Kullanıcı mesaj:Mskyrider/Ağustos 2006

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Isim degisikligi konusunda tartismayi okudum; su an icin degisikligi yapalim derim, en populer isim ukraynaca belli. (yonlendirme silindi). Hala itiraz olursa tartisilir. Tesekkurler Citrat 19:37, 1 Ağustos 2006 (UTC)

Satürn Operasyonu için sağol Mskyrider. Bu madde başıma dert olacak gibi. Daha ilk tümcenin yarısında elektrik kesintisi nedeniyle yarım bırakmak zorunda kaldım, Krokiyi yüklerken de epey uğraşmam gerekti. --Makedon 19:58, 1 Ağustos 2006 (UTC)

ilginizi çekebilecek bir konu[kaynağı değiştir]

Vikipedi:Köy çeşmesi (ilginize) nen altında bir başlık olarak VikiProje ve buna bağlı olarak VikiProje Madde Değerlendirmesi belki ilginizi çeker diye düşündüm.--GraphicDesigner 16:27, 2 Ağustos 2006 (UTC)

Selam Mskyrider, oy kullanma ile ilgili bir sıkıntın olduğunu sanıyorum. 21/08/2006 tarihinden itibaren oy kullanabilirsin, yani sık dişini az kaldı :) Ben de senin gibi hızlı bir giriş yapmıştım ve oy kullanamamam canımı sıkıyordu. Bu arada iyi bir yeni kullanıcı kazandık sanırım, daha önce belirtmiş miydim bilmiyorum.. Değerli katkılarının devamını dilerim, kolay gelsin.. Tembelejderha 13:00, 3 Ağustos 2006 (UTC)

Merhaba Mskyrider, katıldığın için teşekkürler. Bu arada tartışma sayfasına baktın mı? Sayfanın ismi için ne düşünüyorsun? --renegademsj 14:44, 3 Ağustos 2006 (UTC)

  • Kullanıcı sayfamı eski sürüme getirdiğiniz ve bunu nasıl yapabileceğimi yazdığınız için teşekkür ederim, Baharmesaj 15:10, 3 Ağustos 2006 (UTC)
  • neredeyse her şapka dendiğinde içimden tekrarlarım. "âzem. a'nın şapkası var." bu kullanıcı da kim ola? diye bir baktım ki, ne göreyim.. --kibele 23:09, 3 Ağustos 2006 (UTC)

memnuniyetle...[kaynağı değiştir]

Merhaba, mitoloji portalını açarken daha çok yeniydim, Noumenon'dan başka ilgilenen pek olmadı, dolayısıyla şu anda ölü, ilgilenirsen makbule geçer doğrusu. --Mskyrider 22:23, 6 Ağustos 2006 (UTC)

Her ne kadar Rock alaninda bazi sayfalar eklemeyi dusunmus olsam da...eger basladiginiz bir proje varsa onu gelistirmek bir butunluk adina daha yararli olur. Size memnuniyetle yardim etmek isterim. Ozellikle yapmami isteyebilecegin/onerebilecegin bir gorev var mi? Simdi daha ayrintili bakiyorum mitoloji sayfasina zaten...--Quinlan Vos 22:25, 6 Ağustos 2006 (UTC)
Tamam o zaman, ben wikipedia'dan ceviri yapmaya devam edeyim. Zaten genellikle vikipedi'yi de boyle gelistirmeye calisiyorum. Ben mitoloji hakkinda ceviri yaparken en buyuk sorunum ozel isimlerdi...bircok degisik kabul edilen isim var ayni seyler icin. genellikle turkce'ye de cevirilirlerken de degisik okunuslari dogru olarak alinmis o yuzden farkli insanlar cevirecegi icin de birbiriyle uyusmayan linkler olabilir...o yuzden biz, katkida bulunanlarin iletisimi ve tek bir noktaya odaklanmasi bence onemli. portal hakkindaki konusmlaraini yaptiginiz yeri goremedim. portal'in tartisma sayfasini aktif olarak kullanmamiz taraftariyim ben.--Quinlan Vos 22:34, 6 Ağustos 2006 (UTC)
Hayir hayir. Ben onu yardim edilecek birsey yoksa yapmak istiyordum...oncelikle bu isi en azindan aktif duruma getirmek lazim. Ben diger iki-uc arkadasin da ismini gorunce hala uzerinde calisilan birsey olarak dusundum mitoloji portalini. o zaman senle mesaj sayfalarindan degil de portalin tartisma sayfasindan konusursak ileride katilacak arkadaslarin da alinan kararlari ve konusulan seyleri gormesi acisindan daha iyi olur. o zaman tartisma sayfasini yaratayim ben. neler uzerinde calisacagimiza da ordan konusmaya devam edebiliriz.--Quinlan Vos 22:41, 6 Ağustos 2006 (UTC)

İsim değişikliği[kaynağı değiştir]

Merhaba, sürekli isim değişikliği yapılan bir maddenin isminin değiştirilmesi için oylama nasıl yapılıyor? Bakınız: Ukraynaca ve Tartışma:Ukraynaca, üstüne üstlük te Google araştırma sonucunu vermiş olmama rağmen. --Mskyrider 13:57, 7 Ağustos 2006 (UTC)

Selam Mskyrider, sanırım bu durum biraz karışık. Böyle durumlarda tdk yazım kılavuzunu kullanıyoruz ama ben orada birşey bulamadım, sonra tartışma sayfasını okudum ve hangisinin doğru olduğuna karar veremedim. En güzeli bir bilene danışmak, diller ve Türkçe üzerinde uzman bir akademisyen bu işi temizler. Zahmet olmazsa üniversite sitelerinden birkaç kişi bulup mail atarak sorarsan büyük ihtimalle birkaç gün içinde cevaplarlar, o zaman soru işareti kalmaz. Oylamaya gelince, bu pek mantıklı değil çünkü muhtemelen bir tane doğru var ve hangisi doğruysa o kullanılmalı, çoğunluğun istediği değil. Bilirkişi görüşü alıncaya kadar değişiklik savaşına girmemek, sabırlı olmak lazım. İstersen şimdilik nasılsa öyle kalsın, insanlarla açıkça belli olmayan birşey üzerine savaş vermektense bir mail yazmak çok daha kolay. Benim düşünebildiğim en güzel çözüm bu, umarım yardımcı olmuşumdur.. Kolay gelsin. Tembelejderha 14:17, 7 Ağustos 2006 (UTC)

fazlasıyla hakediyorsun[kaynağı değiştir]

askeri konularda yaptığın çalışmalar veChe maddesini örnek madde haline getiren çalışmaların için tüm Kübalılar adına bu ödülü kabul etmeni istiyorum Delamorena 15:44, 7 Ağustos 2006 (UTC)

Değişiklik yapıldı. Şöyle bir sayfada Vikipedi:Çeviri çalışması bu konudaki deneyimlerinden elde ettiğin tavsiyeleri eklersen. --GraphicDesigner 21:21, 7 Ağustos 2006 (UTC)

Eline sağlık Mskyrider. Aslında, bir mesajla sormak aklıma gelmedi değil. Maddenin devamında II.D.S.nı görünce, bir de mesajla zamanını almamayı düşündüm, ama yine iş çıkarmış oldum sana. Kolay gelsin. --Makedon 23:06, 7 Ağustos 2006 (UTC)

portal hakkinda soru[kaynağı değiştir]

merhaba mskyrider. bizim uzerunde calistigimiz portala hicbir yerden link olmadigini fark ettin mi? sence mitoloji ile ilgili sayfalara "mitoloji portali" butonunu ekleyeli mi? bu soruyu portalin tartisma sayfasinda da sordum ama iki gun gecti...boyle daha hizli olacak gibi.--Quinlan Vos 14:26, 8 Ağustos 2006 (UTC)

Bence tum maddelere eklemek lazim. Acikcasi nasil sablon hazirlanacagini bilmiyorum, bu nedenle sen daha once yaptiysan cok daha kolay olur herhalde.--Quinlan Vos 14:51, 8 Ağustos 2006 (UTC)
tesekkurler o sablon icin de her sayfaya koyacak sablonu dusunerek yapacagim demissin...farkli mi olacak ki? sablon derken sadece o sayfanin o portalin bir kismi oldugunu gostermek icin kullanmiyor muyuz?--Quinlan Vos 18:15, 8 Ağustos 2006 (UTC)
Hmm, anladim. Bence her sayfaya koyulabilir. Sonuc olarak yer kaplayan birsey degil ve insanlarin boyle bir olaydan haberdar olmasini saglayacak birsey. Ancak yine de diger arkadasin da fikrini ogrensek iyi olacak. Benim portalin tartisma sayfasini kullanmak istegimdeki amac da ayni anda farkli insanlarla konusabilmekti zaten. --Quinlan Vos 18:23, 8 Ağustos 2006 (UTC)

Yardım isteği[kaynağı değiştir]

Merhaba Uğur, şablonlar ile ilgili bir yardıma ihtiyacım var. Şuraya bakarsan en alttaki dolaşım şablonlarının arası açık ve de her birinin sol üstündeki g.t.d iç bağlantı yerine dış bağlantı olarak gözüküyor. Halbuki ben şuradaki gibi görünmesini istiyorum. Yani hem aralarında boşluk olmayacak, hem de yukarı köşedekiler iç bağlantı olacak. Geçenlerde bu ve bu şablonu ingilizceden uyarlamaya çalıştım. Dün gece 16 ve tembelle bu sorularıma cevap bulamadık. Seni önerdiler. Yardımcı olabilirsen sevinirim. Dolaşım şablonlarını standartlaştırmaya çalışıyorum. --Mskyrider 09:19, 9 Ağustos 2006 (UTC)

Şablon yapısını vs. tüm herşeyi 1-1 olarak ingilizce vikipediden mi aldın. Bu sorunun cevabına göre kısa sürede bir çözüm bulmaya çalışacağım. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 09:23, 9 Ağustos 2006 (UTC)
İlk olarak aynı yapıyı aldım sanırım, sadece değişken isimlerini Türkçeleştirmeye çalıştım. Internal linkler ile ilgili bir problem var galiba. Daha sonra üzerinde biraz oynadım ama çok değil. --Mskyrider 09:26, 9 Ağustos 2006 (UTC)
Mskyrider, birkaç değişiklik yaptım. Sorunu tam olarak çözememiş olsam da bu değişiklikte olduğu gibi, birden fazla şablon olduğunda aralarındaki boşluğu kaldırarak yan yana yazdığımızda sorun çözülüyor:) Temelden çözemedim fakat şu an için --Ugur Basakmesaj 11:04, 9 Ağustos 2006 (UTC)
Teşekkür ederim, daha çok rahatsızlık vereni halletmişsin, ikincisi bakleyebilir. :) --Mskyrider 11:10, 9 Ağustos 2006 (UTC)
Şu an için amatörce bir çözüm oldu ama idare edelim. Şu anda bir çok sayfada ufak çapta düzenleme yapmak gerekecek. Ben birazına göz atıyorum --Ugur Basakmesaj 11:18, 9 Ağustos 2006 (UTC)
Ben de aynı işi yapmak üzereydim hehe --Mskyrider 11:21, 9 Ağustos 2006 (UTC)
Kazakistan sayfasına bakarsan BDT kötü duruyor fakat İKÖ'de aynı sorun yok. Bu sorunun kaynağını bulmama fayda sağlayabilir. --Ugur Basakmesaj 11:25, 9 Ağustos 2006 (UTC)
Evet çok ilginç, bana iki kodda aynı gibi geldi. --Mskyrider 11:28, 9 Ağustos 2006 (UTC)
Genelini kontrol etmedim fakat sanırım artık boşluk bırakmadan da sorun çözülmüş bulunuyor. Biraz kontrolden sonra sonra kararımı verecem:) --Ugur Basakmesaj 11:33, 9 Ağustos 2006 (UTC)
  • tamam, sen bitirince bakarım. kolay gelsin. --kibele 10:00, 10 Ağustos 2006 (UTC)

Inti-Illimani'ye yaptığınız güzel katkılar için teşekkürler--Baylanileti 10:02, 10 Ağustos 2006 (UTC)

Cyrus the Great[kaynağı değiştir]

Aslında benim Cyrus the Great ile ilgili pek bilgim yok, ancak arama yaptım sizin de dediğiniz gibi Keyhüsrev, Kuraş ve Kiros gibi değişik adlandırmalar mevcur. Citrat hemen sizden önceki mesajda bana Kiros dediği için öyle yapayım dedim. Ama gerçekte nasıldır bilmiyorum :) Burak Onurluileti --- 11:29, 10 Ağustos 2006 (UTC)

Ben de tam aynı öneriyi maddenin tartışma bölümüne yazmıştım, aklın yolu birdir :) Burak Onurluileti --- 11:29, 10 Ağustos 2006 (UTC) --- 11:36, 10 Ağustos 2006 (UTC)

Merhaba, zaman zaman çevirilerde gereksinim duyuyorum: Hükümdar ve hanedan isimleri. Okulda öğrendiklerimi unutmuşum galiba. Tarih öğretmeni olduğunuza göre size sorabilirim sanırım. Cyrus II, Cyrus the Great Büyük Keyhüsrev mi oluyor? Böyle, hükümdar ve hanedan isimlerinin İngilizce-Türkçe karşılıkları gibi bir madde yaratmayı düşünmez misiniz? Yararı olabilir sanırım. İyi çalışmalar. --Mskyrider 11:31, 10 Ağustos 2006 (UTC)

Yukarıda bahsettiğiniz yabancı isimlerin türkçeye çevrilmesi işi büyük bir problem teşkil etmektedir. Bahsettiğiniz hükümdar günümüzden 2.500 yıl önceki yaşamış bir Pers hükümdarı bu konudaki kaynaklar hem sınırlı hemde isimler konusunda bir yazım birliği yok aynı şey çoğu eski çağ tarihi konusu için geçerli mesela aşağıdaki iki ayrı kaynaktan alınmış metinde aynı kişi farklı isimler ile yazılmış.

1. kaynak

Bu nedenle, II. Kiros Lidya topraklarındaki sorunları çözdükten sonra güneydoğuya yöneldi ve Babil topraklarına girdi . Bu sırada Babil Nabukudur-Usur'un ölümüyle başlayan siyasal çalkantılar içindeydi . Barışsever bir siyaset izleyen Kral NabuNaid, Kiros ' un saldırısına karşı koymadı ve Babil toprakları, İ.Ö. 539 'da Perslerin egemenliği altına girdi . Persler ele geçirdiği toprakları özellikle Kral Dsteios zamanında bakımından yeniden düzenlediler . Bu düzenlemede Hakkari yöresi büyük Babil -Asur Satrablı'na bağlı Athura Satraplı içinde yer alıyordu .

2. kaynak

Ancak, Med İmparatorluğu fazla yaşamaz. MÖ 550 yılına doğru, Ahemenilerin eline düşer (bu sözcük, büyük olasılıkla Pers krallarının efsanevi atası Akamaniş’ten gelmektedir); Bu hanedanın en ünlü kralı II. Keyhüsrev (Büyük Keyhüsrev olarak da bilinir), Ekbatana’yı da ele geçirir. Med hükümdarı Astyages’i tutsak alır ve Media ile bu ülkeye bağlı bütün topraklan imparatorluğuna katar. Ahemeniler bütün İran topraklarına egemen olacaklardır. II. Keyhüsrev, imparatorluğunun sınırlarını Orta Asya’ya kadar genişletir; ancak başkenti Pasargad’ı İran’da kurar (MÖ- 550). Lidya kralı Karun’u (Kroisos) yener (546), Anadolu’daki bazı Yunan sitelerine boyun eğdirir ve fethettiği toprakları İaksartes (bugün, SiriDerya) kıyılarına kadar genişletir. Babil’i (539), Mezopotamya’yı, Suriye’yi, Fenike’yi ve Filistin’i fetheder.

Ahemeni İmparatorluğu’nun genişlemesindeki bu hız, askerlerin yetenekleri kadar egemenlik altına alınan halklara gösterilen engin hoşgörünün de sonucudur. Fetihler sırasında, Asurlular döneminde olağan sayılan yağma ve haraca ender olarak başvurur. Fethettiği yerlerde çoğu zaman bir kurtarıcı gibi karşılanan Il. Keyhüsrev, Pers hükümdarlarının tartışmasız en yüce gönüllüsüdür ve Babil’de olduğu gibi bütün Sümer ve Akkad’da da yerel tanrılara, saygı gösteri; ibadet yerlerini korur. Mesela, Ur’da Sin Tapınağı’nın surlarını, Nin-Gal tapınaklarını onartır, Uruk’ta Eanna Tapınağı’nın onarımını başlatır. Yahudilerden ilgisini esirgemez: Kudüs’teki tapınaklarını yeniden inşa ettirir.

II. Keyhüsrev, Hazar Denizi’nin doğusunda yaşayan göçebe Massagetailere karşı düzenlenen bir sefer sırasında ölür. Oğlu II. Kambiz (530-522), yerine geçer ve eserini sürdürür; Mısır’ı fetheder (525), Libya ve Nübye’yi haraca bağla; egemenlik alanını Kirenaika’ya kadar genişletir. Ahemeni Imparatorluğu, artık, iki yüzyıl boyunca koruyacağı batı sınırlarına ulaşmıştır. Doğuda ise, İndus ve Tarım Havzası’na kadar yayılır. II. Keyhüsrev ve II. Kambiz fetihlerle uğraşırken, imparatorluğun idari örgütlenmesini göz ardı ederler.

II Keyhüsrev’in oğlu Berdiya olduğunu ileri süren ve büyücülükle suçlanan önceki (selefi) Gaumata’yı öldürttükten sonra, tahta çıkan I. Dara (522- 486), bu boşluğu dolduracaktır. Yeni imparator, imparatorluğu vergi ödeyen yirmi satraplığa bölerek yeniden örgütler; esnek bir yasa derlemesinin çıkarılması tüm ülkede sıkı bir denetim kurmasını sağlar Değeri değişmeyen ilk Pers parasını (altın dareikos) bastırır, ağırlık ve uzunluk ölçülerini standartlaştırır. I. Dara, Nil’i Kızıldeniz’e bağlayan bir kanalın açılmasını da içeren bir dizi bayındırlık çalışması başlatır. Uçsuz bucaksız imparatorluk topraklarında büyük bir sorun oluşturan ulaşım konusunu ele alarak yolların durumunu iyileştirir; mimarisi, imparatorluğun bütün üsluplarını harmanlayan göz kamaştırıcı Persepolis kentini kurar vb. Bu nedenle, II. Kiros Lidya topraklarındaki sorunları çözdükten sonra güneydoğuya yöneldi ve Babil topraklarına girdi . Bu sırada Babil Nabukudur-Usur'un ölümüyle başlayan siyasal çalkantılar içindeydi . Barışsever bir siyaset izleyen Kral NabuNaid, Kiros ' un saldırısına karşı koymadı ve Babil toprakları, İ.Ö. 539 'da Perslerin egemenliği altına girdi . Persler ele geçirdiği toprakları özellikle Kral Dsteios zamanında bakımından yeniden düzenlediler .

Bana gönderdiğiniz mesajda sözettiğiniz ingilizce maddenin farsçasına baktım farsçadaki madde küruş veya buna benzer bir şekilde okunur fakat Keyhüsrev olarak okunması mümkün değildir. Ayrıca Anadolu Selçuklularından olan Gıyaseddin Keyhüsrev ingilizcede bu şekildeen:Kay Khusrau I geçiyor halbuki ingilizcedeki pers hükümdarı en:Cyrus II bu şekilde geçiyor iki ayrı ingilizce yazılışın türkçeye keyhüsrev olarak çevrilmesi pek uygun gibi görünmüyor fakat yukarıdaki kaynakta da gördüğün gibi bazı metinlerde pers hükümdarı için kayhüsrev ismi kullanıyor. ayrıca ingilizce en:Kay Khusrau I isminin farsça yazılışında keyhüsrev kelimesi rahatlıkla okunuyor. fakat Cyrus II'ni farsça yazılışı keyhüsrev şeklinde okunamaz sonu ş harfi ile bitiyor.

Bütün bu açıklamaların sonunda kaynaklarda farklılıklar olduğu için kesin hüküm vermek mümkün görünmüyor. fakat ingilizce Gıyaseddin Keyhüsrev maddesinin yazılışına bakarsak Cyrus II'yi keyhüsrev olarakta çevirmek mümkün görünmüyor. Şimdilik size verebileceğim bilgiler bunlar ileride eğer başka bilgiye ulaşırsam size aktarırım. Kusura bakmayın pek aydınlatıcı olmadı fakat eldeki bilgiler bu kadar ve onlarda da birlik yok. Çalışmalarınızda başarılar dilerim.--Tarih 14:00, 10 Ağustos 2006 (UTC)

Tekrar merhaba, ben Büyük Kiros ile ilgili maddeyi oluşturdum. Tarih'in mesajını da okudum, bir birliktelik olmadığından tüm adlandırmaları maddeye ekledim. Burak Onurlu --- 16:09, 10 Ağustos 2006 (UTC)
  • -11 güzel olmuş. :) geriye doğru saymayı düşünüyo musun? --kibele 18:04, 10 Ağustos 2006 (UTC)
  • ben o maddeye (katana) bayılıyorum laf aramızda, demek bu yüzdenmiş... bu arada oy kullanınca insanın başı göğe ermiyor bilesin. --kibele 18:26, 10 Ağustos 2006 (UTC)
  • bak o olur işte. (ben bi de alpha sayfasına mı baksam, yoksa vikipedikolikliğe karşı önerilen bir yürüyüşe mi çıksam) :)--kibele 18:41, 10 Ağustos 2006 (UTC)

Sizin açtığınız başlık en doğrusu gibi görünüyor Cyrus II'nin keyhüsrev şeklinde tercümesi pek mümkün görünmüyor çünkü keyhüsrev olsaydı bu ingilizcede Kay Khusrau şekilde yazılırdı. Bu Bizans ve Roma İmparatorları daha doğrusu bütün ilk çağ imparatorları için hatta Orta Asya Türk tarihinin ilk dönemindeki hükümdarlar için geçerli. Hatta komşu ülkelerdeki şehir isimlerinin yazımlarında bile farklılıklar var çalışmalarınızda başarılar dilerim, kolay gelsin.--Tarih 19:54, 10 Ağustos 2006 (UTC)

  • :) korkarım vakizaşi başkalarının yaptığı son değişiklikleri de götürüyor bazen ama... sağol. --kibele 21:24, 10 Ağustos 2006 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Şablon için teşekkürler. Uğraştıracaktı beni :))

çeviriler hakkında[kaynağı değiştir]

merhaba! en çok sen çeviri ile uğraştığın için sana sorayım dedim: ingilizce vikiden bir madde çevirdim, buna ingilizce vikiyi kaynak olarak göstermem gerekir mi kaynakçada?Delamorena 10:48, 11 Ağustos 2006 (UTC)

yardım için saol. tabi şimdi ilk önce kızıl donanmanın içindeki kırmızıları ortadan kaldıracağım, sonra kızıl ordunun alt maddelerini oluşturacağım,gemi listesi, üs listesi vs vs.Delamorena 12:33, 11 Ağustos 2006 (UTC)

Çalışkan Barnstarı[kaynağı değiştir]

Çalışkan Barnstarı
Vikipedi:Haftanın işbirliği madde düzenleme projesinde, madde düzenleme listesinde 3. sırada olduğu için bu ödül Vikipedi adına verilmiştir. 11 Ağustos 2006

Mskyrider, Vikipedi adına bu ödülü ben verdim sana, umarım proje dışında da düzenlemeye devam ederin. Çalışmaya devam --Ugur Basakmesaj 13:03, 11 Ağustos 2006 (UTC)

telifliler söylediğin gibi ayrı bir problem:) Umarım onlara da bir çözüm bulabiliriz. --Ugur Basakmesaj 13:33, 11 Ağustos 2006 (UTC)

merhaba, telif ile ilgili şablon article-cv yi oluşturmussun ama, sayfalar arasındaki bağlar karman çorman. makaleler, resimler, redirect yazıyor, falan filan. Bana çok karışık geldi. El atabilir misin? İyi çalışmalar. --Mskyrider 09:22, 12 Ağustos 2006 (UTC)

Mskyrider, aslında ben tümünü düzenli ve planlı bir şekilde bir pazartesi gününden sonra yapacaktım. Fakat dün bir arkadaş başlamış ve şu anda ciddi bir karışıklık içinde:) Ne yazıkki şu anda fazla bir zamanım yok, o nedenle el atamayacam. Tam olarak nerelerde ne sorunlar olduğunu bile bilemiyorum aslında bakarsan. Ek olarak imagevio ve imagecv gibi şablonlar ve ilgili sayfalar, ve birde proje sayfasının çevirisi gerekiyordu:) Haftasonu kimse uğraşmazsa p.tesiden sonra yine bana kalır ama. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 09:25, 12 Ağustos 2006 (UTC)
Tamamdır. Var mı bilmiyorum ama, hoşgeldin şablonu gibi, telifli içerik girmeyin diyecek bir şablon olsa, copie-coller ile başlayanlara bunu kullanabilsek diyordum... --Mskyrider 09:28, 12 Ağustos 2006 (UTC)
{{telif hakkı-yeni}}ve {{nothanks}} şablonlarımız var:) --Ugur Basakmesaj 09:30, 12 Ağustos 2006 (UTC)

Resimlerin telifleri[kaynağı değiştir]

Telifli olduğunu görmemiştim. Silmeliyiz. Bir yöneticiye silmesi için başvuralım. Selamlar.F.Mehmet

Inti-Illimani[kaynağı değiştir]

Böyle nasil? Yukariya yeni grubu koyup altina yeni oldugunu yazdim. Eski grubun resmini altda eskilerin listesinin yaninda biraktim. Bence yukarda bir resim olunca daha güzel gözüküyor. Eger her hangi bir nedenden bu da yanlissa geri alabilirsin. selamlar --Erdall 06:40, 13 Ağustos 2006 (UTC)

Ozaman kafana göre takil valla, benim uykum geldi zaten:-) Hayirli sabahlar --Erdall 06:48, 13 Ağustos 2006 (UTC)

Dolaşım şablonu[kaynağı değiştir]

Merhaba,

Did you succeed to correct the template for nav boxes, or is it still tweaked ? Someone passed by and wrote taht it messes up the list of interwikis on En wikipedia. Could you help to get out of this situation? --Mskyrider 08:31, 14 Ağustos 2006 (UTC)

Yup, all good. --Cat out 06:01, 15 Ağustos 2006 (UTC)

Cannae Savaşı[kaynağı değiştir]

Merhaba Mskyrider. Çeviri işi, benim işim değilmiş, anlaşıldı. http://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Cannae maddesinin çevirisinde takıldım kaldım. http://tr.wikipedia.org/wiki/Cannae_Sava%C5%9F%C4%B1 maddesi epey ilerledi ama... Aslında bire bir çeviri yapmak istememiştim, ekleyeceğim bazı bilgiler var. Vaktin olursa, elindeki projelerden zamanın kalırsa, bir göz atabilir misin. Sonra ben, elimdeki malzemeyi eklerim. --Makedon 19:41, 15 Ağustos 2006 (UTC)

mezolitik çağda gökyüzüne bakan kardeşlerden Alpha Centauri'yi düşleyen kardeşe..
kibele, ağustos 2006

hem bu kadar çalışkan, hem de böyle duyarlı olmayı nasıl başarıyosun bilmiyorum. ama vikipedi senin üstüne titremeli bence. sağol. --kibele 14:49, 17 Ağustos 2006 (UTC)

sanırım arka arkaya maddeyi reverse yaptık, istersen bir daha düzelt o maddeyi ,:)Delamorena 09:57, 18 Ağustos 2006 (UTC)

  • Bu adamlarla uğraşmaktan başka iş yapamaz olduk, ne olacak bu halimiz:)--renegademsj 14:34, 18 Ağustos 2006 (UTC)
  • Gitmek zorundayım, umarım bıkmıştır artık. Kendine iyi bak.--renegademsj 14:51, 18 Ağustos 2006 (UTC)

Mskyrider Marlon Brando'nun Oskar töreni konuşmasını çevirdiğiniz için çok teşekkür ederim. Vikipedi'deki Wounded Knee Katliamı maddesine çevirisini yaptığınız konuşmanın ilk bölümünü VikiKaynak'ta Wounded Knee Katliamı maddesinde ise çevirinin tam metnini koydum. Peregrinus

Littlefeather'ın konuşma metni[kaynağı değiştir]

Kibele'nin mesaj sayfasındaki çevirini gördüm. Bunu Vikikaynak'a ekleyip ardından ilgili maddelere vikikaynak linkini eklemeye ne dersin? · fcn × mesaj · 21:36 · 19 Ağustos 2006

çok özür dilerim. kibele'nin mesajını görmeden yazmışım. iyi çalışmalar.(imza atmayı da unutmuşum. dalgınlığımı mazur görün. şimdi atıyorum. · fcn × mesaj · 21:41 · 19 Ağustos 2006)

MERCOSUR/MERCOSUL[kaynağı değiştir]

Eğer MERCOSUR daha doğru ise, geçmişinden yönlendirme yapılmadan önceki haline al böylece ana madde o olsun. Sonrada MERCOSUL maddesini değiştirip MERCOSUR maddesine yönlendir. Böylece esas geçmiş de esas maddede kalmış olur. --Özgür 05:39, 20 Ağustos 2006 (UTC)

selam nasılsın, sağol ben de iyiyim :) Tom welling‎ sayfasına yönlendirme koydum ama çalışmıyor bi kontrol edebilirmisin??Delamorena 06:29, 20 Ağustos 2006 (UTC)

gerçekten ilginç, ama herhangibir sorun yok gibi, benim yukarda verdiğim link yeni sayfalardan kalkmış (ortadan yok olmuş) ama ara kısmından yazıp girdiğimde bi sorun yok gibi. saolasın kolay gelsin. o simge çok enteresan ama harbidenDelamorena 06:49, 20 Ağustos 2006 (UTC)

teşekkür ederim gözlerim yaşardı vallaha, bir de bu zibidiler olmadan rahat rahat yazsam şuraya :)) sen de geleceğe dönüşü benimsemişsin :)) bu arada yeri gelmişken söyliyeyim sil|gitsine koptum :))))Delamorena 10:46, 20 Ağustos 2006 (UTC)

benim en çok canımı sıkanlar koyduğum şablonları kaldıranlar. sanki boşuna koyduk. :)) hadi sana da kolay gelsin Delamorena 10:54, 20 Ağustos 2006 (UTC)
bitiremedin gitti şu kimonoyu ha :)))) Delamorena 14:27, 20 Ağustos 2006 (UTC)
aslında hiç durmam yapıştırırım sil|kişisel reklam diye . ama ilk önce bi görmek lazım yakışıyor mu yakışmıyormu? :))) Delamorena 14:31, 20 Ağustos 2006 (UTC)
saat olmuşl gecenin 11 i hala mı kimono :) senin fotoğraf nerde :)) şaka biyana ellerine sağlık güzel olmuş. bu arada şööle siyah birtane ejderli mejderli bi tane sipariş vermeyi düşünüyorum :))) Delamorena 19:51, 20 Ağustos 2006 (UTC)

88 mil hıza ulaştık ulaştık...[kaynağı değiştir]

Selamlar,

Yani bilerek mi isteyerek mi yaptın bilemedim ama benim için en önem ihtiva eden filmin, en fantastik ögesini bulup çıkarıverdin. Hastasıyım, yoluna ölürüm, o derece...

Sağolasın, varolasın!

Vito Genovese 14:41, 20 Ağustos 2006 (UTC)

Merhaba Uğur, KKK sitesinde ben copyright işareti göremedim. Sen nerede gördün söyleyebilir misin? --Mskyrider 09:16, 22 Ağustos 2006 (UTC)

Merhaba Mskyrider, daha öncede telif nedeniyle başka bir yönetici tarafından zaten silinmiş. Telif konusunda senin söylediğin gibi kısıtlamaya dair veya tam tersi özgürlüğe dair bir bilgi bulunmuyor, bu nedenle sildim. --Ugur Basakmesaj 09:19, 22 Ağustos 2006 (UTC)
Ben kısıtlamaya dair işaret bulamayınca, yayın hakları serbest bırakıldı diye düşünmüştüm. Sonuçta bu site TSK'nın ve kâr amacı gütmüyor. Dolayısıyla yayın haklarını sakladığını da sanmıyorum. Peki böyle bir durumda ne yapmak gerekiyor? Bu sitenin yayın hakları yoktur ibaresi olmasını mı beklemeli? Ayrıca , bu telifli eklemeyi yapan kullanıcının diğer yaptıklarına da bakarsanız iyi olur. Benzer şeyler. --Mskyrider 09:22, 22 Ağustos 2006 (UTC)
Benzer konularda çok tartışma oldu aslında fakat kesin kuralları bir yere yazmamız gerektiğini düşünüyorum aslında. Türkiye'de birçok sitede kesin bir telif bilgisi bulunmuyor bu nedenle silinmesi daha mantıklı. Bir aralar izin verilen kaynaklar vardı, bir kaynak kullanabilirsiniz diye bildirmişti fakat aradan bir süre geçti yine aynı kişi "hop kardeşim tüm siteyi kopyalamaya başladınız" dedi. Yani bu işler çok karıştırıyor. Wikipedia'nın genel bir telif politikası olduğu halde, her viki kendi yapısına göre bu sınırları daha sıkılaştırabiliyor veya ingilizce vikideki resim politikasında olduğu gibi esnetme yoluna gidebiliyor. Sanırım benzer bir kısıtlama ve esnekliği kuralları ile belirlememiz gerekiyor. Bu konuyu bu akşam bir şekilde gündeme getirmem gerekiyor sanırım. Benim metin telifleri konusundaki fikrim açıkça GFDL olmayan hiç bir kaynaktan birebir kopyalama yapılmaması. Kullanıcının diğer katkılarına da göz atacam. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 09:35, 22 Ağustos 2006 (UTC)

Uğur merhaba tekrar. Şu maddeye bakar mısın Vehhabi, 127kb telifli içerik. Copyscape bulmuyor. Sayfada linki verdim. Biraz arayınca buldum. M7 ile silinebilir. Teşekkürler. --Mskyrider 17:33, 22 Ağustos 2006 (UTC)

Ha keza aynı kullanıcının yaptığı diğer katkı: Tefsir. --Mskyrider 17:35, 22 Ağustos 2006 (UTC)

Mskyrider, tefsiri eski haline getirdim diğerini de sildim. Vandallar ve diğerleri çok aktif son anlarda:) İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 17:38, 22 Ağustos 2006 (UTC)

Şu ve şu sayfalara bakar mısın. Arkadaş reklam amacıyla kullanacak galiba bu sayfaları. --Mskyrider 18:17, 23 Ağustos 2006 (UTC)

Mskyrider benim bilgisayar başında olmadığım bir anda sorun halledilmiş:) Yine de teşekkürler, vandallardan sonra bir de spamciler derdimiz var. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 19:59, 23 Ağustos 2006 (UTC)

Sevgili Mskyrider, anladığım kadarıyla oldukça iyi ingilizcen var. Senden bir ricam olacak (tabii zamanın varsa) Şu buzul maddesini biraz ingilizceden geliştirebilir misin? Benim yabancı dilim almanca ve bu madde almancada biraz ağır ve teknik geldi o yüzden ben yapamıyorum.Bir çok buzul maddesi yazdığım halde ana terim zayıf kaldı. Tabii eğer istersen. İyi çalışmalar--Baylanileti 20:13, 23 Ağustos 2006 (UTC)

Sevgili Mskyrider, maddeye başlamışsın. Çok teşekkür ederim. Devam etmeyei düşünüyor musun? Yoksa bu kadar mı kalacak. O duruma göre ön sayfaya aday göstermeyi düşünüyorum. Tekrar teşeklkür ederim.İyi çalışmalar--Baylanileti 07:03, 24 Ağustos 2006 (UTC)

Süper olur. Hayalimdeki maddeyi yazıyorsun. Ön sayfaya aday işini bana bırak. Güzel bir başlık var aklımda:-)--Baylanileti 07:45, 24 Ağustos 2006 (UTC)

Sevgili Mskyrider, Sen maçını seyretmeye bak. Acelesi yok zaten.Maçla iligi güzel haberini bekliyoruz--Baylanileti 07:55, 24 Ağustos 2006 (UTC)

Sevgili Mskyrider, Sağol . Zaten acelesi yok . Ben de senin yazdığın buzul maddesinde Aletsch Buzulu resmini görünce o buzulu yazmaya başladım. hariçten destek yani (Gazel de diyebilirsin) F1 gitmeni kıskandım şimdi. Benim de F1 ilgi alanımdır. Ama biletler tuzlu olduğundan seneye erteledim. sana iyi seyirler--Baylanileti 13:50, 25 Ağustos 2006 (UTC)

Düzeltme işareti[kaynağı değiştir]

Evet okudum Mskyrider, araya girmiş gibi oldum, kusura bakmayın, ama şapka işaretini (inceltme, düzeltme, ya da adı her ne ise) destekliyorum. Çünkü doğrusu o. İyi çalışmalar. Saygılar. İMetal Militia 07:15, 24 Ağustos 2006 (UTC)
Şapka kullanılması gereken bir işaret bence de. TDK'nın açıklamaları çelişkili. Milli Eğitim'den okullara giden genelgelerde şapka işaretinin kalktığı belirtilirken TDK Başkanının aksi yönde açıklamaları var. Bizim burada ortak bir karar alıp doğru kullanım konusunda ısrarcı olmamız lazım sanırım. --Zeynepmsj 07:33, 24 Ağustos 2006 (UTC)
Tamam. mantıklı geldi bana. Öyle yapalım o zaman. Ulusal ve milli'yi millîye yönlendirelim. Bunun dışında da bir çok kelimede şapka var aslında. Plân gibi. elimizden geldiğince düzeltiriz gerek madde içinde gerekse madde başlığında. Kolay gelsin. Sevgiler.--Zeynepmsj 07:49, 24 Ağustos 2006 (UTC)
  • merhaba, ben de herkes nereye kayboldu diye merak ediyordum.. --kibele 20:55, 24 Ağustos 2006 (UTC)
  • :)
  • Arkadaşlar Kimono maddesi gayet güzel bir madde de sayfayı açtığınızda karmakarışık bir görüntüyle karşılaşıyorsunuz. Resimler en başa birbirinin ardına rastgele yerleştirilmiş. Resimlerin bir kısmı aşırı sağa kaymış. Resimler güzel de sağa sola kaydırıp resimleri yazıyı ilk açılışta göstermek gerekiyor. Bu haliyle baştan savma görüntüsü var. Diğer vikilerde bu tarz bol resimli maddelerde resimler maddenin içine sağa ve sola dağıtılıyor.İngilizce vikipedideki kimono maddesi de çok resimli mesela. Ama resimler madde içine dağıtılmış.--Zeynepmsj 13:17, 25 Ağustos 2006 (UTC)
  • Dur ben bir deneyeyim. Resimleri madde içine dağıtmamda bir sakınca yotur herhalde değil mi? --Zeynepmsj 13:42, 25 Ağustos 2006 (UTC)
    • Attım İngilizce Kimono'ya göz. Aynı bizdeki gibi sağda resimler. Neye kızdığını anlayamamış olmakla birlikte bana gönderdiğin kurallarda yazmasa da resimlerin sayfa dışına taşmaması gerekiyor. Ayrıca inernet ansiklopedileri ve matbu ansiklopedilerde maddeler resimle başlamaz. Resimler maddenin sağında ya da solunda yer alır. Resimler maddeyi hareketlendirici ve okumayı kolaylaştırıcı ek unsurlardır. Bunun da kural olarak illaki yazılmasına gerek yoktur diye düşünüyorum. Niyetim seninle dalaşmak ya da kırmak değil. Diğer vikipedilere veya bizim vikideki diğer maddelere bak derken genel formatımıza dikkat çekmek istedim. Kolay gelsin--Zeynepmsj 14:13, 25 Ağustos 2006 (UTC)
Birincisi öğüt verdiğim yok. Sadece açıklamaya çalışıyorum. Kibele de yazdığım gibi 3 ayrı browserda problem çıktı. Düzelt şablonu koydum. Sordun söyledim. Konustuk ardından resimleri ben düzelttim. (Peşpeşe sayfanın en üstüne resim konulması problem çıkartıyor. Onu anlatmaya çalıştım) Üstüne şu şölemi bu bölemi diye tartışma çıktı. Tekrar ediyorum kimseye öğüt vermek haddime düşmez. Niyetim de yok zaten. Tek amacım vikipedi iyi olsun. Sıkıldım ben artık. İyi akşamlar. --Zeynepmsj 14:38, 25 Ağustos 2006 (UTC)
  • başlıkları öyle yapan sen değilsin ki... vikipedi standartlarına uyum kapsamında değiştirilmişti, ben de gerçek vikipedi standartlarına göre değiştirdim. seni bilmem ama ben bir süre kimonodan uzak dursam iyi olacak, katana geliyor yoksa..--kibele 17:25, 25 Ağustos 2006 (UTC)

Telif Barnstar[kaynağı değiştir]

Telif ihlallerini bulma ve yok etmedeki katkılarınızdan dolayı bu barnstarı size veriyorum --Cat out 14:49, 27 Ağustos 2006 (UTC)

  • çizgi çekmek için ne kadar uğraştım biliyor musun... sonunda beceremeyip buna razı olmuştum. çok sağol. --kibele 17:40, 28 Ağustos 2006 (UTC)
  • bu arada, eric clapton orada hücceten gidiverecek korkarım, unutuldum diye..
bekleriz efendim...

irc:vikipediye, uğrarmısın?--Kutu su 06:36, 29 Ağustos 2006 (UTC)

neeeeee? geçmiş olsun Mskyrider!!! umarım ciddi bir sorun yoktur. Lütfen sağlık durumun hakkında iyi haberlerle bilgilendir uygun bir zamanda. tekrar geçmiş olsun--Kutu su 06:52, 29 Ağustos 2006 (UTC)
işte bu iyi haber..--Kutu su 07:08, 29 Ağustos 2006 (UTC)
kendine iyi bak lütfen.--Kutu su 07:08, 29 Ağustos 2006 (UTC)

Geçmiş olsun Mskyrider, umarım ciddi bir şey değilidr.--Baylanileti 07:21, 29 Ağustos 2006 (UTC)
Geçmiş olsun, kendine iyi bak Mskyrider! İyi çalışmalar. Metal Militia 07:24, 29 Ağustos 2006 (UTC)
geçmiş olsun dostum, dikkatli ol,hala sil gitsin yaptığına göre korkulacak bir şey yok demekki ;)Delamorena 07:29, 29 Ağustos 2006 (UTC)

Sevgili Mskyrider, nasıl oldun? Umarım iyisindir. Buzul çok iyi gidiyor. Eline sağlık. Yalnız buzul tipleri kısmında biraz fazla resim var gibi geldi bana. Onları biraz sadeleştirsek nasıl olur, ne dersin? Mesela bu kısımda bir tane Aletsch buzulu resmi var ki yukarıda zaten maddenin girişinde büyük versiyonu var. Bir de yine buzul tipleri kısmında iç bağlantıları kırmızı çıkmış olanlar kaldırılabilir. (tabii sen de uygun bulursan)

Ben elimden geldiğince almanca vikiden bulabildiğim iç bağlantıları yazdım. Ama maalesef orada da bir çok buzul maddesi yok. Bereket en önemli resimdeki Aletsch buzulu bayağı kapsamlıydı, bu güzel maddeye cuk diye oturan güzel bir iç bağlantı oldu. Kendine iyi bak--Baylanileti 08:46, 30 Ağustos 2006 (UTC)

  • Okey. Sen tamamladıktan sonra bir düzen yaparsın ben de daha sonra fikrimi söylerim. Ben cuma akşamına kadar zaten wikide olamayacağım. Bu arada sen de bayağı hızlı gidiyorsun. Hem de bu sıcaklarda :-)--Baylanileti 20:20, 30 Ağustos 2006 (UTC)
  • Selam Mskyrider. Ben de zaten son durumu inceliyordum mesajın geldi. Bana sorarsan resimlerde çok az sadeleştirme iyi olur. Buzul tipleri kısmında 9 resim var. Bunlardan içinde kırmızı olanları çıkarsak yeter. Ben bir sadeleme yapayım sen de fikrini söyle (Beğenmezsen gerialırsın). Buzul çağı ise başlı başına ayrı bir proje şimdilik olmasa da olur (Vikiyi sen mi kurtaracan:-) ) Sayfayı aday gösterdikten sonra Kibele'ye haber verelim yazım diline bir göz atsın. Adaylık işini bu gece bitirelim derim. Her şey mükemmel oldu eline sağlık.Çok teşekkür ederim--Baylanileti 18:02, 1 Eylül 2006 (UTC)