu haliyle kalması gerekir. Misal hiç bir yerde "rabırt de niro" demiyoruz ve bu özel isim olduğu gibi yazılmakta Robert De Niro her yerde. Mania'da da bu durum söz konusu. Selamlar. İyi çalışmalar. --Pragdonmesaj 08:20, 25 Nisan 2017 (UTC)

Merhaba @Pragdon, kendisi İranlıdır ve adı Farsça yazılır. İngilizce yazımı baz alamayız. Farsça'dan çeviri yapıldığı zaman Manya Ekberi olarak yazılır. Bu durumda yanlış yazım olan yaygın kullanımı baz alamayız, zaten kendisi bir Beşşar Esed değildir. Doğru yazımı İran'ın resmi Türkçe sitesinde Manya Ekberi şeklindedir.--Nushirevan11 ☾★ 13:34, 25 Nisan 2017 (UTC)
Akademik kaynaklar dahil bir çok kaynak Mania Akbari olarak işliyor. Bilmiyorum belki @Vito Genovese'nin bu konuda fikri, bilgisi vardır. Bana pek mantıklı gelmiyor özel isimlerde bu durum. TDK'cilik yapmıyoruz sonuçta burada. Kim nasıl biliniyorsa öyle yer alıyor ansiklopedide. Bir de bu tarz değişiklikler için öncelikle maddelerin tartışma sayfasını kullanmakta yarar görüyorum ben. --Pragdonmesaj 21:50, 25 Nisan 2017 (UTC)
Ping şablonunu imza olmadan kullanınca bildirim gelmiyor, tesadüfen gördüm @Pragdon. :) Doğru yazaç çevirisinin (transliterasyon) nasıl olması gerektiğini bilmiyorum, ancak Türkçede yerleşmiş istisnalar dışında Latin dışındaki alfabelerle yazılan dillerdeki özel adların okunduğu gibi yazılması yönündeki TDK kuralını izlediğimizi biliyorum. Akbari'nin Türkçedeki yerleşmişlik durumuna siz karar verin.
Vito Genovese 22:03, 25 Nisan 2017 (UTC)
İmzayı sonradan fark ettim iyi ki tesadüfen görmüşsün :) "Manya Ekberi" 3 (yazı ile "üç") sonuç veriyor google aramasında, "Mania Akbari" ise 71.700 sonuç. Akademik google aramasında "Mania Akbari" 79 sonuç, "Manya Ekberi" 0 (sıfır) sonuç veriyor. Google books "Mania Akbari" 445 sonuç, "Manya Ekberi" 0 (sıfır). Sanırım Türkçedeki yerleşmiş istisnalara giriyor. :) --Pragdonmesaj 22:12, 25 Nisan 2017 (UTC)
Şuraya küçük bir de ping yapalım :) @Vito Genovese --Pragdonmesaj 22:16, 25 Nisan 2017 (UTC)
@Pragdon Mania Akbari'nin yerleşmiş bir adlandırması söz konusu değil. Çünkü kendisi geniş kesim tarafından tanınmış bir şahıs değil. Misal bir Beşşar Esed değil. Açıkça bir yanlış adlandırma söz konusu. Yaygınlığı olmayan bir adlandırma değil doğru çevirisi baz alınmalıdır. Mania Akbari İngilizce yazımdır, Türkçe'yi ilgilendirmez. İngiliz dil kuralını baz alıp Türkçe vikide TDKcılıktan bahsetmek trajikomik bir vakadır. Türkçe vikide TDK'yı değil İngiliz dil kurallarını mı baz alacağız? Sanatçının adı Farsçadır. Türkçe'ye çeviri yapılınca Manya Ekberi olarak telaffuz edildiğinden öyle yazılır. Aramalara İngilizce siteler de dahil olduğundan Mania Akbari yüksek çıkıyor. Bunu bildiğiniz aşikar. En baştaki yorumunuzda Robert De Niro örneğini vermeniz konuya hiç vakıf olmadığınızı gösteriyor. Türkçe'de latin alfabesi kullanılan dillerin özel isimleri dğeiştirilmeden yazılır. Arapça ve Farsça gibi dillerde ise Türkçe imlaya göre yazılır.--Nushirevan11 ☾★ 14:36, 29 Nisan 2017 (UTC)

Kaynak ekleme işbirliği projesinin bitmesine son 2 gün[kaynağı değiştir]

Bu ayın VikiProje Sovyetler Birliği İşbirliği Projesi olan "kaynak eksik olan maddeler kategorisinde yer alan Sovyet konulu maddelere kaynak ekleme" projesine son 5 gün. Burada örnek bir liste mevcut. An itibariyle 250 madde olan hedefe dair 57 maddeye (%22.8) kaynak eklendi, proje bitim tarihi olan 30 Nisan 2017 gününe kadar katkılarınızı bekliyoruz.

Bununla birlikte gelecek döneme dair yapılacak projelerde fikirlerinize ihtiyacımız var. Şablonlarda yer alan eksiklikleri giderme, çeşitli konulara dair maddeleri açma, eksik maddeleri geliştirme, seçkin madde üretme gibi pek çok konuda proje önerileri mevcut. Lütfen fikirlerinizi ve yeni proje önerilerinizi anket ve oylamalar sayfasına yazın, işbirliği ile Vikipedi'yi geliştirelim.

Bu mesaj proje toplu mesaj listesindeki kişilere gönderilmiştir. --MediaWiki message delivery (mesaj) 11:54, 26 Nisan 2017 (UTC)

Sovyet kaynak listesi[kaynağı değiştir]

VikiProje Sovyetler Birliği kapsamında Sovyet kaynak listesi oluşturuldu. Vikipedistlerin yararlanılacağı kaynakların listesini barındıran bu listeye siz de herhangi bir kaynak önerebilir ve ilgili altbaşlığa ekleyerek içeriği zenginleştirebilirsiniz.

Bu mesaj proje toplu mesaj listesindeki kişilere gönderilmiştir. --MediaWiki message delivery (mesaj) 11:35, 27 Nisan 2017 (UTC)

düzeltme yapıldı[kaynağı değiştir]

etkilendikleri = Z'ûl-Nûn el-Mısrî, Beyazid Bistâmînin bağlantısını düzelttik108.31.73.21 02:31, 30 Nisan 2017 (UTC)

yönlendirdiğiniz sayfa şu anda Osmanlı padişah anneleri isimlerinin hepsini içermemektedir..108.31.73.21 02:54, 30 Nisan 2017 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği ilk Mayıs 2017 işbirliği daveti[kaynağı değiştir]




Sovyetler Birliği Ayın İşbirliği Daveti

İyi günler, iyi Vikiler.
Sovyetler Birliği ile ilişkili konularda katkı sağlamayı amaçlayan VikiProje Sovyetler Birliği projesi kapsamında her iki haftada bir tekrarlanan Sovyetler Birliği İşbirliği Projesine davetlisiniz.

Bu ayın ilk proje konusu SSCB bayrakları şablonundaki kırmızı bağlantılı maddeleri gelişmiş seviyede (en az 5.000 bayt) oluşturmaktır.

Her ay planlı bir şekilde Sovyetler Birliği ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan işbirliği projesinin dönemki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz yeterli. Proje kapsamında verilen pek çok ödül sizi bekliyor.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

Bu mesaj proje toplu mesaj listesindeki kişilere gönderilmiştir. --MediaWiki message delivery (mesaj) 20:40, 3 Mayıs 2017 (UTC)

İbrahim Erkal[kaynağı değiştir]

Eğer öldüyse öldüğünü yazın ölmediyse makaleyi kilitleyin insanlar akın akın değiştirmeye uğraşıyor.--31.202.25.100 15:44, 9 Mayıs 2017 (UTC)

Ailesi öldüğünü söylemiş. Daha neyi bekliyorsunuz? http://www.sozcu.com.tr/hayatim/magazin-haberleri/ibrahim-erkal-hayatini-kaybetti-ibrahim-erkal-kimdir/ --31.202.25.100 15:52, 9 Mayıs 2017 (UTC)

Beyin ölümü kişinin artık yaşama dair hiç fonksyonunun kalmadığına dair bir belirteçtir. Kalp durmasa bile kişinin tekrar hayata döndürülmesi imkânsızdır. şu anda resmi olarak ölü ve hayata döndürülmesi imkansız.--31.202.25.100 16:01, 9 Mayıs 2017 (UTC)
Bitkisel hayatta değil şu anda tıp literatürüne göre ölü. Ölüm tarihi 9 Mayıs 2017'dir.--31.202.25.100 22:25, 9 Mayıs 2017 (UTC)



Yeniçeriler[kaynağı değiştir]

Merhaba, Yeniçeriler le ilgili yaptığım düzenlemeyi "edensiz içerik silinmesi" diye değerlendirmişsiniz. Bektaşi ocağına bağlı, gülbank okuyan insanlar sünni değildir. Bektaşilik Alevi tarikatırı. Gülbank larda sadece Aleviler tarafından okunur. Demirons (mesaj)

Merhaba. Sitede telif hakkı konusuna ilişkin ayrıntılı bilgi bulunmasa da, şuradaki ifadeler bize Wikimapia'nın sunduğu içeriğin "türev yapıt" kapsamına girebileceğini anlatmakta. İyi vikiler. --Superyetkinileti 17:50, 10 Mayıs 2017 (UTC)

Telif hakkı[kaynağı değiştir]

Merhaba, ekran görüntüsü almak telif hakkı ihlaline mi giriyor? Adil kullanım olarak kullanılamıyor mu?--Nushirevan11 17:48, 12 Mayıs 2017 (UTC)

Merhabalar sayın Nushirevan11, bu tarz bir ekran görüntüsü VP:AK kapsamında kabul edilemez. Örneğin o zaman tv den herşeyin ekran yakalama görüntüsünü alarak kullanılabilir. Ekran görüntüsü bir film tanıtımı, müzik klibi, bilgisayar oyunu gibi konularda kullanılabilir. Saygılarımla, iyi vikiler, SakhalinioBuyrun beniiiim? 17:51, 12 Mayıs 2017 (UTC)

Sovyet bayrakları işbirliği projesinin bitmesine son 3 gün[kaynağı değiştir]

Bu ayın VikiProje Sovyetler Birliği İşbirliği Projesi olan "SSCB bayrakları şablonundaki yer alan eksik maddeleri gelişmiş seviyede (en az 5.000 bayt) oluşma" projesine son 3 gün. Proje bitim tarihi olan 16 Mayıs 2017 gününe kadar katkılarınızı bekliyoruz.

Bununla birlikte gelecek döneme dair yapılacak projelerde fikirlerinize ihtiyacımız var. Şablonlarda yer alan eksiklikleri giderme, çeşitli konulara dair maddeleri açma, eksik maddeleri geliştirme, seçkin madde üretme gibi pek çok konuda proje önerileri mevcut. Lütfen fikirlerinizi ve yeni proje önerilerinizi anket ve oylamalar sayfasına yazın, işbirliği ile Vikipedi'yi geliştirelim.

Bu mesaj proje toplu mesaj listesindeki kişilere gönderilmiştir. --MediaWiki message delivery (mesaj) 21:33, 12 Mayıs 2017 (UTC)

Merhabalar. Öncelikle bu aralar sıkça fark ettiğim katkılarınız için elinize sağlık. Mirada maddelerinin geriye getirilmiş olanlarının üstünden giderken İbn Asakir maddesindeki temizlik işleminizi gördüm. Öncelikle tekrardan elinize sağlık. Bununla birlikte, Mirada'nın eklediği hemen hemen tüm içerik telifli olduğundan telifli olmadığına ilişkin kanıt olmadığı sürece tek bir cümlesini dahi maddelerde bırakmama uygulaması yürütüyoruz, konuyla ilgili Vito'nun çok sayıda mesajı var. Bu nedenle geriye kalan cümleleri de değiştirdim ve size haber vermek istedim. İyi çalışmalar... --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 12:16, 13 Mayıs 2017 (UTC)

@Seksen iki yüz kırk beş Merhabalar, hüsnü niyetiniz için teşekkür ediyorum. Aslında o kısmı da çıkaracaktım ancak kaynak kalsın diyerek tam düzenleme yapacağım zaman değiştiririm diye düşündüm. Uyarınız için tekrar teşekkürler.--Nushirevan11 22:54, 13 Mayıs 2017 (UTC)

Mehmet Ayhan Kuzu[kaynağı değiştir]

Sayın Nushirevan11 merhabalar, geçen ay açmış olduğum sayfa yeterli kaynak araştırması yapılmadan maalesef 2 silinsin oyu kullanılarak silindi. Bu kişi ciddi anlamda ülkemizi uluslararası olarak temsil eden ve sözlükte yer alması gereken bir kişi. aldığı ödüller ile de VP kişi maddelerini karşılıyor. Buradaki sorun, oylamaya katılan arkadaşların yeterince araştırma yapmamaları oldu. Bende maddeyi yeniden oluşturdum ancak bu defa da silinen maddenin yeniden oluşturulması nedeniyle hızlı silinsin durumunda. Kişi ile ilgili bir kaç kaynak şöyle;

Bu kişinin kayda değerliğine ben inanıyorum. Bu konuda lütfen yardımınızı esirgemeyin. Yapmam gerekenler konusunda yol gösterici olacağınızı umuyorum. Saygılarımla Profesyonelhasta (mesaj) 08:47, 16 Mayıs 2017 (UTC)

Futbol konulu VikiProje Sovyetler Birliği ikinci Mayıs 2017 işbirliği daveti[kaynağı değiştir]




Sovyetler Birliği Ayın İşbirliği Daveti

İyi günler, iyi Vikiler.
Sovyetler Birliği ile ilişkili konularda katkı sağlamayı amaçlayan VikiProje Sovyetler Birliği projesi kapsamında her iki haftada bir tekrarlanan Sovyetler Birliği İşbirliği Projesine davetlisiniz.

Bu ayın ikinci proje konusu Sovyetler Birliği'nde futbol şablonundaki kırmızı bağlantılı maddeleri oluşturmaktır.

Her ay planlı bir şekilde Sovyetler Birliği ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan işbirliği projesinin dönemki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz yeterli. Proje kapsamında verilen pek çok ödül sizi bekliyor.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

Bu mesaj proje toplu mesaj listesindeki kişilere gönderilmiştir. --MediaWiki message delivery (mesaj) 20:40, 3 Mayıs 2017 (UTC)

Kullanıcı:SeyitA[kaynağı değiştir]

Lütfen bir çare bulalım bu küfürbaz kullanıcı değişiklik yaptığım sayfalara küfürler yazıp duruyor ayrıca benim sayfama da saldırdı. Nasıl engellenecek? SarvSarv 00:29, 23 Mayıs 2017 (UTC)

Sovyet projesi oylamaları[kaynağı değiştir]

VikiProje Sovyetler Birliği'nde gelecek dönemlerde planlanan tüm katkılar konusunda anket ve oylamalar sayfasında önerilerinize ihtiyaç duyuyoruz. Bir sonraki ayın işbirliği projesi ve ayın görseli başta olmak üzere aklınızdaki herhangi bir konu hakkındaki görüşlerinizi oylama sayfasında paylaşın, dilediğiniz öneriye oy verin. Sayfada an itibariyle 14 aday görsel ve 14 aday proje bulunmakta. Bunun dışında aklınıza gelen yeni fikirlerinizi de ekleyebilirsiniz.

Proje sizin katkılarınızla geliştirilmeyi beklemekte. İyi Vikiler, bol katkılar.

Bu mesaj proje toplu mesaj listesindeki kişilere gönderilmiştir. --MediaWiki message delivery (mesaj) 12:16, 23 Mayıs 2017 (UTC)

Sovyet futbolu işbirliği projesinin bitmesine son 4 gün[kaynağı değiştir]

Bu ayın VikiProje Sovyetler Birliği İşbirliği Projesi olan "Sovyetler Birliği'nde futbol şablonundaki kırmızı bağlantılı maddeleri oluşturma" projesine son 4 gün. 33 madde olan proje hedefine dair henüz 2 madde (6.06%) tamamlandı. Proje bitim tarihi olan 31 Mayıs 2017 gününe kadar katılımınızı ve katkılarınızı bekliyoruz.

Bununla birlikte gelecek döneme dair yapılacak projelerde fikirlerinize ihtiyacımız var. Şablonlarda yer alan eksiklikleri giderme, çeşitli konulara dair maddeleri açma, eksik maddeleri geliştirme, seçkin madde üretme gibi pek çok konuda proje önerileri mevcut. Lütfen fikirlerinizi ve yeni proje önerilerinizi anket ve oylamalar sayfasına yazın, işbirliği ile Vikipedi'yi geliştirelim.

Bu mesaj proje toplu mesaj listesindeki kişilere gönderilmiştir. --MediaWiki message delivery (mesaj) 22:39, 27 Mayıs 2017 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği birinci Haziran 2017 işbirliği daveti[kaynağı değiştir]




Sovyetler Birliği Ayın İşbirliği Daveti

İyi günler, iyi Vikiler.
Sovyetler Birliği ile ilişkili konularda katkı sağlamayı amaçlayan VikiProje Sovyetler Birliği projesi kapsamında her iki haftada bir tekrarlanan Sovyetler Birliği İşbirliği Projesine davetlisiniz.

Bu ayın ilk proje konusu {{VikiProje Sovyetler Birliği}} şablonunu Sovyetler Birliği alanındaki maddelerin tartışma sayfalarına yerleştirmektir.

Her ay planlı bir şekilde Sovyetler Birliği ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan işbirliği projesinin dönemki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz yeterli. Proje kapsamında verilen pek çok ödül sizi bekliyor.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

Bu mesaj proje toplu mesaj listesindeki kişilere gönderilmiştir. --MediaWiki message delivery (mesaj) 23:34, 1 Haziran 2017 (UTC)